• Sistem PRE-SAFE® PLUS

  Sistem PRE-SAFE® PLUS

  Sistem PRE-SAFE® PLUS

  Ta razširjeni sistem PRE-SAFE® lahko ob grozečem trku v zadek, ko vozilo stoji, sproži preventivne ukrepe za zaščito potnikov. Sistem obsega tudi opozorilo za zadaj vozeča vozila ali popolno zaviranje stoječega vozila.

 • Aktivni zavorni asistent s funkcijo za križišče

  Aktivni zavorni asistent s funkcijo za križišče

  Slika prikazuje način delovanja aktivnega zavornega asistenta s funkcijo za križišče v limuzini razreda E.
  Ponovni ogled

  Aktivni zavorni asistent s funkcijo za križišče

  Sistem lahko v primeru prepoznane nevarnosti nezgode voznika opozori, mu pomaga pri zasilnem zaviranju ali v nujnih primerih celo samodejno zavira. Prepozna počasi vozeča in stoječa vozila, prečni promet v križiščih, vozila na repu zastoja in pešce v nevarnem območju.

  Na voljo samo kot sestavni del paketa z asistentom za vožnjo ali paketa z asistentom Plus za vožnjo.

 • Paket za ohranjanje smeri

  Paket za ohranjanje smeri

  Slika ponazarja delovanje paketa za ohranjanje smeri v limuzini razreda E, ki lahko z integriranim asistentom za mrtvi kot opozarja na vozila v mrtvem kotu.

  Paket za ohranjanje smeri

  Asistent za mrtvi kot in aktivni asistent za ohranjanje smeri lahko voznika z vizualnimi in zvočnimi signali posvarita pred vozili v mrtvem kotu ter ga z vibriranjem volana opozorita pred nenamernim zapuščanjem voznega pasu. Aktivni asistent za ohranjanje smeri lahko z zaviranjem pomaga preprečevati trke.

 • Asistent za prepoznavanje prometnih znakov

  Asistent za prepoznavanje prometnih znakov

  Slika ponazarja funkcijo asistenta za prepoznavanje prometnih znakov, ki lahko prepozna in pokaže hitrostne omejitve.

  Asistent za prepoznavanje prometnih znakov

  Sistem lahko prepozna in pokaže hitrostne omejitve, prepovedane uvoze ter prepovedi prehitevanja in njihove ukinitve. Če v ulico zapeljete iz prepovedane smeri, se v primeru ustrezno postavljenih prometnih znakov prikaže vizualno in zvočno opozorilo.

  Na voljo samo v povezavi s sistemom COMAND Online.

  Asistent za prepoznavanje prometnih znakov in posamezne funkcije niso na voljo v vseh državah. Vizualno in zvočno opozorilo na napačen uvoz pri ustreznih prometnih znakih je za zdaj na voljo le v Nemčiji.

 • Stranski sistem PRE-SAFE® Impuls

  Stranski sistem PRE-SAFE® Impuls

  Slika prikazuje dve nasproti vozeči vozili na križišču.
  Ponovni ogled

  Stranski sistem PRE-SAFE® Impuls

  Stranski sistem PRE-SAFE® Impuls razširja koncept pasivne zaščite tako, da voznika in sovoznika pripravi na bočno trčenje. Senzorji lahko s pomočjo razširjenega delovanja prepoznajo, da bo v vaše vozilo trčil drug udeleženec v prometu. Nato so potniki s pomočjo aktivnih sedežnih elementov prestavljeni v položaj, ki je v primeru trka bolj ugoden. To pa lahko zmanjša nevarnost poškodb.

  Na voljo samo kot sestavni del paketa z asistentom Plus za vožnjo.

 • Sistem PRE-SAFE®

  Sistem PRE-SAFE®

  Sistem PRE-SAFE®

  Sistem lahko že pred voznikom prepozna kritične vozne situacije in v primeru grozeče nevarnosti aktivira preventivne ukrepe za zaščito potnikov. Poleg reverzibilnega zategovanja varnostnih pasov in drugih ukrepov vsebuje obseg funkcij tudi zvok PRE-SAFE®.

 • Aktivni asistent za ohranjanje razdalje DISTRONIC

  Aktivni asistent za ohranjanje razdalje DISTRONIC

  Aktivni asistent za ohranjanje razdalje DISTRONIC

  Aktivni asistent za ohranjanje razdalje DISTRONIC razbremeni voznika na dolgih vožnjah in v gostem prometu s pogostim ustavljanjem in speljevanjem. Po potrebi lahko želeno razdaljo in hitrost preprosto nastavite na večfunkcijskem volanu.