Udobje.

Notranjost ima en sam namen: da bi vam omogočala kar se da prijetno vožnjo.

Digitalni kokpit


Vstopite. Vozilo GLC vam ima veliko povedati.

O popolnoma novem načinu upravljanja avtomobila. Preprosto. Intuitivno. Z vašimi gestami, dotiki in besedami. To je MBUX, Mercedes-Benz User Experience.

Digitalni kokpit


Vstopite. Vozilo GLC vam ima veliko povedati.

O popolnoma novem načinu upravljanja avtomobila. Preprosto. Intuitivno. Z vašimi gestami, dotiki in besedami. To je MBUX, Mercedes-Benz User Experience.

Slika prikazuje notranjost športnega terenskega vozila GLC Mercedes-Benz.
Videoposnetek predstavlja funkcije multimedijskega sistema MBUX (Mercedes-Benz User Experience) v športnem terenskem vozilu GLC Mercedes-Benz.
Ponovni ogled

Po nastanku teh vsebin je lahko prišlo do sprememb izdelka.

  Slika prikazuje medijski prikazovalnik v športnem terenskem vozilu GLC Mercedes-Benz.

  Koncept upravljanja na dotik MBUX

  Tako fascinantno, da se je težko ne dotikati. S sodobnim konceptom upravljanja na dotik MBUX lahko do potankosti odločate, kaj vam naj prikaže in kako ga želite upravljati. In to tako intuitivno kot pri pametnem telefonu. Denimo z eno samo kretnjo na polju za upravljanje s prsti, z gumbi za upravljanje na dotik na volanu ali na zaslonu na dotik. Izbira je vaša.

  Slika prikazuje notranjost športnega terenskega vozila GLC Mercedes-Benz.

  Glasovno upravljanje MBUX

  Pogovor je vedno najboljši način. Za vozilo GLC je po želji na voljo informacijsko-razvedrilni sistem MBUX (Mercedes-Benz User Experience) z intuitivnim glasovnim upravljanjem. Razume vas na besedo in vam povsem naravno odgovori na vsa vprašanja. Zadostujeta dve besedi: »Hej, Mercedes«. In že bo vozilo GLC poslušalo samo še vas.

  Slika prikazuje projekcijski zaslon head-up v športnem terenskem vozilu GLC Mercedes-Benz.

  Projekcijski zaslon head-up

  Pregled vedno pred seboj: z opcijskim projekcijskim zaslonom head-up boste vetrobransko steklo vozila GLC spremenili v fascinanten digitalni prikazovalnik. Tako boste imeli pregled nad vsemi pomembnimi informacijami z visoko ločljivostjo in v barvah. Ne da bi morali oči umakniti s ceste. Tako lahko vedno vso pozornost posvetite prometu.

  Slika prikazuje sredinsko konzolo v športnem terenskem vozilu GLC Mercedes-Benz.

  Brezžično polnjenje

  Brez kablov. Brez skrbi. Zato pa vedno polna baterija. V vozilu GLC lahko zdaj preprosto in brez kabla napolnite svoj združljivi pametni telefon. Položiti ga morate le v sprednje odlagališče sredinske konzole. Multimedijski sistem bo samodejno prepoznal vaš mobilni telefon in postopek polnjenja se lahko začne. Sistem prepozna vse združljive naprave, ne glede na model in blagovno znamko.

  Slika prikazuje medijski prikazovalnik v športnem terenskem vozilu GLC Mercedes-Benz.

  Integracija pametnega telefona*

  V vozilu GLC lahko po želji upravljate svoj pametni telefon popolnoma brez dotika. Ko jih enkrat povežete s tehnologijo Bluetooth, sistemom NFC ali kablom USB, se vam na medijskem prikazovalniku prikažejo vaše številne aplikacije in funkcije, ki jih lahko udobno upravljate z govorom ali upravljalnimi elementi na dotik.

