Zaprto dostavno vozilo eVito | Dostavna vozila Mercedes-Benz
Zaprto dostavno vozilo eVito

Učinkovit električni pogon – zdaj z občutno večjim dosegom.

Do 314 km1 dosega.

Zaprto dostavno vozilo eVito je tako funkcionalno, varno in udobno, kot ste tega vajeni od vozila Mercedes-Benz Vito. Zelo učinkovit elektromotor ima moč do največ 85 kW (116 KM) in navor do 360 Nm.

Z dosegom do 314 km1 (WLTP) je zaprto dostavno vozilo primerno za vožnjo v urbanem okolju in še za marsikaj več. Uporabna kapaciteta akumulatorja znaša 60 kWh in na serijski postaji za hitro polnjenje ga je mogoče s sposobnostjo hitrega polnjenja do 50 kW2 v pribl. 50 minutah3 napolniti z 10 na 80 % – opcijsko celo z do 80 kW2 v pribl. 35 minutah3. Tudi z močjo polnjenja na izmenični tok do 11 kW je akumulator mogoče v manj kot 6,5 ure napolniti z 0 na 100 %. Z njegovo prostornino prtljažnega prostora do 6,6 m3 nimate zaradi električnega pogona nobenih omejitev.

1

Doseg je bil izračunan na podlagi Uredbe 2017/1151/EU.

2

Maks. moč polnjenja (DC)
Največja moč polnjenja v enosmerni polnilni postavi z napajalno napetostjo 400 V in tokom 300 A; največja moč polnjenja je odvisna od različnih dejavnikov, npr. temperature okolice in akumulatorja in stanja napolnjenosti akumulatorja ob pričetku polnjenja. 

3

Minimalni čas polnjenja z enosmernim tokom (DC)
Minimalni čas polnjenja od 10 do 80 % v optimalnih pogojih na enosmerni polnilni postaji z napajalno napetostjo 400 V, tokom 300 A; čas polnjenja se lahko razlikuje, kar je odvisno od različnih dejavnikov, npr. temperature okolice in akumulatorja, uporabe različnih dodatnih porabnikov, kot npr. gretja.

Odlike.

 1. Pogon
 2. Povezljivost
 3. Zanesljivost
 4. Notranjost
Čim učinkovitejša uporaba električne energije.

Inteligentna strategija delovanja skrbi za maksimalno učinkovito uporabo energije: s 3 voznimi programi »E+«, »E« in »C« in 5 stopnjami rekuperacije »D–«, »D«, »D+«, »D++« in »DAUTO« je mogoče optimizirati porabo električne energije in s tem doseg. Pri rekuperaciji se energija pridobiva z upočasnjevanjem vozila. Stopnja rekuperacije »DAUTO« vam pomaga čim bolje izkoristiti postopek polnjenja. Stopnjo rekuperacije samodejno prilagodi vozni situaciji primerno.

Dobro razvedrilo, odlična informiranost.

Informacijski in komunikacijski sistemi s številnimi vmesniki po želji skrbijo za najboljše povezave in dobro razvedrilo. Upravljanje opcijskih multimedijskih sistemov Audio 30 in Audio 40 s pomočjo zaslona na dotik je intuitivno in udobno.

Pripravljen, ko ga potrebujete.

Vozilo eVito boste hitro začeli ceniti kot svojega nepogrešljivega partnerja. Zato bomo storili vse, da bo vaše razmerje kolikor je mogoče dolgo. Ob dostavi prejmete preverjeno vozilo kakovosti Mercedes-Benz, čigar električni pogon in gretje sta uspešno prestala naš obsežni zimski test s temperaturami do minus 30 °C. Obsežna protikorozijska zaščita s popolnoma galvanizirano karoserijo in trpežni materiali v notranjosti poskrbijo, da vozilo tudi po številnih letih še vedno neprimerljivo predstavlja vaše podjetje.

Naj delo postane užitek.

