Kupe GLE Mercedes-AMG.

Ni športno terensko vozilo. Temveč AMG.

Navor

520 Nm do 850 Nm<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št.&nbsp;595/2009 v veljavni izdaji.</p>

Pospešek

5,3 s do 3,8 s

z 0 na 100 km/h

Moč

320 kW do 450 kW<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št.&nbsp;595/2009 v veljavni izdaji.</p>

Odlike vozila


Nekaj od vsakega. In najboljše od vsega. 

Športno in elegantno oblikovanje kupeja, primernost za terensko vožnjo in cestna vozna dinamika, ki je značilna za AMG: zaradi vsega tega je kupe GLE Mercedes-AMG tako poseben. Na cesti in veliko dlje.

Odlike vozila


Nekaj od vsakega. In najboljše od vsega. 

Športno in elegantno oblikovanje kupeja, primernost za terensko vožnjo in cestna vozna dinamika, ki je značilna za AMG: zaradi vsega tega je kupe GLE Mercedes-AMG tako poseben. Na cesti in veliko dlje.

Slika prikazuje zunanjost kupeja GLE Mercedes-AMG.

Zunanjost

Slika prikazuje notranjost kupeja GLE Mercedes-AMG.

Notranjost

Slika prikazuje tehnični motiv kupeja GLE Mercedes-AMG.

Zmogljivost

Zunanje oblikovanje


Športnik z vogali in robovi – zunanje oblikovanje.

Zunanje oblikovanje


Športnik z vogali in robovi – zunanje oblikovanje.
 • Kupe Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+

  Kupe Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ prinaša v celoti izostreno zunanje oblikovanje, ki se jasno razlikuje od opreme AMG Line serijskih modelov Mercedes-Benz. Samostojna oblikovalska govorica zunanjosti teče od za AMG značilne maske hladilnika prek pokrova motorja, sprednjega spodnjega ščitnika in oblikovanja bokov vse do zadka.

  Na sliki je prikazano zunanje oblikovanje kupeja Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+.

  Športno-eleganten profil kupeja

  Na sliki je prikazan športno-eleganten profil kupeja Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+.

  Njegove dinamike in temperamenta ni mogoče spregledati: kupe Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ navduši že na prvi pogled – predvsem športno-eleganten profil kupeja s svojimi napeto oblikovanimi linijami.

  Maska hladilnika, značilna za AMG

  Na sliki je prikazana maska hladilnika, značilna za AMG, kupeja Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+.

  Ena od najbolj vpadljivih zunanjih značilnosti kupeja Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ je prav gotovo maska hladilnika, značilna za AMG: s svojimi navpičnimi prečkami v kromu s sijajem in jasno prepoznavnim logotipom AMG že od začetka jasno sporoča, kaj lahko pričakujete od zunanjosti vozila Mercedes-AMG.

  Izbokline na pokrovu motorja

  Na sliki so prikazane izbokline na pokrovu motorja kupeja Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+.

  Dominantno oblikovan pokrov motorja s širokimi močno konturiranimi izboklinami jasno nakazuje, kakšna neverjetna zmogljivost se skriva v notranjosti kupeja Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+.

 • Kupe Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC+ in kupe Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+

  Še več dinamike, še več zmogljivosti in strasti: s kupejema Mercedes-AMG GLE 63 in GLE 63 S 4MATIC+ imate na izbiro dve vznemirljivi različici modelov, ki zahtevo po moči AMG utelešata s stilom in ekstravaganco. Skratka: športno terensko vozilo vozite na najbolj atletski način.

  Na sliki je prikazano zunanje oblikovanje kupeja Mercedes-AMG GLE 63/63 S 4MATIC+.

  Sprednji spodnji ščitnik AMG

  Na sliki je prikazan sprednji spodnji ščitnik kupeja AMG Mercedes-AMG GLE 63/63 S 4MATIC+.