  *Ta oprema je kot funkcija on-demand na voljo tudi z naknadnim aktiviranjem v vozilu. Za to je potrebna registracija na portalu Mercedes me, strinjanje s pogoji uporabe storitev Mercedes me connect ter vsaj začasna povezava med vozilom in uporabniškim računom. Poleg tega aktiviranje zahteva podatkovno povezavo z vozilom in ustrezno opremo v vozilu. Izbrana funkcija on-demand se trajno aktivira za uporabo v vozilu, tudi če naknadno prekličete storitve Mercedes me connect in prekinete povezavo vozila z uporabniškim računom. Prek Mercedes me ali pri pooblaščenem partnerju Mercedes-Benz izveste vse o tehničnih pogojih.

  Vozne lastnosti


  Tako se vozi samo GLC.

  Prilagodljiva podvozja, vsekolesni pogon in elektrificirani motorji. Vse to je mogoče za vozilo GLC.

  Vozne lastnosti


  Tako se vozi samo GLC.

  Prilagodljiva podvozja, vsekolesni pogon in elektrificirani motorji. Vse to je mogoče za vozilo GLC.

  • Prilagodljiva podvozja

   Vam lahko utremo pot?

   Slika prikazuje zadnji del športnega terenskega vozila GLC Mercedes-Benz.

   Vam lahko utremo pot?

   Vozilo GLC se ne prilagodi samo vsaki vozni podlagi, ampak tudi vašim zahtevam: serijsko ponuja podvozje AGILITY CONTROL, ki zagotavlja visoko stopnjo voznega udobja. Poleg tega na voljo: vsekolesni pogon 4MATIC. Izjemna odlika: zračno vzmetenje AIR BODY CONTROL, s katerim ste se odločili za izjemno visoko stabilnost vožnje ter najboljše možno udobje in agilnost.

  • Vsekolesni pogon

   Naša številka ena na vseh štirih: vsekolesni pogon 4MATIC.

   Na sliki je prikazano podvozje 4MATIC športnega terenskega vozila GLC.

   Naša številka ena na vseh štirih: vsekolesni pogon 4MATIC.

   Naj bo pri speljevanju, pri pospeševanju, pri dinamični vožnji v ovinkih ali po lahkem terenu: 4MATIC, izboljšani stalni vsekolesni pogon Mercedes-Benz, v vozilu GLC pri mnogih motorjih serijsko poskrbi za izvrstno terensko zmogljivost in optimalno trakcijo. Sistem vsekolesnega pogona je vedno aktiven in ne potrebuje odzivnega časa za spontano posredovanje. Tako še zlasti na spolzkih podlagah, denimo v dežju, na ledu ali na snegu, skrbi za edinstveno vozno in smerno stabilnost.

  • Tehnologije motorjev

   Močno v prihodnost z EQ Boost.

   Slika prikazuje motor športnega terenskega vozila GLC.

   Močno v prihodnost z EQ Boost.

   Elektrificirani bencinski motorji z EQ Boost so na voljo v dveh stopnjah zmogljivosti. Zaganjalnik alternatorja z jermenskim prenosom z 48-voltnim zaganjalnikom alternatorja in pripadajoče električno omrežje ustvarja dodaten navor za dinamičen zagon. Poleg tega sta tu še polnjenje akumulatorja pri upočasnjevanju in skoraj tiho drsenje v načinu jadranja ob zmanjšani porabi goriva. Poleg tega zdaj tudi v vozilu GLC prihaja nova generacija učinkovitih dizelskih motorjev v različnih klasifikacijah moči v skladu s trenutno veljavnim standardom o izpušnih plinih Euro 6d-TEMP.

  Paketi opreme za udobje


  Komfortna oprema kot nalašč za vas.

  Za vas pomembna področja opreme vam nudimo pakete, ki so jim kar najbolje prilagojeni.

  Paketi opreme za udobje


  Komfortna oprema kot nalašč za vas.

  Za vas pomembna področja opreme vam nudimo pakete, ki so jim kar najbolje prilagojeni.

  Paket odlagališč

  Paket odlagališč vam ponuja še več odlagalnih površin.

  Paket AIR-BALANCE

  Paket AIR-BALANCE ponuja v notranjosti vozila individualno doživetje vonja.

  Paket ENERGIZING

  Paket ENERGIZING je novost, ki vam ponuja udobje za vse čute.

  Paket ENERGIZING Plus

  Paket ENERGIZING Plus s pomočjo storitve ENERGIZING COACH ponuja individualno priporočanje programa.

