Dizajn.

Ustvarjamo oblikovalski jezik avtomobilov prihodnosti.

Vpogled v dizajn


Vpogled v dizajn.

Vpogled v dizajn


Vpogled v dizajn.

 • Filozofija

  Filozofija oblikovanja znamke Mercedes-Benz.

  Filozofija oblikovanja znamke Mercedes-Benz je razpeta med tradicijo in modernostjo.
  Gorden Wagener je vodja dizajna družbe Mercedes-Benz Group AG.

  Filozofija oblikovanja znamke Mercedes-Benz.

  Z dizajnom dosegamo izjemno in prispevamo k prepoznavnosti podobe znamke v javnosti. V polju med tradicijo in sodobnostjo oblikovalci oblikovalskega oddelka družbe Mercedes-Benz Group AG danes snujejo avtomobile prihodnosti.

  Za bistven štejejo celosten pristop k oblikovanju, saj je treba popolno inscenirati tako izdelke kot znamke družbe Mercedes-Benz Group AG. Zato po vsem svetu posejana skupina, zbrana okoli vodje dizajna v družbi Mercedes-Benz Group AG, Gordena Wagenerja, oblikuje vse znamke in izdelke podjetja – od avtomobilov do celostne podobe vseh znamk koncerna. Oblikovalci tako ustvarjajo vse stične točke, kjer stranka pride v stik s podjetjem, in hkrati celostno izkušnjo.

 • Proces

  Način dela oblikovalcev Mercedes-Benz.

  Proces oblikovanja se začne s skico, ki odraža veselje do inovacij in ljubezen do podrobnosti.

  Način dela oblikovalcev Mercedes-Benz.

  Veselje do inovacij in ljubezen do podrobnosti zaznamujeta delo oblikovalca. Od prvih zamisli do odobritve modela pretečejo leta, v katerih oblikovalci skupaj korak za korakom ustvarijo končno vozilo. Iz sprva različnih konkurenčnih osnutkov v skupini nastane nova generacija vozil Mercedes-Benz.

  Proces oblikovanja je stalni sestavni del razvojnega procesa (Mercedes-Benz Development System). Oblikovalci tesno sodelujejo z raziskovalnimi, razvojnimi in proizvodnimi oddelki, se usklajujejo glede dimenzij vozil, konceptov materialov in postopkov izdelave, s čimer zagotavljajo, da je vozila tudi mogoče izdelati.

 • Kodeks oblikovanja

  Definicija čutne jasnosti.

  Kodeks oblikovanja znamke Mercedes-Benz omogoča samosvojo interpretacijo čutne jasnosti za vsak model.

  Definicija čutne jasnosti.

  Kodeks oblikovanja znamke Mercedes-Benz.

  Kodeks oblikovanja znamke Mercedes-Benz.

  Filozofija oblikovanja čutne jasnosti kot izraz sodobnega luksuza je v središču dela oblikovalcev znamke Mercedes‐Benz. Definira jo kodeks oblikovanja. Temelji na šestih smernicah, ki se pri vsakem modelu ustrezno interpretirajo, s čimer vsako vozilo dobi samostojen karakter, a vseeno ostane prepoznavno kot Mercedes‐Benz.

Studii Advanced Design


Studii Advanced Design.

Dialog s prihodnostjo.

Studii Advanced Design


Studii Advanced Design.

Dialog s prihodnostjo.

Oblikovalci iz studiev Advanced Design snujejo osebna in gospodarska vozila prihodnosti.

Oblikovalci oblikovalskega oddelka družbe Mercedes-Benz Group AG stalno rišejo vozila, ki bodo poglede na cesti pritegovala šele čez več let. Še dlje v prihodnost potujejo njihovi kolegi v petih studiih Mercedes-Benz Advanced Design. Pogosto premišljajo desetletje ali več vnaprej. Pri tem se osredotočajo ne le na domači trg, temveč sledijo tudi tokovom iz drugih kontinentov in tujih kultur.

Z modeli iz gline postanejo vizionarske zamisli iz studiev Advanced Design oprijemljive.

