Roadster razreda SL.

Spet je tu razlog za občudovanje.

Po nastanku teh vsebin je lahko prišlo do sprememb izdelka.

Koncept vozila


Koncept vozila.

Odkrijte edinstveni koncept modela SL, oblikovanje, tehnologijo in moč, združene v enem samem roadsterju, ki vam vzame sapo.

Koncept vozila


Koncept vozila.

Odkrijte edinstveni koncept modela SL, oblikovanje, tehnologijo in moč, združene v enem samem roadsterju, ki vam vzame sapo.

Naj vas prepriča edinstveni koncept vozila Mercedes-Benz SL, oblikovanje, tehnologija in moč, združeni v enem samem roadsterju, ki vam vzame sapo.

Pogled kot z drugega planeta.

Brezčasna silhueta in klasični proporci roadsterja: eleganca v svoji verjetno najčistejši in hkrati športni obliki. Z opremo AMG Line pa poleg tega še napredna. Model SL je ikona, prenesena v sedanji trenutek.

Pokončna diamantna maska hladilnika oblike »Panamericana« je eleganten spomin na legendarno tradicijo modela SL. Zadek z difuzorjem in obe izboklini na pokrovu motorja pričajo o moči, ki se skriva pod njimi. Model SL svojih kvalitet nikakor ne skriva.

Dosledno izpopolnjevanje inovacij.

Model SL je bil in je izraz močnega impulza: strasti. Za edinstveno doživetje vožnje ter najvišje standarde varnosti in udobja, ki jih omogočajo izstopajoče tehnologije.

Te tehnologije se manifestirajo v obliki velike ideje avtonomne vožnje brez nezgod. In tudi v konceptu luksuznega športnika, ki je primeren za vsak dan in ki z zmagovalno tehnologijo svojega podvozja skupaj s sistemom DYNAMIC SELECT s petimi voznimi programi v čisto vsaki situaciji zagotavlja optimalno zmogljivost.

Tukaj mit pokaže svoj pravi obraz.

S šestimi, osmimi ali dvanajstimi valji – model SL prepriča s suvereno močjo in zmagovalno kulturo vožnje. Že V6-biturbomotor v manj kot petih sekundah pospeši z 0 na 100 km/h.

Že model SL 400 izpolnjuje obljubo, ki jo dajejo izbokline na pokrovu motorja – preobilico moči. To velja še posebno takrat, ko pod dolgim pokrovom motorja prične teči vrhunski motor: ekskluzivni 6,0-litrski V12-biturbomotor, ki z močjo 463 kW (630 KM) in polnim zvokom motorja V12 zasenči prav vse.

Razširi obzorja in zenice.

Model SL ne skriva svojih kvalitet. Z enim samim pritiskom na gumb lahko v 20 sekundah odprete ali zaprete zložljivo vario streho. Pa tudi, če se sonce ne prikaže – za model SL to ni problem.

Panoramska vario streha z MAGIC SKY CONTROL omogoča občutek vožnje z odprto streho tudi, kadar je streha zaprta. Za edinstveno doživetje vožnje – vedno in povsod. Z ogrevanjem predela glave AIRSCARF in električno vetrno pregrado je za voznike modela skoraj vse leto primerno vreme za vožnjo z odprto streho.

Mercedes-Benz SL 400: kombinirana poraba goriva: 7,7 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 175 g/km<p>Navedene vrednosti so »izmerjene vrednosti CO2 po protokolu NEDC« v povezavi z 2. točko 2. člena Izvedbene uredbe komisije (EU) 2017/1153 v povezavi s prilogo XII uredbe (ES) št. 692/2008. Vrednosti porabe goriva so bile izračunane na podlagi teh vrednosti. Na podlagi zakonskih sprememb merodajnih testiranj so lahko v certifikatih o skladnosti, merodajnih za registracijo vozila in obračun davkov na vozila, navedene višje vrednosti. Podatki ne veljajo za posamezno vozilo in niso sestavni del ponudbe, temveč so namenjeni le za primerjavo med posameznimi tipi vozil. Vrednosti se spreminjajo glede na izbrano dodatno opremo.</p>

Oblika vozila


Oblika vozila.