  AMG Performance na prvi pogled: sprednji del v dinamični obliki reaktivnih kril z okrasnim elementom in s športno-markantnimi dovodnimi mrežami za zrak prekipeva od samozavesti in takoj razkrije, s kom imate opravka: s kupejema Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC+ in GLE 63 S 4MATIC+.

  Zadnji spodnji ščitnik AMG

  Na sliki je prikazan zadnji spodnji ščitnik kupeja AMG Mercedes-AMG GLE 63/63 S 4MATIC+.

  Silovit zaključek: zadnji spodnji ščitnik AMG s športnim difuzorjem in srebrna kromasta okrasna letev dajeta zadkoma kupejev GLE 63 4MATIC+ in GLE 63 S 4MATIC+ še širši in bolj atletski videz.

  Izpušna naprava AMG

  Na sliki je prikazana izpušna naprava AMG kupeja Mercedes-AMG GLE 63/63 S 4MATIC+.

  Izpušna naprava AMG na zadku še poudari zmogljivost in dodatno podpira športni značaj modelov. Posebna značilnost: dva svetleče se pokromana kotna dvojna okvirja izpušnih cevi pri kupeju GLE 63 S 4MATIC+ z razpoznavnimi žlebiči.

Notranje oblikovanje


Tipična notranjost AMG: vse se prilega kot ulito.

Notranje oblikovanje


Tipična notranjost AMG: vse se prilega kot ulito.

 • Kupe Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+

  Takoj ko sedete v Mercedes-AMG, boste po rdečih barvnih poudarkih na prvi pogled prepoznali značilno notranjost AMG: od rdečih kontrastnih okrasnih šivov na oblazinjenih elementih pa do rdečih varnostnih pasov.

  Na sliki je prikazano notranje oblikovanje kupeja Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+.

  Volan AMG Performance v napa usnju

  Slika prikazuje volan AMG Performance v napa usnju v kupeju Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+.

  Nova generacija volanov AMG v napa usnju je zasnovana optimalno ergonomsko za športno vožnjo. Volani imajo izrazito obliko s tremi kraki, spodaj so sploščeni in opremljeni z gumbi za upravljanje na dotik in aluminijastimi obvolanskimi ročicami za pretikanje. Pika na i pa je obroba volana s karizmatičnim napisom »AMG«.

  Kombinirani inštrument AMG

  Na sliki je prikazan kombinirani inštrument kupeja Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+.

  Uporabniški vmesnik kombiniranega inštrumenta s svojimi prikazovalniki z visoko ločljivostjo je popolnoma prenovljen in oblikovan z značilnimi potezami AMG. Poleg tega je možno izbrati vsebine, ko je RACETIMER, začetni meni AMG ali štiri različne sloge prikaza »Classic«, »Sport«, »Dezent« in za AMG značilni »Supersport«.

  Tipke na volanu AMG

  Na sliki so prikazane tipke na volanu AMG kupeja Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+.

  Volani AMG Performance z opcijskimi tipkami na volanu AMG ne spominjajo kar tako na volane formule 1. Vaš volan naredijo radikalno športen in omogočajo hitro in usmerjeno upravljanje specifičnih voznodinamičnih funkcij. Tipke na volanu so ergonomske in neposredno v območju, kjer volan držite – zato so vaše roke lahko ves čas na volanu. Intuitivno razumljiva funkcionalnost pa omogoča, da vaš pogled ves čas ostaja na cesti.

 • Kupe Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC+ in kupe Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+

  Notranjost kupeja Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC+ – izraz zelo močnega pogona: strasti do moči. Za AMG značilni oblikovalski elementi in oprema vidno in čutno poskrbijo za več dinamike in udobja. Še športnejša je notranjost modela S, katerega posebnosti so za poznavalca AMG opazne že na prvi pogled.

  Na sliki je prikazana notranjost kupeja Mercedes-AMG GLE 63/63 S 4MATIC+.

