Za odlično delovno vzdušje: Citan Tourer za vaš posel.

Citan Tourer: uspešnež. Od uspešnežev. Za uspešneže.

Citan Tourer: junak v mestu.

Trpežen, fleksibilen, gospodaren in odlično prilagojen raznolikim izzivom mesta: Citan Tourer, kompaktni kombi za do 7 oseb1 .

Ekonomsko gledano je Citan v vsakem primeru dobitek: njegovi učinkoviti motorji s tehnologijo BlueEFFICIENCY2 in porabo od 4,3 l/100 km3 naprej, visoka stopnja razpoložljivosti z dolgimi intervali vzdrževanja4 ter privlačni pogoji in storitve5 so prijazni do vašega proračuna. Da boste varno prišli do cilja, pa smo Citanu dodali še sistem ADAPTIVE ESP® z dragocenimi dodatnimi funkcijami, zavore z dobrim oprijemom in do 6 zračnih mehov.

Zaradi njegovih udobnih sedežev, fino uravnanega podvozja s posamičnimi obesami koles ter opcijskim menjalnikom z dvojno sklopko 6G-DCT6 je Citan pri vožnji zelo udoben, agilen in okreten. Vzorna je tudi njegova fleksibilnost, na primer z 2 posameznima sedežema v 2. vrsti v potniškem prostoru, s katerima ima skupaj 7 sedežev1. Ali pa s preklopnimi sedežnimi naslonjali v zadnjem delu potniške kabine, s katerimi lahko v nekaj potezah pridobite velik prtljažni prostor.

Citan ima vse, kar pričakujete od kompaktnega kombija z Mercedesovo zvezdo. Odkrijte njegove prednosti na poskusni vožnji. Dostavna vozila Mercedes-Benz. Born to run.

1

Na voljo samo za Citan Tourer 111 CDI [Citan Tourer 111 CDI s paketom BlueEFFICIENCY v povezavi s 6-stopenjskim mehanskim menjalnikom in registracijo kot osebno vozilo (M1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 119–115 g/km [*]; razred učinkovitosti: A. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme.][*] posebno dolga različica z registracijo kot osebno vozilo (M1).

2

Paket BlueEFFICIENCY je del serijske opreme pri vseh motorjih in dolžinah, razen v povezavi z menjalnikom z dvojno sklopko 6G-DCT, pri katerem ni na voljo.

3

Citan 108 Tourer CDI s paketom BlueEFFICIENCY v povezavi s 5-stopenjskim mehanskim menjalnikom in registracijo kot osebno vozilo (M1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 119–112 g/km [*]; razred učinkovitosti: B-A. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme.

4

Intervali vzdrževanja do 40.000 km.

5

Na primer Mercedes-Benz MobiloVan, doživljenjska garancija mobilnosti Mercedes-Benz. Velja največ 30 let ob rednem servisiranju pri pooblaščenem servisnem partnerju Mercedes-Benz. Velja za vozila z datumom prve registracije po 1. 10. 2012.

6

Menjalnik z dvojno sklopko 6G-DCT je kot opcija na voljo za Citan 112 [Citan Tourer 112 s paketom BlueEFFICIENCY v povezavi s 6G-DCT in registracijo kot osebno vozilo (M1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 143–140 g/km [*]. razred učinkovitosti: C] in za Citan 112 [Citan Tourer 112 brez paketa BlueEFFICIENCY v povezavi s 6G-DCT in registracijo kot osebno vozilo (M1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 147–144 g/km [*]. razred učinkovitosti: C]. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme.

Odlike.

  1. Udobje
  2. Užitek v vožnji
  3. Gospodarnost
  4. Fleksibilnost
  5. Varnost
Ve, kaj je za vas pomembno.

Prijazna notranjost združuje prijetno s koristnim: funkcionalnost in udobje, ki prepričata - od prijetno visokega položaja sedeža pri vožnji do nizkih robov vrat, ki olajšajo vstop.

Udobni voznikov sedež s stranskimi oporami, ki varujejo vaš hrbet, diha, je trpežen in ga lahko ročno prilagodite svojim potrebam, enako kot tudi po višini nastavljiv volan. Vsi upravljalni elementi so pregledno razporejeni in jih je preprosto uporabljati. Čitljivi kombinirani inštrument še prispeva k ekskluzivnemu videzu notranjosti. Serijsko vgrajena naprava za ogrevanje in prezračevanje ter opcijske enote za električni pomik stekel v drsnih vratih še prispevajo k prijetni klimi.

Praktični koncept odlagalnih površin in predalov ponuja veliko funkcionalnega, lahko dostopnega prostora za odlaganje: armaturni predal ima prostornino do 8,5 l, serijska odlagalna površina nad vetrobranskim steklom 12,6 l, v predale v vratih lahko shranite 2-krat 4,1 l, v odlagalnem predalu v naslonu za roko pa je na voljo 8,9 l prostornine.

Še privlačnejša postane notranjost z opremami paket kroma za notranjost, oblikovni paket kroma za notranjost ali oblikovni paket barv za notranjost, ki so na voljo po želji.

