Limuzine razreda E Mercedes-AMG.

Navor

520 Nm do 850 Nm<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p>

Pospešek

4,5 s do 3,4 s

od 0 do 100 km/h

Moč

320 kW do 450 kW<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p>

Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ kombinirana poraba goriva: 9,6–9,1 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 218–207 g/km;
Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ kombinirana poraba goriva: 12,3–11,9 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 281–270 g/km<p>Navedene vrednosti so bile izračunane po predpisanem merilnem postopku. To so »vrednosti CO<sub>2</sub>&nbsp;po protokolu WLTP« v povezavi s 3. točko 2. člena Izvedbene uredbe komisije (EU) 2017/1153. Na podlagi tega so izračunani podatki o porabi goriva. Poraba električne energije in domet sta bila izračunana na podlagi Uredbe (EU) 2017/1151.</p>

Odlike vozila


Moč dirkalnika, združena s profesionalnostjo poslovne limuzine.

Limuzina razreda E Mercedes-AMG je že tradicionalno paradni primer zmogljivostne limuzine. In tako bo ostalo tudi v prihodnje. S tem modelom se lahko sproščeno odpravite tako na poslovno srečanje kot tudi na športno vožnjo.

Odlike vozila


Moč dirkalnika, združena s profesionalnostjo poslovne limuzine.

Limuzina razreda E Mercedes-AMG je že tradicionalno paradni primer zmogljivostne limuzine. In tako bo ostalo tudi v prihodnje. S tem modelom se lahko sproščeno odpravite tako na poslovno srečanje kot tudi na športno vožnjo.

Na sliki je prikazana zunanjost limuzine razreda E Mercedes-AMG.

Zunanjost

Na sliki je prikazana notranjost limuzine razreda E Mercedes-AMG.

Notranjost

Na sliki je prikazana limuzina razreda E Mercedes-AMG.

Zmogljivost

Zunanje oblikovanje


Za prvi vtis ni druge priložnosti.

Zunanje oblikovanje


Za prvi vtis ni druge priložnosti.
 • Mercedes-AMG E 53 4MATIC+

  Vstopite v svet vozne zmogljivosti razreda E, ki se z Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ predstavlja v nadgrajenem čustveno-dinamičnem dizajnu. Sprednji del daje razredu E Performance še bolj impresiven videz.

  Slika prikazuje zunanjost limuzine Mercedes-AMG E 53 4MATIC+.

  Maska hladilnika AMG

  Slika prikazuje limuzino Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ od spredaj.

  Ob prvem stiku z vozilom Mercedes-AMG E 53 4MATIC bosta vašo pozornost takoj pritegnila sprednja maska hladilnika AMG v obliki črke A ter sprednji spodnji ščitnik s posebno kromirano sprednjo spodnjo aerodinamično oblogo in modificiranimi dovodnimi mrežami za zrak. Enako ne morete spregledati tudi oblikovanja ravnih žarometov LED.

  Zadnji spodnji ščitnik AMG in izpušna naprava AMG

  Slika prikazuje limuzino Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ od zadaj.

  Pogled na zadek navdušuje v vseh pogledih z dvodelnimi lučmi na zadku z notranjim oblikovanjem, zadnjim spodnjim ščitnikom in nastavljivo izpušno napravo AMG s posebnima okroglima dvojnima okvirjema izpušnih cevi. Točno tako vozilo, ko smo si ga predstavljali – izstopa, vendar ni nikoli vsiljiv.

  Platišča iz lahke kovine AMG

  Slika prikazuje platišča iz lahke kovine AMG limuzine Mercedes-AMG E 53 4MATIC+.

  Izrazitost sloga AMG Styling daje modelu Mercedes-AMG E 53 4MATIC + dinamičen videz že v mirovanju. Zmogljivost vozila še dodatno poudarjajo markantni detajli, kot so aerodinamično optimizirana 48,3-centimetrska (19-palčna) platišča iz lahke kovine AMG s 5 dvojnimi kraki.

 • Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ in Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+

  Izrazi, kot sta »športnost« ali »dinamičnost«, se pogosto omenjajo v povezavi s športnimi avtomobili. Toda modeli 63 razreda E Mercedes-AMG te kriterije izpolnjujejo že na prvi pogled: dinamika jih obdaja tudi v mirujočem stanju. Njihov ekspresiven videz pa zahteva spoštovanje.

  Slika prikazuje zunanjost limuzine Mercedes-AMG E 63 4MATIC+.

