Zaprto dostavno vozilo eSprinter | Dostavna vozila Mercedes-Benz
Zaprto dostavno vozilo eSprinter

Mercedes-Benz eSprinter.
Električni dostavnik leta 2022.

Do 1521 km vožnje brez lokalnih izpustov.

Vozilo eSprinter je napredna izbira za vašo mobilnost v primerih, ko se vozilo pretežno uporablja za načrtovane vožnje v mestnem prometu. Z učinkovitim električnim pogonom z močjo največ 85 kW (116 KM) je tako zanesljiv, kot lahko od vozila Sprinter pričakujete že 25 let.
Vozilo eSprinter lahko naročite v različici z dolžinskim standardom (A2) s povišano streho. Električni pogon ne omejuje njegove prostornine tovornega prostora, ki znaša 11 m³. Nosilnost znaša do 1.022 kg pri serijski oz. do 868 kg pri opcijski kapaciteti baterije.
1

Doseg je bil izračunan na podlagi Uredbe 2017/1151/EU. Doseg je odvisen od konfiguracije vozila, zlasti od izbire omejitve največje hitrosti.

Dejanski doseg je odvisen tudi od individualnega načina vožnje, razmer na cesti in prometnih razmer, zunanje temperature, uporabe klimatske naprave/ogrevanja itd., zato se lahko razlikuje.

Odlike.

 1. Zasnova izdelkov
 2. Prilagodljivost
 3. Pogon
 4. Zanesljivost
Elektromobilnost prihodnosti.

Če razmišljate o tem, da bi vstopili v svet elektromobilnosti, boste hitro ugotovili, da gre za veliko več kot le električno vozilo. Zato naši strokovnjaki z vami sodelujejo pri razvoju individualnega koncepta elektromobilnosti po meri – naš ekosistem eVan. Ta med drugim vključuje ustvarjanje ustreznega napajalnega sistema, pomoč na lokaciji in storitve povezljivosti.
Glavne obljube blagovne znamke Mercedes-Benz Vans, kot so ergonomija, varnost na delovnem mestu, udobje in varnost, so seveda tudi prednosti vozila eSprinter.

Maksimalni doseg ali nosilnost – izbira je vaša.

Doseg in dopustno obremenitev vozila eSprinter lahko poljubno optimizirate glede na vaše potrebe. Najprej izberite ustrezno kapaciteto baterije: standardna uporabna kapaciteta baterije 35 kWh omogoča največjo koristno nosilnost približno 1.022 kg. Za daljše poti priporočamo opcijsko kapaciteto baterije 47 kWh. Sistem kombiniranega polnjenja CCS (Combined Charging System), opcijska moč polnjenja z do 80 kW in prilagodljivi polnilni sistem s kompletom različnih rešitev polnjenja omogočajo, da je eSprinter prav tako prilagodljiv tudi pri polnjenju. Za zahteve posameznih panog so na voljo tudi celovite rešitve ter rešitve za nadgradnjo in predelavo.

Napreden pogon v kombinaciji s preverjenimi vrlinami.

Zelo učinkovit elektromotor navdušuje z veliko vlečno močjo in izjemno gladkim delovanjem. V primerjavi z motorjem z notranjim zgorevanjem ima elektromotor občutno večji izkoristek, teče skoraj neslišno in maksimalni navor je na voljo že od prvega vrtljaja motorja. Če tok za vozilo na električni pogon pridobivamo iz alternativnih virov, pogon ne sprošča emisij. Zaradi tega je elektromotor v velikih mestnih središčih s trenutno visoko stopnjo onesnaženosti s škodljivimi snovmi in vedno strožjimi predpisi glede emisij gospodarsko in ekološko primerna vrsta pogona za prihodnost. Poleg tega je elektromotor v primerjavi z motorjem z notranjim zgorevanjem manj podvržen obrabi in ima nižje stroške vzdrževanja.

25 let izkušenj, ki se obrestujejo tudi v elektromobilnosti.

