Šasija

Robusten in trpežen okvir, ki je primeren za številne nadgradnje.

Robustnež

Zaradi težkih in raznolikih zahtev glede okvirja na področju pomožnih gradbenih storitev je bilo novo vozilo Atego zasnovano tako, da je popolno tako za vožnjo po gradbišču kot tudi za vožnjo v mestnem prometu. Novi Atego ima robusten okvir, s katerim se lahko kosa z zahtevami vsakdanjega dela. Pri okvirju je debelina materiala 5,0 ali 7,0 mm (odvisno od tipa vozila). To zagotavlja odlično upogibno in vzvojno togost.

Poleg tega ima okvir pri novem vozilu Atego za zaščito pred rjo več lukenj. Skupaj s katodnim potopnim temeljnim premazom optimalno ščitijo okvir vozila Atego pred korozijo. 50-milimetrski raster lukenj omogoča namestitev vseh nadgradenj in priključnih komponent, kot so rezervoarji, izpušne cevi in akumulatorji, ne da bi morali za to dodatno vrtati. Nadgradnje je mogoče tako predpripravljene namestiti enostavneje in hitreje. Rezultat: krajši postanki pri proizvajalcu nadgradenj in nižji stroški. Zaščita pred korozijo okvirja se nikoli ne poškoduje.

Novo, opcijsko zaščitno zapečatenje šasije učinkovito ščiti šasijo in priključne dele okvirja pred korozijo. Prozorni zaščitni film omogoča vizualno kontrolo kovinske površine in odčitavanje tipskih tablic.

Tudi serijski vmesnik za proizvajalce nadgradenj omogoča hitro priključitev številnih nadgradenj, saj omogoča enostavno priključitev vseh električnih sistemov brez nadležnega polaganja kablov.