Mercedes-Benz Citan | Dostavna vozila Mercedes-Benz

Novi Citan na voljo od 13. 9. 2021.

Novi Citan kot zaprto dostavno vozilo in Tourer.

Če iščete prostorno kombinirano vozilo, s katerim lahko sproščeno okretno vozite tudi v mestu, je novi Citan prava izbira za vas. Pri kompaktnih zunanjih dimenzijah navdušuje z veliko količino prostora. Kot je tipično za vozila Mercedes-Benz Vans, ima suveren nastop, visoko stopnjo varnosti in robustnost.

eCitan: novi član družine eVans.

Elektrika v vseh razredih dostavnih vozil

V 2. polletju 2022 se bo na pot podal eCitan, popolnoma električna različica vozila Citan. Doseg po WLTP znaša 285 do največ 300 kilometrov. S tem ustreza potrebam poslovnih uporabnikov, ki te modele pogosto uporabljajo kot kurirska in dostavna vozila v mestnem okolju. Na hitrih polnilnih postajah se baterija v 40 minutah napolni do 80 %. Velik plus: pri dimenzijah tovornega prostora in obremenitvi se ni treba odpovedati ničemur v primerjavi z običajnimi modeli. Za vozilo eCitan bo na voljo tudi vlečna sklopka.

Novi MBUX.

MBUX je kratica za Mercedes-Benz User Experience in omogoča novo doživljanje multimedijskih vsebin v vozilu. To velja za številne funkcije in možnosti mreženja, kot tudi za raznolike načine upravljanja multimedijskega sistema.
Citan, MBUX
 • 7-palčni multimedijski sistem MBUX

  7-palčni multimedijski sistem MBUX

  Na visokoločljivem zaslonu na dotik z diagonalo 17,8 cm (7 palcev) upravljate multimedijski sistem tako, kot ste vajeni z mobilnih naprav. Dodatna možnost vnosa: tipke na večfunkcijskem volanu.
 • Integracija pametnega telefona

  Integracija pametnega telefona

  Z integracijo pametnega telefona lahko prek multimedijskega sistema udobno dostopate do izbranih aplikacij vaše mobilne naprave.
 • Priključek USB tipa C

  Priključek USB tipa C

  S priključkom USB tipa C imate na voljo vgrajen Media Interface, s katerim lahko v vozilu na primer poslušate glasbo s pametnega telefona.
 • Glasovno upravljanje

  Glasovno upravljanje

  »Hej, Mercedes« zadošča, da zaženete obsežno glasovno upravljanje in s tem udobno krmilite multimedijski sistem.