Zaprto dostavno vozilo Citan | Dostavno vozilo Mercedes-Benz

Novi Citan.

Novo zaprto dostavno vozilo Citan.

Novo zaprto dostavno vozilo Citan prepriča s številnimi talenti: ima kompaktne zunanje dimenzije in velik tovorni prostor ter voznikov prostor. Veliko nosilnost kombinira z okretnimi voznimi lastnostmi. Z ergonomično oblikovanim voznikovim sedežem in številnimi možnostmi prilagajanja na naloge transporta je vaše delo olajšano.

Novi Citan: zmagovalec mednarodnega izbora za kombinirano vozilo leta 2022

Citan Mercedes-Benz postavlja standarde: njegove odlike v kategorijah učinkovitosti, varnosti, trajnosti in okolja so prepričale 25-člansko žirijo izbora. Njeni člani, specializirani novinarji iz domala vseh evropskih držav in Rusije, so preizkusili in ocenili 14 novih modelov v segmentu lahkih gospodarskih vozil. Soglasen izid glasovanja: prvo mesto za Citana!

Odlike.

  1. Kakovost
  2. Funkcionalnost
  3. Varnost
  4. Zanesljivost
Kakovost, značilna za znamko, ki jo lahko vidite in čutite.

Privlačen videz in boljše udobje gresta pri novem Citanu z roko v roki. Karakterističen zunanji dizajn izstopa iz množice. Ko vstopite, vas sprejme stilsko opremljena notranjost. Tudi številni komfortni elementi opreme, ki so značilni za znamko in že prisotni pri drugih serijah, poskrbijo, da je novi Citan pravo kombinirano vozilo Mercedes-Benz.

Opravi tudi transportne naloge.

V novem zaprtem dostavnem vozilu Citan tičijo številne dobre ideje, ki vam olajšajo delo: raznoliko uporaben tovorni prostor ima veliko prostornino in veliko nosilnost. Posebej ergonomska je notranjost: od robustnih sedežev in preprostega upravljanja do praktičnih odlagališč.

Profesionalen tudi na področju varnosti

V zaprtem dostavnem vozilu Citan ste vi in vaši sopotniki zagotovo varno na poti. Serijsko je nameščena obsežna zaščita potnikov, vključno s 6 zračnimi mehovi. Po želji lahko dobite tudi podporo številnih sistemov za pomoč pri vožnji.

Na voljo, ko ga potrebujete.

Novo zaprto dostavno vozilo Citan je tako zanesljivo, kot bi od vozila Mercedes-Benz pričakovali, in prepriča z robustnimi materiali in visoko kakovostjo obdelave. Pred prihodom do vas je bila dokazana robustnost v zahtevnih preizkusih Mercedes-Benz v poletnih in zimskih pogojih ter zahtevnih preizkusih korozije.

Kompakten prostorski čudež.

Prtljažni prostor v novem zaprtem dostavnem vozilu Citan ima nizek nalagalni rob in je dobro dostopen, da je nakladanje in razkladanje olajšano: z veliko širino prtljažnega prostora med kolesnima ohišjema je na primer nakladanje palet prek zadnjih sedežev preprostejše. V sklopu serijske opreme nakladate zaprto dostavno vozilo Citan skozi asimetrična dvokrilna vrtljiva vrata prtljažnega prostora. Po želji so na voljo drsna vrata levo in desno ter okna v zadnjih vratih in zadnja loputa z oknom.
Površina prtljažnega prostora
Prostornina prtljažnega prostora
Dolžina prtljažnega prostora
Maks. nosilnost
2,35 m2
2,5–2,9 m3
1806 mm
782 kg

Številne dobre ideje za delo brez napora.

Fleksibilnost novega zaprtega dostavnega vozila Citan dokazuje na primer sovoznikov prostor: če se pogosto vozite v troje, naročite klop za sovoznika z dvema sedežema. Če občasno potrebujete več prostora za tovor, vam opcijski poklopni sovoznikov sedež z ločilno rešetko omogoča tudi nakladanje dolgih predmetov. Enako brez napora upravljate svoje kombinirano vozilo z intuitivnim konceptom upravljanja in prikaza Mercedes-Benz.


