Novi modeli kupeja GLC Mercedes-AMG.

Ni športno terensko vozilo. Temveč AMG.

Navor

520 Nm do 700 Nm<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p>

Pospešek

4,9 s do 3,8 s

z 0 na 100 km/h

Moč

287 kW do 375 kW<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p>

Odlike vozila


Cestni pometač sreča ekstremnega športnika.

Novi kupe GLC Mercedes-AMG tako optično kot tudi tehnično jasno sporoča, da je del družine Mercedes-AMG. Agilnost, športnost in izjemne vozne zmogljivosti so odlike novega kupeja GLC Mercedes-AMG.

Odlike vozila


Cestni pometač sreča ekstremnega športnika.

Novi kupe GLC Mercedes-AMG tako optično kot tudi tehnično jasno sporoča, da je del družine Mercedes-AMG. Agilnost, športnost in izjemne vozne zmogljivosti so odlike novega kupeja GLC Mercedes-AMG.

Na sliki je z bočne sprednje strani prikazan kupe Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+.

Zunanjost

Slika prikazuje notranjost kupeja GLC Mercedes-AMG.

Notranjost

Slika prikazuje sprednji del kupeja Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC.

Zmogljivost

Zunanje oblikovanje


AMG Performance od prvega trenutka.

Zunanje oblikovanje


AMG Performance od prvega trenutka.

 • Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC

  Novi GLC Mercedes-AMG tudi v zunanjosti nezamenljivo kaže svoj izvor AMG: od na novo oblikovane maske hladilnika v obliki črke A, značilne za AMG, prek dovodnih mrež za zrak v sprednjem odbijaču pa vse do difuzorja na zadku z dvema pokromanima dvojnima okvirjema cevi izpušne naprave AMG.

  Slika z bočne zadnje strani prikazuje kupe GLC Mercedes-AMG.

  53,3-centimetrska (21-palčna) kovana platišča AMG s križnimi kraki

  Na sliki je prikazan detajl novega kovanega platišča AMG s križnimi kraki.

  53,3-centimetrska (21-palčna) kovana platišča AMG s križnimi kraki so svetleče se črno lakirana in imajo poliran rob. Poleg tega so pri novem kupeju Mercedes-AMG 43 4MATIC GLC na voljo tudi 53,3-centimetrska (21-palčna) platišča iz lahke kovine AMG s 5 dvojnimi kraki.

  Paket za videz AMG

  Na sliki je od strani prikazan sprednji del kupeja GLC Mercedes-AMG.

  Športnost novega kupeja Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC lahko še bolj poudarite. Z dodatnimi črnimi elementi visokega sijaja opcijskega paketa AMG za videz. Na primer z aerodinamično oblogo črne barve visokega sijaja v sprednjem spodnjem ščitniku ali difuzorsko ploščo v zadnjem spodnjem ščitniku z okrasno letvijo črne barve visokega sijaja. Skupaj s številnimi temnimi podrobnostmi opcijskega nočnega paketa AMG tako nastane navdušujoča in markantna celostna podoba.>

  Difuzor z dvojnima okvirjema izpušnih cevi

  Na sliki je podrobno prikazan kupe GLC Mercedes-AMG.

  Novi kupe Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC je pravi AMG od glave do peta. Tudi na zadku je značaj AMG neposredno prepoznaven zaradi difuzorja in okroglih dvojnih okvirjev izpušne naprave AMG.

 • Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+ in Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC+

  Tudi Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+ krasi na novo oblikovana maska hladilnika v obliki A, ki je značilna za AMG. Vendar pa je tu še mogočnejša in osupljivejša kot pri modelih 43. Prav takšen je tudi 4,0-litrski V8-biturbomotor AMG s 350 kW (476 KM)<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p> in 650 Nm, s katerim so dosegljive dirkalne zmogljivosti. Zaradi nastavljivega športnega podvozja AMG je vozilo ravno tako odlično primerno za vsakdan.
  Kot najzmogljivejši v svojem razredu se 4,0-litrski V8-biturbomotor vozila Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC+ odlikuje s kar 375 kW (510 KM)<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p> pri največjem navoru 700 Nm. Izjemna zmogljivost, ki jo spretno kroti zmogljivi zavorni sistem AMG.