25 let izkušenj, ki smo jih vložili v vozilo Sprinter, je mogoče videti tudi v vozilu eSprinter. Tudi modeli električnega pogona tako lahko koristijo visoko stopnjo zanesljivosti preverjenih komponent. Sestavni deli modula vozila eSprinter imajo korenine v segmentu razvoja osebnih avtomobilov in so že nekaj let v uporabi v vozilih z alternativnimi pogoni.
Ob dostavi prejmete preverjeno vozilo kakovosti Mercedes-Benz, čigar električni pogon in gretje sta uspešno prestala naš obsežni zimski test s temperaturami do minus 30 °C.

Prilagodljiv glede velikosti baterije in možnosti polnjenja.

V 20 minutah ga lahko napolnite do 80 %1.

Kombinirani sistem polnjenja CCS (Combined Charging System) omogoča, da je eSprinter na običajnih in stenskih polnilnih postajah zelo prilagodljiv: polnite ga lahko z največjo močjo 7,4 kW na izmenični tok (AC) kot tudi z največjo močjo 20 kW na enosmerni tok (DC). Z opcijsko močjo polnjenja z enosmernim tokom do največ 80 kW lahko serijski visokovoltni akumulator (35 kWh) na postaji za hitro polnjenje z enosmernim tokom v pribl. 20 minutah1 napolnite z 10 na 80 %. Odlično pripravljeni na najrazličnejše polnilne situacije boste s prilagodljivim polnilnim sistemom: ponuja vam raznolike rešitve polnjenja v priročnem kompletu.

Za polnjenje vtič CCS polnilnega kabla preprosto priključite v polnilno vtičnico CCS (Combo 2) v maski hladilnika. Če na voljo ni stenske polnilne postaje ali polnilne postaje, je mogoče akumulator napolniti tudi prek domačega omrežja.

1

Čas polnjenja baterije je odvisen od napajalnega sistema.

Zgledna raven varnosti tudi z električnim pogonom.

Dobro zaščiten visokovoltni sistem.

Električna kombinirana vozila Mercedes-Benz uspešno opravljajo primerljiva testiranja in preizkusna trčenja kot vozila z motorjem z notranjim zgorevanjem. Zato so s stališča varnosti na zgledni ravni Mercedes-Benz.
Pogonski sklop, visokovoltni akumulator in visokovoltne napeljave so ustrezno zaščiteni in nameščeni v okvirju. Varovalna plošča dodatno ščiti akumulatorski sistem pred poškodbami s spodnje strani. Vse visokovoltne napeljave so izdatno izolirane.
Če senzorji trka zaznajo hudo nezgodo, se nemudoma odklopi električno napajanje vozila.

Pogosta vprašanja

 1. Vsa (16)
 2. Polnjenje (3)
 3. Uporaba (8)
 4. Servis in nakup (5)
 1. Kako lahko polnim svoje vozilo eSprinter?

  Obstaja več različnih možnosti polnjenja. Najbližja: stenska polnilna postaja Mercedes-Benz ali posebej za vas razvita rešitev polnjenja na vaši lokaciji. Poleg tega je tu stalno rastoče število javnih polnilnih postaj. Na postaji za hitro polnjenje z enosmernim tokom lahko svoje vozilo eSprinter z močjo polnjenja do 80 kW napolnite v manj kot 20 minutah z 10 na 80 %. Možnost hitrega polnjenja z enosmernim tokom z močjo do 20 kW je serijska. Pripravljeni na najrazličnejše polnilne situacije s prilagodljivim polnilnim sistemom: s tem sistemom boste vedno imeli pri roki ustrezno rešitev polnjenja.

 2. V čem se razlikuje polnjenje z izmeničnim tokom od tistega z enosmernim?

  Akumulator se vedno polni z enosmernim tokom (DC), kakršen je na postajah za hitro polnjenje z enosmernim tokom neposredno na voljo. Zaradi visoke moči polnjenja lahko z njimi hitro povečate doseg. Pri polnjenju z izmeničnim tokom na stenskih polnilnih postajah ali prek domačega omrežja v vozilo prispe izmenični tok (AC). Ta se v vozilu s pomočjo polnilnika pretvori v izmenični tok in se šele potem shrani v akumulator. S prilagodljivim polnilnim sistemom sta mogoči obe možnosti, saj vsebuje ustrezne fazne vtiče za različne polnilne situacije.

