eVito Tourer | Dostavna vozila Mercedes-Benz
eVito Tourer

Učinkovit električni pogon v kombinaciji s preverjenimi vrlinami vozila.

Do 360 km1 vožnje brez lokalnih izpustov.

Vozilo eVito Tourer PRO je tako funkcionalno, varno in udobno, kot ste tega vajeni od vozila Mercedes-Benz Vito. Njegov izjemno učinkovit elektromotor ima največjo moč 150 kW (204 KM) [eVito Tourer PRO z registracijo kot osebno vozilo (M1). Poraba električne energije v kombiniranem testnem ciklu 26,2 kWh/100 km, izpusti CO2 0 g/km]2 [*] in navor do 362 Nm3.

Z dosegom do 360 km1 se boste z njim vozili tudi dlje kot samo po mestu. Uporabna kapaciteta akumulatorja znaša 90 kWh in na opcijski postaji za hitro polnjenje ga je mogoče s sposobnostjo hitrega polnjenja do 110 kW v pribl. 40 minutah4 napolniti z 10 na 80 %. V prostorni notranjosti z do 8 sedeži in voznikom nimate zaradi električnega pogona nobenih omejitev.

1 Poraba energije in doseg sta bila določena na podlagi uredbe 2017/1151/EU.

2 Dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 novih osebnih avtomobilov najdete v »Priročnik o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil Mercedes-Benz in smart«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih ter na uradni spletni strani Mercedes-Benz Slovenija.

3 Informacije o nazivni moči in nazivnem navoru v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007 v trenutno veljavni različici.

4 Največja moč polnjenja na enosmerni polnilni postaji z napajalno napetostjo 400 voltov, tok 300 A; največja moč polnjenja je odvisna od različnih dejavnikov, kot so temperatura okolice in baterije ter stopnja napolnjenosti baterije ob začetku polnjenja.

Odlike.

 1. Pogon
 2. Povezljivost
 3. Zanesljivost
 4. Notranjost
Čim učinkovitejša uporaba električne energije.

Inteligentna strategija delovanja skrbi za maksimalno učinkovito uporabo energije: s 3 voznimi programi »E+«, »E« in »C« in 5 stopnjami rekuperacije »D––«, »D–«, »D«, »D+« in »DAUTO« je mogoče optimizirati porabo električne energije in s tem doseg. Pri rekuperaciji se energija pridobiva z upočasnjevanjem vozila. Na stopnji rekuperacije »DAUTO« vam samodejno vklopljeni asistent ECO pomaga optimalno izkoristiti napolnjenost akumulatorja. Glede na vozno situacijo samodejno prilagodi stopnjo rekuperacije.

Dobro razvedrilo, odlična informiranost.

Informacijski in komunikacijski sistemi s številnimi vmesniki po želji skrbijo za najboljše povezave in dobro razvedrilo. Upravljanje opcijskih multimedijskih sistemov Audio 30 in Audio 40 s pomočjo zaslona na dotik je intuitivno in udobno.

Pripravljen, ko ga potrebujete.

Vozilo eVito boste hitro začeli ceniti kot svojega nepogrešljivega partnerja. Zato bomo storili vse, da bo vaše razmerje kolikor je mogoče dolgo. Ob dostavi prejmete preverjeno vozilo kakovosti Mercedes-Benz, čigar električni pogon in gretje sta uspešno prestala naš obsežni zimski test s temperaturami do minus 30 °C. Obsežna protikorozijska zaščita s popolnoma galvanizirano karoserijo in trpežni materiali v notranjosti poskrbijo, da vozilo tudi po številnih letih še vedno neprimerljivo predstavlja vaše podjetje.

Naj delo postane užitek.

Prepustite se prijetnim stranem svoje službe: eVito vas s prostorno notranjostjo spravi v najboljše razpoloženje za delo. Na trpežnih in udobnih sedežih boste tudi na dolgih vožnjah karseda sproščeni. Za hladne dni je na voljo serijsko ogrevanje voznikovega sedeža, ki poskrbi za še dodatno udobje. Če spredaj potrebujete prostor za dva sopotnika, lahko naročite opcijsko klop za sovoznika. Na željo dobavljivi zvočni sistemi na poti skrbijo za najboljšo povezanost in dobro razvedrilo, navigacijski sistem Audio 40 pa poskrbi, da lažje prispete na cilj.

eVAN. Pogosta vprašanja.

 1. Je električno dostavno vozilo Mercedes-Benz primerno za moj vsakdan?

  Z aplikacijo eVAN Ready lahko bolje načrtujete vstop v elektromobilnost. Izvedeli boste na primer, ali vas bo dostavno vozilo Mercedes-Benz na električni pogon s samo enim polnjenjem akumulatorja pripeljalo skozi delovnik: brezplačna aplikacija analizira vaše vsakodnevne poti in vaš način vožnje. Iz tega izhajajoči profil vožnje vam razkrije, ali bi bilo dostavno vozilo na električni pogon primerno za vas. Za dodatna vprašanja glede vstopa v elektromobilnost vam je na voljo vaš partner Mercedes-Benz.