  Maska hladilnika, značilna za AMG

  Slika prikazuje limuzino Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ od spredaj.

  Markantna maska hladilnika AMG v obliki črke A in ekskluzivni sprednji spodnji ščitnik AMG s sprednjo spodnjo aerodinamično oblogo in modificiranimi dovodnimi mrežami za zrak že na prvi pogled še dodatno poudarjajo samozavesten videz. Učinkovito ga dopolnjuje oblikovanje žarometov LED.

  Zadnji spodnji ščitnik AMG in okvirja izpušnih cevi AMG

  Slika prikazuje limuzino Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ od zadaj.

  Celostna dinamična podoba vozila Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ navdušuje z intenzivnim izžarevanjem. To vključuje oblikovalske poudarke, kot so na primer dvodelne luči na zadku, zadnji spodnji ščitnik z difuzorjem, za model S značilni okvirji izpušne cevi in 50,8-centimetrska (20-palčna) platišča iz lahke kovine AMG s petimi dvojnimi kraki.

  Platišča iz lahke kovine AMG

  Slika prikazuje zunanjost limuzine Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+.

  Platišča iz lahke kovine AMG niso samo v tehničnem pogledu sestavni del vsakega modela vozila Mercedes-AMG. Nepogrešljiva so tudi kot paša za oči. Kolekcija obsega kolesa velikosti 48,3 cm (19 palcev) in 50,8 cm (20 palcev), slednja tudi v obliki kovanih platišč. Tako bo paradiranje še bolj razburljivo.

Notranje oblikovanje


Odkrijte navdušujoče podrobnosti.

Notranje oblikovanje


Odkrijte navdušujoče podrobnosti.

 • Mercedes-AMG E 53 4MATIC+

  Notranjost modelov pozdravlja potnike z opremo, ki je narejena posebej za modele AMG, luksuznimi materiali in najnovejšo generacijo informacijsko-razvedrilnega sistema MBUX. Zmogljivost ni bila še nikoli tako prijetna na dotik – volan AMG Performance zagotavlja hitre reakcije, s tipkami na volanu AMG pa boste ves čas osredotočeni na cesto.

  Slika prikazuje notranjost limuzine Mercedes-AMG E 53 4MATIC+.

  Polje za upravljanje s prsti v sredinski konzoli

  Slika prikazuje notranjost limuzine Mercedes-AMG E 53 4MATIC+.

  S poljem za upravljanje s prsti lahko upravljate prikazovalnik sistema MBUX kot s pametnim telefonom. Okoli njegove površine so nameščeni dodatni upravljalni elementi. Tako imate ves čas neposredni dostop do pomembnih funkcij, kot so vozni programi AMG DYNAMIC SELECT, funkcije vozila ali navigacija.

  Sedeži AMG Performance

  Slika prikazuje notranjost limuzine Mercedes-AMG E 53 4MATIC+.

  Opcijski sedeži AMG Performance v črnem/titanovo sivem pearl napa usnju z rdečimi kontrastnimi šivi za voznika in sovoznika predstavljajo filozofijo AMG: največ športnosti v sedečem položaju in s tem maksimalen nadzor pri upravljanju. Poleg tega bo tudi njihov videz privlačil poglede.

  Digitalni kokpit

  Slika prikazuje kokpit limuzine Mercedes-AMG E 53 4MATIC+.

  Vizualno se oba prikazovalnika za kombinirani inštrument in multimedijski prikazovalnik pod skupnim prekrivnim steklom zlivata v širokozaslonski kokpit. Za kombinirani inštrument lahko stranka izbira med tremi slogi prikaza: AMG »Modern Classic«, »Sport« in »Supersport«. Še posebej markanten je način »Supersport« s sredinskim okroglim merilnikom vrtilne frekvence in dodatnimi informacijami v obliki prečke levo in desno od merilnika vrtilne frekvence.

 • Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ in Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+

  Značilni dizajni prikazov AMG, kot denimo način »Supersport« s sredinskim okroglim merilnikom vrtilne frekvence, bodo pospešili vas srčni utrip. S funkcijo AMG TRACK PACE lahko svoje vozniško znanje analizirate na zaprtih trasah. V povezavi s paketom AIR-BALANCE pa vas bo prvič obdajala ekskluzivna dišava AMG # 63.

  Slika prikazuje notranjost limuzine Mercedes-AMG E 63 4MATIC+.

