Zaprto dostavno vozilo Citan | dostavno vozilo Mercedes-Benz

Junak v mestu: zaprto dostavno vozilo Citan.

Zaprto dostavno vozilo Citan: uspešen. Od uspešnih. Za uspešne.

Zaprto dostavno vozilo Citan: junak v mestu.

Z vozilom Citan vam ponujamo mestno dostavno vozilo kompaktnih dimenzij z velikim tovornim prostorom, ki se odlično ujema z raznolikimi izzivi mesta.

Ekonomsko gledano je Citan v vsakem primeru dobitek: njegovi učinkoviti motorji s tehnologijo BlueEFFICIENCY1 in porabo od 4,3 l/100 km2 naprej, visoka stopnja razpoložljivosti z dolgimi intervali vzdrževanja3 ter privlačni pogoji in storitve4 so prijazni do vašega proračuna. Da boste varno prišli do cilja, pa smo Citanu dodali še sistem ADAPTIVE ESP® z dragocenimi dodatnimi funkcijami ter zavore z dobrim oprijemom.

S svojimi udobnimi sedeži, preprostim upravljanjem in natančno uravnanim podvozjem s posamičnimi obesami koles Citan zelo udobno, agilno in spretno potuje po mestu – na željo tudi z menjalnikom z dvojno sklopko 6G-DCT5. Pri nakladanju in razkladanju pa boste navdušeni nad tem, kako fleksibilno lahko izkoristite velikodušni tovorni prostor z velikimi vrati in nizkim robom.

Citan ima vse, kar pričakujete od mestnega dostavnega vozila z Mercedesovo zvezdo. Odkrijte njegove prednosti na poskusni vožnji. Dostavna vozila Mercedes-Benz. Born to run.

1

Paket BlueEFFICIENCY je del serijske opreme pri vseh motorjih in dolžinah, razen v povezavi z menjalnikom z dvojno sklopko 6G-DCT, pri katerem ni na voljo.

2

Zaprto dostavno vozilo Citan 108 CDI s paketom BlueEFFICIENCY v povezavi s 5-stopenjskim mehanskim menjalnikom in registracijo kot gospodarsko vozilo (N1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 119–112 g/km [*]. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme.

3

Intervali vzdrževanja do 40.000 km.

4

Na primer Mercedes-Benz MobiloVan, doživljenjska garancija mobilnosti Mercedes-Benz. Velja največ 30 let ob rednem servisiranju pri pooblaščenem servisnem partnerju Mercedes-Benz. Velja za vozila z datumom prve registracije po 1. 10. 2012.

5

Menjalnik z dvojno sklopko 6G-DCT je kot opcija na voljo za Citan 112 [zaprto dostavno vozilo Citan 112 brez paketa BlueEFFICIENCY v povezavi s 6G-DCT in registracijo kot gospodarsko vozilo (N1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 147–144 g/km [*]. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme. Ni na voljo za Citan Mixto.

Odlike.

  1. Udobje
  2. Užitek v vožnji
  3. Gospodarnost
  4. Fleksibilnost
  5. Prtljažni prostor
  6. Varnost
Zaprto dostavno vozilo Citan: ve, kaj je za vas pomembno.

Citan združuje prijetno s koristnim: v njegovi prijetni notranjosti lahko dobro delate. Funkcionalnost in udobje v vseh pogledih prepričata od trenutka, ko vanj vstopite, do tedaj, ko ga zapustite – od prijetno visokega položaja sedišča pri vožnji do nizkih robov vrat in prtljažnega prostora, ki olajšujejo nakladanje.

Udobni voznikov sedež s stranskimi oporami, ki varujejo vaš hrbet, diha, je trpežen in ga je mogoče ročno prilagoditi potrebam voznika, enako kot tudi po višini nastavljiv volan. Vsi upravljalni elementi so pregledno razporejeni in jih je preprosto uporabljati. Čitljivi kombinirani inštrument še prispeva k ekskluzivnemu videzu notranjosti. Tudi serijsko vgrajena naprava za gretje in prezračevanje ter praktičen koncept odlagalnih površin prispevajo k prijetni delovni klimi.

Zaprto dostavno vozilo Citan: delo mora ponujati tudi užitek v vožnji.