Tradicija zavezuje – tudi novi Mercedes-Benz SL prepriča s svojo brezčasno silhueto, klasičnimi proporci roadsterja in legendarnim oblikovanjem. Znotraj in zunaj.

Oblika vozila


Oblika vozila.

Tradicija zavezuje – tudi novi Mercedes-Benz SL prepriča s svojo brezčasno silhueto, klasičnimi proporci roadsterja in legendarnim oblikovanjem. Znotraj in zunaj.

Zunanjost

Pokončna maska hladilnika v moderni interpretaciji oblike »Panamericana« je žlahtno izvedena kot diamantna maska v kromu in s tem osrednji element obraza vozil Mercedes-Benz SL.
Ponovni ogled

Po dokončanju produkcije filma je morda prišlo do sprememb na izdelku.

Zunanjost

Edinstveni, markantni obraz pri ljubiteljih roadsterjev prikliče najlepše spomine. Pokončna maska hladilnika v moderni interpretaciji oblike »Panamericana« je eleganten spomin na model 300 SL Panamericana. SL prepriča s svojo suverenostjo, ki ne poskuša dokazovati ničesar. Brezčasna silhueta: eleganca v svoji verjetno najčistejši in hkrati športni obliki. Na novo zasnovani širok zadek z integriranimi okviri izpušnih cevi in difuzorjem: čista dinamika.

Notranjost

Kokpit vozila Mercedes-Benz SL očara s svojim edinstvenim občutkom za prostor, izredno udobnimi sedeži in velikodušnostjo pri prefinjenih izbranih elementih.
Ponovni ogled

Po dokončanju produkcije filma je morda prišlo do sprememb na izdelku.

Notranjost

Kulturna krajina športno ekskluzivnega tipa. Kokpit razreda SL očara s svojim edinstvenim občutkom za prostor, izredno udobnimi sedeži in velikodušnostjo pri prefinjenih izbranih elementih: ekskluzivne vrste usnja, kakovostni okrasni element iz plemenitega lesa ali aluminija. Športni sedeži z visokimi stranskimi blazinami in novi večfunkcijski športni volan z dobrim oprijemom in obvolanskimi ročicami za pretikanje – notranjost je natančno prilagojena ergonomiji voznika in sovoznika.

Mercedes-Benz Intelligent Drive


Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Udobje, ki povečuje storilnost, in zgledna varnost.

Mercedes-Benz Intelligent Drive


Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Udobje, ki povečuje storilnost, in zgledna varnost.

V prometni konici, na dolgih nočnih vožnjah ali na cestah, ki jih ne poznate – vaš roadster razreda SL vas zlasti v stresnih situacijah občutno razbremeni. Za tem je koncept, zaradi katerega je vsaka vožnja z vozilom Mercedes-Benz varna in edinstvena – Mercedes-Benz Intelligent Drive. Saj je čas, ki ga preživite za volanom, vaš čas. Čas za sprostitev. Čas, ko si naberete energijo. Da dosežete svoj cilj predvsem varno, ampak vedno tudi sproščeno.

Inovacije od blizu: odkrijte poudarke Mercedes-Benz Intelligent Drive v razredu SL.

Preprosto parkiranje in zapuščanje parkirnega mesta.

Pilot za parkiranje s sistemom PARKTRONIC olajša iskanje parkirnega mesta ter parkiranje na vzdolžno parkirno mesto in zapuščanje parkirnega mesta. Sistem prikazuje ustrezna parkirna mesta na večnamenskem prikazovalniku.

Če voznik vklopi vzvratno prestavo in potrdi ponujeno parkirno mesto, pilot za parkiranje s sistemom PARKTRONIC do hitrosti približno 10 km/h krmiljenje izvede skoraj sam. Voznik pri tem upravlja le pedal za plin in zavorni pedal, po največ sedmih korakih pa je postopek parkiranja zaključen.