 2. Kako napolnim svoje električno dostavno vozilo Mercedes-Benz?

  Obstaja več različnih možnosti polnjenja. Najbližja: stenska polnilna postaja Mercedes-Benz ali posebej za vas razvita rešitev polnjenja na vaši lokaciji. Poleg tega je tu stalno rastoče število javnih polnilnih postaj. Na hitri polnilni postaji z enosmernim tokom lahko vaše vozilo eVito Tourer PRO (eVito Tourer PRO z registracijo za osebna vozila [M1]. Kombinirana poraba električne energije: 26,2 kWh/100 km, kombinirani izpusti CO2: 0)1 80 kW (visokovoltni akumulator s 60 kWh) oz. z do 110 kW2 (visokovoltni akumulator z 90 kWh) moč polnjenja v manj kot 40 minutah3 z 10 na 80 %. Možnost hitrega polnjenja z enosmernim tokom z močjo do 50 kW2 je serijska. Pripravljeni na najrazličnejše polnilne situacije s prilagodljivim polnilnim sistemom: s tem sistemom boste vedno imeli pri roki ustrezno rešitev polnjenja.

 3. Kako zagotoviti čim učinkovitejšo vožnjo z električnim dostavnim vozilom Mercedes-Benz?

  3 različni vozni programi in 5 stopenj rekuperacije omogočajo učinkovit način vožnje. Obe funkciji vam omogočata optimizacijo porabe energije in z njo povezanega dosega vašega vozila eVito Tourer PRO. Na stopnji rekuperacije »D Auto« vam samodejno vklopljeni asistent ECO pomaga optimalno izkoristiti napolnjenost akumulatorja. Glede na vozno situacijo samodejno prilagodi stopnjo rekuperacije.

 4. Kakšna je prostornost v vozilu eVito Tourer PRO?

  Vozilo eVito Tourer PRO ima razkošen prtljažni prostor kot vozilo Vito Tourer z motorjem z notranjim zgorevanjem, saj so njegovi akumulatorji v spodnji strani vozila.

 5. Kako se lahko izognem času največje porabe med polnjenjem svojega električnega dostavnega vozila?

  S pomočjo storitve Mercedes PRO connect »Inteligentno upravljanje polnjenja«4 lahko vozni park električnih vozil polnite postopno ter s tem zmanjšate potrebno električno priključno moč in s tem povezane stroške elektrike. Za dodatna vprašanja glede napajanja vozil na električni pogon vam je na voljo vaš partner Mercedes-Benz.

 6. Kaj je zame ceneje, dostavno vozilo na električni pogon ali z motorjem z notranjim zgorevanjem?

  Glede na profil uporabe in ob upoštevanju subvencioniranja elektromobilnosti se lahko skupni stroški upravljanja (TCO) dostavnega vozila na električni pogon vsekakor gibljejo na ravni vozila z motorjem z notranjim zgorevanjem. Večjo preglednost omogoča eCost Calculator: ta pripravi informacije za primerjavo letnih stroškov poslovanja vašega trenutnega vozila s stroški električnega dostavnega vozila Mercedes-Benz.

 7. Je treba akumulator kupiti ali najeti ločeno?

  Akumulator je že vključen v nakupno ceno vašega vozila eVito Tourer PRO. Torej ni dodatnih stroškov za najem akumulatorja. Finančno tveganje menjave akumulatorja v primeru, da bi zmogljivost vašega akumulatorja močno popustila, krije certifikat akumulatorja. Ta velja do osem let po prvi registraciji oz. do 160.000 prevoženih kilometrov. Za dodatna vprašanja glede akumulatorja in certifikata akumulatorja vam je na voljo vaš partner Mercedes-Benz.

 8. V čem se razlikuje polnjenje z izmeničnim tokom od tistega z enosmernim?

  Akumulator se vedno polni z enosmernim tokom (DC), kakršen je na postajah za hitro polnjenje z enosmernim tokom neposredno na voljo. Zaradi visoke moči polnjenja lahko z njimi hitro povečate doseg. Pri polnjenju z izmeničnim tokom na stenskih polnilnih postajah ali prek domačega omrežja v vozilo prispe izmenični tok (AC). Ta se v vozilu s pomočjo polnilnika pretvori v izmenični tok in se šele potem shrani v akumulator.

 9. Kakšne so ponudbe povezljivosti za elekt. dostavna vozila Mercedes-Benz?

  Številne storitve Mercedes me connect so na voljo tudi za električna dostavna vozila. Paket »Oddaljene in navigacijske storitve« je na voljo ekskluzivno samo za vozila z električnim pogonom. Z njim je polnjenje gospodarnejše in udobnejše. Za dodatna vprašanja glede Mercedes me connect vam je na voljo vaš partner Mercedes-Benz.

