GLA Mercedes-AMG

Ni športno terensko vozilo. Temveč AMG.

Navor

400 Nm do 500 Nm<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št.&nbsp;595/2009 v veljavni izdaji.</p>

Pospešek

5,2 s do 4,3 s

od 0 do 100 km/h

Moč

225 kW do 310 kW<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št.&nbsp;595/2009 v veljavni izdaji.</p>

Odlike vozila


Kažejo svobodo na mestih, kjer je doslej niste pričakovali.

Ne pustite, da vas ustavijo, in živite svojo obliko svobode. Kajti modeli GLA Mercedes-AMG vas pripeljejo do koder so speljane ceste – in pogosto še dlje. Vse to v povezavi z ekspresivnim značajem vozila, ki se mu ni mogoče upreti in ki jih takoj izkazuje kot člane družine AMG.

Odlike vozila


Kažejo svobodo na mestih, kjer je doslej niste pričakovali.

Ne pustite, da vas ustavijo, in živite svojo obliko svobode. Kajti modeli GLA Mercedes-AMG vas pripeljejo do koder so speljane ceste – in pogosto še dlje. Vse to v povezavi z ekspresivnim značajem vozila, ki se mu ni mogoče upreti in ki jih takoj izkazuje kot člane družine AMG.

Slika prikazuje zunanji dizajn vozila Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC+.

Zunanjost

Slika prikazuje notranji dizajn vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

Notranjost

Slika ponazarja zmogljivost vozila Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+.

Zmogljivost

Zunanje oblikovanje


Povsod poskrbi za takojšnje spoštovanje.

Zunanje oblikovanje


Povsod poskrbi za takojšnje spoštovanje.

 • Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC

  Navdušujoče drugačen: Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC predstavlja vstop v svet AMG Driving Performance in tudi s svojim videzom izraža navdušenje nad avtomobilskim športom: samozavestno zunanje oblikovanje je zelo izrazno in že na prvi pogled kaže, da sodi v edinstveno družino AMG.

  Motiv prikazuje vozilo Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC od spredaj.

  Maska hladilnika, značilna za AMG

  Motiv prikazuje masko hladilnika vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

  Markantna maska hladilnika, značilna za AMG, z navpičnimi lamelami in sprednji spodnji ščitnik AMG s sprednjo spodnjo aerodinamično oblogo ter stranskimi lamelami z okrasnimi elementi v srebrnem kromu že na prvi pogled poudarjata samozavestno-dinamični nastop vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC. In to je šele začetek.

  Zadnji spodnji ščitnik AMG in spojlerski rob AMG

  Slika prikazuje zadek vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

  Kar zamenjajte perspektivo – vaša čustva se ne bodo spremenila. Tudi zadaj se na navdušujoč način nadaljuje izrazni nastop vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC v obliki zadnjega spodnjega ščitnika AMG z dvema okroglima okviroma izpušnih cevi in spojlerskim robom AMG na strešnem spojlerju. In to še ni konec.

  Platišča iz lahke kovine AMG

  Slika prikazuje platišče iz lahke kovine vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

  Ker se pravzaprav ne morete nagledati dinamičnega nastopa novega vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC. To lahko razumemo. Kaj bi lahko bilo še boljše od platišč iz lahke kovine AMG, ki ta vtis še okrepijo? Izbirajte med različnimi strastnimi oblikami velikosti od 48,3 cm (19 palcev) do 53,3 cm (21 palcev).

 • Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC+ in Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+

  GLA 45 4MATIC+ naredi vtis, saj je že v mirovanju videti izjemno športno. Jasne značilnosti so izpušna naprava AMG z dvema okviroma izpušnih cevi, zadnji spodnji ščitnik z difuzorjem in spojler na robu strehe. GLA 45 S 4MATIC+ izstopa z rdeče lakiranimi zavornimi sedli in še večjo izpušno napravo.

  Slika prikazuje vozilo Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+ od zadaj.

  Zadnje krilo AMG

  Slika prikazuje zadnje krilo vozila Mercedes-AMG GLA 45/45 S 4MATIC+.

