Citan Mixto | Dostavno vozilo Mercedes-Benz

Veliko prostora za vse in vsakega: Citan Mixto.

Citan Mixto: uspešen. Od uspešnih. Za uspešne. 

Citan Mixto: junak v mestu.

Z vozilom Citan vam ponujamo mestno dostavno vozilo kompaktnih dimenzij z velikim tovornim prostorom, ki se odlično ujema z raznolikimi izzivi mesta.

Ekonomsko gledano je Citan v vsakem primeru dobitek: njegovi učinkoviti motorji s tehnologijo BlueEFFICIENCY1 in porabo od 4,3 l/100 km2 naprej, visoka stopnja razpoložljivosti z dolgimi intervali vzdrževanja3 ter privlačni pogoji in storitve4 so prijazni do vašega proračuna. Da boste varno prišli do cilja, pa smo Citanu dodali še sistem ADAPTIVE ESP® z dragocenimi dodatnimi funkcijami ter zavore z dobrim oprijemom.

S svojimi udobnimi sedeži, preprostim upravljanjem in natančno uravnanim podvozjem s posamičnimi obesami koles Citan zelo udobno, agilno in spretno potuje po mestu – na željo tudi z menjalnikom z dvojno sklopko 6G-DCT5. Pri nakladanju in razkladanju pa boste navdušeni nad tem, kako fleksibilno lahko izkoristite velikodušni tovorni prostor z velikimi vrati in nizkim robom.

Citan ima vse, kar pričakujete od mestnega dostavnega vozila z Mercedesovo zvezdo. Odkrijte njegove prednosti na poskusni vožnji. Dostavna vozila Mercedes-Benz. Born to run.

1

Paket BlueEFFICIENCY je del serijske opreme pri vseh motorjih in dolžinah, razen v povezavi z menjalnikom z dvojno sklopko 6G-DCT, pri katerem ni na voljo.

2

Zaprto dostavno vozilo Citan 108 CDI s paketom BlueEFFICIENCY v povezavi s 5-stopenjskim mehanskim menjalnikom in registracijo kot gospodarsko vozilo (N1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 119–112 g/km [*]. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme.

3

Intervali vzdrževanja do 40.000 km.

4

Na primer Mercedes-Benz MobiloVan, doživljenjska garancija mobilnosti Mercedes-Benz. Velja največ 30 let ob rednem servisiranju pri pooblaščenem servisnem partnerju Mercedes-Benz. Velja za vozila z datumom prve registracije po 1. 10. 2012.

5

Menjalnik z dvojno sklopko 6G-DCT je kot opcija na voljo za Citan 112 [zaprto dostavno vozilo Citan 112 brez paketa BlueEFFICIENCY v povezavi s 6G-DCT in registracijo kot gospodarsko vozilo (N1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 147–144 g/km [*]. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme. Ni na voljo za Citan Mixto.

Odlike.

  1. Udobje
  2. Užitek v vožnji
  3. Gospodarnost
  4. Fleksibilnost
  5. Varnost
Citan Mixto: ve, kaj je za vas pomembno.

Citan združuje prijetno s koristnim: v njegovi prijetni notranjosti lahko dobro delate. Funkcionalnost in udobje v vseh pogledih prepričata od trenutka, ko vanj vstopite, do tedaj, ko ga zapustite – od prijetno visokega položaja sedišča pri vožnji do nizkih robov vrat in prtljažnega prostora, ki olajšujejo nakladanje.

Udobni voznikov sedež s stranskimi oporami, ki varujejo vaš hrbet, diha, je trpežen in ga je mogoče ročno prilagoditi potrebam voznika, enako kot tudi po višini nastavljiv volan. Vsi upravljalni elementi so pregledno razporejeni in jih je preprosto uporabljati. Čitljivi kombinirani inštrument še prispeva k ekskluzivnemu videzu notranjosti. Tudi serijsko vgrajena naprava za gretje in prezračevanje ter praktičen koncept odlagalnih površin prispevajo k prijetni delovni klimi.