  Volani AMG

  Slika prikazuje volan limuzine Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+.

  Vse pod nadzorom: z volanom AMG Performance boste doživeli odličen oprijem in natančne odzive. Volan pa prepriča tudi z videzom: s tremi kraki, spodaj sploščen, perforiran v območju prijemanja, z gumbi za upravljanje na dotik, prestavnima ročicama v aluminiju in tipkami AMG na volanu.

  Digitalni kokpit

  Slika prikazuje kokpit limuzine Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+.

  Prek popolnoma digitalnega kokpita z dvema prikazovalnikoma z visoko ločljivostjo lahko vozilo upravljate tako intuitivno kot pametni telefon. Pri vklopu navigacije se virtualni svet združi z resničnim, ko se na digitalnem prikazovalniku z živo sliko prikazujejo grafične navigacijske in prometne informacije.

  Multimedijski sistem MBUX s kombiniranim inštrumentom in značilnimi dizajni prikazov AMG

  Slika prikazuje kokpit limuzine Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+.

  Značilni dizajni prikazov AMG, kot denimo način »Supersport« s sredinskim okroglim merilnikom vrtilne frekvence, bodo pospešili vas srčni utrip. S funkcijo AMG TRACK PACE lahko svoje vozniško znanje analizirate s pomočjo časov posameznih prevoženih krogov na zaprtih trasah. S poljem za upravljanje s prsti lahko medijski prikazovalnik upravljate kot s pametnim telefonom.

  Sedeži AMG Performance

  Slika prikazuje notranjost limuzine Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+.

  Sedeži AMG Performance v črnem/titanovo sivem pearl napa usnju z rumenimi kontrastnimi šivi dajejo notranjosti športno ekskluziven videz. Tako bosta voznik in sovoznik zaradi izboljšane bočne opore tudi med dinamično vožnjo na sedežu sedela varno, voznik pa bo pri upravljanju vozila maksimalno suveren.

Oprema AMG


Individualnost je več kot seštevek lastnosti.

Oprema AMG


Individualnost je več kot seštevek lastnosti.

  Nočni paket AMG

  Slika prikazuje limuzino Mercedes-AMG E 53 4MATIC+.

  Nočni paket AMG oplemeniti zunanjost vozila z izbranimi elementi v svetleči se črni barvi. S tem – glede na želeno barvo laka – nastanejo močni kontrasti ali tekoči prehodi. Razburljivi poudarki ali suverena zadržanost: v obeh primerih poudarja vaš smisel za individualno dinamični dizajn.

  Paket karbona AMG za zunanjost I in II

  Slika prikazuje limuzino Mercedes-AMG E 53 4MATIC+.

  Visokozmogljivi material se sreča z visokozmogljivim vozilom: elementi iz karbona za zunanjost poudarjajo zmogljivi značaj vašega vozila Mercedes-AMG in poskrbijo, da deluje še bolj športno. Prednosti in učinki materiala se popolnoma skladajo s filozofijo AMG.

  Paket sedežev High-End AMG Performance

  Slika prikazuje limuzino Mercedes-AMG E 53 4MATIC+.

  Popolna bočna opora za dinamične manevre – v povezavi z estetiko in udobjem. Novi paket sedežev High-End AMG Performance obvlada vse discipline. Stranice sedeža nastavite s funkcijo sedeža za nastavitev več položajev in električno prilagodite položaj sedeža. Poleg tega izberite individualno usnjeno oblazinjenje z integriranim ogrevanjem sedeža.

  Aplikacija AMG TRACK PACE*

  Slika prikazuje aplikacijo AMG TRACK PACE na prikazovalniku limuzine razreda E Mercedes-AMG E 53 4MATIC+.

  AMG TRACK PACE vaše vozilo AMG spremeni v virtualnega dirkalnega inženirja. S časi krogov, sektorjev in pospeševanja ter izbranimi telemetričnimi podatki, ki se prikazujejo v živo, lahko načrtno analizirate in izboljšate svoje vozne sposobnosti na zaprtih progah.

  *Ta oprema je kot funkcija on-demand na voljo tudi z naknadnim aktiviranjem v vozilu. Za to je potrebna registracija na portalu Mercedes me, strinjanje s pogoji uporabe storitev Mercedes me connect ter vsaj začasna povezava med vozilom in uporabniškim računom. Poleg tega aktiviranje zahteva podatkovno povezavo z vozilom in ustrezno opremo v vozilu. Izbrana funkcija on-demand se trajno aktivira za uporabo v vozilu, tudi če naknadno prekličete storitve Mercedes me connect in prekinete povezavo vozila z uporabniškim računom. Prek Mercedes me ali pri pooblaščenem partnerju Mercedes-Benz izveste vse o tehničnih pogojih.