Njihova naloga je, da o prihodnosti mislijo globalno ter skrbijo za medkulturno izmenjevanje in raziskovanje trendov. Zato tudi štirje od petih studiev Advanced Design znamke Mercedes-Benz domujejo v tujini. Pri tem ne gre za to, da bi tekali za modnimi muhami, ampak gre za iskanje dolgoročnih trendov, ki bodo še desetletja pozneje prispevali k ugledu znamke Mercedes-Benz, ter zamisli, ki bodo izpolnile najvišje zahteve glede tehnike, zmogljivosti, udobja in varnosti. Studii Advanced Design so kreativni prostori, kjer lahko oblikovalci dajo svobodo svojim mislim, ne da bi pri tem morali takoj misliti na serijsko proizvodnjo.

Studii Advanced Design – lokacije


Studii Advanced Design – lokacije.

Studii Advanced Design – lokacije


Studii Advanced Design – lokacije.

 • Carlsbad

  Studio Advanced Exterior Design v Carlsbadu.

  V kalifornijskem Carlsbadu nastaja zunanjost vizionarskih predstavitvenih avtomobilov, študij vozil in konceptov mobilnosti.

  Studio Advanced Exterior Design v Carlsbadu.

  Studii Advanced Design so kreativni prostori, kjer lahko oblikovalci dajo svobodo svojim mislim, ne da bi pri tem morali takoj misliti na serijsko proizvodnjo. Oblikovalci v Carlsbadu v Kaliforniji oblikujejo zunanjost predstavitvenih avtomobilov ter pripravljajo študije vozil in koncepte mobilnosti za bližnjo in daljno prihodnost. Tipičen kalifornijski življenjski slog vpliva na lokacijo enako kot bližina Hollywooda. V Carlsbadu se razvije prav posebna oblika kreativnosti, ki jo je mogoče čutiti v serijskih vozilih znamke Mercedes-Benz in ki odpira nove perspektive.

  Studio Advanced Exterieur Design v Carlsbadu sprejema impulze iz ameriškega sveta avtomobilov.

  Druga naloga studia je prepoznavanje trendov in posredovanje teh impulzov iz ameriškega sveta avtomobilov, saj se ta delno razlikuje od evropskega.

  Vendar pa je v vseh projektih mogoče prepoznati edinstveno filozofijo oblikovanja čutne jasnosti znamke Mercedes-Benz. Pri tem studio v Carlsbadu tesno sodeluje z drugimi studii Advanced Design.

 • Como

  Studio Advanced Interior Design v Comu.

  Studio Advanced Interior Design v Comu je v stilski italijanski vili.

  Studio Advanced Interior Design v Comu.

  V studiu v Comu oblikovalci delajo na konceptih notranjosti, ki so še daleč v prihodnosti, pri čemer ima osrednjo vlogo ekipa Color & Trim.

  Okoli leta 1750 zgrajena vila s stropnimi poslikavami iz istega obdobja, dolgimi linijami in različnimi podi iz terakote in lesa, ki oblikovalce posebno navdihuje, leži v trikotniku med Comom, Milanom in Turinom. Tu sta doma pohištvena industrija in modni svet, katerih bližino oblikovalci vključujejo v svoje dnevno delo.

  Pri snovanju notranjosti vozil prihodnosti oblikovalce v Comu navdihujejo tradicionalna ročna dela.

  Ker tradicionalno rokodelstvo tam uživa veliko ugleda, je to idealno okolje za studio Advanced Interieur Design. Kreativna ekipa v Comu je tako zelo odprta za vplive te regije in tako navdih prenaša v novo notranjost vozil. Nove barve in materiali prinašajo nove impulze v vedno novih kombinacijah, podrobnosti se izpopolnjujejo in oblike notranjosti se nenehno razvijajo v skladu s filozofijo oblikovanja čutne jasnosti.

 • Peking

  Studio Advanced Design v Pekingu.

  Studio Advanced Design v Pekingu je oblikovalsko križišče znamke Mercedes-Benz v Aziji.
  Studio Advanced Design v Pekingu se osredotoča na nove koncepte mobilnosti.

  Studio Advanced Design v Pekingu.