  Paket notranjih luči

  Več svetlobe, več zraka, boljša orientacija.

  Komfortni paket KEYLESS GO

  Maksimalno udobje za vaš avtomobilski vsakdan.

  Paket za sedež za nastavitev več položajev

  Individualno nastavljivi zračni prekati se prilagajajo kot po meri narejena obleka.

  Paket za sedežno udobje

  Kdor sproščeno sedi, pripotuje bolj sproščen.

  Paket povezljivosti za navigacijo

  Kombinacija storitev Mercedes me connect in navigacije na trdem disku vedno najde pravo pot.

  Dodatna oprema za udobje


  Najvišje udobje povsem po vaših željah.

  Dodatna oprema za udobje


  Najvišje udobje povsem po vaših željah.

   Polje za upravljanje s prsti

   Slika prikazuje polje za upravljanje s prsti v kokpitu športnega terenskega vozila GLC Mercedes-Benz.

   S poljem za upravljanje s prsti lahko upravljate prikazovalnik sistema Infotainment kot s pametnim telefonom. Preprosto premikajte in povečujte vsebine s posamezno gesto. Vsak vnos pospremi odziv na dotik. Polje za upravljanje s prsti prepozna vaš rokopis, če želite vnesti naslove ali telefonske številke brez akustičnih signalov.

   Sistem za prostorski zvok Burmester®

   Slika prikazuje zvočnik sistema za prostorski zvok Burmester® v kokpitu športnega terenskega vozila GLC Mercedes-Benz.

   Izkusite moč in ekskluzivnost z legendarnim zvokom znamke Burmester. Visokozmogljivi zvočniki ustvarjajo prvorazreden prostorski zvok. Tega lahko optimizirate posebej za sprednje in zadnje sedeže ter tako poskrbite za še intenzivnejše doživljanje zvoka. Kakovost, ki jo v obliki visokokakovostnih napisov Burmester lahko tudi vidite.

   Samodejno uravnavanje klimatizacije THERMOTRONIC

   Slika prikazuje upravljalne elemente samodejnega uravnavanja klimatizacije THERMOTRONIC v športnem terenskem vozilu GLC Mercedes-Benz.

   Samodejno uravnavanje klimatizacije s tremi klimatskimi območji in tremi klimatskimi načini omogoča individualno nastavitev klime v vozilu. Voznik in sovoznik lahko po svojih individualnih željah nastavljata temperaturo, usmerjanje zraka in klimatski način. Tretje klimatsko območje je v zadnjem delu potniške kabine – z ločeno nastavljivo temperaturo in količino zraka.

   Mercedes me connect


   Nadvse udobno – z digitalnimi storitvami Mercedes-Benz.

   Mercedes me connect


   Nadvse udobno – z digitalnimi storitvami Mercedes-Benz.

   Slika prikazuje notranjost vozila Mercedes-Benz z odprtimi sovoznikovimi vrati.

   S storitvami Mercedes me connect in ustreznimi aplikacijami Mercedes me izkusite še več udobja, varnosti, užitka v vožnji in digitalne podpore, saj so vam s tem na voljo pomembne informacije in praktične funkcije za vaše vozilo Mercedes-Benz v vozilu in pametnem telefonu.

   S široko ponudbo storitev Mercedes me connect imate v vozilu vselej pri roki vse, kar potrebujete za polno doživetje vožnje – povsem po vaši izbiri. Vi namreč odločate, katere od teh storitev želite aktivno uporabljati. Z ustreznimi aplikacijami na pametnem telefonu pa imate pomembne informacije in praktične funkcije svojega mercedesa tudi zunaj vozila ves čas pri sebi in pred očmi.

   Odlike:

   • Udobje
   • Daljinsko upravljanje
   • Navigacija
   • Zaščita vozila

   Za uporabo storitev Mercedes me connect morate ustvariti Mercedes me ID in se strinjati s pogoji uporabe storitev Mercedes me connect. Predstavljene storitve ter njihova razpoložljivost in funkcionalnosti so odvisne zlasti od modela vozila, leta izdelave, izbrane posebne opreme in države.