Močne strani vozila Citan olajšajo vsako opravilo: v nabitem mestnem prometu vam koristi njegova kompaktna okretnost, izven mest ali na avtocesti pa lahko uživate v njegovi dinamičnosti.

Eden od dizelskih motorjev z velikim navorom s 55 kW1 (75 KM), 66 kW2 (90 KM) in 81 kW3 (110 KM) ali sodobni bencinski motor s 84 kW4 (114 KM) bo gotovo ustrezal vašim zahtevam. Inovativna tehnologije BlueEFFICIENCY5 zniža porabo in lahko tako poveča ekonomičnost vašega podjetja. Odvisno od motorja 5-stopenjski ali 6-stopenjski mehanski menjalnik učinkovito pretvarja pogonsko moč v potisno silo. Izbirni menjalnik z dvojno sklopko 6G-DCT6 združuje prednosti vozne dinamike mehanskega menjalnika z udobjem samodejnega menjalnika.

Vse tehnične komponente so natančno usklajene med seboj – od servovolana prek konstrukcije podvozja z vzmetnimi blažilniki in posamičnimi obesami koles do zavor z dobrim oprijemom na vseh kolesih. Zato lahko sproščeno uživate v Citanovi agilnosti.

Zaprto dostavno vozilo Citan: njegova uporaba se splača. Prej ali slej.

Obveznost znamke Mercedes-Benz je, da tudi s Citanom odgovorno in trajnostno oblikuje prihodnost mobilnosti. In ravno v mestnem prometu Citan vzorno udejanja to zahtevo. S sodobnimi motorji in inovativno tehnologijo BlueEFFICIENCY5 so izpusti CO2 in poraba nizki. Tako Citan s porabo od 4,3 l/100 km1 prednjači z dobrim zgledom.
Citan je dobitek tudi s stališča gospodarnosti. Na eni strani prepriča njegova privlačna cena, na drugi strani pa tudi nizki obratovalni stroški zaradi majhne porabe goriva in intervalov vzdrževanja do 40.000 km.

Za dostavna vozila Mercedes-Benz je najboljša možna razpoložljivost enako pomembna kot za vas. To dodatno poudarjamo še z doživljenjsko garancijo mobilnosti Mercedes-Benz MobiloVan7, 8. S tem Citan pomembno prispeva k dolgoročni in trajnostni dobičkonosnosti. Pri vsaki vožnji.

Sodobni motorji, električno podprt servovolan in prikaz točke pretikanja so podlaga za gospodarno vožnjo. S paketom BlueEFFICIENCY5 lahko učinkovitost svojega vozila še povečate.

Zaprto dostavno vozilo Citan: Pripravljen na vsak izziv.

Citan s svojo prepričljivo fleksibilnostjo obvladuje vsakdan. Dela vam sicer ne more odvzeti, lahko pa vam ga občutno olajša – in to ne glede na vašo panogo. Brez pametnega koncepta njegovega tovornega prostora in nizkih nakladalnih robov si življenja ne boste več znali predstavljati. Preprosto nakladanje in razkladanje sta njegovi vrlini, enako kot fleksibilna izraba njegove velike kapacitete: dostop vam olajšajo 2 drsna vrata in dvokrilna zadnja vrata s kotom odpiranja do 180°.

Zaprto dostavno vozilo Citan: prvi junak, ki je na voljo v 3 dolžinah.

Zaprto dostavno vozilo Citan vam omogoča veliko stvari: kot specialist v svoji panogi se odlikuje s fleksibilno orientirano uporabo. Na voljo imate 3 različice nadgradnje: kompaktno, dolgo in posebno dolgo. Največjo dolžino tovornega prostora 2137 mm pri posebno dolgi različici lahko po želji s preklopom sovoznikovega sedeža podaljšate do 2937 mm. Skupaj z višino tovornega prostora 1258 mm vam zaprto dostavno vozilo Citan ponuja do 3,8 m3 tovornega prostora. Z največjo obremenitvijo 768 kg lahko v njem prevažate tudi težke tovore. Z veliko izbiro opcijske opreme lahko vozilo Citan popolnoma prilagodite svojim potrebam.

Zaprto dostavno vozilo Citan: velikan v zadevah glede varnosti.

