Roadster razreda SL.

Spet je tu razlog za občudovanje.

Po nastanku teh vsebin je lahko prišlo do sprememb izdelka.

Koncept vozila


Edinstvena zasnova vozila.

Odkrijte edinstveni koncept modela SL, oblikovanje, tehnologijo in moč, združene v enem samem roadsterju, ki vam vzame sapo.

Koncept vozila


Edinstvena zasnova vozila.

Odkrijte edinstveni koncept modela SL, oblikovanje, tehnologijo in moč, združene v enem samem roadsterju, ki vam vzame sapo.

Naj vas prepriča edinstveni koncept vozila razreda SL Mercedes-Benz, ki združuje oblikovanje, tehnologijo in moč v roadsterju, ki vam bo vzel sapo.

Pogled kot z drugega planeta.

Brezčasna silhueta in klasični proporci roadsterja: eleganca v svoji verjetno najčistejši in hkrati športni obliki. Z opremo AMG Line pa poleg tega še napredna. Razred SL je ikona, prenesena v sedanji trenutek.

Pokončna diamantna maska hladilnika je eleganten spomin na legendarno tradicijo razreda SL. Zadek z difuzorjem in obe izboklini na pokrovu motorja pričajo o moči, ki se skriva pod njimi. Razred SL svojih kvalitet nikakor ne skriva.

Dosledno izpopolnjevanje inovacij.

Razred SL je bil in je izraz močnega impulza: strasti. Za edinstveno doživetje vožnje ter visoke standarde varnosti in udobja, ki jih omogočajo izjemne tehnologije.

Te tehnologije se manifestirajo v obliki velike ideje avtonomne vožnje brez nezgod. In tudi v konceptu luksuznega športnika, ki je primeren za vsak dan in ki z zmagovalno tehnologijo podvozja skupaj s sistemom DYNAMIC SELECT s petimi voznimi programi v različnih razmerah zagotavlja optimalno zmogljivost.

Tukaj mit pokaže svoj pravi obraz.

S šestimi ali osmimi valji – razred SL prepriča s suvereno močjo in zmagovalno kulturo vožnje. Že V6-biturbomotor v manj kot petih sekundah pospeši z 0 na 100 km/h.

Že model SL 400 izpolnjuje obljubo, ki jo dajejo izbokline na pokrovu motorja – preobilico moči. To velja zlasti, ko pod podolgovatim pokrovom motorja začne delovati vrhunski agregat.

Razširi obzorja in zenice.

Razred SL ne skriva svojih kvalitet. Z enim samim pritiskom na gumb lahko v 20 sekundah odprete ali zaprete zložljivo vario streho. Pa tudi, če se sonce ne prikaže – za razred SL to ni problem.

Panoramska vario streha z MAGIC SKY CONTROL omogoča občutek vožnje z odprto streho tudi, kadar je streha zaprta. Za edinstveno doživetje vožnje – vedno in povsod. Z ogrevanjem predela okrog glave AIRSCARF in električno vetrno pregrado je za voznike razreda SL skoraj vse leto primerno vreme za vožnjo z odprto streho.

Mercedes-Benz SL 400: kombinirana poraba goriva: 8,4-8,2 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 191-188 g/km; Mercedes-Benz SL 500: kombinirana poraba goriva: 9,8 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 223 g/km; Mercedes-AMG SL 63: kombinirana poraba goriva: 11,7 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 268 g/km<p>Navedene vrednosti so bile izračunane po predpisanem merilnem postopku. To so »vrednosti CO2 po protokolu NEDC« v povezavi s 1. točko 2. člena Izvedbene uredbe komisije (EU) 2017/1153. Vrednosti porabe goriva so bile izračunane na podlagi teh vrednosti. Poraba električne energije je bila izračunana na podlagi Uredbe 692/2008/ES.</p>

Dizajn vozila


Tradicija zavezuje.

Razred SL Mercedes-Benz prepriča s svojo brezčasno silhueto, klasičnimi proporci roadsterja in legendarnim oblikovanjem. Znotraj in zunaj.

Dizajn vozila


Tradicija zavezuje.

Razred SL Mercedes-Benz prepriča s svojo brezčasno silhueto, klasičnimi proporci roadsterja in legendarnim oblikovanjem. Znotraj in zunaj.

