Nepričakovani trenutki.

Veselje nad nepričakovanim je bistven del kodeksa oblikovanja znamke Mercedes-Benz.

Nepričakovani trenutki.

Z našim dizajnom ustvarjamo emocionalna doživetja in pozitivne trenutke presenečenja: veselje nad nepričakovanim, izjemnim, žlahtnim. S pomočjo »nepričakovanih trenutkov« ustvarjamo ikone in izvabljamo čustva.

Stimulativen kontrast.

V polju med čustvi in inteligenco ima kodeks oblikovanja prostor za »stimulativen kontrast«.

Stimulativen kontrast.

Kreativni estetski dialog v pristopu k materialom, barvam in oblikovnemu izrazu se prilega bipolarnosti naše znamke. Čustva in inteligenca sta pola, med katerima zavestno iščemo »harmonijo kontrastov« in ustvarjamo »stimulativen kontrast«.

Osupljiva razmerja.

Impresivna razmerja so osnova vsake oblike Mercedes-Benz.

Osupljiva razmerja.

Dober dizajn temelji na impresivnih razmerjih, saj z njimi izražamo moč, harmonijo in skladnost. »Osupljiva razmerja« so v središču našega dela.

Svobodna oblika in geometrija.

Čiste linije in čutne površine z dopolnjevanjem tvorijo skulpturalen kokpit.

Svobodna oblika in geometrija.

»Svobodna oblika in geometrija« je izraz skulpturalnega 3-dimenzionalnega oblikovanja. Jasne, oprijemljive osnovne oblike so osnova oblikovanja znamke Mercedes-Benz, dopolnjujejo pa jih čutne, skulpturalne površine.

Značilna grafika.

Natančna oblika žarometov predstavlja visokotehnološki poudarek v čutno oblikovanem telesu vozila.

Značilna grafika.

Zaradi »značilne grafike« je natančnost, rafiniranost in vrhunskost tehnologije mogoče doživeti tudi optično. Grafični elementi so skupaj s čutnimi oblikami del napetega dvojca. Rafinirane, natančne podrobnosti poudarjajo čutno in skulpturalno oblikovano telo vozila.

Naravna privlačnost.

Čutno doživetje oblik, barv in materialov skrbi za »naravno privlačnost«.

Naravna privlačnost.

Čutno doživetje – telesne in napete mišičaste oblike ter naravna mikavnost oprijemljivih materialov, barv in zvokov tvorijo »naravno privlačnost«.