  Notranji elementi v kakovostnem napa usnju AMG

  Na sliki je prikazana notranjost kupeja GLE S 4MATIC+ z notranjimi elementi v kakovostnem napa usnju AMG.

  Ekskluzivno razkošje za čute: številni elementi notranjega oblikovanja v kakovostnem napa usnju AMG še povečujejo vrednost kupeja GLE Mercedes-AMG v notranjosti že serijsko do zadnje podrobnosti. Zahvaljujoč še večji izbiri opcijskih materialov in barv individualnim željam skoraj ni meja.

  Sedeži AMG za voznika in sovoznika

  Na sliki so prikazani sedeži AMG kupeja Mercedes-AMG GLE 63/63 S 4MATIC+.

  Sedeži AMG za voznika in sovoznika skrbijo za optimirano bočno oporo in so opremljeni s specifično grafiko sedežev AMG – s plaketo »AMG« v sprednjih sedežnih naslonjalih. Serijsko so izdelani v kakovostnem črnem napa usnju AMG. Opcijsko so na voljo druge privlačne različice barv in materialov AMG.

  Panoramsko pomično strešno okno

  Slika kaže panoramsko pomično strešno okno kupeja Mercedes-Benz GLE 63/63 S.

  Velikopotezno opcijsko pomično strešno okno daje dizajnu kupeja Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC+ in kupeja Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ edinstveno svobodo in dodatno ekskluzivnost. Med vožnjo zbuja izjemen občutek odprte vožnje in prijetno svetel ambient.

Različice opreme AMG


Oblikujte svoj osebni kupe GLE Mercedes-AMG.

Različice opreme AMG


Oblikujte svoj osebni kupe GLE Mercedes-AMG.

  Paket okrasnih elementov Exklusiv

  Slika prikazuje notranjost vozila kupe GLE Mercedes-AMG s paketom okrasnih elementov Exklusiv.

  Paket okrasnih elementov daje notranjosti individualen pečat. Dodatni okrasni elementi na hrbtni strani sprednjih sedežnih naslonjal se popolnoma zlivajo z notranjostjo in ustvarjajo vznemirljive kontraste. Še posebej potniki na zadnjih sedežih bodo lahko uživali v dodatni meri razkošja.

  Nastavljiva izpušna naprava AMG Performance

  Na sliki je prikazana izpušna naprava AMG Performance kupeja GLE Mercedes-AMG.

  Nastavljiva izpušna naprava AMG Performance bo poskrbela za prav posebno doživetje zvoka. Variabilno nastavljive lopute za izpušne pline vam omogočajo, da s pritiskom gumba spremenite zvok svojega vozila. Glede na izbrani vozni program se vozilo po želji lahko oglaša z zvoki zadržanega udobja pa vse do čustveno nabitega rjovenja.

  Nočni paket AMG

  Slika prikazuje kupe GLE Mercedes-AMG z nočnim paketom AMG.

  Nočni paket AMG oplemeniti zunanjost vozila z izbranimi elementi v svetleči se črni barvi. S tem – glede na želeno barvo laka – nastanejo močni kontrasti ali tekoči prehodi. Razburljivi poudarki ali suverena zadržanost: v obeh primerih poudarja vaš smisel za individualno dinamični dizajn.

  Volan AMG Performance v črnih mikrovlaknih DINAMICA

  Slika prikazuje notranjost kupeja GLE Mercedes-AMG z volanom AMG Performance v črnih mikrovlaknih DINAMICA.

  Volan AMG je izdelan iz mikrovlaken DINAMICA, kar omogoča odličen oprijem in natančno krmiljenje. Za AMG značilna sploščena oblika volana je element iz motošporta, ki poudarja športnost kokpita. Ergonomsko razporejeni gumbi za upravljanje na dotik ponujajo intuitivno in udobno upravljanje ter spodbujajo osredotočeno vožnjo.