Zunanjost

Strma maska hladilnika je žlahtno izvedena kot diamantna maska v kromu in s tem osrednji element obraza razreda SL Mercedes-Benz.
Ponovni ogled

Po nastanku filma je lahko prišlo do sprememb izdelka.

Zunanjost

Edinstveni, markantni obraz pri ljubiteljih roadsterjev prikliče najlepše spomine. Strma maska hladilnika spominja na zmagovito vozilo 300 SL Panamericana. Razred SL prepriča s svojo suverenostjo, ki ne poskuša dokazovati ničesar. Brezčasna silhueta: eleganca v svoji verjetno najčistejši in hkrati športni obliki. Širok zadek z integriranimi okvirji izpušnih cevi in difuzorjem: čista dinamika.

Notranjost

Kokpit vozila razreda SL Mercedes-Benz očara s svojim edinstvenim občutkom za prostor, izredno udobnimi sedeži in velikodušnostjo pri prefinjenih izbranih elementih.
Ponovni ogled

Po nastanku filma je lahko prišlo do sprememb izdelka.

Notranjost

Kulturna krajina športno ekskluzivnega tipa. Kokpit razreda SL očara s svojim edinstvenim občutkom za prostor, izredno udobnimi sedeži in velikodušnostjo pri prefinjenih izbranih elementih: ekskluzivne vrste usnja, kakovostni okrasni elementi iz plemenitega lesa ali aluminija. Športni sedeži z visokimi stranskimi blazinami in večfunkcijski športni volan z dobrim oprijemom ter obvolanskimi ročicami za pretikanje – notranjost je natančno prilagojena ergonomiji voznika in sovoznika.

Mercedes-Benz Intelligent Drive


Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Udobje, ki povečuje storilnost, in zgledna varnost.

Mercedes-Benz Intelligent Drive


Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Udobje, ki povečuje storilnost, in zgledna varnost.

V prometni konici, na dolgih nočnih vožnjah ali na cestah, ki jih ne poznate – vaš roadster razreda SL vas zlasti v stresnih situacijah občutno razbremeni. Za tem je koncept, zaradi katerega je vsaka vožnja z vozilom Mercedes-Benz varna in edinstvena – Mercedes-Benz Intelligent Drive. Saj je čas, ki ga preživite za volanom, vaš čas. Čas za sprostitev. Čas, ko si naberete energijo. Da dosežete svoj cilj predvsem varno, ampak vedno tudi sproščeno.

Inovacije od blizu: odkrijte poudarke Mercedes-Benz Intelligent Drive v razredu SL.

Preprosto parkiranje in zapuščanje parkirnega prostora.

Aktivni asistent za parkiranje s sistemom PARKTRONIC olajša iskanje parkirnega mesta ter parkiranje na vzdolžno parkirno mesto in njegovo zapuščanje. Sistem prikazuje ustrezna parkirna mesta na večnamenskem prikazovalniku.

Če voznik vklopi vzvratno prestavo in potrdi ponujeno parkirno mesto, aktivni asistent za parkiranje s sistemom PARKTRONIC do hitrosti približno 10 km/h krmiljenje izvede skoraj sam. Voznik pri tem upravlja le pedal za plin in zavorni pedal, po največ sedmih korakih pa je postopek parkiranja zaključen.

Vaša stikalna centrala za najvišje zahteve.

Navigacija, telefon, avdio, video ali internet – z upravljalnim in prikazovalnim sistemom COMAND Online imate vse medije pred očmi in na dosegu roke. Upravljanje je preprosto in intuitivno.

Hitra navigacija na trdem disku z realističnim topografskim prikazom zemljevida upošteva aktualne prometne informacije. Z ustreznim mobilnim telefonom lahko med vožnjo brezplačno uporabljate aplikacije Mercedes-Benz, kot so iskanje posebnih ciljev, vremenska napoved ali spletni radio.

Boljša vidljivost v najrazličnejših razmerah.

Izredno inteligenten in vsestranski: inteligentni sistem luči LED ponuja še več varnosti in izjemno vidljivost v vseh svetlobnih razmerah.

Žarometi LED se večinoma samodejno prilagajajo vremenskim, svetlobnim in voznim razmeram. Tako poskrbijo za optimalno osvetlitev na podeželskih cestah, avtocestah in v ovinkih.

Ohranja razdaljo – ostane na voznem pasu.

