Iskanje

ANŽE KOPITAR je prvi slovenski hokejski igralec, ki je zaigral v severnoameriški profesionalni hokejski ligi NHL in z ekipo LA Kings že dvakrat osvojil prestižni Stanleyjev pokal. Lani ga je doletela še posebna čast, ko je postal že štirinajsti kapetan v zgodovini moštva. 

Kakšen je navaden dan enega najboljših hokejistov sveta? Se dobro počutite v “mestu angelov”, kaj najbolj pogrešate? Kaj si radi privoščite, ko imate tisto malo prostega časa? 

Za vami je že enajst sezon igranja v najmočnejši hokejski ligi na svetu. Kaj je ena od pomembnejših stvari, ki ste se jih v dobrem desetletju naučili kot igralec lige NHL?  

Kaj pa porazi? Verjetno ni lahko, kako se spopadate z njimi? 

Ste si upali sanjati, da boste nekoč kot prvi Slovenec dvignili Stanleyjev pokal? Kaj vam pomeni biti del moštva Los Angeles Kings, ki ga uvrščajo v sam vrh svetovnega hokeja?  

Katero priznanje vam je poleg Stanleyjevega pokala še posebej pri srcu? 

Hokej je hitra igra, igra kombinacij, kjer mora biti vse na svojem mestu. Kako bi vi potegnili skupno vzporednico med hokejem in Mercedesovo filozofijo? 

Z letošnjim letom ste postali ambasador znamke Mercedes-Benz pri nas. Kaj vam to pomeni, kako se vidite v vlogi ambasadorja? 

Kakšen je vaš odnos do blagovnih znamk in trendov, ki jih narekuje družba – jim radi sledite? 

Veliko potujete? Kaj vam pomeni sodobna mobilnost?  

Je kakšen kraj, ki se vam je še posebno vtisnil v spomin? Kam se radi odpravite na krajši oddih, počitnice, morda potovanje? 

Kako svojo osebnost povezujete z avtomobilom, ki ga vozite? Kako gledate na vožnjo in udobje?  

V prvi polovici julija skupaj z nekdanjim reprezentančnim kolegom Tomažem Razingerjem ponovno pripravljate hokejsko akademijo za otroke. Bi po končani športni karieri lahko zamenjali svoje mesto za trenersko?  

Zagotovo vas mladi hokejisti, ki so šele na začetku svoje športne poti, gledajo z velikimi očmi? Kdo je bil vaš vzornik, koga ste občudovali? 

Katere so vaše osebne in karierne želje za prihajajoče leto?