  55,9-centimetrska (22-palčna) kovana platišča AMG s križnimi kraki

  Na sliki so prikazana kovana platišča AMG s križnimi kraki kupeja GLE Mercedes-AMG.

  55,9-centimetrska (22-palčna) kovana platišča AMG s križnimi kraki, črno mat lakirana platišča s spoliranim robom, s pnevmatikami 285/40 R22 na 10 J 22 ET55 na sprednji premi in 325/35 R22 na 11,5 J 22 ET53 na zadnji premi

  Karbonski pokrov motorja AMG

  Na sliki je prikazan karbonski pokrov motorja AMG kupeja GLE Mercedes-AMG.

  Pokrov motorja karbon AMG iz kakovostnega pravega karbona močno poudarja zmogljivost vašega vozila. Pokrov poudarja tako športnost kot tudi strukturno razporeditev komponent motorja in je, ko odprete pokrov motorja, prava paša za oči.

  Izjemno zmogljiva keramična večplastna zavorna naprava AMG

  Slika prikazuje izjemno zmogljivo keramično večplastno zavorno napravo AMG kupeja GLE Mercedes-AMG.

  Izjemno zmogljiva keramična zavorna naprava AMG (sprednja prema) je popolni tekmec zmogljivega pogona vašega vozila AMG. Tudi v ekstremnih pogojih poskrbi za kratke zavorne poti, natančno odmerjanje in največjo vzdržljivost. Od serijske zavore se razlikuje po manjši teži in tako poveča okretnost.

  Na voljo samo za kupe Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC+ in kupe Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+.

  Slika prikazuje kupe Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ s serijsko opremo od spredaj.
  Slika prikazuje kupe Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ s serijsko opremo od zadaj.
  Na sliki je prikazan sprednji del kupeja Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ s serijsko opremo.
  Na sliki je prikazan zadnji del kupeja Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ s serijsko opremo.
  Na sliki je prikazan kupe Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ z nočnim paketom AMG od spredaj.
  Na sliki je prikazan kupe Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ z nočnim paketom AMG od zadaj.
  Slika prikazuje sprednji del kupeja Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC+ z nočnim paketom AMG.
  Na sliki je prikazan zadek kupeja Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC+ z nočnim paketom AMG.
  Slika prikazuje kupe Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ s serijsko opremo od spredaj.
  Slika prikazuje kupe Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ s serijsko opremo od zadaj.
  Na sliki je prikazan sprednji del kupeja Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ s serijsko opremo.
  Na sliki je prikazan zadnji del kupeja Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ s serijsko opremo.
  Na sliki je prikazan kupe Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ z nočnim paketom AMG od spredaj.
  Na sliki je prikazan kupe Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ z nočnim paketom AMG od zadaj.
  Slika prikazuje sprednji del kupeja Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC+ z nočnim paketom AMG.
  Na sliki je prikazan zadek kupeja Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC+ z nočnim paketom AMG.
  • Sprednji del
  • Zadek

  Ta izbira ni na voljo.

  Izbrana različica opreme vsebuje izključno opremo za zunanjost oziroma notranjost kupeja GLE Mercedes-AMG.

  • Serijska oprema kupeja GLE 53 4MATIC+
  • Serijska oprema kupeja GLE 63 4MATIC+
  • Nočni paket AMG kupeja GLE 53 4MATIC+
  • Nočni paket kupeja AMG GLE 63 S 4MATIC+

  Ta izbira ni na voljo.

  Izbrana različica opreme vsebuje izključno opremo za zunanjost oziroma notranjost kupeja GLE Mercedes-AMG.

  • Serijska oprema kupeja GLE 53 4MATIC+
  • Serijska oprema kupeja GLE 63 4MATIC+
  • Nočni paket AMG kupeja GLE 53 4MATIC+
  • Nočni paket kupeja AMG GLE 63 S 4MATIC+

  Kliknite in povlecite

  Izberite dve različici opreme in premaknite drsnik, da dobite primerjavo.