Delo mora prinašati tudi užitek v vožnji.

Citan resnično prinaša užitek v vožnji: v nabitem mestnem prometu vam koristi njegova kompaktna okretnost, izven mest ali na avtocesti pa lahko uživate v njegovi dinamičnosti.

Eden od dizelskih motorjev z velikim navorom s 55 kW1 (75 KM), 66 kW2 (90 KM) in 81 kW 3(110 KM) ali sodobni bencinski motor s 84 kW4 (114 KM) bo gotovo ustrezal vašim zahtevam. Inovativna tehnologija BlueEFFICIENCY5 zmanjša porabo in lahko s tem zniža vaše stroške. Odvisno od motorja 5-stopenjski ali 6-stopenjski mehanski menjalnik učinkovito pretvarja pogonsko moč v potisno silo. Izbirni menjalnik z dvojno sklopko 6G-DCT6 združuje prednosti vozne dinamike mehanskega menjalnika z udobjem samodejnega menjalnika.

Vse tehnične komponente so natančno usklajene med seboj – od servovolana prek konstrukcije podvozja z vzmetnimi blažilniki in posamičnimi obesami koles do kolutnih zavor z dobrim oprijemom na prednji in zadnji premi. Zato lahko sproščeno uživate v Citanovi agilnosti.

Njegova uporaba se splača. Prej ali slej.

Obveznost znamke Mercedes-Benz je, da tudi s Citanom odgovorno in trajnostno oblikuje prihodnost mobilnosti. In ravno v mestnem prometu Citan vzorno udejanja to zahtevo. S sodobnimi motorji in inovativno tehnologijo BlueEFFICIENCY5 so izpusti CO2 in poraba nizki. Tako Citan s porabo od 4,3 l/100 km1 prednjači z dobrim zgledom.

Citan je dobitek tudi s stališča stroškov. Na eni strani prepriča njegova privlačna cena, na drugi strani pa tudi nizki obratovalni stroški zaradi majhne porabe goriva in intervalov vzdrževanja do 40.000 km.

Za dostavna vozila Mercedes-Benz je najboljša možna razpoložljivost enako pomembna kot za vas. To dodatno poudarjamo še z doživljenjsko garancijo mobilnosti Mercedes-Benz MobiloVan7, 8. S tem Citan pomembno prispeva k dolgoročni in trajnostni dobičkonosnosti. Pri vsaki vožnji.

Sodobni motorji, električno podprt servovolan in prikaz točke pretikanja so podlaga za gospodarno vožnjo. S paketom BlueEFFICIENCY5 lahko učinkovitost svojega vozila še povečate.

Pripravljen na vsak izziv.

Citan navduši na vsakem sedežu. Z do 7 vabljivo udobnimi sedeži9 in dovolj prostora za prtljago ponuja najboljše pogoje za prijetno in varno vožnjo – z vso družino ali po velikih nakupih v gradbeno trgovino.

Na udobnih sedežih s hrbtenici prijazno stransko oporo in trpežno zračno tkanino se počutite tako, kot lahko pričakujete od vozila Mercedes-Benz: odlično. Kakovostna funkcionalna notranjost s številnimi praktičnimi odlagalnimi površinami zagotavlja, da boste tudi dolge vožnje preživeli sproščeno. Izbirna panoramska streha z dvema vrtljivima strešnima oknoma daje notranjosti posebno prijazno, svetlo noto. Poleg odličnega udobja pri vožnji Citan prepriča tudi s tritočkovnimi varnostnimi pas z omejilnikom zatezne sile pasu na vsakem sedežu.

Velikan na področju varnosti.

Tudi s stališča varnosti je Citan med prvimi: s sistemom ADAPTIVE ESP®, asistentom pri zaviranju in sistemom proti blokiranju ABS ter kolutnimi zavorami z dobrim oprijemom na prednji in zadnji premi prepriča s kratkimi zavornimi potmi – tudi na mokri cesti. Podvozje s posamičnimi obesami koles se zanesljivo oprijema vozišča. Če boste vozili po snegu, blatu ali pesku, lahko izklopite uravnavanje pogonskega zdrsovanja ASR.

Če bi bilo to potrebno, vas po višini nastavljivi tritočkovni varnostni pasovi z zatezniki varnostnega pasu z omejilniki zatezne sile zelo dobro zadržijo. V primer zasilnega zaviranja se samodejno aktivirajo opozorilne utripalke.

Citan je serijsko opremljen z dnevnimi lučmi, asistenco za speljevanje na strmini in do 6 zračnimi mehovi. 10Voznikov in sovoznikov zračni meh11 ter zračne zavese11 in zračni mehovi za prsni koš11, lahko zmanjšajo nevarnost poškodb v primeru nezgode. 11Po želji so na voljo tudi asistenti, kot na primer senzor za svetlobo in za dež, nadzor tlaka v pnevmatikah in kamera za vzvratno vožnjo, ki področje za vozilom prikazuje na notranjem vzvratnem ogledalu.

