Pod pokrovom motorja: tehnični podatki, mere in mase zaprtega dostavnega vozila Citan.

Mere in mase.

Dolžina vozila
Največja dovoljena masa (NDM)

Vozna dinamika in ekonomičnost. Za trajnosten užitek v vožnji.

Velika vlečna sila in gospodarna poraba.

Ponudba motorjev pri vozilih Citan obsega 4-valjni bencinski motor in 4-valjni dizelski motor v 3 različicah moči. 4 različni motorji se odlikujejo z velikim navorom in so opremljeni s tehnologijo BlueEFFICIENCY, ki zmanjšuje porabo. 1Različica 55 kW [ Zaprto dostavno vozilo Citan 108 CDI s paketom BlueEFFICIENCY v povezavi s 5-stopenjskim mehanskim menjalnikom in registracijo kot gospodarsko vozilo (N1). Kombinirana poraba goriva: 4,6–4,3 l/100 km; kombinirani izpusti CO2: 119–112 g/km.] [*] blesti z vzornimi vrednostmi porabe v svojem segmentu. Nizka poraba goriva pozitivno vpliva tudi na doseg: s polno posodo za gorivo prostornine 60 l vozila z dizelskim motorjem – odvisno od profila uporabe in načina vožnje – lahko prevozijo do 1000 km, vozila z bencinskim motorjem pa lahko prevozijo 800 km do naslednjega točenja goriva.

1

Zaprto dostavno vozilo Citan 108 CDI s paketom BlueEFFICIENCY v povezavi s 5-stopenjskim mehanskim menjalnikom in registracijo kot gospodarsko vozilo (N1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 119–112 g/km [*]. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme.

Motorji in vrednosti porabe.

Tip vozila

* Navedene vrednosti so bile ugotovljene po predpisanem postopku merjenja. To so »izmerjene vrednosti CO₂ po protokolu NEDC« v povezavi z 2. točko 2. člena Izvedbene uredbe komisije (EU) 2017/1152. Vrednosti porabe goriva so bile izračunane na podlagi teh vrednosti. Na podlagi zakonskih sprememb merodajnih testiranj so lahko v certifikatih o skladnosti, merodajnih za registracijo vozila in obračun davkov na vozila, navedene višje vrednosti. Podatki ne veljajo za posamezno vozilo in niso sestavni del ponudbe, temveč so namenjeni le za primerjavo med posameznimi tipi vozil.

Dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih izpustih CO₂ novih osebnih vozil si lahko preberete v »Vodniku o porabi goriva, izpustih CO₂ in porabi elektrike novih osebnih vozil«, ki ga prejmete brezplačno na vseh prodajnih mestih in pri podjetju DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de).

Lorem Ipsum