Prepustite se prijetnim stranem svoje službe: eVito vas s prostorno notranjostjo spravi v najboljše razpoloženje za delo. Na trpežnih in udobnih sedežih boste tudi na dolgih vožnjah karseda sproščeni. Za hladne dni je na voljo serijsko ogrevanje voznikovega in sovoznikovega sedeža, ki poskrbi za še dodatno udobje. Če spredaj potrebujete prostor za dva sopotnika, lahko naročite opcijsko klop za sovoznika. Na željo dobavljivi zvočni sistemi na poti skrbijo za najboljšo povezanost in dobro razvedrilo, navigacijski sistem Audio 40 pa poskrbi, da lažje prispete na cilj.

Zgledna raven varnosti tudi z električnim pogonom.

Dobro zaščiteno visokovoltno električno omrežje.

Električna kombinirana vozila Mercedes-Benz uspešno opravljajo zahtevna testiranja vozil in preizkusna trčenja. Zato so s stališča varnosti na zgledni ravni Mercedes-Benz.

Pogonski sklop, visokovoltni akumulator in visokovoltne napeljave so dobro zaščiteni. Vse visokovoltne napeljave so izdatno izolirane. Če senzorji trka zaznajo hudo nezgodo, se nemudoma odklopi električno napajanje vozila.

Pogosta vprašanja in odgovori v zvezi z vozilom eVito.

 1. Je električno dostavno vozilo Mercedes-Benz primerno za moj vsakdan?

  Z aplikacijo EQ Ready lahko bolje načrtujete vstop v elektromobilnost. Izvedeli boste na primer, ali vas bo vozilo Mercedes-Benz na električni pogon s samo enim polnjenjem akumulatorja pripeljalo skozi delovnik: brezplačna aplikacija analizira vaše vsakodnevne poti in vaš način vožnje. Iz tega izhajajoči profil vožnje vam razkrije, ali bi bilo vozilo na električni pogon primerno za vas. Za dodatna vprašanja glede vstopa v elektromobilnost vam je na voljo vaš partner Mercedes-Benz.

 2. Kako napolnim svoje električno dostavno vozilo Mercedes-Benz?

  Obstaja več različnih možnosti polnjenja. Najbližja: stenska polnilna postaja Mercedes-Benz ali posebej za vas razvita rešitev polnjenja na vaši lokaciji. Poleg tega je tu stalno rastoče število javnih polnilnih postaj. Na postaji za hitro polnjenje z enosmernim tokom je mogoče vaše vozilo eVito z močjo polnjenja do 80 kW1 napolniti v pribl. 35 minutah2 z 10 na 80 %. Možnost hitrega polnjenja z enosmernim tokom z močjo do 50 kW1 je serijska. Tudi z močjo polnjenja na izmenični tok do 11 kW je akumulator mogoče v manj kot 6,5 ure napolniti z 0 na 100 %. Pripravljeni na najrazličnejše polnilne situacije s prilagodljivim polnilnim sistemom: s tem sistemom boste vedno imeli pri roki ustrezno rešitev polnjenja.

 3. Kako učinkovito voziti z električnim dostavnim vozilom Mercedes-Benz?

  3 različni vozni programi in 5 stopenj rekuperacije omogočajo učinkovit način vožnje. Obe funkciji vam omogočata optimizacijo porabe energije in z njo povezanega dosega vašega električnega dostavnega vozila. Stopnja rekuperacije »DAUTO« vam pomaga čim bolje izkoristiti postopek polnjenja. Moč rekuperacije samodejno prilagodi vozni situaciji primerno.

 4. Lahko svoje električno zaprto dostavno vozilo naložim kot vozilo z motorjem z notranjim zgorevanjem?

  Vozilo eVito ima razkošen prtljažni prostor kot zaprto dostavno vozilo Vito z motorjem z notranjim zgorevanjem, saj so njegovi akumulatorji v spodnji strani vozila. Z največ 6,6 m3 tovorne prostornine in precejšnjo nosilnostjo je zaprto dostavno vozilo eVito kos zahtevam vsakdana.

