Pogled na vozilo Mercedes-AMG GT, ki s sledmi koles piše število 50.

50 let znamke Mercedes-AMG.

Pol stoletja Driving Performance.

50 let znamke Mercedes-AMG.

Pol stoletja Driving Performance.

Vrhunska zmogljivost, ekskluzivnost, užitek v vožnji.

Na sliki je ponazorjena impresivna hitrost dveh vozil AMG Performance na dirkališču.
Na sliki je prikazano vozilo Mercedes-AMG E63 S 4MATIC+ poleg modela Hammer, našega prvega simbola legendarne znamke AMG.
Na sliki sta prikazana kabrioleta Mercedes-AMG Performance med vožnjo po cesti na robu velemesta.

Vrhunska zmogljivost, ekskluzivnost, užitek v vožnji.

AMG – te tri črke povsod po svetu pomenijo visokozmogljive avtomobile, ekskluzivnost, učinkovitost in užitek v izjemno dinamični vožnji. Podjetje, ki sta ga ustanovila Hans Werner Aufrecht in Erhard Melcher, leta 2017 praznuje svoj 50. jubilej. Mercedes-AMG je v petih desetletij s številnimi uspehi v motošportu in z razvojem edinstvenih cestnih vozil svoj položaj nadvse uspešne znamke športnih in zmogljivih vozil vedno znova podkrepil z dokazi, kar dandanes velja še bolj kot kdaj koli prej.

»One Man, One Engine.«

Podjetje iz Affalterbacha deluje po filozofiji »One Man, One Engine«, po kateri v rokodelskem duhu vsak motor sestavi en konstruktor.

»One Man, One Engine.«

Danes je podjetje iz Affalterbacha po vsem svetu poznano po izjemnih kompetencah v zvezi z motorji, kar ne vključuje le razvoja, ampak tudi filozofijo »One Man, One Engine«, po kateri v rokodelskem duhu vsak motor sestavi en konstruktor. Z več kot 100.000 dobavljenimi vozili v letu 2016, torej več kot 40-odstotno rastjo, in največjo ofenzivo modelov v zgodovini podjetja se AMG v jubilejno leto podaja z rekordnimi vrednostmi.

Globalno na poti uspeha.

Globalno na poti uspeha.

»Z razširitvijo svojega strateškega portfelja smo globalno na poti uspeha in se lahko ozremo nazaj na senzacionalno preteklo leto. Modeli 63 ostajajo naša osrednja serija, nad katero se navdušujejo ljubitelji avtomobilov po vsem svetu. Poleg tega nastopa naša povsem samostojno razvita serija AMG GT kot široko zastavljena družina, s katero smo svoje kompetence kot znamka športnih avtomobilov prepričljivo podkrepili. Naš širok portfelj pa je hkrati tudi izhodišče za prihodnjo trajnostno rast.«

Na sliki so na dirkališču eno za drugim prikazana štiri karakteristična sodobna vozila AMG Performance.

»Zgodbe o uspehu AMG ne smemo le praznovati, temveč v najrazburljivejšem času zgodovine avtomobilizma tudi ustvarjati Performance prihodnosti.«

Tobias Moers, predsednik uprave družbe Mercedes-AMG GmbH.

Na sliki je prikazano kolo vozila Mercedes-AMG GT3 z rumenimi izjemno zmogljivimi zavornimi koluti.
Na sliki je prikazana impozantna sprednja stran vozila Mercedes-AMG GT3.

Za naše stranke izjemna športna sezona 2016.

Za naše stranke izjemna športna sezona 2016.

S skupno 18 skupnimi zmagami in 32 uvrstitvami na stopničke so mednarodne ekipe strank in ekipe Performance z novim modelom Mercedes‑AMG GT3 praznovale senzacionalno sezono 2016. Dirkalnik GT3 se je odlično uveljavil že ob debiju takoj na začetku sezone. Na 24-urni dirki na Nürburgringu konec maja je dirkalnik GT3 privozil do sedaj največji uspeh od nastanka programa športa za stranke: skupna zmaga, najboljši štartni položaj, najhitrejši krog ter drugo, tretje, četrto in šesto mesto so šli v anale motošporta.

Mejniki znamke zmogljivosti.

Na sliki je prikazanih nekaj vozil Mercedes-AMG Performance, ki so tik pred tem, da si privozijo zmago v Spa-Francorchampsu.

Mejniki znamke zmogljivosti.

To podjetje, ki sta ga ustanovila Hans Werner Aufrecht in Erhard Melcher, že 50 let izpolnjuje sanje ljudi, navdušenih nad zmogljivostjo. Prvo delavnico sta ustanovila leta 1967 v nekem starem mlinu in jo poimenovala »Inženirski biro – konstrukcija in poskus razvoja motorjev za dirkalnike«. Leta 1971 si je vozilo AMG 300 SEL 6.8 »Aufrechta in Melcherja, Großaspach« – kratko: AMG – na 24-urni dirki na dirkališču Circuit de Spa-Francorchamps na veliko presenečenje priborilo zmago v svojem razredu in v skupni razvrstitvi zaseglo drugo mesto.

Na sliki je prikazan model AMG 300 SL, ki prehiteva drugo vozilo AMG Performance, s čimer si bo priboril zmago.
Na sliki sta drugo ob drugem prikazani vozili Mercedes-AMG Performance med vožnjo na dirkališču.
Slika prikazuje dve značilni vozili AMG Performance med vožnjo.

Sodelovanje z znamko Mercedes-Benz je steklo leta 1990. Leta 1993 je na trg prišlo prvo vozilo, razvito z družbo Daimler-Benz na podlagi pogodbe o sodelovanju – C 36 AMG. Leta 2005 je podjetje Mercedes-AMG prešlo v stoodstotno last družbe Daimler AG, leta 2009 pa je predstavilo Mercedes-Benz SLS AMG, ki je bilo prvo vozilo, ki je nastalo izključno kot plod lastnega razvoja. SLS AMG GT3 iz leta 2011 predstavlja prehod v tekmovalni šport. Leta 2014 je sledila predstavitev modela Mercedes-AMG GT in leta 2015 uvedba modelov 43.