Šasije Sprinter | dostavno vozilo Mercedes-Benz

Zanesljiva osnova: šasije Sprinter.

Napreden, učinkovit, zanesljiv.

Napreden, učinkovit, zanesljiv.

Tako je vsestranski, da boste gotovo našli pravega za svoje potrebe prevoza, hkrati pa bo s svojim videzom pustil dober vtis: novi Sprinter kot šasija s tremi dolžinami vozila in standardno voznikovo kabino ali dvojno kabino ponuja presenetljivo raznolikost. Številne različice vozila in paketi opreme ponujajo gospodarska vozila vstopnega segmenta kot tudi bogato opremljena vozila.

To so pomembne prednosti: vozila, ki so zdaj na voljo tudi s pogonom na sprednja kolesa, imajo v primerjavi z vozili s pogonom na zadnja kolesa ugodnejšo začetno ceno in dodatno nosilnost. Tako lahko izkoristite prednosti pametnega sistema upravljanja in prikazovanja ter modularne zasnove odlagalnih mest, ki jo lahko tako kot izbiro multimedijskih sistemov in sistemov za pomoč vozniku individualno prilagodite uporabi vozila. Poleg vseh novosti pa smo obdržali dragocene obstoječe lastnosti. Brez večjih sprememb je npr. še vedno mogoče uporabljati preizkušene nadgradnje in predelave.

Z inovacijami in več kot 20 leti izkušenj tako Sprinter postavlja nove mejnike na področju učinkovitosti in zanesljivosti naprednih transportnih rešitev, ki bodo vaše podjetje popeljale še korak dlje.

Odlike.

  1. Zasnova izdelkov
  2. Omrežje
  3. Rešitve za posamezne panoge
  4. Varnost
  5. Gospodarnost
Prijeten na pogled, še prijetnejši za delo.


Kabina novega vozila Sprinter s kesonom z značilno masko hladilnika in sodobno oblikovanimi žarometi je že po videzu nekaj posebnega. Novo podobo je dobil tudi kokpit, ki zdaj navdušuje teko z visokokakovostno zasnovo kot tudi z neprimerljivo funkcionalnostjo. Na primer s pametno, modularno zasnovo odlagalnih mest in sistemom KEYLESS-START.

V standardni voznikovi kabini je prostora za tri osebe, v dvojni kabini se lahko na delo vozijo tudi manjše delovne skupine, ki štejejo do 7 oseb. Za kabino nudijo šasije Sprinter v 3 dolžinah vozila primerno osnovo za veliko različnih možnosti nadgradnje, glede na namen uporabe.

Prednost predstavlja tudi velika ponudba različnih vrst pogona. Glede na namembnost in želene vozne lastnosti se lahko odločite za šasijo Sprinter s pogonom na sprednji kolesi, s pogonom na zadnji kolesi ali z vsekolesnim pogonom. Izbirati je mogoče med 6-stopenjskim mehanskim menjalnikom, samodejnim menjalnikom 7G-TRONIC PLUS ali za ta segment edinstvenim samodejnim menjalnikom 9G-TRONIC.

Vaša mobilnost 4.0.

Za gospodarno in prijetno opravljanje dela so za vozila Sprinter po želji na voljo različni radii, multimedijski sistemi in rešitve za povezljivost. Glede na potrebe ponudba sega od držala za mobilni telefon, radia z vmesnikom Bluetooth® in funkcije za prostoročno telefoniranje do multimedijskega sistema z zaslonom na dotik z visoko ločljivostjo, hitrega navigacijskega sistema na trdem disku s tridimenzionalnim prikazom zemljevida in integracije mobilnega telefona. Preprosto upravljanje, kot si ga lahko le želite. Multimedijske sisteme je tako na primer mogoče upravljati prek zaslona na dotik z visoko ločljivostjo ali upravljalnih gumbov na večfunkcijskem volanu. Vsi upravljalni elementi in prikazi so na dosegu roke in dobro čitljivi.
Ker si dela v sodobnem svetu brez digitalnih rešitev ne moremo več predstavljati, smo vozilo Sprinter opremili z integriranim komunikacijskim modulom, ki predstavlja tehnično osnovo za stalno povezavo vozila z internetom. To omogoča uporabo trenutnih in bodočih storitev Mercedes PRO. Njihove prednosti segajo od skrajšanja časa izpadov zahvaljujoč načrtovanju vzdrževanja s predvidevanjem do digitalnega dnevnika voženj, ki nadomešča delo s papirnimi dokumenti.

Kjer je treba opraviti prevoz, tam je tudi Sprinter.

Šasija Sprinter nudi pestro izbiro različic: enojna ali dvojna kabina in tri dolžine vozila. Dopolnjujejo jo štiri motorne različice, tri vrste pogona - na sprednja, zadnja ali vsa kolesa - in pestra dodatna oprema, različne možnosti za podvozje in druge rešitve, ki jih za posamezna področja nudijo proizvajalci karoserij. Tako lahko konfigurirate vozila z največjo dovoljeno skupno maso do 5500 kg. Po potrebi je mogoče s predelavo v vlačilec za polpriklopnik pripeti celo 5250 kg, pri skupni dovoljeni skupni masi vozila s priklopnikom 8750 kg.

