Šasija

Popolna uigranost

Robusten in trpežen okvir, ki je primeren za številne nadgradnje.

Idealen okvir, ki izkazuje robustnost in moč.

Okvir novega vozila Atego je bil zasnovan posebej za zahteve dostavnega prometa. Njegova posebnost je ta, da je razdeljen na dva dela. Sprednji del sestavljata dva ukrivljena vzdolžna nosilca s profilom Z, ki omogočata, da je sprednji del možno spustiti. Tako ima novo vozilo Atego do 10,5 ton in z 12 ton n. o.* nizek vstop v voznikovo kabino z eno stopnico. Zaradi oblike črke Z je istočasno dovolj prostora za vgradnjo agregatov. Seveda je okvir tudi zelo stabilen: za montažo nakladalne ploščadi (do 1,5 tone nosilnosti) niso potrebni ojačitve okvirja ali pomožni okvir.

Poleg tega je okvir pri novem vozilu Atego za zaščito pred rjo opremljen z lukenjami. Skupaj s katodnim potopnim temeljnim premazom optimalno ščitijo okvir vozila Atego pred korozijo. 50-milimetrski raster lukenj omogoča namestitev vseh nadgradenj in priključnih komponent, kot so rezervoarji, izpušne cevi in akumulatorji, ne da bi morali za to dodatno vrtati. Nadgradnje je mogoče tako predpripravljene namestiti enostavneje in hitreje. Rezultat: krajši postanki pri proizvajalcu nadgradenj in nižji stroški. Zaščita pred korozijo okvirja se nikoli ne poškoduje.

Novo, opcijsko zaščitno zapečatenje šasije učinkovito ščiti šasijo in priključne dele okvirja pred korozijo. Prozorni zaščitni film omogoča vizualno kontrolo kovinske površine in odčitavanje tipskih tablic.

Tudi serijski vmesnik za proizvajalce nadgradenj omogoča hitro priključitev številnih nadgradenj, saj omogoča enostavno priključitev vseh električnih sistemov brez nadležnega polaganja kablov.

* n. o. = nizek okvir