  V vetrovniku razviti priključni deli v opcijskem paketu za aerodinamiko AMG izboljšajo pritisno silo pri večjih hitrostih in poskrbijo za še več voznih užitkov. Fiksno zadnje krilo AMG v črni barvi z visokim sijajem je jasen pokazatelj brezkompromisne zmogljivosti.

  Izpušna naprava AMG

  Slika prikazuje izpušno napravo vozila Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+.

  Še močnejši GLA 45 S 4MATIC+ je posebnež v družini GLA Mercedes-AMG in ima med drugim tudi izpušno napravo AMG z dvema okroglima pokromanima dvojnima okvirjema izpušnih cevi s premerom 90 milimetrov, napis AMG in žlebiče v notranjosti cevi.

  Sprednji spodnji ščitnik s povečano aerodinamično oblogo in dodatnimi krilci

  Slika prikazuje sprednji spodnji ščitnik vozila Mercedes-AMG GLA 45/45 S 4MATIC+.

  Sprednja spodnja aerodinamična obloga in dodatna krilca v črni barvi z visokim sijajem, ki so sestavni del paketa za aerodinamiko AMG, povečujejo pritisno silo in s tem izboljšujejo vozno dinamiko vozil Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC+ in GLA 45 S 4MATIC+.

  Rdeče lakirana zavorna sedla

  Slika prikazuje rdeče lakirana zavorna sedla vozila Mercedes-AMG GLA 45/45 S 4MATIC+.

  Rdeče lakirana zavorna sedla s črnim napisom AMG že na pogled opozarjajo na moč. S 6-batnimi zavornimi sedli in na 360 milimetrov premera povečanimi perforiranimi zavornimi koluti spredaj doživite suverene vrednosti pojemka in izjemno natančnost – tudi pri stalno visoki obremenitvi.

Notranje oblikovanje


Bistveno več kot le delovno mesto.

Notranje oblikovanje


Bistveno več kot le delovno mesto.

 • Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC

  Kokpit, ki si zasluži to ime. Od instrumentov in prikazov, značilnih za AMG, prek športnih sedežev do spodaj sploščenega večfunkcijskega športnega volana v napa usnju z aluminijastimi obvolanskimi ročicami. Tako ne boste intuitivno obvladovali le vozila, ampak tudi vse cestne kanjone svojega mesta.

  Slika prikazuje notranjost vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

  Kokpit AMG

  Slika prikazuje kokpit vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

  Multimedijski sistem MBUX s kombiniranim inštrumentom vključno z menijem AMG ter medijskim prikazovalnikom ponuja dodatne športne informacije in oblikovanje prikazovalnikov, ki je značilno za AMG. Kakor ustvarjena za zmogljivost je tudi sredinska konzola AMG z za AMG značilno oporo za roko in enoto AMG DRIVE UNIT, ki jo sestavljajo integrirane tipke za upravljanje ročnega načina menjalnika, tristopenjskega sistema ESP® in podvozja AMG RIDE CONTROL.

  Večfunkcijski športni volan AMG v napa usnju

  Slika prikazuje volan v vozilu Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

  Spodaj sploščeni volan AMG Performance s tremi kraki in gumbi za upravljanje na dotik ter aluminijastimi obvolanskimi ročicami za pretikanje je na voljo v treh izvedbah. Pri vseh pa je vključen popolnoma osredotočen občutek pri vožnji. Z opcijskimi tipkami na volanu AMG lahko pristni občutek dirkalnega športa priženete do vrhunca.

  Športni sedeži in varnostni pas MANUFAKTUR

  Slika prikazuje notranjost vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

  Rumeni poudarki značilno zaznamujejo notranjost s serijskimi športnimi sedeži. Oblazinjenje v kombinaciji z imitacijo usnja ARTICO/mikrovlakni DINAMICA v črni barvi poudarja ekspresivni značaj v kontrastu z rdečimi dvojnimi okrasnimi šivi in rdečimi varnostnimi pasovi MANUFAKTUR. Občutite zmogljivost na lastni koži.

 • Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC+ in Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+

  Notranjost s pridihom dirkalnika: voznika sprejmejo športni sedeži v kakovostnem materialu ARTICO/DINAMICA in športni volan z integriranimi tipkami za funkcije vozne dinamike. Pri vozilu GLA 45 S 4MATIC+ so oprijemljiv volan AMG Performance in tipke na volanu AMG po navdihu Formule 1 serijska oprema.

  Slika prikazuje notranjost vozila Mercedes-AMG GLA 45/45 S 4MATIC+.

  Tipke na volanu AMG

  Slika prikazuje tipke na volanu AMG v vozilu Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+.

  Tako se boste vsak dan počutili kot na dirkališču: tipke na volanu AMG v vozilu GLA 45 S 4MATIC+ omogočajo hitro in natančno upravljanje specifičnih funkcij vozne dinamike. Za osredotočen občutek pri vožnji, zasnovan za zmogljivost – in za avtentično vzdušje dirkalnega avtomobila v kokpitu.

  Sredinska konzola s tipkami za upravljanje AMG Real Performance Sound

  Slika prikazuje sredinsko konzolo v vozilu Mercedes-AMG GLA 45/45 S 4MATIC+.

  Že ko zapusti tovarno, je vaš GLA 45 (S) 4MATIC+ slišati strastno. Z opcijskim AMG Real Performance Sound bo zvok še bolj nabit s čustvi in vi določate, kako je turbomotor slišati v notranjosti. S pritiskom na gumb lahko zvok spreminjate med športno decentnim (BALANCED) ali motošportno nabitim s čustvi (POWERFUL).

  Vozni program »RACE«

  Slika prikazuje medijski prikazovalnik vozila Mercedes-AMG GLA 45/45 S 4MATIC+.

  V dodatnem voznem programu »RACE« se vozne lastnosti vozila GLA 45 S 4MATIC+ (GLA 45 4MATIC+ v povezavi s paketom DYNAMIC PLUS) še bolj izostrijo. Z najkrajšimi časi prestavljanja, zelo neposrednim odzivanjem na plin in najbolj športno nastavitvijo podvozja je vaše vozilo pripravljeno na vsak nov izziv.

  Paket usnja AMG z usnjenim oblazinjenjem v titanovo sivi pearl/črni

  Slika prikazuje notranjost vozila Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+ s paketom usnja AMG.

  Uživajte izjemno kakovostno izraženo športnost s paketom usnja AMG. Dvobarvni usnjeni športni sedeži in okrasni šivi na armaturni plošči in karoserijskem robu občutno povečajo prestižni videz notranjosti. V povezavi z GLA 45 S 4MATIC+ je paket opreme poleg tega mogoče naročiti tudi z rumenimi kontrastnimi okrasnimi šivi.

Zaradi težav pri dobavi je lahko začasno omejena razpoložljivost komunikacijskega modula (LTE) v nekaterih vozilih. To zlasti zadeva storitve Mercedes me connect, vključno s sistemom za klic v sili (eCall). Neprestano posodobljene informacije so na voljo pri prodajalcih Mercedes-Benz.

Različice opreme AMG


Pustite svoji domišljiji prosto pot.

Različice opreme AMG


Pustite svoji domišljiji prosto pot.

  Nočni paket AMG

  Slika prikazuje zunanjost vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC z nočnim paketom AMG.

  Markantni oblikovni elementi v črni in črni z visokim sijajem poudarjajo izraziti značaj vozila. Poseben učinek denimo dosežejo skladno lakirana sprednja spodnja aerodinamična obloga in črno pokromani okvirji izpušnih cevi. Poleg tega imajo toplotnoizolacijsko zatemnjene površine oken od stebrička B naprej tudi praktične prednosti.

  Nočni paket AMG II*

  Slika prikazuje nočni paket AMG in nočni paket AMG II.

  Nočni paket AMG II je idealen za individualiste, ki cenijo vrhunske detajle oblikovanja. Z elementi v črni barvi z visokim sijajem bo vaš model Mercedes-AMG privlačil poglede.

  Paket za aerodinamiko AMG*

  Motiv prikazuje vozilo Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC s paketom za aerodinamiko AMG.