Z več kot 600 elementi dodatne opreme, med katerimi so na primer posebne rešitve za vozne parke in podvozja, je mogoče šasijo vozila Sprinter popolnoma prilagoditi vašim potrebam. Za posebne zahteve posameznih panog vam Mercedes-Benz VanSolution ponuja celovite tovarniške rešitve, v okviru partnerskega programa »Mercedes-Benz VanPartner« pa so vam na voljo možnosti za nadgradnjo in predelavo preizkušene kakovosti, pri čemer prejmete ločen račun za opravljeno storitev.
 

Zavarujte si svojo pot do uspeha.

Šasija Sprinter je zasnovana za brezpogojno varnost. Odlična podlaga za to je njegova gola karoserija, ki je zaradi svoje konstrukcije in uporabljenih materialov še posebej stabilna.

Temu se pridružujejo še številni sistemi za pomoč vozniku. Kajti tudi najbolj izkušeni vozniki se lahko znajdejo v položajih, v katerih pomoč še kako prav pride. Ponudba sega od serijskega asistenta za bočni veter prek aktivnega zavornega asistenta do asistenta za ohranjanje smeri – oba sta del serijske opreme za vozila z dovoljeno skupno maso nad 3500 kg. Po želji dobavljivi visokozmogljivi žarometi LED v temi daleč in močno osvetljujejo cestišče.

Če je res potrebno, na pomoč priskoči serijsko vgrajen zračni meh, ki zaščiti voznika med trkom. Po želji je na voljo pet dodatnih zračnih mehov za voznika in sovoznika.

Gospodarno, ko to zares potrebujete.

Nakup vozila Sprinter pomeni odločitev za vozilo, ki se s svojo izjemno gospodarnostjo dokazuje že več kot 20 let. Nova šasija vozila Sprinter s preverjeno kakovostjo in zanesljivostjo piše novo poglavje zgodbe o uspehu. Imejte korist od njegove gospodarnosti že od vsega začetka: s privlačno začetno ceno in številnimi možnostmi, da sestavite in naročite prav to, kar zares potrebujete.

Ker radi izboljšujemo, kar se zdi že dovolj dobro, smo poskrbeli za še varčnejšo porabo naših dizelskih motorjev. Dodatne točke za gospodarnost vašega podjetja prinaša dodatna nosilnost z opcijskim 50-litrskim glavnim rezervoarjem in po želji dobavljivo vzmetjo zadnje preme iz umetne snovi, ojačene s steklenimi vlakni (GFK).

Tako šasija vozila Sprinter z varčno porabo goriva in pametno funkcionalnostjo ter nadgradnjami glede na namembnost predstavlja vsestransko gospodarno rešitev za vašo mobilnost.

Prilagoditi ga je mogoče skoraj vsaki zahtevi.

Kolikor zahtev za prevoz tovora, toliko različic.

Številne različice vozila in opcijske opreme omogočajo natančno prilagoditev šasije in vozila s kesonom za različne potrebe prevoza. Če je za vas odločilna nosilnost, je najbolje, da izberete različico s težo 5500 kg. Kot posebej opremljen vlačilec za polpriklopnik ima lahko dovoljeno skupno vlečno maso do 8.750 kg – npr. za prevoz vozil. V standardni voznikovi kabini je prostora za tri osebe, v dvojni kabini se lahko na delo vozijo tudi delovne skupine, ki štejejo do 7 oseb. Poleg tega so za zahteve posebnih panog na izbiro številne rešitve proizvajalcev nadgradenj preverjene kakovosti.

Olajša težko delo.

Kokpit z odlično preglednostjo vsenaokrog je zasnovan tako, da omogoča prijeten vozniški vsakdan. V ta namen je na izbiro pet različnih voznikovih sedežev, s katerimi je mogoče ustreči različnim potrebam po udobju. Med njimi so tudi sedeži, ki izpolnjujejo merila nemške organizacije »Aktion Gesunder Rücken« AGR e. V. Moderna zasnova upravljanja in prikazovanja se med drugim odlikuje po tem, da lahko vključuje mobilne telefone in omogoča opcijsko upravljanje multimedijskih sistemov prek zaslonov na dotik in večfunkcijskega volana. Za red v voznikovem prostoru skrbijo modularno zasnovana lahko dosegljiva odlagalna mesta – po želji s pokrovom – in pametni večnamenski zaboj, na katerem lahko v vozilu udobno postorite pisarniška opravila.

Šasija Sprinter, komfortni voznikov sedež

Komfortni voznikov sedež

Šasija Sprinter, multimedijski sistem MBUX z 10,25-palčnim zaslonom na dotik

Multimedijski sistem MBUX z 10,25-palčnim zaslonom na dotik

Šasija Sprinter, odlagalno mesto za mobilni telefon vklj. z brezžičnim polnjenjem

Odlagalno mesto za mobilni telefon vklj. z brezžičnim polnjenjem

Šasija Sprinter, sklopljivi pokrov za odlagalne predale

Sklopljiva pokrova za odlagalna predala levo in desno

Šasija Sprinter, KEYLESS-START

KEYLESS-START

Šasija Sprinter, samodejno uravnavanje klimatizacije THERMOTRONIC

Samodejno uravnavanje klimatizacije THERMOTRONIC

Nadgradnje po meri.

Da bo vaše dostavno vozilo usklajeno z vašimi poklicnimi potrebami.

Če so vaše potrebe nekoliko bolj specifične, bo Mercedes-Benz gotovo našel pravo rešitev za vas. Pomagali vam bomo in ponudili solidne, optimalno uporabne predelave pri nas ali naših certificiranih partnerjih. Tako boste kar najbolje opremljeni za delo na gradbišču ali vašo dostavno in obrtno dejavnost.