Inovativni sistem asistence pri vožnji pomaga vozniku pri ohranjanju varne razdalje do vozila pred njim in pri vožnji po sredini voznega pasu.

Predvsem na daljših vožnjah in pri sledenju vozilom v zastojih nudi znatno razbremenitev voznika. Radarsko podprt sistem zavira, ko je potrebno, in spet pospeši, če je to mogoče, do nastavljene želene hitrosti. Tako se zmanjša nevarnost nezgode zaradi naleta.

Užitek v vožnji je stvar naravnanosti.

S pritiskom na DYNAMIC SELECT lahko izberete udobno, športno, zelo športno, učinkovito ali povsem individualno vožnjo.

Glede na izbrani vozni program se prilagodijo parametri, kot so karakteristike motorja, menjalnika in krmila. Podvozje s prilagodljivim sistemom blaženja lahko poleg tega moč blaženja prilagodi za vsako kolo posebej – zvezno in brezstopenjsko.

Inteligentne tehnologije


Mercedes-Benz Intelligent Drive ‒ podrobno o tehnologijah.

Udobje, ki povečuje storilnost, in zgledna varnost.

Inteligentne tehnologije


Mercedes-Benz Intelligent Drive ‒ podrobno o tehnologijah.

Udobje, ki povečuje storilnost, in zgledna varnost.

Slika ponazarja delovanje tehnologije MAGIC VISION CONTROL pri roadsterju razreda SL.

MAGIC VISION CONTROL

Slika ponazarja delovanje asistenta za prepoznavanje prometnih znakov pri roadsterju razreda SL.

Asistent za prepoznavanje prometnih znakov

Slika ponazarja funkcijo aktivnega zavornega asistenta s funkcijo za križišče pri roadsterju razreda SL.

Aktivni zavorni asistent s funkcijo za križišče

Slika prikazuje delovanje sistema PRE-SAFE pri roadsterju razreda SL.

Sistem PRE-SAFE®

Slika ponazarja delovanje sistema DYNAMIC SELECT na prikazovalniku roadsterja razreda SL.

DYNAMIC SELECT

Slika ponazarja delovanje kamere za vzvratno vožnjo z dinamičnimi pomožnimi črtami v roadsterju razreda SL.

Kamera za vzvratno vožnjo z dinamičnimi pomožnimi črtami

Slika kaže prikazovalnik roadsterja razreda SL z integrirano tehnologijo sistema COMAND Online.

Sistem COMAND Online

Slika ponazarja funkcijo prilagodljivega asistenta Plus za dolge luči.

Prilagodljivi asistent Plus za dolge luči

Vozne lastnosti


Z modelom SL »zgoraj brez« po Kaliforniji – z vario streho.

Vozne lastnosti


Z modelom SL »zgoraj brez« po Kaliforniji – z vario streho.

Zahajajoče sonce briljantno moder razred SL Mercedes-Benz na avtocesti Pacific Coast Highway 1 v Kaliforniji obdaja s skoraj mistično svetlobo.

Na poti: sanjski izlet z razredom SL v Kaliforniji.

Na poti: sanjski izlet z razredom SL v Kaliforniji.

Razred SL Mercedes-Benz se na pot požene v brezčasnem videzu in z izboljšano tehnologijo. Čas za sončen izlet. Kalifornija, prihajamo!

Mercedes me connect


Vaša vstopnica v digitalni svet.

Mercedes me connect


Vaša vstopnica v digitalni svet znamke Mercedes-Benz.

Doživite spletno povezovanje avtomobila in zunanjega sveta.

Nova doba povezljivosti in inovativnih storitev za vas in vaše vozilo.

Nova doba povezljivosti in inovativnih storitev za vas in vaše vozilo.

Z Mercedes me connect bosta vaš pametni telefon in Mercedes-Benz sklenila čudovito zvezo. Ne glede na to, ali ste na poti ali doma – z Mercedes me connect si lahko na portalu Mercedes me ali v aplikaciji Mercedes me ogledujete pomembne podatke o vozilu, kot so število prevoženih kilometrov, tlak v pnevmatikah in napolnjenost rezervoarja za gorivo. Telediagnoza, upravljanje vzdrževanja, ravnanje ob nezgodah in okvarah ter sistem za klic v sili Mercedes-Benz vam omogočajo povezano varnost. Vaše potovalne cilje lahko brez težav s svojega pametnega telefona posredujete v vozilo Mercedes-Benz. Live Traffic Information vam omogoča, da prometne informacije prejemate skoraj v realnem času. Napoved trajanja vožnje vas opozarja na zastoje in vam predlaga optimalen čas odhoda.