  Paket za aerodinamiko AMG, ki smo ga razvili v vetrovniku, izboljšuje vozne lastnosti pri velikih hitrostih in poskrbi za še več voznih užitkov. Priključni deli povečajo pritisno silo. Fiksno zadnje krilo AMG je jasen pokazatelj brezkompromisne zmogljivosti.

  Osvetljene vstopne letve AMG z napisom »AMG« in zamenljivim pokrovom

  Slika prikazuje osvetljene vstopne letve AMG z napisom »AMG« v vozilu Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

  Tako bo celo vstopanje in izstopanje pravo doživetje. Za to bodo poskrbele visokokakovostne letve iz nerjavnega jekla, osvetljene z napisom »AMG«. Z zamenljivimi prekrivali lahko vstopne letve zamenjate z drugimi privlačnimi originalnimi deli Mercedes-AMG ali Mercedes-Benz.

  Tipke na volanu AMG

  Slika prikazuje tipke na volanu AMG v kokpitu vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

  S tipkami na volanu AMG bo vaš volan radikalno športen: omogočajo hitro in natančno upravljanje specifičnih voznodinamičnih funkcij. Za osredotočen in zbran občutek pri vožnji, zasnovan za zmogljivost – in za avtentično vzdušje dirkalnega avtomobila v kokpitu.

  Aplikacija AMG TRACK PACE*

  Slika ponazarja aplikacijo AMG TRACK PACE v vozilu Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

  AMG TRACK PACE vaše vozilo AMG spremeni v virtualnega dirkalnega inženirja. S časi krogov, sektorjev in pospeševanja ter izbranimi telemetričnimi podatki, ki se prikazujejo v živo, lahko načrtno analizirate in izboljšate svoje vozne sposobnosti na zaprtih progah.

  *Ta oprema je kot funkcija on-demand na voljo tudi z naknadnim aktiviranjem v vozilu. Za to je potrebna registracija na portalu Mercedes me, strinjanje s pogoji uporabe storitev Mercedes me connect ter vsaj začasna povezava med vozilom in uporabniškim računom. Poleg tega aktiviranje zahteva podatkovno povezavo z vozilom in ustrezno opremo v vozilu. Nato se izbrana funkcija na zahtevo trajno aktivira za uporabo v vozilu, tudi če naknadno prekličete storitve Mercedes me connect in prekinete povezavo vozila z uporabniškim računom.

  Prek Mercedes me ali vašega pooblaščenega partnerja Mercedes-Benz boste izvedeli vse o tehničnih pogojih.

  Volan AMG Performance v napa usnju/mikrovlaknih DINAMICA

  Slika prikazuje volan AMG Performance v napa usnju/mikrovlaknih DINAMICA vozila Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+.

  Ta volan AMG je kombinacija napa usnja z mikrovlakni DINAMICA, kar omogoča odličen oprijem in natančno krmiljenje. Za AMG značilna sploščena oblika volana je element iz motošporta, ki poudarja športnost kokpita. Ergonomsko razporejeni gumbi za upravljanje na dotik ponujajo opcijsko intuitivno in udobno upravljanje ter spodbujajo osredotočeno vožnjo.

  * Samo v povezavi z Nočnim paketom AMG.

  Zaradi težav pri dobavi je lahko začasno omejena razpoložljivost komunikacijskega modula (LTE) v nekaterih vozilih. To zlasti zadeva storitve Mercedes me connect, vključno s sistemom za klic v sili (eCall). Neprestano posodobljene informacije so na voljo pri prodajalcih Mercedes-Benz.

