Prednosti

Serijsko zagotovljena gospodarnost, zanesljivost in varčnost

Konfiguracije pogonskega sklopa vozila Actros, ki so prilagojene posameznim načinom uporabe, zagotavljajo varčno in gospodarno vožnjo. Za nizko porabo pri tem poskrbijo zanesljivi motorji Euro V in dizelska tehnologija SCR BlueTec®, s katerimi lahko gospodarno izpolnjujete emisijski standard Euro V.

Vzdrževalni sistem Telligent® omogoča izredno dolgo, individualno nastavitev intervalov vzdrževanja, saj so ti odvisni od dejanske obremenitve vozila Actros. Tako lahko v celoti izkoristite potencial vseh sredstev za obratovanje. 12-stopenjski samodejni menjalnik Mercedes PowerShift za terensko vožnjo* je na voljo po želji. Prepriča pa v vseh pogledih, saj s petimi programi in dodatnimi funkcijami za različna področja uporabe poskrbi za več dinamike, boljše upravljanje vozila in majhno porabo. Nižje stroške zagotavljata tudi prikaz stanja akumulatorja in dvostopenjsko uravnavana vodna črpalka**.

Za varčen način vožnje z manjšo obrabo poskrbijo tudi ugodne servisne pogodbe in storitve, kot sta sistem FleetBoard® in šolanje za voznike BlueTecEco družbe Mercedes-Benz. Naša gosta mreža delavnic z več kot 1750 servisnimi centri po vsej Evropi, ki so deloma odprti 24 ur na dan, skrbi za to, da je vaše tovorno vozilo v primeru okvare čim hitreje ponovno na poti. Za to smo pripravljeni storiti vse.

* Za prekucnike in mešalnike betona 6x4 in 8x4 je na voljo po želji.

** Samo pri voznikovi kabini L ali Megaspace vozila Actros z močjo 320 kW. Od 05/2011 serijsko na voljo za vsa vozila Actros z motorji V6.