 3. Je ob nakupu priložen polnilni kabel?

  Polnilni kabel ob nakupu vašega dostavnega vozila na električni pogon Mercedes-Benz ni priložen. Na željo je mogoče tovarniško naročiti 4 polnilne kable s polnilnim vtičem tipa 2. Izbirate lahko med dolžinami 4, 5 in 8 m ter med enofaznim in dvofaznim polnjenjem. Za različne polnilne situacije se ponuja prilagodljivi polnilni sistem, ki združuje različne fazne vtiče v priročnem kompletu. Za dodatna vprašanja glede polnilnih kablov vam je na voljo vaš partner Mercedes-Benz.

 4. Je električno dostavno vozilo Mercedes-Benz primerno za moj vsakdan?

  Z aplikacijo EQ Ready lahko bolje načrtujete vstop v elektromobilnost. Izvedeli boste na primer, ali vas bo dostavno vozilo Mercedes-Benz na električni pogon s samo enim polnjenjem akumulatorja pripeljalo skozi delovnik: brezplačna aplikacija analizira vaše vsakodnevne poti in vaš način vožnje. Iz tega izhajajoči profil vožnje vam razkrije, ali bi bilo dostavno vozilo na električni pogon primerno za vas. Za dodatna vprašanja glede vstopa v elektromobilnost vam je na voljo vaš partner Mercedes-Benz.

 5. Kako naj eSprinter vozim čim bolj varčno?

  3 različni vozni programi in 4 stopnje rekuperacije omogočajo učinkovit način vožnje. Obe funkciji vam omogočata optimizacijo porabe energije in z njo povezanega dosega vašega električnega dostavnega vozila.

 6. Lahko eSprinter natovorim tako kot bencinsko/dizelsko vozilo?

  Vozilo eSprinter ima enako razkošen prtljažni prostor kot Sprinter z motorjem z notranjim zgorevanjem, saj so njegove baterije v spodnji strani vozila. Z največ 11 m3 tovorne prostornine brez težav obvladuje vse izzive vsakdanjega dela. Serijska kapaciteta baterije 35 kWh omogoča večjo nosilnost. Opcijska kapaciteta baterije 47 kWh poveča doseg, vendar je nosilnost zaradi teže baterije nekoliko manjša.

 7. Kaj so stopnje rekuperacije?

  Pri rekuperaciji se energija pridobiva z upočasnjevanjem vozila. Akumulator se denimo napaja med vožnjo po klancu navzdol, namesto da bi energijo pri zaviranju izgubljal v obliki toplote. Moč rekuperacije lahko s pomočjo obvolanskih ročic za pretikanje nastavite v 4 stopnjah: D++ (0 m/s²), D+ (–0,5 m/s²), D (–1,0 m/s²), D– (–1,5 m/s²).

 8. Kako hitro lahko peljem s svojim vozilom eSprinter?

  Največjo hitrost izberite glede na profil vožnje. Se z vozilom v glavnem vozite po mestu ali vas vaše poti pogosto vodijo po avtocestah? Serijsko znaša največja hitrost vašega električnega dostavnega vozila 80 km/h. Opcijsko lahko največjo hitrost povečate na 100 km/h ali 120 km/h. Vendar upoštevajte, da gredo večje hitrosti praviloma na račun dosega.

 9. Katere kapacitete baterij lahko naročim?

  Vaš eSprinter je serijsko opremljen s kapaciteto baterije 35 kWh. Za še večji doseg lahko po želji naročite baterijo s kapaciteto 47 kWh. Če imate še več vprašanj o kapaciteti baterije in dosegu, vam bo vaš partner Mercedes-Benz z veseljem svetoval.

