Nova dimenzija vozne dinamike

Revolucionarno odzivanje vozila

Natančno usklajene konfiguracije pogonskega sklopa, spontan razvoj moči, povečana stabilnost vožnje, izboljšano krmiljenje in ne nazadnje številni asistenčni in varnostni sistemi – vse to občutno razbremeni voznika in ga navda s povsem novim občutkom vožnje.Novi Actros odlikuje odlična vozna dinamika, saj smo našli edinstveno kombinacijo udobja, neposrednega stika s cestiščem, zelo dobre voznosti in nadzora nad vozilom. Zato je bilo na novo razvitih veliko komponent pogona, podvozja in vzmetenja, obstoječe komponente pa so bile občutno izboljšane. Tako veliko bolj spontano in udobno speljevanje zagotavljajo optimiziran odzivni čas novih, zmogljivih vrstnih motorjev in njim odlično prilagojena strategija pretikanja serijskega avtomatiziranega menjalnika v primerjavi s predhodnikom. Prav tako je bila dodatno optimizirana hipoidna zadnja prema. Tako se moč motorja na cesto prenese učinkoviteje kot kdajkoli prej. Rezultat tega so odlična prilagoditev različnim možnostim uporabe, majhna poraba in večja gospodarnost.

Udobje pri vožnji zagotavljajo odlično medsebojno usklajene komponente

Od novega krmiljenja, bolj togega okvirja in novega zračnega vzmetenja s štirimi mehovi, pa vse do edinstvenega, inovativnega vodenja zadnje preme, ki je odgovorno za boljše samokrmiljenje in večjo prečno stabilnost. Večjo varnost serijsko zagotavljata preverjeni elektronski zavorni sistem in asistent za regulacijo stabilnosti. Poleg tega voznika v stresnih situacijah po želji podpirajo varnostni in asistenčni sistemi, kot sta sistem Active Brake Assist 2 in asistent za ohranjanje razdalje s funkcijo za nenehno ustavljanje in speljevanje.


Pasivno varnost izboljšajo dvojni ksenonski žarometi, luči za osvetlitev notranje strani ovinka, dnevne luči LED in zadnje luči LED. To vozniku zagotovi edinstveno udobje pri vožnji ter varen in suveren občutek vožnje. Od začetka do konca.