  Slika od strani prikazuje zadek vozila Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+.

  Maska hladilnika, značilna za AMG

  Na sliki je prikazan Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+ z masko hladilnika, značilno za AMG.

  Maska hladilnika z navpičnimi črnimi lamelami, značilna za AMG, in okrasna letev iz kroma visokega sijaja takoj jasno oznanjata, od kod izvira novi kupe GLC Mercedes-AMG. Tudi široki blatniki in okvirja izpušnih cevi trapezne oblike jasno poudarjajo športne gene novega kupeja Mercedes-AMG.

  Okvirja izpušnih cevi trapezne oblike

  Na sliki sta prikazana okvirja izpušnih cevi trapezne oblike novega kupeja GLC Mercedes-AMG.

  Kupe GLC Mercedes-AMG je pravi AMG od glave do peta. Tudi na zadku je zaradi okvirjev izpušnih cevi trapezne oblike in izpušnega sistema AMG značaj AMG neposredno prepoznaven.

  53,3-centimetrska (21-palčna) kovana platišča AMG s križnimi kraki

  Na sliki je prikazan detajl kovanih platišč AMG s križnimi kraki kupeja GLC Mercedes-AMG.
  53,3-centimetrska (21-palčna) kovana platišča AMG s križnimi kraki, ki so na voljo ekskluzivno za nova kupeja Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+ in 63 S 4MATIC+, puščajo enako dinamičen vtis kot kovana, mat črno lakirana platišča s križnimi kraki s poliranim robom platišča.  

Notranje oblikovanje


Športnik zaradi notranjega prepričanja.

Notranje oblikovanje


Športnik zaradi notranjega prepričanja.

 • Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC

  Notranjost novega kupeja GLC Mercedes-AMG sprejme potnike s športnimi sedeži z grafiko, specifično za AMG, in volanom AMG Performance v mikrovlaknih DINAMICA. Ko se usedete, se lahko mirno posvetite multimedijskemu sistemu MBUX z intuitivnim konceptom upravljanja.

  Slika prikazuje notranje oblikovanje kupeja GLC Mercedes-AMG.

  Sedeži AMG Performance

  Slika prikazuje notranje oblikovanje kupeja Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC.

  Sedeži AMG Performance so bili razviti ravno za športni način vožnje: maksimalna športnost položaja sedeža kot po meri utrjuje vašo držo – za maksimalno suverenost pri vodenju med dinamičnimi voznimi manevri in več udobja na dolgih vožnjah. Poleg tega edinstveno oblikovanje sedežev novega kupeja GLC Mercedes-AMG optično poudarja njegov športno suvereni karakter.

  Nova generacija volanov AMG

  Na sliki je prikazan volan AMG Performance v kupeju GLC Mercedes-AMG.

  Volan AMG Performance je v celoti prevlečen z mikrovlakni DINAMICA, ki zagotavljajo odličen oprijem. Tako ne boste volana nikoli izgubili iz rok in boste med športnimi voznimi manevri krmilili natančno. Športnost celotnega kokpita se odraža tudi v sploščeni obliki volana, tipični za AMG. Ergonomsko nameščeni gumbi za upravljanje na dotik omogočajo intuitivno upravljanje številnih funkcij, tako da se lahko povsem osredotočite na cesto.

  Multimedijski sistem MBUX

  Na sliki je prikazan multimedijski sistem MBUX v kupeju GLC Mercedes-AMG.

  Z inovativnim sistemom Mercedes-Benz User Experience MBUX postane novi kupe GLC Mercedes-AMG vaš lasten kupe GLC Mercedes-AMG. Razširjene funkcije sistema MBUX se vam popolnoma prilagodijo in ustvarijo čustveno povezavo med vami in vašim vozilom. Že »Hej, Mercedes« zadostuje in vaš MBUX za vas ustvari osebni profil ali vam zagotovi funkcije napovedi, vgrajena dostopna točka pa izpolnjuje digitalno povezljivost.

 • Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+ in Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC+

  Športno napravo, kakršen je kupe Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC+, je treba ves čas optimalno obvladovati. Razvit posebej za ta namen: volan AMG Performance v napa usnju s prestavnimi tipkami in opcijsko enoto AMG DRIVE UNIT za vozne programe AMG DYNAMIC SELECT. Za najboljše razvedrilo in idealno upravljanje skrbi intuitivni multimedijski sistem MBUX, ki na željo vključuje tudi sistem AMG TRACK PACE.

  Slika prikazuje notranjost kupeja GLC Mercedes-AMG.

  Medijski prikazovalnik s funkcijo RACETIMER

  Na sliki je prikazan medijski prikazovalnik s funkcijo RACETIMER v kupeju GLC Mercedes-AMG.

  Medijski prikazovalnik z visoko ločljivostjo v kupeju GLC Mercedes-AMG se odziva neposredno na vaš vnos prek dotikov; upravljate ga lahko tako preprosto in intuitivno kot pametni telefon ali tablico. Zaradi briljantno kakovostne slike so želene multimedijske vsebine na njem izjemno ostre. Ker pa izjemna kakovost zahteva ustrezno oblikovanje, je veliki prikazovalnik popolnoma zastekljen.

  Tipke na volanu AMG

  Na sliki so podrobno prikazane tipke na volanu AMG v kupeju GLC Mercedes-AMG.

  Kot se spodobi za vozilo družine AMG, lahko tudi v kokpitu kupeja GLC Mercedes-AMG doživite pristno vzdušje dirkalnika. S tipkami na volanu AMG lahko volan nastavite radikalno športno in različne funkcije vozne dinamike upravljate hitro in točno. Medtem se lahko povsem posvetite cesti in uživate v osredotočenem občutku vožnje, ki se ravna po športnosti.

  Multimedijski sistem MBUX

  Na sliki je prikazan multimedijski sistem MBUX v kupeju GLC Mercedes-AMG.

  Razširjena resničnost MBUX za navigacijo povezuje navidezni svet z resničnim ter grafične navigacijske in prometne informacije združuje s posnetki, snemanimi v živo. Zato snema kamera v sprednjem vetrobranskem steklu območje pred vozilom in posnetek prenaša na medijski prikazovalnik, kjer so poudarjene dodatne informacije, kot so hišne številke in imena ulic. Tako se boste laže orientirali in prišli na cilj hitro, varno in sproščeno.

Oprema AMG


Oblikujte svoje vozilo GLC Mercedes-AMG.

Oprema AMG


Oblikujte svoje vozilo GLC Mercedes-AMG.

  Nočni paket AMG

  Na sliki je z bočne sprednje strani prikazan kupe GLC Mercedes-AMG.

  Nočni paket AMG oplemeniti zunanjost vozila z izbranimi elementi v svetleči se črni barvi. S tem – glede na želeno barvo laka – nastanejo močni kontrasti ali tekoči prehodi. Razburljivi poudarki ali suverena zadržanost: v obeh primerih poudarja vaš smisel za individualno dinamični dizajn.

  Paket aerodinamike AMG

  Na sliki je prikazan zadek kupeja GLC Mercedes-AMG s paketom aerodinamike AMG.

  Svoje vozilo nadgradite do popolnosti: z novim paketom aerodinamike AMG načrtno izostrite videz in ste hkrati deležni izboljšanih voznih lastnosti. Dodatni veliki sprednji spojler in povečani difuzor na zadku z difuzorskim nastavkom zmanjšujeta vzgon spredaj in zadaj, z njima pa je vozilo videti še športnejše.

  Sedeži AMG Performance

  Slika prikazuje notranjost kupeja GLC Mercedes-AMG.

  Sedeži AMG Performance za voznika in sovoznika predstavljajo filozofijo AMG: največ športnosti v sedečem položaju in s tem maksimalen nadzor pri upravljanju. Idealna bočna opora je še posebej opazna pri dinamičnih manevrih vožnje.