Prijavite se in izkoristite še druge storitve, ki bodo med časom v vozilu obogatile in olajšale vaš vsakdan.

Zgodovina


Mejniki v avtomobilistični zgodovini.

Razred SL je legenda med športnimi avtomobili in že od nekdaj eno najbolj zaželenih športnih vozil svojega časa.

Zgodovina


Mejniki v avtomobilistični zgodovini.

Razred SL je legenda med športnimi avtomobili in že od nekdaj eno najbolj zaželenih športnih vozil svojega časa.

Izvor legende o razredu SL: Mercedes-Benz 300 SL iz leta 1952 je bilo prvo vozilo z oznako SL (super lahek).
Izvor legende o razredu SL: Mercedes-Benz 300 SL iz leta 1952 je bilo prvo vozilo z oznako SL (super lahek).

Zgodovina »avtomobila z galebjimi krili« se začne v dirkalnem športu.

Model 300 SL (W 194) je prvi dirkalnik Mercedes-Benz, konstruiran po drugi svetovni vojni, ki nosi novo oznako SL (super lahek).

Novi rešetkasti okvir iz cevi sicer zagotavlja majhno težo vozila ob največji možni torzijski togosti, vendar so zaradi njega konvencionalna vrata neprimerna. Rešitev so vrata, ki se odpirajo navzgor. Tako se je rodil avtomobil s krilnimi vrati. Leta 1954 je model 300 SL »Gullwing« (W 198) nadaljeval zgodbo o uspehu.

Roadster razreda SL Mercedes-Benz 300 (W 198) je od leta 1957 omogočil užitek v vožnji v odprtem avtomobilu tudi v razredu zmogljivih športnih vozil.

Samo letenje je lepše.

Ob koncu 50. let 20. stoletja so bili odprti dvosedežniki zelo zaželeni. Tako je leta 1957 model 300 SL roadster zamenjal legendarni »avtomobil z galebjimi krili« in omogočil užitek v vožnji v odprtem avtomobilu tudi v razredu zmogljivih športnih vozil.

Rešetkasti okvir iz cevi je tudi pri roadsterju ostal nosilna konstrukcija. Vendar pa nižji stranski deli omogočajo konvencionalna vrata, obešena na sprednji strani – kar je odločilni pogoj za to, da je vozilo lahko odprto.

Markanten dizajn, legendarno oblikovanje – vbočena streha je modelu Mercedes-Benz 230 SL (W 113) iz leta 1963 prinesla ime »Pagoda«.

Kultni kraj za ljubitelje vožnje v odprtem avtomobilu.

Marca 1963 je Mercedes-Benz na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil model 230 SL (W 113) in z njim na novo iznašel užitek v športni vožnji: od tu dalje je moč povezana z udobjem in optimalno varnostjo.

Model 230 SL so dobavljali v treh izvedbah: kot roadster z zložljivo platneno streho, kot kupe s snemljivo trdo streho in kot kombinacijo obeh različic. Zaradi svoje vbočene trde strehe, ki spominja na gradnjo daljnovzhodnih templjev, je model 230 SL hitro dobil vzdevek »Pagoda«.

Serijo R 107 proizvajajo že 18 let in je s tem serija vozil Mercedes-Benz, ki je v proizvodnji najdlje – 350 SL iz leta 1971 pa je poleg tega prvi model SL z osmimi valji.

Inovativno zimzeleno vozilo.

Usmeritev v udoben in kljub temu močan dvosedežnik se je dosledno nadaljevala od leta 1971 s serijo R 107 – tako je model 350 SL iz leta 1971 tudi prvi model SL z osmimi valji.

S 147 kW (200 KM) v samo devetih sekundah pospeši do hitrosti 100 km/h. Tank za gorivo je po novem zaščiten pred trki in vgrajen nad zadnjo premo. Nov je tudi volan s štirimi kraki z veliko odbojno ploščo in ločni ročaji za vrata, ki preprečujejo, da bi se vrata sama odprla.

Nova serija SL R 129 združuje dinamiko in športnost s še več udobja in še posebno skladno obliko.

Prav pošteno športen.