Kljub vsej poželjivosti, ki jo vzbuja Citan, ste z opcijsko alarmno napravo proti vlomu in kraji12 lahko prepričani, da vaše vozilo ne bo prišlo v napačne roke.

1

Citan 108 Tourer CDI s paketom BlueEFFICIENCY v povezavi s 5-stopenjskim mehanskim menjalnikom in registracijo kot osebno vozilo (M1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 123–112 g/km [*]; razred učinkovitosti: B-A. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme.

2

Citan 109 Tourer CDI s paketom BlueEFFICIENCY v povezavi s 5-stopenjskim mehanskim menjalnikom in registracijo kot osebno vozilo (M1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 123–112 g/km [*]; razred učinkovitosti: B-A. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme.

3

Citan 111 Tourer CDI s paketom BlueEFFICIENCY v povezavi s 6-stopenjskim mehanskim menjalnikom in registracijo kot osebno vozilo (M1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 119–115 g/km [*]; razred učinkovitosti: A. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme.

4

Citan Tourer 112 s paketom BlueEFFICIENCY v povezavi s 6-stopenjskim mehanskim menjalnikom in registracijo kot osebno vozilo (M1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 143–140 g/km [*]; razred učinkovitosti: C. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme.

Citan Tourer 112 s paketom BlueEFFICIENCY v povezavi s 6-stopenjskim mehanskim menjalnikom in registracijo kot gospodarsko vozilo (N1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 147–144 g/km [*]. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme.

5

Paket BlueEFFICIENCY je del serijske opreme pri vseh motorjih in dolžinah, razen v povezavi z menjalnikom z dvojno sklopko 6G-DCT, pri katerem ni na voljo.

6

Menjalnik z dvojno sklopko 6G-DCT je kot opcija na voljo za Citan 112 [Citan Tourer 112 s paketom BlueEFFICIENCY v povezavi s 6G-DCT in registracijo kot osebno vozilo (M1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 143–140 g/km [*]. razred učinkovitosti: C] in za Citan 112 [Citan Tourer 112 brez paketa BlueEFFICIENCY v povezavi s 6G-DCT in registracijo kot osebno vozilo (M1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 147–144 g/km [*]. razred učinkovitosti: C]. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme.

7

Največ 30 let ob rednem servisiranju pri pooblaščenem servisnem partnerju Mercedes-Benz.

8

Velja za vozila z datumom prve registracije po 1. 10. 2012.

9

Na voljo samo za Citan Tourer 111 CDI [Citan Tourer 111 CDI s paketom BlueEFFICIENCY v povezavi s 6-stopenjskim mehanskim menjalnikom in registracijo kot osebno vozilo (M1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 119–115 g/km [*]; razred učinkovitosti: A. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme.][*] posebno dolga različica z registracijo kot osebno vozilo (M1).

10

Za voznika in sovoznika samo v povezavi z zračnimi mehovi za prsni koš.

11

Serijska oprema vozila Citan Tourer z registracijo kot osebno vozilo (M1), dodatna oprema z registracijo kot gospodarsko vozilo (N1).

12

Na voljo samo za Citan Tourer z registracijo kot gospodarsko vozilo (N1).

Okretno po mestu za sedem oseb.

Udoben Tourer za prevoz oseb.

Citan Tourer je udobno vozilo za prevoz oseb z do 7 sedeži. Poleg voznikovega in sovoznikovega sedeža ter sedežne klopi za 3 osebe v potniškem prostoru sta v vozilu Citan Tourer posebno dolge izvedbe dodatno vgrajena še 2 sedeža v drugi vrsti v potniškem prostoru. Dodatne točke Citan Tourer dobi zaradi mnogih praktičnih odlagalnih površin in predalov s skupno prostornino do 77 l.

Dodatna oprema paketi za notranjost.

Oblikovni paket barv za notranjost

Oblikovni paket kroma za notranjost

Paket rdečih okrasnih šivov za notranjost

* Navedene vrednosti so bile izračunane po predpisanem merilnem postopku. To so »izmerjene vrednosti CO2 po protokolu NEDC« v povezavi z 2. točko 2. člena izvedbene uredbe komisije (EU) 2017/1152 oz. (EU) 2017/1153. Vrednosti porabe goriva so bile izračunane na podlagi teh vrednosti. Na podlagi zakonskih sprememb merodajnih testiranj so lahko v certifikatih o skladnosti, merodajnih za registracijo vozila in obračun davkov na vozila, navedene višje vrednosti. Podatki ne veljajo za posamezno vozilo in niso sestavni del ponudbe, temveč so namenjeni le za primerjavo med posameznimi tipi vozil.

Dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih izpustih CO2 novih osebnih vozil si lahko preberete v »Vodniku o porabi goriva, izpustih CO2 in porabi elektrike novih osebnih vozil«, ki ga prejmete brezplačno na vseh prodajnih mestih in pri podjetju DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de).
 

Lorem Ipsum