Mercedes-Benz Citan | Dostavna vozila Mercedes-Benz

Novi Citan.

Mednarodni dostavnik leta 2022.

Novi Citan: zmagovalec mednarodnega izbora za kombinirano vozilo leta 2022

Citan Mercedes-Benz postavlja standarde: njegove odlike v kategorijah učinkovitosti, varnosti, trajnosti in okolja so prepričale 25-člansko žirijo izbora. Njeni člani, specializirani novinarji iz domala vseh evropskih držav in Rusije, so preizkusili in ocenili 14 novih modelov v segmentu lahkih gospodarskih vozil. Soglasen izid glasovanja: prvo mesto za Citana!

Malo kombinirano vozilo z velikimi možnostmi.

Z dizajnom, ki je tipičen za to znamko, in ergonomsko notranjostjo, v kateri se hitro znajdete, novi Citan nastopa kot pravi Mercedes-Benz. Vstopite in odkrijte možnosti opcijskega multimedijskega sistema MBUX (Mercedes-Benz User Experience) in inteligentnih rešitev za povezljivost. Med vožnjo vas lahko podpirajo številni sistemi za pomoč pri vožnji s predvidevanjem. Novi sta različici opreme BASE in PRO, s katerima svoje kompaktno kombinirano vozilo opremite glede na svoje potrebe. To so le nekatere izmed novosti. Izvedite več!

eCitan: novi član družine eVans.

Elektrika v vseh razredih dostavnih vozil

V 2. polletju 2022 se bo na pot podal eCitan, popolnoma električna različica vozila Citan. Doseg po WLTP znaša 285 do največ 300 kilometrov. S tem ustreza potrebam poslovnih uporabnikov, ki te modele pogosto uporabljajo kot kurirska in dostavna vozila v mestnem okolju. Na hitrih polnilnih postajah se baterija v 40 minutah napolni do 80 %. Velik plus: pri dimenzijah tovornega prostora in obremenitvi se ni treba odpovedati ničemur v primerjavi z običajnimi modeli. Za vozilo eCitan bo na voljo tudi vlečna sklopka.

Novi multimedijski sistem MBUX

Različice opreme za informacijsko-razvedrilni sistem v novem vozilu Citan ponujajo rešitev za skoraj vse: želite hitreje priti na cilj s pomočjo aktualnih podatkov o prometu in brezžično polniti svojo mobilno napravo? Ali želite opcijski multimedijski sistem MBUX upravljati prek zaslona na dotik z visoko ločljivostjo, tipk na večfunkcijskem volanu ali z glasovnimi ukazi? Vse je mogoče. Nove so tudi storitve povezljivosti Mercedes me, ki prinašajo skoraj neomejene možnosti glede informacij in razvedrila ter dodatno varnost v vašem malem kombiniranem vozilu.
Citan, MBUX
 • 7-palčni multimedijski sistem MBUX

  7-palčni multimedijski sistem MBUX

  Na visokoločljivem zaslonu na dotik z diagonalo 17,8 cm (7 palcev) upravljate multimedijski sistem tako, kot ste vajeni z mobilnih naprav. Dodatna možnost vnosa: tipke na večfunkcijskem volanu.
 • Integracija pametnega telefona

  Integracija pametnega telefona

  Z integracijo pametnega telefona lahko prek multimedijskega sistema udobno dostopate do izbranih aplikacij vaše mobilne naprave.
 • Priključek USB tipa C

  Priključek USB tipa C

  S priključkom USB tipa C imate na voljo vgrajen Media Interface, s katerim lahko v vozilu na primer poslušate glasbo s pametnega telefona.
 • Glasovno upravljanje

  Glasovno upravljanje

  »Hej, Mercedes« zadošča, da zaženete obsežno glasovno upravljanje in s tem udobno krmilite multimedijski sistem.

Posebnosti novega vozila Citan

Citan, ATTENTION ASSIST

 • Asistent pazljivosti ATTENTION ASSIST

Citan, strešna letev z vgrajenim osnovnim nosilcem

 • Strešna ograjica z vgrajenim osnovnim nosilcem

Citan, brezžični sistem polnjenja za prenosne naprave

Brezžični sistem polnjenja za prenosne naprave