Razred X | Poltovornjak Mercedes-Benz

Novi razred X.

Združuje svetove.

 

 

Robustnost v svoji najbolj fascinantni luči.

Suvereno kljubuje silam narave, markanten dizajn pa pritegne poglede. Vozilo je tako robustno in močno, da z njim suvereno premagujete tudi težaven teren, njegovo oblikovanje pa je tako izrazito, da boste tudi v velemestni džungli zbujali pozornost. Enako prepričljiv je tudi kot funkcionalen in zanesljiv partner pri vsakdanjem delu in kot sopotnik za spontane pustolovščine v prostem času. Veselite se vozila, ki na popolnoma nov način združuje življenjska okolja: dobrodošli v razredu X – Mercedesu med poltovornjaki!

Odlike.

  1. Robustnost.
  2. Na terenu
  3. Zmogljivost
  4. Funkcionalnost
  5. Udobje
  6. Dizajn
  7. Varnost
Kdor lahko nosi več kot eno tono, potrebuje močno hrbtenico.

Razred X je popolnoma robusten: nosi več kot 1000 kg in vleče priklopna vozila s težo do 3500 kg. Za to potrebuje stabilno in stanovitno osnovno ogrodje. Zato smo naš poltovornjak zgradili na trdnem letvenem okvirju iz kakovostnega jekla. Lahko ga torej brez skrbi natovorite: z orodjem, stroji, materialom ali pripomočki za šport in prosti čas. Tudi med vožnjo po terenu brez cest vam bo robustna osnova pomagala suvereno priti do cilja. Na željo tehnični spodnji ščitnik iz nerjavnega jekla varuje motor, menjalnik in izpušno napravo med terensko vožnjo, kadar zapeljete prek ovire.

Kljubuje naravnim silam.

Če bi se drn in strn znala čuditi, bi bila navdušena nad razredom X. Z vsekolesnim pogonom, različnimi načini vsekolesnega pogona, reduktorjem za terensko vožnjo in opcijsko zaporo diferenciala na zadnji premi boste tudi po najzahtevnejšem terenu vozili suvereno. Velika oddaljenost vozila od tal 202 mm – po želji do 222 mm – pušča terenu ogromno prostora pod vozilom. Če ste željni dogodivščin, se razred X z vami ob ustrezni podlagi vzpenja po strminah do pribl. 100 % in ostaja vozno stabilen pri poševnih naklonih do pribl. 49,8°. Tako prinaša terenska vožnja še več užitka v vožnji.

Občutite užitek v vožnji!

Vstopite, zaženite vozilo in že pri nizkih vrtilnih frekvencah občutite polno pogonsko moč. Predvsem dizelski motor V6 z visokim navorom [X 350 d 4MATIC. Kombinirana poraba goriva: 9,0–8,8 l/100 km; kombinirani izpusti CO2: 236–230 g/km]1*  vas bo navdušil s svojo suvereno zmogljivostjo. DYNAMIC SELECT ponuja 5 voznih programov, ki omogočajo udobno, športno, zelo učinkovito ali za uporabo na terenu optimizirano vožnjo. V ročnem načinu DYNAMIC SELECT voznik prevzame prestavljanje prek obvolanske ročice za pretikanje.

Izstopajoči okrovi koles s širokimi pnevmatikami nimajo samo izrazitega videza, ampak s svojim velikim kolotekom prispevajo tudi k visoki prečni dinamiki razreda X. Enako storita tudi okretni obesi koles z več vodili na zadnji premi. Tako z vsakim ovinkom s še večjim veseljem pričakujete naslednjega in gibanje postane užitek v vožnji.

Prtljažna površina, polna možnosti.