  Sprememba različice opreme
  Izbira različice opreme

  Izberite dve različici opreme za medsebojno primerjavo. 

  • Serijska oprema kupeja GLE 53 4MATIC+
  • Serijska oprema kupeja GLE 63 4MATIC+
  • Nočni paket AMG kupeja GLE 53 4MATIC+
  • Nočni paket kupeja AMG GLE 63 S 4MATIC+
  • Serijska oprema kupeja GLE 53 4MATIC+
  • Serijska oprema kupeja GLE 63 4MATIC+
  • Nočni paket AMG kupeja GLE 53 4MATIC+
  • Nočni paket kupeja AMG GLE 63 S 4MATIC+

  Doživite kupe GLE zdaj.

  Poskusna vožnja – Mercedes-Benz

  Prijavite se na testno vožnjo.

  Iskanje trgovca Mercedes-Benz

  Poiščite trgovca v svoji bližini.

  Zmogljivost


  Dobrodošli na vrhu športnosti.

  Zmogljivost


  Dobrodošli na vrhu športnosti.
  • Kupe Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+

   Zmogljivi 3,0-litrski šestvaljni vrstni motor z dvojnim polnjenjem prek turbopolnilnika na izpušne pline in dodatnim električnim kompresorjem ter vgrajenim sistemom ISG z najvišjim navorom 520 Nm omogoča odlične pospeške in čisti užitek v vožnji v kupeju Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+. Poleg tega agilni vsekolesni pogon AMG Performance 4MATIC+ skrbi za neposreden odzivni čas in uporabo moči, usklajeno s situacijo.

   Slika kaže vsekolesni pogon vozila Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+.

   3,0-litrski šestvaljni vrstni motor

   Na sliki je prikazan 3,0-litrski vrstni šestvaljni motor kupeja Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+.

   Podlaga za vozno dinamiko, ki je tipična za AMG, je elektrificirani 3,0-litrski motor z dvojnim polnjenjem prek turbopolnilnika na izpušne pline in električnim dodatnim kompresorjem. Vrstni šestvaljni motor ima moč 320 kW (435 KM) [1] in zagotavlja največji navor 520 Nm. Njegov zaganjalnik-generator s funkcijo ojačanja EQ Boost nudi kratkotrajno dodatno moč 16 kW (22 KM) in navor 250 Nm[1] ter poleg tega napaja 48-voltno električno omrežje.

   [1] Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.

   AMG ACTIVE RIDE CONTROL

   Na sliki je prikazan AMG ACTIVE RIDE CONTROL kupeja Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+.

   AMG ACTIVE RIDE CONTROL usmerjeno kompenzira zibanje in optimizira prečno dinamiko pri dinamični vožnji. Rezultat: večja natančnost in agilnost ter tipična izkušnja vožnje AMG.

   Pogon AMG Performance 4MATIC+

   Slika prikazuje AMG Performance 4MATIC+ v kupeju Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+.

   Agilni vsekolesni pogon AMG Performance 4MATIC+ odlikuje za AMG značilna porazdelitev moči – za neposredno odzivanje in popolnoma variabilno porazdelitev momenta med sprednjo in zadnjo osjo. Rezultat: tudi pri dinamičnem načinu vožnje na meji ni izgub trakcije.

   Menjalnik AMG SPEEDSHIFT TCT 9G

   Slika prikazuje menjalnik AMG SPEEDSHIFT TCT 9G kupeja Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+.

   Menjalnik AMG SPEEDSHIFT TCT 9G vas pričakuje z devetimi prestavami s posebno kratkimi časi pretikanja in funkcijo vmesnega plina pri pretikanju v nižjo prestavo (odvisno od izbranega voznega programa.

  • Kupe Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC+ in kupe Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+

   Kupe GLE 63 4MATIC+ in kupe GLE 63 S 4MATIC+ nista samo optično v višji prestavi. Usklajeno delovanje motorja in vsekolesnega pogona skrbi pri obeh modelih za še boljše vrednosti pospeška in izjemno stabilnost vožnje. S paketom za voznika AMG se na cesti odpirajo športna mejna območja.

