Po svetu je pet studiev Mercedes-Benz Advanced Design.

Za vse studie je odgovoren Gorden Wagener, vodja dizajna v družbi Daimler. Studii Advanced Design so v Sindelfingnu (Nemčija), Comu (Italija), Pekingu (Kitajska) ter Carlsbadu in Sunnyvaleu (Kalifornija).

Studio v Comu je specializiran predvsem za notranjost prihodnjih vozil, saj ker leži znotraj slavnega trikotnika mest Como, Milano in Torino. Studio Advanced Design v Pekingu je zelo pomemben z vidika novih konceptov mobilnosti in sodelovanja.

Oblikovalci v Carlsbadu se osredotočajo na zunanjost vozil bližnje in daljne prihodnosti, medtem ko studio v Sunnyvaleu snuje digitalno prihodnost in celostne vmesnike vozil. Vse te kreativne niti se stekajo v Sindelfingen.

.

Studii Advanced Design dajejo pomembne smernice za nenehen razvoj filozofije oblikovanja čutne jasnosti znamke Mercedes-Benz in nove zamisli za postavljanje oblikovalskih trendov, da bosta vozila Mercedes še naprej zaznamovali čutna in estetska jasnost ter elegantna športnost, ne da bi pri tem zatajili korenine znamke. Zanje je prihodnost že danes.