Vrhunski športnik v koži športnega terenskega vozila.

Še več zmogljivosti: Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+ in Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC+.

Vrhunski športnik v koži športnega terenskega vozila.

Še več zmogljivosti: Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+ in Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC+.

 • Filozofija

  Slika od strani prikazuje vozilo razreda GLC Mercedes-AMG.

  Zmogljivo športno terensko vozilo z motorjem V8.

  Zmogljivo športno terensko vozilo z motorjem V8.

  Z vozilom razreda GLC Mercedes-AMG 63 4MATIC+ in še bolj temperamentnim modelom S vam je prvič na voljo srednje veliko športno terensko vozilo z zmogljivim 8-valjnim motorjem biturbo. S tem Mercedes-AMG postavlja nov mejnik na področju zmogljivosti športnih terenskih vozil.

  Snovanje terenskega vozila, ki je zelo športno in dinamično, a obenem izjemno stabilno, ni lahka naloga. Podjetje Mercedes-AMG je v razvoj teh posebnih vozil vložilo srce in veliko strokovnega znanja, ki ga je pridobilo z leti dela na tem področju. Na ta način je podjetje ustvarilo športno terensko vozilo z natančnim in okretnim gibanjem, ki ga lahko po želji preizkusite tudi na dirkališču.

 • Zunanjost

  Slika prikazuje vozilo razreda GLC Mercedes-AMG od spredaj.

  Ekspresivno: sprednji del vozila razreda GLC Mercedes-AMG 63 S 4MATIC+ z masko hladilnika, značilno za AMG.

  Slika prikazuje vozilo razreda GLC Mercedes-AMG od zadaj.

  Mišičast zadek s spojlerskim robom na strehi.

  Slika s strani prikazuje vozilo razreda GLC Mercedes-AMG.

  Mogočna podoba z velikimi platišči iz lahke kovine.

  Slika z bočne sprednje strani prikazuje vozilo razreda GLC Mercedes-AMG.

  Nepozabno: širok sprednji spodnji ščitnik.

  Slika z bočne zadnje strani prikazuje vozilo razreda GLC Mercedes-AMG.

  Silhueta poudarja navdušujočo dinamiko.

  Zmogljiv Močan.

  Zmogljiv Močan.

  Dizajn zunanjosti navdušuje predvsem z izrazitim sprednjim delom: razred GLC 63 4MATIC+ je kot prvo zmogljivo športno terensko vozilo Mercedes-AMG opremljen z masko hladilnika, značilno za AMG. Ta izraziti element dizajna poudarja dinamičnost novega zmogljivega športnega terenskega vozila. Moč novih modelov v veliki meri poudarja tudi širok sprednji spodnji ščitnik v dizajnu reaktivnih kril s sprednjo spodnjo aerodinamično oblogo. Široke obloge obodov izrezov za kolesa v karoseriji spredaj in zadaj poudarjajo zmogljiv videz vozila.

  Široke obloge pragov športno terensko vozilo vizualno znižajo in podaljšajo celotno linijo vozila. Modeli S se od drugih znatno razlikujejo po vstavkih v iridijevo srebrni mat barvi. Na mišičastem zadnjem delu vozila navdušujeta nabrazdan črn širok zadnji spodnji ščitnik in difuzor. Okrasni elementi difuzorskih vstavkov modela S so v iridijevo srebrni mat barvi. Svetleče pokromana dvojna okvirja izpušnih cevi poskrbita za privlačno podobo izpušne naprave.

  Poseben model Edition 1.

  Slika z bočne sprednje strani prikazuje vozilo razreda GLC Mercedes-AMG Edition 1.

  Poseben model Edition 1.

  Z ekskluzivnimi kombinacijami opreme se posebni model Edition 1 uvršča na vrh voznega parka vozil razreda GLC. Nočni paket v svetleči črni barvi še poudari podobo modela Edition 1, za katerega smo navdih iskali pri dirkalnikih. Športne linije na bokih vozila so glede na barvo laka in različico modela obarvane v mat rumeno ali grafitno sivo. Črna mat 53,3-centimetrska (21") kovana platišča s križnimi kraki so poudarjena z rumenimi ali svetlečimi robovi. Tudi paket aerodinamike črpa navdih iz avto-moto športa.

 • Notranjost

  Slika prikazuje notranjost vozila razreda GLC Mercedes-AMG.

  Športni sedeži AMG za najboljši možni oprijem.