Vaša prestavna centrala za najvišje zahteve.

Navigacija, telefon, avdio, video ali internet – z upravljalnim in prikazovalnim sistemom COMAND Online imate vse medije pred očmi in na dosegu roke. Upravljanje je preprosto in intuitivno.

Navigacija na trdem disku z realističnim topografskim prikazom zemljevidov upošteva aktualne prometne informacije. S primernim mobilnim telefonom lahko med vožnjo brezplačno uporabljate aplikacije Mercedes-Benz, na primer iskanje posebnih ciljev, vreme ali spletni radio.

V vsaki situaciji vidite več.

Izredno inteligenten in vsestranski: inteligentni sistem luči LED ponuja še več varnosti in najboljšo možno vidljivost v vseh svetlobnih razmerah.

Žarometi LED se večinoma samodejno prilagajajo vremenskim, svetlobnim in voznim razmeram. Tako poskrbijo za optimalno osvetlitev na podeželskih cestah, avtocestah in v ovinkih.

Ohranja razdaljo – ostane na voznem pasu.

Inovativni asistenčni sistem za vožnjo vozniku pomaga pri ohranjanju varne razdalje do vozila pred njim in pri vožnji po sredini voznega pasu.

Predvsem na dolgih relacijah in pri sledenju vozilom v zastojih ponuja veliko udobja zaradi razbremenitve. Radarski sistem zavira, če je treba, in spet pospeši na nastavljeno želeno hitrost, ko je to mogoče. S tem se zmanjša tudi nevarnost naleta.

Užitek v vožnji je stvar nastavitve.

Udobne, športne, še bolj športne, učinkovite ali popolnoma individualne vozne lastnosti je mogoče s sistemom DYNAMIC SELECT priklicati s pritiskom gumba.

Odvisno od voznega programa se prilagodijo parametri, kot so karakteristika motorja, menjalnika in krmila. Podvozje s prilagodljivim sistemom blaženja lahko poleg tega moč blaženja prilagodi za vsako kolo posebej – zvezno in brezstopenjsko.

Inteligentne tehnologije


Mercedes-Benz Intelligent Drive – podrobno o tehnologijah.

Udobje, ki povečuje storilnost, in zgledna varnost.

Inteligentne tehnologije


Mercedes-Benz Intelligent Drive – podrobno o tehnologijah.

Udobje, ki povečuje storilnost, in zgledna varnost.

Slika ponazarja delovanje pilota za razdaljo DISTRONIC s krmilnim pilotom v roadsterju razreda SL.

Pilot za razdaljo DISTRONIC s krmilnim pilotom

Slika ponazarja delovanje tehnologije MAGIC VISION CONTROL pri roadsterju razreda SL.

MAGIC VISION CONTROL

Slika ponazarja delovanje tehnologije PRE-SAFE PLUS pri roadsterju razreda SL.

PRE-SAFE PLUS

Slika ponazarja delovanje asistenta za prepoznavanje prometnih znakov pri roadsterju razreda SL.

Asistent za prepoznavanje prometnih znakov

Slika ponazarja funkcijo aktivnega zavornega asistenta s funkcijo za križišče pri roadsterju razreda SL.

Aktivni zavorni asistent s funkcijo za križišče

Slika prikazuje delovanje sistema PRE-SAFE pri roadsterju razreda SL.

Sistem PRE-SAFE®

Slika ponazarja delovanje sistema DYNAMIC SELECT na prikazovalniku roadsterja razreda SL.

DYNAMIC SELECT

Slika ponazarja delovanje pilota za parkiranje na prikazovalniku roadsterja razreda SL.

Pilot za parkiranje

Slika ponazarja delovanje kamere za vzvratno vožnjo z dinamičnimi pomožnimi črtami v roadsterju razreda SL.

Kamera za vzvratno vožnjo z dinamičnimi pomožnimi črtami

Slika kaže prikazovalnik roadsterja razreda SL z integrirano tehnologijo sistema COMAND Online.