  Slika prikazuje sprednji del vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC s serijsko opremo.
  Slika prikazuje zadek vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC s serijsko opremo.
  Slika prikazuje sprednji del vozila Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC s serijsko opremo.
  Slika prikazuje zadek vozila Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC s serijsko opremo.
  Slika prikazuje sprednji del vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC z nočnim paketom AMG.
  Slika prikazuje zadek vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC z nočnim paketom AMG.
  Slika prikazuje zunanjost vozila Mercedes-AMG A 35 4MATIC.
  Slika prikazuje zunanjost vozila Mercedes-AMG A 35 4MATIC.
  Slika prikazuje sprednji del novega vozila Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+ z nočnim paketom AMG II.
  Slika prikazuje zadnji del novega vozila Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+ z nočnim paketom AMG II.
  Slika prikazuje sprednji del novega vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC s paketom za aerodinamiko AMG.
  Slika prikazuje zadnji del vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC s paketom za aerodinamiko AMG.
  Slika prikazuje sprednji del vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC s serijsko opremo.
  Slika prikazuje zadek vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC s serijsko opremo.
  Slika prikazuje sprednji del vozila Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC s serijsko opremo.
  Slika prikazuje zadek vozila Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC s serijsko opremo.
  Slika prikazuje sprednji del vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC z nočnim paketom AMG.
  Slika prikazuje zadek vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC z nočnim paketom AMG.
  Slika prikazuje zunanjost vozila Mercedes-AMG A 35 4MATIC.
  Slika prikazuje zunanjost vozila Mercedes-AMG A 35 4MATIC.
  Slika prikazuje sprednji del novega vozila Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+ z nočnim paketom AMG II.
  Slika prikazuje zadnji del novega vozila Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+ z nočnim paketom AMG II.
  Slika prikazuje sprednji del novega vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC s paketom za aerodinamiko AMG.
  Slika prikazuje zadnji del vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC s paketom za aerodinamiko AMG.
  • Sprednji del
  • Zadek

  Ta izbira ni na voljo.

  Izbrana linija opreme zajema samo opremo za sprednji oziroma zadnji novega GLA Mercedes-AMG.

  • Serijska oprema za GLA 35 4MATIC
  • Serijska oprema za GLA 45 4MATIC+
  • Nočni paket AMG za GLA 35 4MATIC
  • Nočni paket AMG II za GLA 35 4MATIC*
  • Nočni paket AMG II za GLA 45 S 4MATIC+*
  • Paket za aerodinamiko AMG za GLA 35 4MATIC*

  Ta izbira ni na voljo.

  Izbrana linija opreme zajema samo opremo za sprednji oziroma zadnji novega GLA Mercedes-AMG.

  • Serijska oprema za GLA 35 4MATIC
  • Serijska oprema za GLA 45 4MATIC+
  • Nočni paket AMG za GLA 35 4MATIC
  • Nočni paket AMG II za GLA 35 4MATIC*
  • Nočni paket AMG II za GLA 45 S 4MATIC+*
  • Paket za aerodinamiko AMG za GLA 35 4MATIC*

  Kliknite in povlecite

  Izberite dve različici opreme in premaknite drsnik, da dobite primerjavo.

  Sprememba različice opreme
  Izbira različice opreme

  Izberite dve različici opreme za medsebojno primerjavo.

  • Serijska oprema za GLA 35 4MATIC
  • Serijska oprema za GLA 45 4MATIC+
  • Nočni paket AMG za GLA 35 4MATIC
  • Nočni paket AMG II za GLA 35 4MATIC*
  • Nočni paket AMG II za GLA 45 S 4MATIC+*
  • Paket za aerodinamiko AMG za GLA 35 4MATIC*
  • Serijska oprema za GLA 35 4MATIC
  • Serijska oprema za GLA 45 4MATIC+
  • Nočni paket AMG za GLA 35 4MATIC
  • Nočni paket AMG II za GLA 35 4MATIC*
  • Nočni paket AMG II za GLA 45 S 4MATIC+*
  • Paket za aerodinamiko AMG za GLA 35 4MATIC*
  *Samo v povezavi z nočnim paketom AMG.

  Zmogljivost


  Začetek.

  Zmogljivost


  Začetek.
  • Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC

   Doživite popolno usklajenost zmogljivosti, moči in vozne dinamike – samo dodajte plin.

