Aktualne teme

Najboljše v zadnjih 20 letih. V vozilu Actros.

Actros bo dopolnil 20 let – vabimo vas, da se pridružite praznovanju!Z enim izmed samo 200 posebnih modelov, ki zagotavljajo mnoge varnostne sisteme, veliko udobja in gospodarnost.

Actros se ne postara.Samo izboljša se.

Z vozilom Actros je Mercedes-Benz leta 1996 odprl novo poglavje v zgodovini tovornjakov.Tako si Actros ni privozil le mnogih mednarodnih nagrad, kot npr. zaželeno nagrado „Truck of the Year“ ali nagrado Red Dot, ampak je tudi na trgu prevladal pred drugimi tovornjaki.

Vsaki novi generaciji vozila Actros je uspelo postaviti nove standarde:po zaslugi visokega udobja voznikovih kabin za tranzitni promet, ki se denimo odraža v veliki stojni višini, različnih možnostih shranjevanja in tudi v modernem delovnem mestu s popolno ergonomijo.

Z zgledno gospodarnostjo:po zaslugi nenehne optimizacije pogonskega sklopa, pomožnih porabnikov in aerodinamike, vse z enakim ciljem:dosledno zmanjšati porabo goriva.Inovacije, kot so motorji BlueTec, menjalnik Mercedes PowerShift ali sistem Predictive Powertrain Control (PPC), so samo nekateri primeri, zaradi katerih lahko Actros vedno znova postavlja nove mejnike – vse je seveda nameščeno tudi v aktualnem jubilejnem modelu.

Vendar tudi s tem, da je Mercedes-Benz vedno ostal zvest svoji vlogi pionirja na področju varnosti:asistent za držanje smeri je bil v vozilu Actros že leta 2001 na voljo kot dodatna oprema – 14 let preden je varnostni sistem postal serijski.Drugi primer je četrta generacija aktivnega zavornega asistenta, ki poskrbi, da so ceste varnejše za vse.

To edinstveno zgodbo o uspehu praznujemo s posebnim modelom, ki je strogo omejen na 200 vozil.Brez vnaprej določenega laka, tako da lahko izberete barvo svojega podjetja.Vendar z vsem, kar vam bo vsak dan pomagalo, da bodo vaši tekmeci ostali za vami.