   Slika prikazuje vsekolesni pogon Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC+ in kupe Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+.

   4,0-litrski V8-biturbomotor

   Na sliki je prikazan 4,0-litrski V8-biturbomotor kupeja Mercedes-AMG GLE 63/63 S 4MATIC+.

   4,0-litrski V8-biturbomotor in vsekolesni pogon AMG Performance 4MATIC+ katapultirata kupe Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC+ in njegovo različico modela S v novo prestavo moči. Rezultat: 420 kW oz. 450 kW moči pri navoru do 750 Nm oz. 850 Nm. Integrirani zaganjalnik-generator poskrbi pri tem ne samo za dodatni sunek, temveč tudi rekuperira. Sodobno 48-voltno električno omrežje zanesljivo napaja in dodatni kompresor zagotavlja navor tik nad prostim tekom.

   AMG DYNAMICS

   Na sliki je prikazan izbirni zaslon AMG DYNAMIC SELECT v kupeju Mercedes-AMG GLE 63/63 S 4MATIC+.

   Inteligentna krmilna elektronika AMG DYNAMICS je podlaga za vozne programe AMG DYNAMIC SELECT in skrbi za močno fleksibilno doživetje vožnje – od zmernega prek športnega do maksimalno dinamičnega. Voznik lahko izbere vnaprej konfiguriran program s stikalom za sistem AMG DYNAMIC SELECT ali pa si sam sestavi konfiguracijo vozila s programom »Individual«.

   AMG ACTIVE RIDE CONTROL

   Na sliki je prikazan AMG ACTIVE RIDE CONTROL kupeja Mercedes-AMG GLE 63/63 S 4MATIC+.

   Modeli 63 Mercedes-AMG GLE so serijsko opremljeni s podvozjem AMG ACTIVE RIDE CONTROL, ki v vsaki vozni situaciji natančno izravna premikanje karoserije. Tako ostaja upravljanje tudi v športnih mejnih območjih popolnoma pod nadzorom in nadvse neposredno. Za edinstveno doživetje vožnje, ki obljublja dobro okretnost, nevtralno vožnjo v ovinkih in optimalno trakcijo.

  Kupe Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+: kombinirana poraba goriva:9,6 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 219 g/km<p>Navedene vrednosti so bile izračunane po predpisanem merilnem postopku. To so »vrednosti CO<sub>2</sub>&nbsp;po protokolu WLTP« v povezavi s 3. točko 2. člena Izvedbene uredbe komisije (EU) 2017/1153. Na podlagi tega so izračunani podatki o porabi goriva. Poraba električne energije in domet sta bila izračunana na podlagi Uredbe (EU) 2017/1151.</p>
  Kupe Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC+: kombinirana poraba goriva: 11,5 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 262 g/km<p>Navedene vrednosti so bile izračunane po predpisanem merilnem postopku. To so »vrednosti CO<sub>2</sub>&nbsp;po protokolu WLTP« v povezavi s 3. točko 2. člena Izvedbene uredbe komisije (EU) 2017/1153. Na podlagi tega so izračunani podatki o porabi goriva. Poraba električne energije in domet sta bila izračunana na podlagi Uredbe (EU) 2017/1151.</p>
  Kupe Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+: kombinirana poraba goriva: 11,5 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 263 g/km<p>Navedene vrednosti so bile izračunane po predpisanem merilnem postopku. To so »vrednosti CO<sub>2</sub>&nbsp;po protokolu WLTP« v povezavi s 3. točko 2. člena Izvedbene uredbe komisije (EU) 2017/1153. Na podlagi tega so izračunani podatki o porabi goriva. Poraba električne energije in domet sta bila izračunana na podlagi Uredbe (EU) 2017/1151.</p>