 10. Obstaja garancija na akumulator?

  Če bi zmogljivost vašega akumulatorja v prvih 8 letih oz. v prvih 160.000 km po prvi registraciji padla pod mejno vrednost 180 Ah preostale kapacitete, ste zavarovani s certifikatom akumulatorja. V tem primeru krijemo stroške menjave akumulatorja. In kar je najboljše: certifikat akumulatorja je vključen v nakupno ceno.

 11. Je polnilni kabel ob nakupu električnega dostavnega vozila Mercedes-Benz priložen?

  Polnilni kabel ob nakupu vašega dostavnega vozila na električni pogon Mercedes-Benz ni priložen. Na željo je mogoče tovarniško naročiti 4 polnilne kable s polnilnim vtičem tipa 2. Izbirate lahko med dolžinama 4 in 8 m ter med enofaznim in trifaznim polnjenjem. Za dodatna vprašanja glede polnilnih kablov vam je na voljo vaš partner Mercedes-Benz.

 12. Kaj so stopnje rekuperacije?

  Pri rekuperaciji se energija pridobiva z upočasnjevanjem vozila. Akumulator se denimo napaja med vožnjo po klancu navzdol, namesto da bi energijo pri zaviranju izgubljal v obliki toplote. Moč rekuperacije lahko s pomočjo obvolanskih ročic za pretikanje nastavite v 4 stopnjah: D++ (0 m/s²), D+ (–0,5 m/s²), D (–1,0 m/s²), D– (–1,5 m/s²). Na stopnji rekuperacije »D Auto« vam samodejno vklopljeni asistent ECO pomaga optimalno izkoristiti napolnjenost akumulatorja. Glede na vozno situacijo samodejno prilagodi stopnjo rekuperacije.

 13. Kako hitro se lahko peljem s svojim električnim dostavnim vozilom Mercedes-Benz?

  Serijsko znaša največja hitrost vašega vozila eVito Tourer PRO 140 km/h. Opcijsko lahko največjo hitrost povečate na 160 km/h. Vendar upoštevajte, da gredo večje hitrosti praviloma na račun dosega.

 14. Kakšen doseg je mogoč v vsakdanu z električnim dostavnim vozilom Mercedes-Benz?

  Najprej je doseg vašega dostavnega vozila Mercedes-Benz na električni pogon odvisen od konfiguracije vozila, zlasti od izbire največje hitrosti. Dejanski doseg je odvisen tudi od individualnega načina vožnje, razmer na cesti in prometnih razmer, zunanje temperature, uporabe klimatske naprave, gretja in drugih električnih porabnikov. Prikaz zmogljivosti in stopnje rekuperacije vam bodo pomagali čim učinkoviteje izrabiti napolnjenost akumulatorja in doseči visok doseg.

 15. S katerim polnilnim vtičem lahko polnim svoje električno dostavno vozilo Mercedes-Benz?

  Zaradi sistema Combined Charging System (CCS) ste z vozilom eVito Tourer PRO na polnilnih postajah in stenskih polnilnih postajah zelo prilagodljivi: z močjo do 11 kW in izmeničnim tokom (AC) polni enako kot z močjo do 50 kW in enosmernim tokom (DC). Opcijsko lahko na postajah za hitro polnjenje z enosmernim tokom z močjo celo do 110 kW hitro povečate doseg.

1

Poraba energije in doseg sta bila določena na podlagi uredbe 2017/1151/EU.

2

Maks. moč polnjenja (DC)
Največja moč polnjenja v enosmerni polnilni postavi z napajalno napetostjo 400 V in tokom 300 A; največja moč polnjenja je odvisna od različnih dejavnikov, npr. temperature okolice in akumulatorja in stanja napolnjenosti akumulatorja ob pričetku polnjenja. 

3

Minimalni čas polnjenja z enosmernim tokom (DC)
Minimalni čas polnjenja od 10 do 80 % v optimalnih pogojih na enosmerni polnilni postaji z napajalno napetostjo 400 V, tokom 300 A; čas polnjenja se lahko razlikuje, kar je odvisno od različnih dejavnikov, npr. temperature okolice in akumulatorja, uporabe različnih dodatnih porabnikov, kot npr. gretja.

4

Storitev »Inteligentno upravljanje polnjenja« je na voljo na izbranih trgih. Za več informacij se obrnite na svojega lokalnega trgovca. Pogoj za uporabo storitve »Inteligentno upravljanje polnjenja« je primeren napajalni sistem na vaši lokaciji. Če želite napajalni sistem uporabljati ločeno od storitve, se obrnite na ponudnika napajalnega sistema.

[*] Dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 novih osebnih avtomobilov najdete v »Priročnik o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil Mercedes-Benz in smart«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih ter na uradni spletni strani Mercedes-Benz Slovenija.