Sistem COMAND Online

Slika ponazarja funkcijo tehnologije Live Traffic Information v vozilu roadster razreda SL.

Live Traffic-Information

Slika ponazarja funkcijo prilagodljivega asistenta Plus za dolge luči.

Prilagodljivi asistent Plus za dolge luči

Slika ponazarja delovanje luči za avtocesto, ki so sestavni del inteligentnega sistema luči LED.

Inteligentni sistem luči LED

Slika kaže šobe za zrak v vzglavnikih vozila roadster razreda SL s tehnologijo AIRSCARF.

AIRSCARF

Slika ponazarja tehnologijo KEYLESS-GO vozila roadster razreda SL.

Komfortni paket KEYLESS-GO

Slika prikazuje bližnji posnetek zvočnega sistema Bang & Olufsen BeoSound AMG v roadsterju razreda SL.

Bang & Olufsen Beo Sound AMG

Vozne lastnosti


Vozne lastnosti.

Z modelom SL »zgoraj brez« po Kaliforniji – z vario streho.

Vozne lastnosti


Vozne lastnosti.

Z modelom SL »zgoraj brez« po Kaliforniji – z vario streho.

Zahajajoče sonce briljantno moder Mercedes-Benz SL na avtocesti Pacific Coast Highway 1 v Kaliforniji obdaja s skoraj mistično svetlobo.

Na poti: sanjski izlet z modelom SL v Kaliforniji.

Na poti: sanjski izlet z modelom SL v Kaliforniji.

Novi model Mercedes-Benz SL starta z zaostrenim videzom in izboljšano tehniko. Čas za sončen izlet. Kalifornija, prihajamo!

Mercedes me connect


Vaša vstopnica v digitalni svet.

Mercedes me connect


Vaša vstopnica v digitalni svet znamke Mercedes-Benz.

Doživite spletno povezovanje avtomobila in zunanjega sveta.

Nova doba povezljivosti in inovativnih storitev za vas in vaše vozilo.

Nova doba povezljivosti in inovativnih storitev za vas in vaše vozilo.

Z Mercedes me connect bosta vaš pametni telefon in Mercedes-Benz sklenila čudovito zvezo. Ne glede na to, ali ste na poti ali doma – z Mercedes me connect si lahko na portalu Mercedes me ali v aplikaciji Mercedes me ogledujete pomembne podatke o vozilu, kot so število prevoženih kilometrov, tlak v pnevmatikah in napolnjenost rezervoarja za gorivo. Telediagnoza, upravljanje vzdrževanja, ravnanje ob nezgodah in okvarah ter sistem za klic v sili Mercedes-Benz vam omogočajo povezano varnost. Vaše potovalne cilje lahko brez težav s svojega pametnega telefona posredujete v vozilo Mercedes-Benz. Live Traffic Information vam omogoča, da prometne informacije prejemate skoraj v realnem času. Napoved trajanja vožnje vas opozarja na zastoje in vam predlaga optimalen čas odhoda.

Prijavite se in izkoristite še druge storitve, ki bodo med časom v vozilu obogatile in olajšale vaš vsakdan.

Zgodovina


Zgodovina.

Mejniki v avtomobilistični zgodovini: SL je legenda med športnimi avtomobili in že od nekdaj eden najbolj zaželenih športnih avtomobilov svojega časa.

Zgodovina


Zgodovina.

Mejniki v avtomobilistični zgodovini: SL je legenda med športnimi avtomobili in že od nekdaj eden najbolj zaželenih športnih avtomobilov svojega časa.

Izvor legende SL: Mercedes-Benz 300 SL iz leta 1952 je prvo vozilo z oznako SL (super lahek).
Izvor legende SL: Mercedes-Benz 300 SL iz leta 1952 je prvo vozilo z oznako SL (super lahek).

Zgodovina »avtomobila s krili« se začne v dirkalnem športu.