  Aplikacija AMG TRACK PACE

  Slika prikazuje kokpit kupeja GLC Mercedes-AMG.

  AMG TRACK PACE vaše vozilo AMG spremeni v virtualnega dirkalnega inženirja. S časi krogov, sektorjev in pospeševanja ter izbranimi telemetričnimi podatki, ki se prikazujejo v živo, lahko načrtno analizirate in izboljšate svoje vozne sposobnosti na zaprtih progah.

  Slika prikazuje sprednji del kupeja Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC z nočnim paketom AMG.
  Slika prikazuje zadek kupeja Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC z nočnim paketom AMG.
  Slika prikazuje sprednji del kupeja Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+ s paketom aerodinamike AMG.
  Slika prikazuje zadek kupeja Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+ s paketom aerodinamike AMG.
  Slika prikazuje sprednji del kupeja Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC z nočnim paketom AMG.
  Slika prikazuje zadek kupeja Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC z nočnim paketom AMG.
  Slika prikazuje sprednji del kupeja Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+ s paketom aerodinamike AMG.
  Slika prikazuje zadek kupeja Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+ s paketom aerodinamike AMG.
  • Sprednji del
  • Zadek

  Ta izbira ni na voljo.

  Izbrana različica opreme vključuje samo opremo za zunanjost oziroma notranjost novega kupeja GLC Mercedes-AMG.

  • Nočni paket AMG
  • Paket aerodinamike AMG

  Ta izbira ni na voljo.

  Izbrana različica opreme vključuje samo opremo za zunanjost oziroma notranjost novega kupeja GLC Mercedes-AMG.

  • Nočni paket AMG
  • Paket aerodinamike AMG

  Kliknite in povlecite

  Izberite dve različici opreme in premaknite drsnik, da dobite primerjavo.

  Sprememba različice opreme
  Izbira različice opreme

  Izberite dve različici opreme za medsebojno primerjavo.

  • Nočni paket AMG
  • Paket aerodinamike AMG
  • Nočni paket AMG
  • Paket aerodinamike AMG

  Zmogljivost


  Vsaka od teh poti vodi do najboljše zmogljivosti.

  Zmogljivost


  Vsaka od teh poti vodi do najboljše zmogljivosti.

  • Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC

   V novem kupeju GLC Mercedes-AMG boste doživeli edinstveno mešanico izjemne okretnosti in vsakodnevne uporabnosti. To kombinacijo omogoča ujemanje športnega podvozja AMG RIDE CONTROL+ s prilagodljivim blažilnim sistemom ADS PLUS, posebej prilagojenim potrebam AMG.

   Pogonski sklop kupeja GLC Mercedes-AMG v tehničnem prostoru.

   3,0-litrski V6-biturbomotor

   Na sliki je prikazan 3,0-litrski biturbomotor V6 kupeja GLC Mercedes-AMG.

   Vozne zmogljivosti novega kupeja GLC Mercedes-AMG, ki so značilne za AMG, izvirajo iz naprednega 3,0-litrskega biturbomotorja V6 Mercedes-AMG in zmogljivega vsekolesnega pogona AMG Performance 4MATIC s porazdelitvijo sile, značilno za AMG.

   Pogon AMG Performance 4MATIC

   Na sliki je v tehničnem prostoru prikazan pogon AMG Performance 4MATIC.

   Učinkovit vsekolesni pogon AMG Performance 4MATIC poskrbi za specifično porazdelitev sile AMG, in sicer 31 % na sprednji premi in 69 % na zadnji premi. Rezultat so vozne zmogljivosti, značilne za AMG, ki se kažejo z navdušujočimi pospeški, večjo vozno dinamiko in visoko prečno dinamiko.

   AMG RIDE CONTROL+

   Na sliki je prikazan Touchpad v kupeju GLC Mercedes-AMG.

