Varnost in udobje.

Rešitve Mercedes-Benz Business Solutions zagotavljajo najboljšo možno zaščito voznikov in potnikov v avtomobilu, vozniku pa udobno in varnejšo vožnjo. Prepreči, zaščiti in reagiraj.

To so trije stebri integriranega načela varnosti pri podjetju Mercedes-Benz. Najsodobnejši sistemi v vozilu vas opozarjajo, vam pomagajo v nevarnih situacijah in vas varujejo v kritičnih trenutkih. Široka paleta opreme ne zagotavlja samo večje varnosti, ampak tudi več udobja za voznika in s tem povečanje njegove sposobnosti za varno vožnjo.

  Intelligent Drive

  Mercedes-Benz Intelligent Drive je inteligentna kombinacija senzorjev in sistemov – za novo dimenzijo varnosti in udobja pri vožnji. Ta tehnologija omogoča še bolj celovito spremljanje območja okoli vozila in voznikom nudi ustrezna opozorila, pomoč in podporo glede na razmere v prometu. To omogoča še večjo vsestransko zaščito potnikov ter drugih udeležencev v prometu.

  • ATTENTION ASSIST ⁵: Sekundni spanec je pogost vzrok nezgod, zlasti na dolgih potovanjih ponoči. ATTENTION ASSIST, ki ga je razvilo podjetje Mercedes-Benz, uporablja senzorje za prepoznavanje prvih znakov utrujenosti voznika in z opozorilom obvesti, ko je čas za kratek odmor.
  • Tempomat varnostne razdalje DISTRONIC PLUS s krmilnim asistentom in funkcijo Stop&Go Pilot ⁵,⁶: Ta radarski sistem samodejno ohranja varnostno razdaljo do vozila pred vami, tako da zavira in pospešuje, ko je to potrebno. Ko prometne razmere zahtevajo močnejše zaviranje, kot ga lahko izvede tempomat varnostne razdalje DISTRONIC PLUS s krmilnim asistentom in funkcijo Stop&Go Pilot, voznik prejme opozorilo v obliki vizualnih in zvočnih signalov.
  • Inteligentni sistem luči LED ⁵: Inteligentni sistem luči LED je prilagodljiv sistem žarometov, ki se samodejno prilagaja glede na vreme, svetlobo in vozne razmere. Zato imate najboljšo možno svetlobo v vsaki situaciji in lahko prepoznate nevarnosti hitreje in natančneje – na primer v slabem vremenu ali pri slabi vidljivosti.
  • Aktivni asistent za ohranjanje smeri ⁵,⁶: Aktivni asistent za ohranjanje smeri s tresenjem volana opozori voznika, če sistem zazna, da je vozilo nenamerno zapustilo vozni pas. Sistem deluje s pomočjo kamere, nameščene na notranji strani vetrobranskega stekla.
  • Paket za parkiranje ⁵: Aktivni asistent za parkiranje s pomočjo pri parkiranju PARKTRONIC in 360-stopinjsko kamero poenostavi iskanje parkirnega prostora ter olajša vstop in izstop iz prostora ter varno zavijanje. Poleg tega sistem opcijsko usmerja vozilo v parkirni prostor, pri čemer prevzame nadzor nad volanom in zavorami namesto voznika. 360-stopinjska kamera spremlja vse štiri strani vozila in ponuja panoramski ter navidezni pogled iz ptičje perspektive na prikazovalniku sistema COMAND Online⁵.
  • Zavora PRE-SAFE® ⁵: Inovativna zavora PRE-SAFE® se odzove, če zazna nevarnost trka v zadnji del avtomobila, in z vizualnimi ter zvočnimi opozorili pozove voznika k ukrepanju.
  • Sistem PRE-SAFE® ⁵: Ta sistem lahko aktivira preventivne ukrepe za zaščito potnikov. Pri tem sodelujeta sistem za zaviranje v sili (BAS) in elektronski program stabilnosti ESP®, katerih senzorji lahko zaznajo potencialno nevarne vozne situacije in to informacijo posredujejo elektronskim nadzornim enotam v delčku sekunde. Sistem PRE-SAFE® PLUS⁵ je razširjena različica sistema, ki ponuja možnost preventivnega ukrepanja, če obstaja nevarnost trka v zadnji del avtomobila.

  Udobje, ki povečuje zmogljivost

  Povečano udobje za volanom prispeva k splošnemu boljšemu počutju in je še zlasti koristno za voznikovo koncentracijo ter učinkovitost.

  • COMAND Online⁵: Ta nadzorni in prikazni sistem daje vozniku pregled nad številnimi funkcijami v vozilu, vključno z navigacijo, telefonom, avdio- in videoopremo ter internetom – vse na dosegu prstov. Na primer, hitro navigacijsko orodje z realističnimi topografskimi zemljevidi, ki so shranjeni na trdem disku, vas lahko zanesljivo pripelje do cilja.
  • Projekcijski zaslon Head-up⁵: Ta sistem projicira navidezno sliko v voznikovo vidno polje, pri čemer prikazuje ključne informacije, kot so npr. hitrost vozila, omejitve hitrosti in druga navodila za vožnjo. Podatki na videz lebdijo nad pokrovom motorja na razdalji dveh metrov.
  • Paket z udobnimi sedeži⁵: Omogoča vam prilagajanje položaja sedeža z uporabo osebnih ergonomskih nastavitev. Številne nastavitvene možnosti vključujejo štiritočkovno, elektropnevmatsko ledveno oporo ter električno nastavljanje višine in naslonjal.
  • Radio Audio 20 CD s poljem, občutljivim na dotik (touchpad)⁵: Ta inovacija znamke Mercedes-Benz je občutljiva na dotik s prsti. Vse funkcije informacijsko-razvedrilnega sistema lahko nadzirate z enim prstom ali gestami z več prsti.

  Usposabljanje za varno vožnjo

  ⁵ Morda ni na voljo ali pa je samo opcijsko na voljo, odvisno od modela.

  ⁶ Na voljo samo skupaj s paketom z asistentom Plus za vožnjo.