Model 300 SL (W 194) je prvi dirkalnik Mercedes-Benz, konstruiran po drugi svetovni vojni, ki nosi novo oznako SL (super lahek).

Novi rešetkasti okvir iz cevi sicer zagotavlja nizko težo vozila ob največji možni torzijski togosti, vendar so zaradi njega konvencionalna vrata neprimerna. Rešitev so vrata, ki se odpirajo navzgor. Tako se je rodil »avtomobil s krili«. Leta 1954 je model 300 SL »Gullwing« (W 198) nadaljeval zgodbo o uspehu.

Roadster razreda SL Mercedes-Benz 300 (W 198) je od leta 1957 omogočil užitek v vožnji v odprtem avtomobilu tudi v razredu zmogljivih športnih vozil.

Samo letenje je lepše.

Ob koncu 50. let 20. stoletja so bili odprti dvosedežniki zelo zaželeni. Tako je leta 1957 model 300 SL roadster zamenjal legendarni »avtomobil s krili« in omogočil užitek v vožnji v odprtem avtomobilu tudi v razredu zmogljivih športnih vozil.

Rešetkasti okvir iz cevi je tudi pri roadsterju ostal nosilna konstrukcija. Vendar pa nižji stranski deli omogočajo konvencionalna vrata, obešena na sprednji strani – kar je odločilni pogoj za to, da je vozilo lahko odprto.

Markantna oblika, legendarno oblikovanje – navznoter vbočena streha je modelu Mercedes-Benz 230 SL (W 113) iz leta 1963 prinesla ime »Pagoda«.

Kultni kraj za ljubitelje vožnje v odprtem avtomobilu.

Marca 1963 je Mercedes-Benz na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil model 230 SL (W 113) in z njim na novo iznašel užitek v športni vožnji: od tu dalje je moč povezana z udobjem in optimalno varnostjo.

Model 230 SL so dobavljali v treh izvedbah: kot roadster z zložljivo platneno streho, kot kupe s snemljivo trdo streho in kot kombinacijo obeh različic. Zaradi svoje navznoter vbočene trde strehe, ki spominja na daljnovzhodne templje, je model 230 SL hitro dobil vzdevek »Pagoda«.

Serijo R 107 proizvajajo že 18 let in je s tem serija vozil Mercedes-Benz, ki je v proizvodnji najdlje – model 350 SL iz leta 1971 pa je poleg tega prvi model SL z osmimi valji.

Inovativno zimzeleno vozilo.

Usmeritev v udobni in kljub temu močni dvosedežnik se je dosledno nadaljevala od leta 1971 s serijo R 107 – tako je model 350 SL iz leta 1971 tudi prvi model SL z osmimi valji.

S 147 kW (200 KM) v samo devetih sekundah pospeši do hitrosti 100 km/h. Tank za gorivo je po novem zaščiten pred trki in vgrajen nad zadnjo premo. Nov je tudi volan s štirimi kraki z veliko odbojno ploščo in lokastimi ročaji za vrata, ki preprečujejo, da bi se vrata sama odprla.

Nova serija SL R 129 združuje dinamiko in športnost s še več udobja in še posebno skladno obliko.

Prav pošteno športen.

Z enim pritiskom na gumb je mogoče zložljivo streho iz tkanine odpreti ali zapreti v samo 20 sekundah, kar pomeni izredno povečanje udobja.

Ta generacija modelov je združila številne svetovne novosti: športno navdihnjene sedeže z vgrajenimi varnostnimi pasovi, samodejno zložljivo platneno streho in vetrno pregrado za vožnjo z odprto streho brez prepiha. Motor V8 s prostornino 5,0 litrov in štirimi ventili v modelu 500 SL ima moč 240 kW (326 KM) in omogoča izredno športen način vožnje.

S prehodom na serijo R 230 leta 2001 je tudi novi Mercedes-Benz SL 500 dobil elektrohidravlično vario streho.

Najmočnejši roadster na svetu.