 5. Kako pogosto se vzdržuje električna dostavna vozila Mercedes-Benz?

  Vsakoletno vzdrževanje je nujno potrebno za zagotavljanje zanesljivosti visokovoltnih komponent in drugih delov vozila. Zaradi paketa vzdrževanja, ki ga prejmete ob nakupu, je slednje za vas naslednja štiri leta brezplačno. Če je potrebna zamenjava akumulatorjev, boste lahko osem let ali do 160.000 prevoženih kilometrov izkoriščali certifikat akumulatorja. Za dodatna vprašanja glede vzdrževanja vozil na električni pogon vam je na voljo vaš partner Mercedes-Benz.

 6. Kaj je zame cenejše, dostavno vozilo na električni pogon ali z motorjem z notranjim zgorevanjem?

  Glede na profil uporabe in ob upoštevanju subvencioniranja elektromobilnosti se lahko skupni stroški upravljanja (TCO) dostavnega vozila na električni pogon vsekakor gibljejo na ravni vozila z motorjem z notranjim zgorevanjem. Večjo preglednost omogoča eCost Calculator: ta pripravi informacije za primerjavo letnih stroškov poslovanja vašega trenutnega vozila s stroški električnega dostavnega vozila Mercedes-Benz.

 7. Je treba akumulator kupiti ali najeti ločeno?

  Akumulator je že vključen v nakupno ceno. Torej ni dodatnih stroškov za najem akumulatorja. Finančno tveganje menjave akumulatorja v primeru, da bi zmogljivost vašega akumulatorja močno popustila, krije certifikat akumulatorja. Ta velja do osem let po prvi registraciji oz. do 160.000 prevoženih kilometrov. Za dodatna vprašanja glede akumulatorja in certifikata akumulatorja vam je na voljo vaš partner Mercedes-Benz.

 8. Kakšne so ponudbe povezljivosti za elekt. dostavna vozila Mercedes-Benz?

  Številne storitve Mercedes me connect so na voljo tudi za električna dostavna vozila. »Oddaljene in navigacijske storitve« so na voljo ekskluzivno samo za vozila z električnim pogonom. Omogočajo udobno polnjenje in predklimatizacijo ter v okviru poti načrtujejo tako postanke za polnjenje kot tudi čase polnjenja. Za dodatna vprašanja glede Mercedes me connect vam je na voljo vaš partner Mercedes-Benz.

 9. Obstaja garancija na akumulator?

  Če bi zmogljivost vašega akumulatorja v prvih 8 letih oz. v prvih 160.000 km po prvi registraciji močno popustila, ste zavarovani s certifikatom akumulatorja. V tem primeru krijemo stroške menjave akumulatorja. In kar je najboljše: certifikat akumulatorja je vključen v nakupno ceno.

 10. Je polnilni kabel priložen električnemu dostavnemu vozilu Mercedes-Benz?

  Polnilni kabel ob nakupu vašega dostavnega vozila na električni pogon Mercedes-Benz ni priložen. Na željo je mogoče tovarniško naročiti 3 polnilne kable s polnilnim vtičem tipa 2. Izbirate lahko med dolžinami 4, 5 in 8 m ter med enofaznim in dvofaznim polnjenjem. Za različne polnilne situacije prejmete pri svojem partnerju Mercedes-Benz prilagodljivi polnilni sistem, ki združuje različne fazne vtiče v priročnem kompletu. Če imate še več vprašanj, vam bo vaš partner Mercedes-Benz z veseljem svetoval.

 11. Kaj so stopnje rekuperacije?

  Pri rekuperaciji se energija pridobiva z upočasnjevanjem vozila. Akumulator se denimo napaja med vožnjo po klancu navzdol, namesto da bi energijo pri zaviranju izgubljal v obliki toplote. Moč rekuperacije lahko s pomočjo obvolanskih ročic za pretikanje nastavite v 5 stopnjah: D++ (0 m/s²), D+ (-0,8 m/s²), D (-1,6 m/s²), D- (-2,2 m/s²). Stopnja rekuperacije »DAUTO« vam pomaga čim bolje izkoristiti postopek polnjenja. Moč rekuperacije samodejno prilagodi vozni situaciji primerno.