 10. Kakšen doseg je možen z električnim dostavnim vozilom Mercedes-Benz?

  Najprej je doseg vašega dostavnega vozila Mercedes-Benz na električni pogon odvisen od konfiguracije vozila, zlasti od izbire največje hitrosti. Dejanski doseg je odvisen tudi od individualnega načina vožnje, razmer na cesti in prometnih razmer, zunanje temperature, uporabe klimatske naprave, gretja in drugih električnih porabnikov. Prikaz zmogljivosti in stopnje rekuperacije vam bodo pomagali čim učinkoviteje izrabiti napolnjenost akumulatorja in doseči visok doseg.

 11. S katerim vtičem lahko napolnim vozilo eSprinter?

  Kombinirani sistem polnjenja CSS (Combined Charging System) omogoča, da je eSprinter na polnilnih postajah in stenskih polnilnih postajah zelo prilagodljiv: polnite ga lahko tako na izmenični tok (AC) do največ 7,4 kW kot tudi na enosmerni tok do največ 20 kW (DC). Opcijsko lahko na postajah za hitro polnjenje z enosmernim tokom z močjo do 80 kW hitro povečate doseg. Zato, da bi bili pripravljeni na različne polnilne situacije, se vam ponuja prilagodljivi polnilni sistem z več faznimi vtiči in največjo močjo polnjenja 22 kW

 12. Kako pogosto se vzdržuje električna dostavna vozila Mercedes-Benz?

  Vsakoletno vzdrževanje je nujno potrebno za zagotavljanje zanesljivosti visokovoltnih komponent in drugih delov vozila. Zaradi paketa vzdrževanja, ki ga prejmete ob nakupu, je slednje za vas naslednja štiri leta brezplačno. Če je potrebna zamenjava akumulatorjev, boste lahko osem let ali do 160.000 prevoženih kilometrov izkoriščali certifikat akumulatorja. Za dodatna vprašanja glede vzdrževanja vozil na električni pogon vam je na voljo vaš partner Mercedes-Benz.

 13. Kaj je cenejše, dostavno vozilo na električni ali klasični pogon?

  Glede na profil uporabe in ob upoštevanju subvencioniranja elektromobilnosti se lahko skupni stroški upravljanja (TCO) dostavnega vozila na električni pogon vsekakor gibljejo na ravni vozila z motorjem z notranjim zgorevanjem. Večjo preglednost omogoča eCost Calculator: ta pripravi informacije za primerjavo letnih stroškov poslovanja vašega trenutnega vozila s stroški električnega dostavnega vozila Mercedes-Benz.  

 14. Je treba akumulator kupiti ali najeti ločeno?

  Akumulator je že vključen v nakupno ceno. Torej ni dodatnih stroškov za najem akumulatorja. Finančno tveganje menjave akumulatorja v primeru, da bi zmogljivost vašega akumulatorja močno popustila, krije certifikat akumulatorja. Ta velja do osem let po prvi registraciji oz. do 160.000 prevoženih kilometrov. Za dodatna vprašanja glede akumulatorja in certifikata akumulatorja vam je na voljo vaš partner Mercedes-Benz.

 15. Kakšne so ponudbe povezljivosti za elekt. dostavna vozila Mercedes-Benz?

  Številne storitve Mercedes me connect so na voljo tudi za električna dostavna vozila. »Oddaljene in navigacijske storitve« so na voljo ekskluzivno samo za vozila z električnim pogonom. Omogočajo udobno polnjenje in predklimatizacijo ter v okviru poti načrtujejo tako postanke za polnjenje kot tudi čase polnjenja. Za dodatna vprašanja glede Mercedes me connect vam je na voljo vaš partner Mercedes-Benz.

 16. Obstaja garancija na akumulator?

  Če bi zmogljivost vašega akumulatorja v prvih 8 letih oz. v prvih 160.000 km po prvi registraciji močno popustila, ste zavarovani s certifikatom akumulatorja. V tem primeru krijemo stroške menjave akumulatorja. In kar je najboljše: certifikat akumulatorja je vključen v nakupno ceno.

[*] Dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih izpustih CO₂ novih osebnih vozil si lahko preberete v »Vodniku o porabi goriva, izpustih CO₂ in porabi električne energije novih osebnih vozil«, ki ga prejmete brezplačno na vseh prodajnih mestih in pri podjetju DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de).