Prikaz sprednje strani in boka vozila Mercedes-AMG GT pred črnim ozadjem.
Želeni videoposnetek trenutno žal ni na voljo. Poskusite znova pozneje.
Ponovni ogled

Dizajn modela Mercedes-AMG GT Concept.

Predstavitveni hibridni avtomobil znamke športnih vozil AMG Future Performance.

Dizajn modela Mercedes-AMG GT Concept.

Predstavitveni hibridni avtomobil znamke športnih vozil AMG Future Performance.

Prikaz boka vozila Mercedes-AMG GT pred črnim ozadjem iz ptičje perspektive
Prikaz sprednje strani in boka vozila Mercedes-AMG GT pred črnim ozadjem.

Mišičasti proporci.

Mišičasti proporci.

Zunanji dizajn očara z izjemno mišičastimi proporci, velikim volumnom ter čutno oblikovanimi, a hkrati zmanjšanimi površinami. Konceptno vozilo predstavlja filozofijo oblikovanja čutne jasnosti, ki ji dodaja zmogljivost, tipično za AMG.

»GT Concept uteleša skrajni izraz našega oblikovalskega jezika in ponovno utrdi AMG kot znamko zmogljivih vozil s samostojnim profilom,« pravi Gorden Wagener, vodja dizajna družbe Mercedes-Benz Group AG. »S popolnimi razmerji tvori purističen dizajn čutnih oblik, ki poudarja površine, in je hkrati hot in cool.«

Značilnosti vozila AMG GT.

Stranski prikaz vozila Mercedes-AMG GT pred črnim ozadjem.

Značilnosti vozila AMG GT.

Maska hladilnika Panamericana z vertikalnimi, ob strani rdeče lakiranimi rebri, nova podoba izjemno ozkih glavnih žarometov in dominantne stranske odprtine za prezračevanje v sprednjem spodnjem ščitniku so tipične oblikovne lastnosti znamke vozila AMG GT, ki so bile dovršene tu in ki izražajo čisto moč. Pokrov motorja, ki sega do okrov koles, z obema izboklinama dodatno podkrepi gene športnega vozila. Ti se izražajo tudi v ekstravagantnem živo rdečem laku, zaradi katerega se površine, zahvaljujoč njegovi posebni sestavi, pod lučjo svetijo kot tekoča kovina.

Prikaz zadka in boka vozila Mercedes-AMG GT pred črnim ozadjem.
Podroben prikaz luči na zadku vozila Mercedes-AMG GT Concept.
Prikaz zadka in boka vozila Mercedes-AMG GT pred črnim ozadjem.

Tipični videz AMG GT.

Tipični videz AMG GT.

Zadek s poudarjeno širino z izjemno ozkimi, horizontalnimi lučmi in obliko pokrova prtljažnika ravno tako citira nezamenljiv videz AMG GT. Zadnji luči vsebujeta tudi najnovejšo svetlobno tehnologijo, ki se skriva pod tridimenzionalnim prekrivnim steklom. Za odvajanje toplote navzven je v prekrivnem steklu integriran hladilni modul z rebri.

Drugi oblikovni elementi na zadku so širok in ob straneh navzdol privihan difuzor iz jasno vidnega karbona in centralno nameščen okvir izpušne cevi, ki spominja na vozilo Mercedes-AMG GT R.

Mirror cams.

Podroben posnetek zunanjega ogledala z miniaturno kamero vozila Mercedes-AMG GT Concept.

Mirror cams.

Funkcijo zunanjih ogledal pri tej študiji prevzameta bolj aerodinamični miniaturni kameri – tako imenovani »mirror cams«. Oznaka »EQ Power+« na kameri mirror cam nakazuje na dodatno zmogljivost, ki jo pri znamki AMG lahko pričakujemo od hibridizacije. Zelo ekspresivna oblika koles z zelo tankimi naperami pogledu razkriva visokozmogljive keramične zavorne kolute AMG. Zavorna sedla so lakirana v barvi brona in jih krasi napis »AMG Carbon Ceramic«.

»Nano active fibre technology«.

Podroben posnetek visokotehnološkega žarometa vozila Mercedes-AMG GT Concept s tehnologijo »nano active fibre technology«.

»Nano active fibre technology«.

S tehnologijo »nano active fibre technology« Mercedes-AMG prvič predstavlja dnevno luč, ki kaže prihodnost. To proizvaja poseben, zelo svetel svetlobni sistem, prosto oblikovan kot svetlobni trak. Tridimenzionalni svetlobni učinek je samostojen svetlobni podpis vozila AMG GT Concept, ob boku katerega je visokotehnološki žaromet s številnimi drugimi rešitvami. Ob zgornjem robu je integriran smernik. Utripanje v seriji je dodatno izpopolnjeno in vzbudi pozornost s hitrimi ponovitvami.