Citan Mixto: delo mora ponujati tudi užitek v vožnji.

Močne strani vozila Citan olajšajo vsako opravilo: v nabitem mestnem prometu vam koristi njegova kompaktna okretnost, izven mest ali na avtocesti pa lahko uživate v njegovi dinamičnosti.
Eden od dizelskih motorjev z velikim navorom s 55 kW1 (75 KM), 66 kW2 (90 KM) in 81 kW3 (110 KM) ali sodobni bencinski motor s 84 kW4 (114 KM) bo gotovo ustrezal vašim zahtevam. Inovativna tehnologije BlueEFFICIENCY5 zniža porabo in lahko tako poveča ekonomičnost vašega podjetja. Odvisno od motorja 5-stopenjski ali 6-stopenjski mehanski menjalnik učinkovito pretvarja pogonsko moč v potisno silo. Izbirni menjalnik z dvojno sklopko 6G-DCT6 združuje prednosti vozne dinamike mehanskega menjalnika z udobjem samodejnega menjalnika.
Vse tehnične komponente so natančno usklajene med seboj – od servovolana prek konstrukcije podvozja z vzmetnimi blažilniki in posamičnimi obesami koles do zavor z dobrim oprijemom na vseh kolesih. Zato lahko sproščeno uživate v Citanovi agilnosti.

Citan Mixto: njegova uporaba se splača. Prej ali slej.

Obveznost znamke Mercedes-Benz je, da tudi s Citanom odgovorno in trajnostno oblikuje prihodnost mobilnosti. In ravno v mestnem prometu Citan vzorno udejanja to zahtevo. S sodobnimi motorji in inovativno tehnologijo BlueEFFICIENCY5 so izpusti CO2 in poraba nizki. Tako Citan s porabo od 4,3 l/100 km1 prednjači z dobrim zgledom.
Citan je dobitek tudi s stališča gospodarnosti. Na eni strani prepriča njegova privlačna cena, na drugi strani pa tudi nizki obratovalni stroški zaradi majhne porabe goriva in intervalov vzdrževanja do 40.000 km.

Za dostavna vozila Mercedes-Benz je najboljša možna razpoložljivost enako pomembna kot za vas. To dodatno poudarjamo še z doživljenjsko garancijo mobilnosti Mercedes-Benz MobiloVan7, 8. S tem Citan pomembno prispeva k dolgoročni in trajnostni dobičkonosnosti. Pri vsaki vožnji.

Sodobni motorji, električno podprt servovolan in prikaz točke pretikanja so podlaga za gospodarno vožnjo. S paketom BlueEFFICIENCY5 lahko učinkovitost svojega vozila še povečate.

Citan Mixto: Pripravljen na vsak izziv.

Citan s svojo prepričljivo fleksibilnostjo obvladuje vsakdan. Dela vam sicer ne more odvzeti, lahko pa vam ga občutno olajša – in to ne glede na vašo panogo. Brez pametnega koncepta njegovega tovornega prostora in nizkih nakladalnih robov si življenja ne boste več znali predstavljati. Preprosto nakladanje in razkladanje sta njegovi vrlini, enako kot fleksibilna izraba njegove velike kapacitete: dostop vam olajšajo 2 drsna vrata in dvokrilna zadnja vrata s kotom odpiranja do 180°.

Citan Mixto: velikan v zadevah glede varnosti.

Tudi s stališča varnosti je Citan med prvimi: s sistemom ADAPTIVE ESP®, asistentom pri zaviranju in sistemom proti blokiranju ABS ter zavorami z dobrim oprijemom na vseh kolesih prepriča s kratkimi zavornimi potmi – tudi na mokri cesti. Podvozje s posamičnimi obesami koles se zanesljivo oprijema vozišča. Če boste vozili po snegu, blatu ali pesku, lahko izklopite uravnavanje pogonskega zdrsovanja ASR.

Če bi bilo to potrebno, vas po višini nastavljivi tritočkovni varnostni pasovi z zatezniki varnostnega pasu z omejilniki zatezne sile zelo dobro zadržijo. V primer zasilnega zaviranja se samodejno aktivirajo opozorilne utripalke.