Pripelje digitalni svet v vozilo.

Želite delovne dni preživeti čim bolj produktivno in s čim manj stresa ter biti dosegljivi tudi na poti? Modularno združljivi elementi opreme za informacijsko-razvedrilni sistem v novem vozilu Citan vas pri tem natančno podpirajo s funkcijami, ki so vam pomembne. Posebnost je multimedijski sistem MBUX z navigacijo in integracijo pametnega telefona.

Mercedes-Benz User Experience

MBUX omogoča popolnoma novo doživljanje multimedijskih vsebin v vozilu. To velja za številne funkcije in možnosti mreženja, kot tudi za raznolike načine upravljanja multimedijskega sistema.

Zaslon na dotik

Na visokoločljivem zaslonu na dotik z diagonalo 17,8 cm (7 palcev) upravljate multimedijski sistem tako, kot ste vajeni z mobilnih naprav. Dodatna možnost vnosa: tipke na večfunkcijskem volanu.

»Hej, Mercedes«

»Hej, Mercedes« zadošča, da zaženete obsežno glasovno upravljanje in s tem udobno krmilite multimedijski sistem.

S pametno povezljivostjo bo delo bolj produktivno.

Različice opreme za informacijsko-razvedrilni sistem v novem vozilu Citan ponujajo rešitev za skoraj vse: želite hitreje priti na cilj s pomočjo aktualnih podatkov o prometu in brezžično polniti svojo mobilno napravo? Ali želite opcijski multimedijski sistem MBUX upravljati prek zaslona na dotik z visoko ločljivostjo, tipk na večfunkcijskem volanu ali z glasovnimi ukazi? Vse je mogoče. Nove so tudi storitve povezljivosti Mercedes me, ki prinašajo skoraj neomejene možnosti glede informacij in pogovorov ter dodatno varnost v vašem malem kombiniranem vozilu.

Zaprto dostavno vozilo Citan

Multimedijski sistem MBUX

Zaprto dostavno vozilo Citan

Storitve Mercedes me connect1

Zaprto dostavno vozilo Citan

Brezžični sistem polnjenja za prenosne naprave

1

Če želite uporabljati storitve, se morate registrirati na portalu Mercedes me in se strinjati s pogoji uporabe storitev Mercedes me. Poleg tega mora biti vozilo povezano z uporabniškim računom. Po izteku začetnega obdobja lahko storitve proti plačilu podaljšujete. Prva aktivacija storitev je mogoča v roku enega leta od prve registracije ali začetka uporabe s strani stranke (kar nastopi prej).

Doživite zaprto dostavno vozilo Citan zdaj.

Ikona cenik

Cenik

Prenos cenika modelov Citan.
Več informacij
Ikona Rezervacija poskusne vožnje

Rezervacija poskusne vožnje

Prijavite se zdaj in se odpeljite.
Več informacij
Ikona Iskanje trgovca

Iskanje trgovca

In kako ga najdete v svoji bližini.
Več informacij

*Navedene vrednosti so »izmerjene vrednosti CO2 po postopku WLTP« v povezavi s 3. točko 2. člena Izvedbene uredbe komisije (EU) 2017/1151. Vrednosti porabe goriva so bile izračunane na podlagi teh vrednosti. Na podlagi zakonskih sprememb merodajnih testiranj so lahko v certifikatih o skladnosti, merodajnih za registracijo vozila in obračun davkov na vozila, navedene višje vrednosti. Podatki ne veljajo za posamezno vozilo in niso sestavni del ponudbe, temveč so namenjeni le za primerjavo med posameznimi tipi vozil.

Dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih izpustih CO2 novih osebnih vozil si lahko preberete v »Vodniku o porabi goriva, izpustih CO2 in porabi elektrike novih osebnih vozil«, ki ga prejmete brezplačno na vseh prodajnih mestih in pri podjetju DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de).