Tudi s stališča varnosti je Citan med prvimi: s sistemom ADAPTIVE ESP®, asistentom pri zaviranju in sistemom proti blokiranju ABS ter zavorami z dobrim oprijemom na vseh kolesih prepriča s kratkimi zavornimi potmi – tudi na mokri cesti. Podvozje s posamičnimi obesami koles se zanesljivo oprijema vozišča. Če boste vozili po snegu, blatu ali pesku, lahko izklopite uravnavanje pogonskega zdrsovanja ASR.

Če bi bilo to potrebno, vas po višini nastavljivi tritočkovni varnostni pasovi z zatezniki varnostnega pasu z omejilniki zatezne sile zelo dobro zadržijo. V primer zasilnega zaviranja se samodejno aktivirajo opozorilne utripalke.

Citan je poleg tega serijsko opremljen z zračnim mehom za voznika, dnevnimi lučmi in asistenco za speljevanje na strmini. Opciji zračnega meha za sovoznika in zračni meh za prsni koš9 lahko še dodatno zmanjšata nevarnost poškodb v primeru nezgod. Poleg tega so po želji na voljo tudi asistenti, kot na primer senzor za svetlobo in za dež, nadzor tlaka v pnevmatikah in kamera za vzvratno vožnjo, ki področje za vozilom prikazuje na notranjem vzvratnem ogledalu.

Kljub vsej poželjivosti, ki jo vzbuja Citan, ste z opcijsko alarmno napravo proti vlomu in kraji lahko prepričani, da vaše vozilo ne bo prišlo v napačne roke.

1

Zaprto dostavno vozilo Citan 108 CDI s paketom BlueEFFICIENCY v povezavi s 5-stopenjskim mehanskim menjalnikom in registracijo kot gospodarsko vozilo (N1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 119–112 g/km [*]. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme.

2

Zaprto dostavno vozilo Citan 109 CDI in Citan Mixto 109 CDI s paketom BlueEFFICIENCY v povezavi s 5-stopenjskim mehanskim menjalnikom in registracijo kot gospodarsko vozilo (N1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 123–112 g/km [*]. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme.

3

Zaprto dostavno vozilo Citan 111 CDI in Citan Mixto 111 CDI s paketom BlueEFFICIENCY v povezavi s 6-stopenjskim mehanskim menjalnikom in registracijo kot gospodarsko vozilo (N1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 119–115 g/km [*]. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme.

4

Zaprto dostavno vozilo Citan 112 CDI s paketom BlueEFFICIENCY v povezavi s 6-stopenjskim mehanskim menjalnikom in registracijo kot gospodarsko vozilo (N1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 143–140 g/km [*]. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme.

Zaprto dostavno vozilo Citan 112 CDI brez paketa BlueEFFICIENCY v povezavi s 6-stopenjskim mehanskim menjalnikom in registracijo kot gospodarsko vozilo (N1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 147–144 g/km [*]. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme.

5

Paket BlueEFFICIENCY je del serijske opreme pri vseh motorjih in dolžinah, razen v povezavi z menjalnikom z dvojno sklopko 6G-DCT, pri katerem ni na voljo.

6

Menjalnik z dvojno sklopko 6G-DCT je kot opcija na voljo za Citan 112 [zaprto dostavno vozilo Citan 112 brez paketa BlueEFFICIENCY v povezavi s 6G-DCT in registracijo kot gospodarsko vozilo (N1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 147–144 g/km [*]. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme. Ni na voljo za Citan Mixto.

7

Največ 30 let ob rednem servisiranju pri pooblaščenem servisnem partnerju Mercedes-Benz.

8

Velja za vozila z datumom prve registracije po 1. 10. 2012.

9

Za voznika in sovoznika samo v povezavi z zračnimi mehovi za prsni koš.

Robustna in variabilna osnova.

Dolžina vozila
Kompaktna
Dolga
Posebno dolga
Maks. dolžina tovornega prostora
Površina tovornega prostora
Prostornina tovornega prostora
Maks. nosilnost
1.369 mm
TBD
2,4 m³
460 kg
1.753 mm
TBD
3,1 m³
735 kg
2.137 mm
TBD
3,8 m³
770 kg

Mobilni prostorski čudež za v mesto.

Prostorno zaprto dostavno vozilo s 3 dolžinami nadgradnje.

Zaprto dostavno vozilo Citan v vseh 3 različicah nadgradnje prepriča z velikim tovornim prostorom in veliko fleksibilnostjo, npr. z izbirno loputo za prevoz lestve. Odvisno od različice je v voznikovi kabini dovolj prostora za največ 3 osebe.