Citan je poleg tega serijsko opremljen z zračnim mehom za voznika, dnevnimi lučmi in asistenco za speljevanje na strmini. Opciji zračnega meha za sovoznika in zračnega meha za prsni koš9 lahko še dodatno zmanjšata nevarnost poškodb v primeru nezgod. Poleg tega so po želji na voljo tudi asistenti, kot na primer senzor za svetlobo in za dež, nadzor tlaka v pnevmatikah in kamera za vzvratno vožnjo, ki področje za vozilom prikazuje na notranjem vzvratnem ogledalu.

Kljub vsej poželjivosti, ki jo vzbuja Citan, ste z opcijsko alarmno napravo proti vlomu in kraji lahko prepričani, da vaše vozilo ne bo prišlo v napačne roke.

1

Zaprto dostavno vozilo Citan 108 CDI s paketom BlueEFFICIENCY v povezavi s 5-stopenjskim mehanskim menjalnikom in registracijo kot gospodarsko vozilo (N1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 119–112 g/km [*]. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme.

2

Zaprto dostavno vozilo Citan 109 CDI in Citan Mixto 109 CDI s paketom BlueEFFICIENCY v povezavi s 5-stopenjskim mehanskim menjalnikom in registracijo kot gospodarsko vozilo (N1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 123–112 g/km [*]. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme.

3

Zaprto dostavno vozilo Citan 111 CDI in Citan Mixto 111 CDI s paketom BlueEFFICIENCY v povezavi s 6-stopenjskim mehanskim menjalnikom in registracijo kot gospodarsko vozilo (N1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 119–115 g/km [*]. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme.

4

Zaprto dostavno vozilo Citan 112 CDI s paketom BlueEFFICIENCY v povezavi s 6-stopenjskim mehanskim menjalnikom in registracijo kot gospodarsko vozilo (N1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 143–140 g/km [*]. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme.

Zaprto dostavno vozilo Citan 112 CDI brez paketa BlueEFFICIENCY v povezavi s 6-stopenjskim mehanskim menjalnikom in registracijo kot gospodarsko vozilo (N1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 147–144 g/km [*]. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme.

5

Paket BlueEFFICIENCY je del serijske opreme pri vseh motorjih in dolžinah, razen v povezavi z menjalnikom z dvojno sklopko 6G-DCT, pri katerem ni na voljo.

6

Menjalnik z dvojno sklopko 6G-DCT je kot opcija na voljo za Citan 112 [zaprto dostavno vozilo Citan 112 brez paketa BlueEFFICIENCY v povezavi s 6G-DCT in registracijo kot gospodarsko vozilo (N1). Poraba goriva v naselju/izven naselja/kombinirano: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; izpusti CO2 kombinirano: 147–144 g/km [*]. Dejanske vrednosti porabe so med drugim odvisne od mase vozila in izbranih različic opreme. Ni na voljo za Citan Mixto.

7

Največ 30 let ob rednem servisiranju pri pooblaščenem servisnem partnerju Mercedes-Benz.

8

Velja za vozila z datumom prve registracije po 1. 10. 2012.

9

Za voznika in sovoznika samo v povezavi z zračnimi mehovi za prsni koš.

Če morajo biti potniki in tovor na dobro spravljeni.

Mixto s fleksibilnim konceptom prostora za potnike in prtljažnega prostora.

Citan Mixto ponuja prostor za 5 oseb in veliko prtljažnega prostora. Na voljo je samo v posebno dolgi različici (A3). Zasteklitev, ki vključuje 1. vrsto sedežev v potniškem prostoru, je vključena v opremo enako kot 2 drsna vrata, ki omogočajo dostop do sedežne klopi za 3 osebe. Sedežna klop je deljiva v razmerju 1/3 proti 2/3, kar omogoča povečanje prtljažnega prostora. Enako kot druge serije dostavnih vozil se Mixto izbere s pomočjo kode in ne predstavlja lastnega modela vozila.