»Pick up« – to razumemo dobesedno: preprosto dostopna prtljažna površina za vas prenaša več kot 1000 kg delovnega orodja ali športnih naprav – tudi umazane in mokre. Celo med okrovi koles je dovolj prostora za prečno natovorjeno evropaleto. Če ima tovor robove in vogale, lahko obloga kesona pomaga preprečiti praske in poškodbe laka. Možnosti pritrjevanja pomagajo pri pritrditvi tovora, da vse ostane na svojem mestu. V poznih urah pa delo olajšajo LED-luči na kesonu. Če se pripravljate na še bolj zahtevna potovanja, vlečna obremenitev do 3500 kg razširi vaše možnosti – tudi za prikolice za čolne ali konje.

Zunaj odporen, v notranjosti udoben.

Celo pri grobi vožnji razred X razvaja s tipičnim udobjem Mercedes-Benz. Sistem za avtorizacijo dostopa in vožnje KEYLESS-GO in asistenca za speljevanje na strmini poskrbita za sproščen vstop in sproščeno speljevanje. Med vožnjo klimatska naprava oz. opcijsko samodejno uravnavanje klimatizacije THERMOTRONIC uravnava notranjost glede na želje. Informacije in zabavo v vozilo prinesejo sodobni radijski in navigacijski sistemi COMAND Online, Audio 20 USB in Audio 20 CD s storitvami za povezljivost Mercedes me connect. S komfortnim podvozjem in individualno prilagodljivimi sedeži za voznika in sovoznika so dolge vožnje nadvse udobne. Opcijsko so na voljo električno nastavljivi sedeži, opremljeni z ledveno oporo in ogrevanjem sedežev. Ko pridete na cilj, vam paket za parkiranje s 360-stopinjsko kamero olajša parkiranje in manevriranje. Z intuitivnim konceptom upravljanja in prikaza je omogočeno preprosto upravljanje teh komfortnih funkcij.

Močan po značaju, varen v slogu.

Razred X ima karakter: izboklini na pokrovu motorja, poudarjen spodnji ščitnik spredaj in izstopajoči okrovi koles navdušujejo že na prvi pogled. Ko odprete vrata, vas pričaka stilna notranjost z vodoravno razdeljenim kokpitom. Z jasno začrtanimi različicami PURE, PROGRESSIVE in POWER, v kombinaciji s stilno originalno dodatno opremo, je ta poltovornjak še bolj v vašem razredu X. Enako velja za platišča iz lahke kovine v dimenzijah do 48,3 cm (19 palcev) in visokozmogljive žaromete LED s tipičnim dizajnom bakle. Za različico POWER sta na voljo 2 koncepta barv s črnim ali orehovo rjavim usnjem. Obloga armaturne plošče in karoserijskih robov v imitaciji usnja ARTICO ter okrasni elementi v videzu aluminija ali z lesenim vzorcem so prilagojeni visokokakovostni usnjeni opremi.

Varen – ne le v slogu.

Zaradi svoje robustne konstrukcije ima razred X solidno osnovo za zgledno varnost. Še boljša pa je zaradi številnih varnostnih lastnosti: različni sistemi za upravljanje vozne dinamike in zavorni sistemi – npr. ESP® s stabilizacijo prikolice – lahko pomagajo prepoznati kritične vozne situacije in jih po potrebi ublažiti. Poleg tega vam lahko sistemi za pomoč vozniku pomagajo v utrujajočih in kritičnih voznih situacijah, na primer asistent za ohranjanje smeri ali aktivni zavorni asistent. Poleg tega je za najbolj nujne primere vgrajenih 7 serijskih zračnih mehov in sistem za klic v sili Mercedes-Benz.

1

X 350 d 4MATIC v povezavi s 7G-TRONIC PLUS. Poraba goriva v naseljih/zunaj naselij/kombinirana: 10,3–10,0/8,3–8,1/9,0–8,8 l/100 km; kombinirani izpusti CO2: 236–230 g/km [*]. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in od izbrane opreme.

* Dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih izpustih CO2 novih osebnih vozil si lahko preberete v »Vodniku o porabi goriva, izpustih CO2 in porabi elektrike« novih osebnih vozil, ki ga prejmete brezplačno na vseh prodajnih mestih in pri podjetju DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de).

Lorem Ipsum