Glavne prednosti zaprtega dostavnega vozila:

  • Številne različice s 3 dolžinami nadgradnje: kompaktna, dolga in posebno dolga za različne potrebe po tovornem prostoru
  • Velik tovorni prostor do 3,8 m³ v posebno dolgi izvedbi Tovorni prostor za eno evro paleto1 po dolžini oz. počez pri kompaktni dolžini nadgradnje, 2 evro paleti počez pri dolgi in posebno dolgi izvedbi
  • Prostor za največ 3 osebe v voznikovi kabini z opcijsko klopjo za sovoznika z 2 sedežema
  • Velika fleksibilnost pri nakladanju – tudi za nerodne tovore – z mnogimi opcijskimi dodatki pri opremi, npr. loputo za prevoz lestve ali zložljivim sovoznikovim sedežem
1

V povezavi z izbirno notranjo oblogo v izboljšani izvedbi širina med okrovi koles ni več dovolj velika za evro paleto.

Pripravljen na vsak izziv.

Citan s svojo prepričljivo fleksibilnostjo obvladuje vsakdan. Dela vam sicer ne more odvzeti, lahko pa vam ga občutno olajša – in to ne glede na vašo panogo. Brez pametnega koncepta njegovega tovornega prostora in nizkih nakladalnih robov si življenja ne boste več znali predstavljati. Preprosto nakladanje in razkladanje sta njegovi vrlini, enako kot fleksibilna izraba njegove velike kapacitete: dostop vam olajšajo 2 drsna vrata in dvokrilna zadnja vrata s kotom odpiranja do 180°.

Zaprto dostavno vozilo Citan, obloga ločilne stene

Obloga ločilne stene

 

Zaprto dostavno vozilo Citan, neprekinjena ločilna stena z 1 oknom

Neprekinjena ločilna stena z 1 oknom

Zaprto dostavno vozilo Citan, zložljiva ločilna rešetka, sovoznikova stran

Zložljiva ločilna rešetka, sovoznikova stran

Zaprto dostavno vozilo Citan, loputa za prevoz lestve

Loputa za prevoz lestve

Zaprto dostavno vozilo Citan, pokrov prtljažnika

Pokrov prtljažnika

Zaprto dostavno vozilo Citan, lesena tla

Lesena tla

Nezgrešljivo dostavno vozilo Mercedes-Benz.

Oblikovanje zunanjosti, tipično za znamko vozil.

S svojo privlačno obliko, ki je tipična za dostavna vozila Mercedes-Benz, in primerno visoko nakazano vrednostjo Citan pozitivno podobo drugih serij dostavnih vozil prenaša v segment malih dostavnih vozil. Pri oblikovanju vozil Citan vam pade v oči velika natančnost: fuge in prehodi med ploskvami so natančno izoblikovani in vzbujajo vtis visoke kakovosti in vrednosti.


Lakiranje v 4 univerzalnih barvah in 6 kovinskih barvah, ki so na voljo po izbiri, še podkrepi vtis negovane zunanjosti. Z opcijskimi paketi: paketom za zunanjost za terensko vožnjo, paketom kroma za zunanjost in paketom laka lahko vozilo Citan optično še dodatno obogatite.

* Navedene vrednosti so bile ugotovljene po predpisanem postopku merjenja. To so »izmerjene vrednosti CO2 po protokolu NEDC« v povezavi z 2. točko 2. člena Izvedbene uredbe komisije (EU) 2017/1152. Vrednosti porabe goriva so bile izračunane na podlagi teh vrednosti. Na podlagi zakonskih sprememb merodajnih testiranj so lahko v certifikatih o skladnosti, merodajnih za registracijo vozila in obračun davkov na vozila, navedene višje vrednosti. Podatki ne veljajo za posamezno vozilo in niso sestavni del ponudbe, temveč so namenjeni le za primerjavo med posameznimi tipi vozil.

Dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih izpustih CO2 novih osebnih vozil si lahko preberete v »Vodniku o porabi goriva, izpustih CO2 in porabi elektrike novih osebnih vozil«, ki ga prejmete brezplačno na vseh prodajnih mestih in pri podjetju DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de).

Lorem Ipsum