Veliko varnosti tudi v prtljažnem prostoru.

Fleksibilne možnosti za pritrditev tovora.

Tudi varen prevoz naloženega tovora je pri mestnem dostavnem vozilu Mercedes-Benz del celostnega koncepta varnosti. Zato Citan Mixto ponuja najboljše pogoje za pravilno pritrditev tovora in za to, da sta voznik in sovoznik kar najbolje zaščitena pred tovorom.

Za zavarovanje tovora skrbijo naslednji elementi:

  • 8 pritrdilnih obročkov v tleh lahko s pravilno pritrditvijo tovora prepreči njegovo drsenje
  • ločilna rešetka fiksna na stebričku C, ločuje voznika od tovornega prostora, kot opcija
  • zadnja sedežna klop FOLD & LOAD z ločilno rešetko s praktičnim sistemom hitre menjave omogoča predelavo sedežne klopi za 3 osebe v ločilno mrežasto steno, kot opcija
  • pritrdilni obročki na stranski steni, odvisno od števila drsnih vrat z 2 ali 3 obročki, kot opcija

Udobje sedenja Mercedes-Benz – tudi v potniškem prostoru.

Udobno potovanje za pet oseb.

Tudi v potniškem prostoru vozila Citan Mixto je vožnja prijetna: sedežna klop za 3 osebe prepriča s tremi vzglavniki, ki so nastavljivi po višini, in tritočkovnimi varnostnimi pasovi na vseh sedežih. Če je potreben dodatni tovorni prostor za prevoz večjih predmetov, je klop mogoče zložiti v razmerju 1/3 proti 2/3. Tako Mixto pokaže vse možnosti nakladanja kot vozilo z 2 ali 5 sedeži.

Po želji je na voljo sedežna klop za 3 osebe z vgrajeno ločilno rešetko. S praktičnim sistemom za hitro menjavo je sedežno klop mogoče z le nekaj potezami spremeniti v ločilno rešetko. S tem se tovorni prostor poveča, ločilna rešetka pa voznika in sovoznika varuje pred tovorom.

Pripravljen na vsak izziv.

Citan s svojo prepričljivo fleksibilnostjo obvladuje vsakdan. Dela vam sicer ne more odvzeti, lahko pa vam ga občutno olajša – in to ne glede na vašo panogo. Brez pametnega koncepta njegovega tovornega prostora in nizkih nakladalnih robov si življenja ne boste več znali predstavljati. Preprosto nakladanje in razkladanje sta njegovi vrlini, enako kot fleksibilna izraba njegove velike kapacitete: dostop vam olajšajo 2 drsna vrata in dvokrilna zadnja vrata s kotom odpiranja do 180°.

Citan Mixto, zadnja sedežna klop FOLD & LOAD z ločilno rešetko

Zadnja sedežna klop FOLD & LOAD z ločilno rešetko

Citan Mixto, pritrdilni obročki na stranski steni

Pritrdilni obročki na stranski steni

Citan Mixto, plastična tla v prtljažnem prostoru

Plastična tla v prtljažnem prostoru

* Navedene vrednosti so bile ugotovljene po predpisanem postopku merjenja. To so »izmerjene vrednosti CO2 po protokolu NEDC« v povezavi z 2. točko 2. člena Izvedbene uredbe komisije (EU) 2017/1152. Vrednosti porabe goriva so bile izračunane na podlagi teh vrednosti. Na podlagi zakonskih sprememb merodajnih testiranj so lahko v certifikatih o skladnosti, merodajnih za registracijo vozila in obračun davkov na vozila, navedene višje vrednosti. Podatki ne veljajo za posamezno vozilo in niso sestavni del ponudbe, temveč so namenjeni le za primerjavo med posameznimi tipi vozil.

Dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih izpustih CO2 novih osebnih vozil si lahko preberete v »Vodniku o porabi goriva, izpustih CO2 in porabi elektrike novih osebnih vozil«, ki ga prejmete brezplačno na vseh prodajnih mestih in pri podjetju DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de).

Lorem Ipsum