   V podvozju AMG RIDE CONTROL+ so v enem združene prednosti več podvozij in tako zagotavlja dobro zmogljivost v vsaki vozni situaciji. To zelo športno podvozje lahko zaradi večkomornega zračnega vzmetenja nudi širok razpon od najudobnejše do najšportnejše nastavitve in se vedno prilagodi trenutni obremenitvi.

  • Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+ in Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC+

   Kot najzmogljivejši v svojem razredu se 4,0-litrski V8-biturbomotor vozila Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC+ odlikuje s kar 375 kW (510 KM)<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p> pri največjem navoru 700 Nm. Izjemna zmogljivost, ki jo spretno kroti zmogljivi zavorni sistem AMG.
   S 25 kW (34 KM)<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p> in 50 Nm več kot Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+ nudi model S izjemno zmogljivost in učinkovitost. V njem odlično sodelujejo 9-stopenjski športni menjalnik AMG SPEEDSHIFT MCT, športno podvozje AMG RIDE CONTROL+ in elektronsko uravnavan diferencial s samodejnim blokiranjem AMG na zadnji premi vozila. S stikalom za sistem DYNAMIC SELECT AMG in petimi specifičnimi voznimi programi AMG lahko doživetje vožnje individualno prilagodite. Povsem nov je program »Glätte«.

   Na sliki je prikazan pogonski sklop kupeja Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+.

   4,0-litrski V8-biturbomotor AMG

   Na sliki je prikazan 4,0-litrski biturbomotor V8 AMG kupeja GLC Mercedes-AMG.

   S 4,0-litrskim biturbomotorjem AMG V8 s 350 kW (476 KM)<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p>in največjim navorom 650 Nm novi kupe GLC Mercedes-AMG dosega dirkalne vozne zmogljivosti brez naprezanja. Pri tem je seveda ohranjena vsakodnevna uporabnost, saj je mogoče športno podvozje AMG individualno nastaviti na različne vozne situacije.

   Menjalnik AMG SPEEDSHIFT MCT 9G

   Na sliki je prikazan AMG SPEEDSHIFT MCT 9G v kupeju GLC Mercedes-AMG.

   Z menjalnikom AMG SPEEDSHIFT MCT 9G pridejo ljubitelji motošporta zagotovo na svoj račun. Odvisno od načina vožnje s športno hitrim spreminjanjem prestav in skorajda nečutnim pretikanjem podpira posebno dinamično vožnjo. Zaradi devetih prestav pelje motor kupeja GLC Mercedes-AMG skoraj vedno v optimalnem območju vrtilne frekvence ter tako nudi izjemno kombinacijo učinkovitosti, dinamike in varnosti.

   Visokozmogljiva večplastna zavorna naprava AMG

   Na sliki je prikazan detajl pnevmatike kupeja GLC Mercedes-AMG.

   Visokozmogljiva večplastna zavorna naprava se čudovito ujema s pogonsko močjo vozila Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC+. Omogoča natančno uravnavanje pojemka in ostaja tudi pri veliki obremenitvi stabilen. Zavorni koluti so velikih dimenzij, imajo popolno notranje hlajenje in so perforirani – to zagotavlja majhno težo in posledično še več agilnosti. Poleg tega poudarjajo rdeče lakirana zavorna sedla z napisom »AMG« zmogljivost vašega zavornega sistema tudi optično.

  *Preusmerjeni boste na stran organizatorja potovanj AMG Experiences GmbH.

  Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC: kombinirana poraba goriva: 10,2  l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 240-232 g/km;
  Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+: kombinirana poraba goriva: 12,1 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 280-275 g/km;
  Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC+: kombinirana poraba goriva: 12,1 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 279-277 g/km<p>Navedene vrednosti so bile izračunane po predpisanem merilnem postopku. To so »vrednosti CO<sub>2</sub>&nbsp;po protokolu WLTP« v povezavi s 3. točko 2. člena Izvedbene uredbe komisije (EU) 2017/1153. Na podlagi tega so izračunani podatki o porabi goriva. Poraba električne energije in domet sta bila izračunana na podlagi Uredbe (EU) 2017/1151.</p>