Tehnika, oblikovanje in oprema imajo občutno povečano vrednost. Za razliko od svojih predhodnikov ta model SL svojo trdo streho ves čas nosi s seboj.

Vario streha se odpira in zapira s pritiskom na gumb – celo prek daljinskega upravljalnika – v samo 16 sekundah. Leta 2004 je kot nov vrhunski model iz palete SL prišel na trg model SL 65 AMG – s 612 KM (450 kW) in 1000 Nm je roadster z največjo močjo in največjim navorom na svetu.


Več o zgodovini:

Naj vas prevzame enkratna zgodba modela SL – sami doživite fascinacijo nad zgodovinskimi vozili Mercedes-Benz na sanjskih potovanjih po Nemčiji, Italiji ali Franciji.


Več o zgodovini:

Naj vas prevzame enkratna zgodba modela SL – sami doživite fascinacijo nad zgodovinskimi vozili Mercedes-Benz na sanjskih potovanjih po Nemčiji, Italiji ali Franciji.

Classic Car Travel


Odkrivajte sanjske ceste za volanom klasičnega modela SL.

Na potovanjih pod imenom »Classic Car Travel« za volanom starodobnika Mercedes-Benz odkrivate slikovite pokrajine Toskane, sanjske poti po Provansi ali impresivne kraje avtomobilske zgodovine vozil Mercedes-Benz v Baden-Württembergu.

Classic Car Travel


Odkrivajte sanjske ceste za volanom klasičnega modela SL.

Na potovanjih pod imenom »Classic Car Travel« za volanom starodobnika Mercedes-Benz odkrivate slikovite pokrajine Toskane, sanjske poti po Provansi ali impresivne kraje avtomobilske zgodovine vozil Mercedes-Benz v Baden-Württembergu.

Uživajte v sanjski pokrajini Provanse v zgodovinskem vozilu Mercedes-Benz SL.

Uživajte v kulturi vožnje v njeni najčistejši obliki in brezčasno elegantnem oblikovnem jeziku s kromiranimi elementi, ki odražajo ljubezen do detajlov. Otip in vonj pripovedujeta zgodbe o preteklih pustolovščinah. Premori na izbranih lokacijah vas bodo razvajali z najfinejšo kulinariko. Ponujamo vam možnost, da sproščeno izživite svojo strast in pri tem vozite različne modele. Na potovanju po skrbno izbranih poteh vas bo spremljala kompetentna ekipa.

Slike in filmi


Slike in filmi roadsterja razreda SL.

Slike in filmi


Slike in filmi roadsterja razreda SL.

Briljantno moder Mercedes-Benz SL 500 z opcijskimi večkrakimi platišči iz lahke kovine stoji na robu pristaniškega bazena.
Selenitno sivi Mercedes-Benz SL 400 se s svojo brezčasno silhueto in legendarnim oblikovanjem odlično ujame z okoljem sodobne arhitekture.
Notranjost barve porcelana/črna v briljantno modrem vozilu Mercedes-Benz SL 500 je hkrati športna in ekskluzivna.
Slika kaže pogled na futuristično fasado stavbe iz žabje perspektive.
Mercedes-Benz 280 SL ima s svojo markantno streho, ki je bolj znana kot pagoda, že kultni status.
Briljantno moder Mercedes-AMG SL 65 navdušuje s tipičnimi atributi vrhunskega športnika, npr. z natančno modeliranimi ploskvami.
Notranjost v črnem napa usnju Exklusiv v vozilu Mercedes-Benz SL 400 združuje luksuz, udobje in športnost.
Legendarni Mercedes-Benz 190 SL optično temelji na daljnem predniku serije, modelu 300 SL, in je utemeljitelj tradicije roadsterjev SL.
V vzvratnem ogledalu ga ne morete zgrešiti – Mercedes-AMG SL 63 s svojim markantnim obrazom in močnim oblikovanjem.
Briljantno moder Mercedes-Benz SL 500 je izrazito dinamičen – s širokim zadkom in velikimi platišči iz lahke kovine AMG z mnogimi kraki.