 12. Kako hitro se lahko peljem s svojim električnim dostavnim vozilom Mercedes-Benz?

  Največjo hitrost izberite glede na profil vožnje. Se z vozilom v glavnem vozite po mestu ali vas vaše poti pogosto vodijo po avtocestah? Serijsko znaša največja hitrost vašega električnega dostavnega vozila 80 km/h. Opcijsko lahko največjo hitrost povečate na 100 km/h ali 120 km/h. Vendar upoštevajte, da gredo večje hitrosti praviloma na račun dosega.

 13. Kakšen doseg je mogoč v vsakdanu z električnim dostavnim vozilom Mercedes-Benz?

  Najprej je doseg vašega dostavnega vozila Mercedes-Benz na električni pogon odvisen od konfiguracije vozila, zlasti od izbire največje hitrosti. Dejanski doseg je odvisen tudi od individualnega načina vožnje, razmer na cesti in prometnih razmer, zunanje temperature, uporabe klimatske naprave, gretja in drugih električnih porabnikov. Prikaz zmogljivosti in stopnje rekuperacije vam bodo pomagali čim učinkoviteje izrabiti napolnjenost akumulatorja in doseči visok doseg.

 14. S katerim polnilnim vtičem lahko polnim električno dostavno vozilo?

  Zaradi sistema Combined Charging System (CCS) ste z zaprtim dostavnim vozilom eVito na polnilnih postajah in stenskih polnilnih postajah zelo prilagodljivi: z močjo do 11 kW in izmeničnim tokom (AC) polni enako kot z močjo do 50 kW1 in enosmernim tokom (DC). Opcijsko lahko na hitrih polnilnih postajah z enosmernim tokom celo z do 80 kW1 hitro zagotovite nov doseg. Da boste pripravljeni na različne polnilne situacije, se vam ponuja prilagodljivi polnilni sistem z več faznimi vtiči.

 15. Kako se lahko izognem času največje porabe med polnjenjem svojega električnega dostavnega vozila?

  S pomočjo storitve Mercedes PRO connect »Inteligentno upravljanje polnjenja«3 lahko vozni park električnih vozil polnite postopno ter s tem zmanjšate potrebno električno priključno moč in s tem povezane stroške elektrike. Za dodatna vprašanja glede napajanja vozil na električni pogon vam je na voljo vaš partner Mercedes-Benz.

1

Maks. moč polnjenja (DC)
Največja moč polnjenja v enosmerni polnilni postavi z napajalno napetostjo 400 V in tokom 300 A; največja moč polnjenja je odvisna od različnih dejavnikov, npr. temperature okolice in akumulatorja in stanja napolnjenosti akumulatorja ob pričetku polnjenja. 

2

Minimalni čas polnjenja z enosmernim tokom (DC)
Minimalni čas polnjenja od 10 do 80 % v optimalnih pogojih na enosmerni polnilni postaji z napajalno napetostjo 400 V, tokom 300 A; čas polnjenja se lahko razlikuje, kar je odvisno od različnih dejavnikov, npr. temperature okolice in akumulatorja, uporabe različnih dodatnih porabnikov, kot npr. gretja.

3

Storitev »Inteligentno upravljanje polnjenja« je na voljo na izbranih trgih. Za več informacij se obrnite na svojega lokalnega trgovca. Pogoj za uporabo storitve »Inteligentno upravljanje polnjenja« je primeren napajalni sistem na vaši lokaciji. Če želite napajalni sistem uporabljati ločeno od storitve, se obrnite na ponudnika napajalnega sistema.

[*] Dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih izpustih CO₂ novih osebnih vozil si lahko preberete v »Vodniku o porabi goriva, izpustih CO₂ in porabi električne energije novih osebnih vozil«, ki ga prejmete brezplačno na vseh prodajnih mestih in pri podjetju DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de).