   Slika ponazarja zmogljivost vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

   2,0-litrski štirivaljni motor AMG s polnjenjem s turbopolnilnikom na izpušne pline

   Slika prikazuje motor vozila Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

   Srce vozila Mercedes AMG GLA 35 4MATIC je 2,0-litrski štirivaljni motor AMG z močjo 225 kW (306 KM)[1]. Prepričal vas bo s svojim turbopolnilnikom na izpušne pline Twinscroll s hitrim odzivanjem na vse premike pedala za plin. Poleg tega se pogon odlikuje tudi z visoko vlečno silo (400 Nm)<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št.&nbsp;595/2009 v veljavni izdaji.</p> in z izjemnim navdušenjem nad visokimi obrati. V sebi združuje optimalen odzivni čas pri nizkih vrtilnih frekvencah motorja in veliko povečanje moči tudi pri visokih vrtilnih frekvencah, kar zagotavlja čisti užitek v vožnji v vsaki situaciji.

   Osemstopenjski menjalnik AMG SPEEDSHIFT DCT

   Slika prikazuje osemstopenjski menjalnik AMG SPEEDSHIFT DCT.

   Menjalnik z dvojno sklopko pretvarja spontano odzivnost motorja AMG v čisti užitek v vožnji in navdušuje z dirkalnimi spremembami prestave, ob tem pa obvlada tudi bolj udobno pretikanje. S funkcijo RACE START boste dosegli optimalni pospešek iz mirovanja. Delne prekinitve vžiga pri prestavljanju v višjo prestavo ter samodejna funkcija vmesnega plina pri prestavljanju v nižjo prestavo še posebno v voznem programu S+ poskrbijo za čutno zvočno doživetje. Tako boste uživali v najboljšem iz dveh svetov.

   Pogon AMG Performance 4MATIC

   Slika prikazuje pogon AMG Performance 4MATIC+.

   Odzivni vsekolesni pogon AMG Performance 4MATIC s popolnoma variabilno porazdelitvijo moči superiorno moč motorja pretvarja v najboljše možno razmerje dinamike, trakcije in učinkovitosti. Lamelna sklopka z za AMG značilnim elektromehanskim upravljanjem odvisno od vozne situacije omogoča variabilno, spontano spremenljivo porazdelitev navora na pogonska kolesa. Rezultat je kombinacija odlične funkcionalnosti za vsak dan, velikega užitka pri vožnji po cesti in uravnoteženih terenskih lastnosti.

   Podvozje AMG RIDE CONTROL

   Slika prikazuje podvozje AMG RIDE CONTROL.

   Podvozje AMG RIDE CONTROL zvišuje vozno dinamiko in zagotavlja superiorno zmogljivost. Prilagodljivo blaženje nudi širok razpon med udobnim križarjenjem in športno nastavitvijo. Med programi Comfort, Sport ali Sport+ izbirate z enim samim pritiskom na gumb – in lastnosti podvozja se takoj spremenijo. Z nastavitvijo Comfort dobite uravnoteženo karakteristiko blaženja, Sport in Sport+ pa vam pomagata pri športni vožnji z bolj togo nastavitvijo. Izbira je vaša!

   Tristopenjski elektronski stabilizacijski program (ESP®)

   Slika ponazarja 3-stopenjski elektronski stabilizacijski program (ESP®).

   Tristopenjski elektronski stabilizacijski program ESP® hkrati omogoča varnost in užitek v vožnji, saj je z njim mogoče individualno spreminjati vozno dinamiko. S tipko ESP® lahko voznik izbira med tremi individualnimi nadzornimi strategijami za intervencije sistema ESP®: »ESP® ON« za visoko varnost, »ESP® SPORT HANDLING MODE« za športni način vožnje z večjim pogonskim momentom na zadnji premi in »ESP® OFF« za vožnjo po zaprtih dirkališčih. Trenutno aktivno stanje je prikazano na kombiniranem inštrumentu AMG.

   Izjemno zmogljiv zavorni sistem AMG

   Slika prikazuje izjemno zmogljiv zavorni sistem AMG.

   Kdor hitro pospešuje, mora imeti možnost, da enako hitro tudi zavira. Izjemno zmogljiv zavorni sistem AMG s srebrnimi zavornimi sedli in črnim napisom AMG spredaj je enakovreden nasprotnik močnega pogona. Omogoča natančno doziranje zavorne sile in tudi pri visoki obremenitvi ohranja stabilnost.

  • Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC+ in Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+

   Visoka zmogljivost in velika mera terenskega vozila: nova Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC+ in GLA 45 S 4MATIC+ sta z dvema dodatnima izvedbama motorjev in ustrezno opremo vodilna med kompaktnimi športnimi terenskimi vozili. Brezmejni užitek v vožnji in naklonjenost motošportu povezujeta s primernostjo za vsakdanjo uporabo.

   Slika prikazuje pogonski sklop vozila Mercedes-AMG GLA 45/45 S 4MATIC+.

   2,0-litrski štirivaljni motor AMG s polnjenjem s turbopolnilnikom na izpušne pline

   Slika kaže 2,0-litrski štirivaljni motor AMG s polnjenjem s turbopolnilnikom na izpušne pline vozila Mercedes-AMG GLA 45/45 S 4MATIC+.

   Tehnološko izpopolnjeni pogonski sklop z dvema litroma delovne prostornine in turbopolnilnikom TwinScroll je šampion zmogljivosti. Z močjo 285 kW (387 KM) in 480 Nm<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št.&nbsp;595/2009 v veljavni izdaji.</p> v GLA 45 4MATIC+ ali 310 kW (421 KM) in 500 Nm<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št.&nbsp;595/2009 v veljavni izdaji.</p> v GLA 45 S 4MATIC+ nadaljuje tradicijo predhodnika kot najmočnejši serijsko proizveden štirivaljni motor na svetu.

   AMG Performance 4MATIC+ z AMG TORQUE CONTROL

   Slika prikazuje AMG Performance 4MATIC+ vozila Mercedes-AMG GLA 45/45 S 4MATIC+.

   Vsekolesni pogon AMG Performance 4MATIC+ z AMG TORQUE CONTROL povezuje izjemno vozno tehniko z najboljšo možno trakcijo. Dve elektronsko upravljani lamelni sklopki na zadnji premi razporejata pogonski moment glede na vozni program in situacijo namensko različno na levo ali desno zadnje kolo.

   Vozni program RACE in AMG DYNAMICS

   Slika prikazuje medijski prikazovalnik vozila Mercedes-AMG GLA 45/45 S 4MATIC+.

   Za GLA 45 S 4MATIC+ (GLA 45 4MATIC+ s paketom AMG DYNAMIC PLUS) je z AMG DYNAMIC SELECT v pripravljenosti vozni program RACE z natančnim upravljanjem časov pretikanja, odzivanja na plin in nastavitev podvozja. Uravnavanje vozne dinamike AMG DYNAMICS razširi funkcije elektronskega stabilizacijskega programa ESP® za porazdelitev sile pogona in karakteristiko krmiljenja.

   Izjemno zmogljiv zavorni sistem AMG

   Slika prikazuje izjemno zmogljiv zavorni sistem AMG vozila Mercedes-AMG GLA 45/45 S 4MATIC+.

   GLA 45 4MATIC+ s sivo lakiranimi zavornimi sedli in belim napisom AMG ponuja z izjemno zmogljivim zavornim sistemom AMG stabilno zaviranje v vsakem trenutku. Večji zavorni sistem, primeren za dirkalni šport, pri GLA 45 S 4MATIC+ je poudarjen z rdeče lakiranimi zavornimi sedli in črnim napisom AMG.

  Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC: kombinirana poraba goriva: 9,1–8,6 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 208–196 g/km;
  Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC+: kombinirana poraba goriva: 9,9–9,4 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 225–213 g/km;
  Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+: kombinirana poraba goriva: 9,9–9,4 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 225–214 g/km<p>Navedene vrednosti so bile izračunane po predpisanem merilnem postopku. To so »vrednosti CO<sub>2</sub>&nbsp;po protokolu WLTP« v povezavi s 3. točko 2. člena Izvedbene uredbe komisije (EU) 2017/1153. Na podlagi tega so izračunani podatki o porabi goriva. Poraba električne energije in domet sta bila izračunana na podlagi Uredbe (EU) 2017/1151.</p>