  Studio Advanced Design v Pekingu je srce razvojnega centra v tem kraju in novo oblikovalsko križišče podjetja v Aziji. Njegova glavna naloga je, kako kitajskim strankam nuditi še intenzivnejše doživljanje znamke Mercedes-Benz. Studio je kot seizmograf za oblikovalske, kulturne in mobilnostne trende bistven sestavni del globalne oblikovalske mreže družbe Mercedes-Benz Group AG. Kreativne inspiracije iz Kitajske bogatijo dizajn znamke Mercedes-Benz. Naloge studia vključujejo napreden dizajn konceptnih vozil in različne koordinacijske projekte, pa tudi tekmovanje z drugimi studii in oblikovanje vozil za proizvodnjo.

 • Sindelfingen

  Studio Advanced Design v Sindelfingnu.

  Sem se stekajo vse niti: studio Advanced Design v Sindelfingnu.
  V studiu Advanced Design v Sindelfingnu nastaja oblikovni jezik znamke Mercedes-Benz za 20 do 30 let oddaljeno prihodnost.

  Studio Advanced Design v Sindelfingnu.

  Studio Advanced Design v Sindelfingnu je kovnica zamisli za dizajn znamke Mercedes-Benz. Lepota dobi globlji pomen s tem, da nakazuje na nekaj prihodnjega. Oblikovalci v Sindelfingnu v duhu tega stalno oblikujejo portfelj avtomobilov prihodnosti. Osebne in kulturne inspiracije pretvorijo v vizije prihodnje mobilnosti in dajejo svojim zamislim pri tem svobodo: tu se oblikujejo predstavitveni avtomobili, raziskovalna vozila ter predlogi izdelkov in dizajnov. Tu se odloča, kakšen oblikovni jezik bo družba govorila čez 20 do 30 let.

 • Sunnyvale

  Studio Advanced UX Design v Sunnyvaleu.

  Studio Advanced UX Design v Sunnyvaleu leži v Silicijevi dolini pod navdihujočim kalifornijskim soncem.

  Studio Advanced UX Design v Sunnyvaleu.

  Mercedes-Benz Advanced Design Center v Sunnyvaleu je del družbe Mercedes-Benz Research & Development North America, Inc. Kraj je idealen za tesno sodelovanje s strokovnjaki z najrazličnejših področij: prednost te lokacije ni le bližina svetovno priznanih univerz Stanford in Berkeley. Tudi z mnogo visokotehnološkimi podjetji, ki imajo tu sedež, poteka živahno sodelovanje in skupine se vzajemno navdihujejo, sledijo trendom in mnogo zamisli lahko nato najdemo v predstavitvenih avtomobilih in serijskih vozilih.

  Izmenjava zamisli s strokovnjaki različnih področij iz soseščine v Silicijevi dolini navdihuje koncepte upravljanja prihodnosti.

  Strokovnjaki studia Advanced Design v Sunnyvaleu se osredotočajo na dizajn digitalne uporabniške izkušnje in interakcije z usmeritvijo na upravljanje prihodnjih vozil, konceptnih oziroma raziskovalnih vozil in drugih, digitalnih aplikacij znamke Mercedes-Benz. Oblikovalci skupaj z inženirji razvijajo inovativne vsebine, koncepte, dizajne in prototipe v zvezi z vozili prihodnosti. Poleg tega skupine razvijajo in uvajajo strategije ob upoštevanju družbenih, kulturnih in tehnoloških trendov.

Mercedes-AMG GT Concept


Izjemen izraz: dizajn modela Mercedes-AMG GT Concept.

Predstavitveni hibridni avtomobil znamke športnih vozil AMG Future Performance.

Mercedes-AMG GT Concept


Izjemen izraz: dizajn modela Mercedes-AMG GT Concept.

Predstavitveni hibridni avtomobil znamke športnih vozil AMG Future Performance.

Štirivratno športno vozilo iz Affalterbacha.

Stranski prikaz vozila Mercedes-AMG GT pred črnim ozadjem.

Štirivratno športno vozilo iz Affalterbacha.

S predstavitvenim avtomobilom Mercedes-AMG GT Concept znamka športnih in zmogljivih avtomobilov AMG prikazuje, kakšne alternativne pogonske zasnove načrtuje. Štirivratno športno vozilo iz Affalterbacha bo nadaljevalo uspehov polno zgodbo vozila AMG GT.