Z enim pritiskom na gumb je mogoče zložljivo streho iz tkanine odpreti ali zapreti v samo 20 sekundah, kar pomeni izredno povečanje udobja.

Ta generacija modelov je združila številne svetovne novosti: športno navdihnjene sedeže z vgrajenimi varnostnimi pasovi, samodejno zložljivo platneno streho in vetrno pregrado za vožnjo z odprto streho brez prepiha. Motor V8 s prostornino 5,0 litrov in štirimi ventili v modelu 500 SL ima moč 240 kW (326 KM) in omogoča izredno športen način vožnje.

S prehodom na serijo R 230 leta 2001 je tudi novi Mercedes-Benz SL 500 dobil elektrohidravlično vario streho.

Najmočnejši roadster na svetu.

Tehnika, oblikovanje in oprema imajo občutno povečano vrednost. Za razliko od svojih predhodnikov ta model SL svojo trdo streho ves čas nosi s seboj.

Vario streha se odpira in zapira s pritiskom na gumb – celo prek daljinskega upravljalnika – v samo 16 sekundah. Leta 2004 je kot nov vrhunski model iz palete SL prišel na trg SL 65 AMG – s 612 KM (450 kW) in 1000 Nm je roadster z največjo močjo in največjim navorom na svetu.


Več o zgodovini:

Naj vas prevzame enkratna zgodba modela SL – sami doživite fascinacijo nad zgodovinskimi vozili Mercedes-Benz na sanjskih potovanjih po Nemčiji, Italiji ali Franciji.


Več o zgodovini:

Naj vas prevzame enkratna zgodba modela SL – sami doživite fascinacijo nad zgodovinskimi vozili Mercedes-Benz na sanjskih potovanjih po Nemčiji, Italiji ali Franciji.

Classic Car Travel


Odkrivajte sanjske ceste za volanom klasičnega modela SL.

Na potovanjih pod imenom »Classic Car Travel« za volanom starodobnika Mercedes-Benz odkrivate slikovite pokrajine Toskane, sanjske poti po Provansi ali impresivne kraje avtomobilske zgodovine vozil Mercedes-Benz v Baden-Württembergu.

Classic Car Travel


Odkrivajte sanjske ceste za volanom klasičnega modela SL.

Na potovanjih pod imenom »Classic Car Travel« za volanom starodobnika Mercedes-Benz odkrivate slikovite pokrajine Toskane, sanjske poti po Provansi ali impresivne kraje avtomobilske zgodovine vozil Mercedes-Benz v Baden-Württembergu.

Uživajte v sanjski pokrajini Provanse v zgodovinskem vozilu Mercedes-Benz SL.

Uživajte v kulturi vožnje v njeni najčistejši obliki in brezčasno elegantnem oblikovnem jeziku s kromiranimi elementi, ki odražajo ljubezen do detajlov. Otip in vonj pripovedujeta zgodbe o preteklih pustolovščinah. Premori na izbranih lokacijah vas bodo razvajali z najfinejšo kulinariko. Ponujamo vam možnost, da sproščeno izživite svojo strast in pri tem vozite različne modele. Na potovanju po skrbno izbranih poteh vas bo spremljala kompetentna ekipa.

Slike in filmi


Slike in filmi roadsterja razreda SL.

Slike in filmi


Slike in filmi roadsterja razreda SL.

Briljantno moder razred SL Mercedes-Benz z opcijskimi platišči iz lahke kovine z več kraki stoji na robu pristanišča.
Selenitno sivi razred SL Mercedes-Benz se s svojo brezčasno silhueto in legendarnim oblikovanjem odlično ujame z okoljem sodobne arhitekture.
Notranjost v barvi porcelana/črni v briljantno modrem razredu SL Mercedes-Benz je hkrati športna in ekskluzivna.
Mercedes-Benz 280 SL ima s svojo markantno streho, ki je bolj znana kot pagoda, že kultni status.
Notranjost v črnem napa usnju Exklusiv v vozilu Mercedes-Benz SL 400 združuje luksuz, udobje in športnost.
Legendarni Mercedes-Benz 190 SL vizualno temelji na daljnem predniku serije, modelu 300 SL, in je utemeljitelj tradicije roadsterjev SL.
Briljantno moder razred SL Mercedes-Benz je izrazito dinamičen – s širokim zadkom in velikimi platišči iz lahke kovine AMG z mnogimi kraki.