Učinkovita toplotna arhitektura, ki zmanjšuje porabo električne energije.

Na sliki so prikazane komponente visokovoltnega litij-ionskega akumulatorja v vozilu EQA, popolnoma električnem kompaktnem športnem terenskem vozilu Mercedes-EQ.

Učinkovita toplotna arhitektura, ki zmanjšuje porabo električne energije.

Dovršena toplotna arhitektura vozila EQA deluje zelo učinkovito: toplotna črpalka prenaša toploto z nižje na višjo raven temperature. Na ta način lahko »hladno toploto«, ki pogosto nastane v vozilu na električni pogon, uporabimo za ogrevanje notranjosti. Pregled mehanizmov delovanja toplotne črpalke v vozilu EQA:

  • Učinkovito ponovno segrevanje z obtočnim zrakom: velika količina obtočnega zraka omogoča, da je potreba po segrevanju (svežega) zraka manjša. Da bi zmanjšal rosenje, vozilo ustrezno ohladi obtočni zrak in iz njega odstrani vlago. Odstranjena toplota se preko vodno hlajenega kondenzatorja in izmenjevalnika toplote vrne v notranjost – toplota je tako »reciklirana«.
  • Uporaba odpadne toplote električnega pogonskega sklopa.
  • Uporaba odpadne toplote iz visokovoltnega akumulatorja: če je temperatura baterije nad mejno vrednostjo, lahko odpadno toploto uporabimo za ogrevanje notranjosti.