  Slika prikazuje notranjost vozila razreda GLC Mercedes-AMG z ambientno osvetlitvijo.

  Ambientna osvetlitev za prav posebno vzdušje.

  Slika prikazuje kombinirani inštrument vozila razreda GLC Mercedes-AMG.

  Vzdušje avto-moto športa: kombinirani inštrument z videzom karbona.

  Slika prikazuje vstopno letev vozila razreda GLC Mercedes-AMG.

  AMG v vsaki podrobnosti: vstopne letve.

  Občutek avto-moto športa.

  Občutek avto-moto športa.

  Notranjost poudarja vodilne dinamične lastnosti vožnje vozila Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+ in vozila Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC+. Voznika in sovoznika objemata serijska sedeža AMG v imitaciji usnja ARTICO v kombinaciji z mikrovlakni DINAMICA. Armaturna plošča je prav tako v črni imitaciji usnja ARTICO s kontrastnimi okrasnimi šivi. Aluminijasti okrasni elementi poudarjajo prestižen videz vozila.

  Model S vsebuje še bogatejši paket opreme, na primer volan AMG Performance v črnem napa usnju/mikrovlaknih DINAMICA z oznako za 12. uro in kontrastnimi okrasnimi šivi v kristalno sivi, grb AMG na sprednjih vzglavnikih skupaj z usnjeno opremo in kombiniranim inštrumentom AMG z rdečimi aplikacijami.

  Poseben model Edition 1.

  Slika prikazuje kokpit vozila razreda GLC Mercedes-AMG.

  Dosledna športnost: kokpit modela Edition 1.

  Poseben model Edition 1.

  Občutek dirkalnika, ki ga vzbuja ekskluzivna zunanjost vozila, se nadaljuje v notranjosti modela Edition 1. Sedeži AMG so prevlečeni s črnim napa usnjem, za popoln zaključek pa poskrbijo rumeni kontrastni okrasni šivi z značilnim rombastim prešivom. Črno napa usnje z rumenimi kontrastnimi okrasnimi šivi poživi tudi osrednje dele vrat, naslone za roko in sredinsko konzolo. Rumeni odtenki krasijo tudi kombinirani inštrument, predpražnike in spodaj sploščeni volan AMG Performance iz mikrovlaken DINAMICA z oznako za 12. uro. Temu se pridružujejo še okrasni elementi AMG v svetlem mat karbonu/aluminiju z vzdolžnim brušenjem. Samo za model Edition 1 je na voljo sedež AMG Performance z rombastim vzorcem z rumenimi kontrastnimi okrasnimi šivi (pri modelu S za »Edition 1 z rumenimi športnimi linijami na zunanjosti vozila« serijsko).

 • Tehnologija

  Doživetje vožnje.

  Slika prikazuje motor vozila razreda GLC Mercedes-AMG.
  Slika prikazuje pogonski sklop vozila razreda GLC Mercedes-AMG.
  Na sliki je prikaz voznega programa »RACE« AMG DYNAMIC SELECT na prikazovalniku multimedijskega sistema v vozilu razreda GLC Mercedes-AMG.

  Izjemna vozna dinamika: AMG DYNAMIC SELECT v načinu »Race«.

  Doživetje vožnje.

  Predstavljamo prvo srednje veliko športno terensko vozilo z zmogljivim 8-valjnim motorjem biturbo z dvema stopnjama moči. Odskočno desko za to predstavlja 4,0-litrski motor V8 AMG z močjo 350 kW<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p> (476KM) ali 375 kW<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p> (510 KM) za model S. Športna terenska vozila Performance so opremljena s podvozjem z nastavljivim blaženjem in zračnim vzmetenjem, vsekolesnim pogonom AMG Performance 4MATIC+ s povsem spremenljivo razporeditvijo navora, zapornim diferencialom na zadnji premi in izjemno zmogljivim zavornim sistemom. Za nepozabno doživetje vožnje poskrbi AMG DYNAMIC SELECT: od udobja in gospodarnosti do izjemne športnosti – na voljo so vam štirje vozni programi. Ni težko uganiti, s katero nastavitvijo se boste podali prek ciljne črte.

  Vozni program »RACE« je zasnovan za zmogljivost, ki je primerna za dirkališča (samo pri modelu Mercedes-AMG S). Navdušuje z največjo mero športnosti na področjih odzivnega časa, vrtilne frekvence motorja in časov pretikanja.