Marco Polo | Avtodomi Mercedes-Benz

Marco Polo. Avtodom za dobro počutje.

Udoben od samega začetka.

S tem razglašate svojo neodvisnost.

Udoben avtodom za zahtevne potnike.

Marco Polo je kompakten avtodom za vse, za katere sta tudi na potovanju oblika in udobje izredno pomembna. S seboj prinaša veliko stvari, ki so potrebne za vožnjo, bivanje in spanje na najvišjem nivoju: v notranjosti ima premišljeno opremo s prvovrstno kuhinjo in omarami, dvižno strešno okno s strešno posteljo in sedežno klop za dve osebi kot komfortno ležišče, tako da v njem lahko udobno spijo štiri osebe. S svojo kakovostno opremo in intuitivnim konceptom informacij in zabave vas v vsakdanjiku navduši enako kot na potovanju. Na cesti pa z varčnimi in hkrati močnimi motorji postavlja nove standarde, in to ne samo glede videza. Če torej danes še ne veste, kam se boste odpravili jutri – vam Marco Polo omogoča, da ste pri tem povsem svobodni.

Odlike.

  1. Bivanje in spanje
  2. Varnost
  3. Učinkovitost
  4. Užitek v vožnji
Povsod doma.

Z vozilom Marco Polo je skoraj vsak kraj na poti vaš drugi dom. S sodobno zasnovo pohištva z omaro za obleke in klopjo s prostorom za shranjevanje ter ekskluzivno opremo, na primer talno oblogo v videzu jahte in okrasnimi elementi v videzu klavirskega laka, potujete v slogu. In ker je znano, da je hrana najboljša med domačimi štirimi stenami, ne smejo manjkati dobro opremljena mini kuhinja z vgrajenim hladilnim zabojem in praktičnimi predali ter velika poklopna miza. Preden pa se okrepljeni odpravite proti svojemu naslednjemu cilju, še enkrat podoživite svoja doživetja na potovanju, najbolje na komfortnem ležišču ali udobni strešni postelji – v neverjetno prijetni svetlobi ambientne osvetlitve.

Veliko prostora za varnost.

Kjerkoli na poti ste, je s pomočjo serijsko vgrajenega sistema ATTENTION ASSIST in asistenta za bočni veter varnost vedno z vami. Inovativni opcijski asistenčni in varnostni sistemi, kot na primer aktivni asistent za ohranjanje razdalje DISTRONIC, prilagodljivi zavorni asistent za Marco Polo in Marco Polo HORIZON, COLLISION PREVENTION ASSIST za Marco Polo ACTIVITY, asistent za ohranjanje smeri in za mrtvi kot ter inteligentni sistem luči LED še povečajo zgledno stopnjo varnosti. Tako vozila za prosti čas in avtodomi Marco Polo postanejo vozila prihodnosti v svojem razredu, v katerih vi in vaši sopotniki lahko uživate na vsakem potovanju. Visoko stopnjo varnosti v notranjosti vozila pa potrjuje tudi testni žig TÜV Rheinland »Preverjena zaščita potnikov«.

Naravni talent – tudi na področju pogona.

Z vozili za prosti čas in avtodomi Marco Polo je vožnja dosledno usmerjena v učinkovitost. S tem Mercedes-Benz odgovorno prispeva k prihodnosti. Ne glede na cilj vaše poti: z močnimi in varčnimi motorji ter inovativno tehnologijo BlueEFFICIENCY ste na poti učinkovito – ne da bi se morali odpovedati udobju in agilnosti.

Navdušenje ne pozna meja.

Na kratkih ali dolgih progah – z vozili za prosti čas in avtodomi Marco Polo se boste s še večjim veseljem zapeljali iz vsakdana v prosti čas. Pogonski sklop in podvozje združujeta agilnost pri vožnji z edinstvenim udobjem in vas z močjo in učinkovitostjo spremljata do vaših ciljev. Celo težaven teren boste suvereno obvladali z močnim stalnim vsekolesnim pogonom 4MATIC – z optimiziranim nadzorom nad trakcijo in zelo dobro stabilnostjo vožnje. Hkrati boste s samodejnim menjalnikom 7G-TRONIC PLUS enako dobro obvladali umirjene in športne načine vožnje. Zaradi optimalnega zmanjšanja hrupa v notranjosti vozila pa je vsak prevoženi kilometer še prijetnejši.

Spanje. Predel za počitek.

Udobna ležišča za do štiri osebe.

V vozilu Marco Polo lahko štiri osebe sanjajo o novih pustolovščinah: dvižna streha ponuja prostoren spalni prostor za dve osebi. Še posebno prijetni so točkovno elastični vzmetni elementi pod vzmetnico iz pene, zaradi katerih si sploh ne boste želeli domov. Sedežna klop za dve osebi se električno pomakne v ležeči položaj in hkrati izpusti zrak iz pnevmatskih stranskih blazin na naslonu in sedežnih blazinah, ki potnike med vožnjo podpirajo od strani. Skupaj s posteljnim podaljškom tako nastane prijetno ravna ležalna površina za dve osebi.

Vse za prijeten spanec.

  • Strešna postelja za dve osebi z ležiščem velikosti okoli 2,05 m x 1,13 m (za skupno obremenitev okoli 200 kg) in zaščitno mrežo. Kakovostna ergonomska vzmetnica iz pene za strešno posteljo s točkovno elastičnimi vzmetnimi elementi skrbi za dobro zračnost ter prijeten in udoben spanec
  • Sedežna klop za dve osebi kot komfortno ležišče za dva s posteljnim podaljškom in ležiščem velikosti približno 2,03 m x 1,13 m
  • Roloji v zadnjem delu potniške kabine in zavesa za vetrobransko steklo, s katerimi je mogoče zatemniti prostor za spanje
  • Električno odmično okno v zadnjem delu potniške kabine desno
  • Barvna stekla v zadnjem delu potniške kabine s črnim steklom, ki varuje pred radovednimi pogledi in zmanjša segrevanje zaradi sonca