  Izjemno zmogljiva keramična večplastna zavorna naprava AMG

  Slika prikazuje izjemno zmogljivo keramično zavorno napravo AMG limuzine Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+.

  Zanesljivo delovanje v ekstremnih situacijah, tudi po več zaporednih zaviranjih s polno silo: izjemno zmogljiva keramična zavorna naprava AMG omogoča vrhunske zaviralne lastnosti, na katere se lahko zanesete tudi v izrednih situacijah. Poleg tega je lažja od običajnih zavornih sistemov, manjša nevzmetena masa pa pomeni boljšo vozno dinamiko in okretnost.

  Zaradi težav pri dobavi je lahko začasno omejena razpoložljivost komunikacijskega modula (LTE) v nekaterih vozilih. To zlasti zadeva storitve Mercedes me connect, vključno s sistemom za klic v sili (eCall). Neprestano posodobljene informacije so na voljo pri prodajalcih Mercedes-Benz.

  Slika prikazuje limuzino Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ od spredaj.
  Slika prikazuje limuzino Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ od zadaj.
  Slika prikazuje limuzino Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ od spredaj.
  Slika prikazuje limuzino Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ od zadaj.
  Slika prikazuje limuzino Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ od spredaj.
  Slika prikazuje limuzino Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ od zadaj.
  Slika prikazuje limuzino Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ od spredaj.
  Slika prikazuje limuzino Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ od zadaj.
  Slika prikazuje limuzino Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ od spredaj.
  Slika prikazuje limuzino Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ od zadaj.
  Slika prikazuje limuzino Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ od spredaj.
  Slika prikazuje limuzino Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ od zadaj.
  • Sprednja stran
  • Zadnja stran

  Ta izbira ni na voljo.

  Izbrana linija opreme obsega samorazličice opreme za zunanjostkaravana razreda E Mercedes-AMG. 

   

  • Mercedes-AMG E 53 4MATIC+
  • Mercedes-AMG E 63 4MATIC+
  • Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+

  Ta izbira ni na voljo.

  Izbrana linija opreme obsega samorazličice opreme za zunanjostkaravana razreda E Mercedes-AMG. 

   

  • Mercedes-AMG E 53 4MATIC+
  • Mercedes-AMG E 63 4MATIC+
  • Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+

  Kliknite in povlecite

  Izberite dve različici opreme in premaknite drsnik, da dobite primerjavo.

  Sprememba različice opreme
  Izbira različice opreme

  Izberite dve različici opreme za medsebojno primerjavo. 

  • Mercedes-AMG E 53 4MATIC+
  • Mercedes-AMG E 63 4MATIC+
  • Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+
  • Mercedes-AMG E 53 4MATIC+
  • Mercedes-AMG E 63 4MATIC+
  • Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+

  Zmogljivost


  Udarni trojček.

  Zmogljivost


  Udarni trojček.

  • Mercedes-AMG E 53 4MATIC+

   Limuzina razreda E Mercedes-AMG je že dolgo paradni primer »poslovnega dirkalnika« – prave zmogljivostne limuzine. Odkrijte izbor tehničnih poudarkov, ki omogočajo bolj dinamična vozna doživetja z vozilom Mercedes-AMG E 53 4MATIC+.

   Slika prikazuje limuzino Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ v stranskem pogledu od zadaj.

   Paket AMG DYNAMIC PLUS

   Slika prikazuje limuzino Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ v stranskem pogledu od spredaj.

   Opcijski paket AMG DYNAMIC PLUS pomeni največji možni užitek v vožnji in največjo možno agilnost. Združuje številne visokozmogljive komponente v en privlačen paket, ki zajema najpomembnejšo dodatno opremo za še večjo vozno dinamiko. Tako bo vožnja še bolj nabita s čustvi.

   Menjalnik AMG SPEEDSHIFT TCT 9G

   Slika prikazuje menjalnik AMG SPEEDSHIFT TCT 9G limuzine Mercedes-AMG E 53 4MATIC+.

   Serijski menjalnik AMG SPEEDSHIFT TCT 9G združuje učinkovitost, dinamičnost in varnost. Športne voznike navdušuje s svojo dinamično prestavno karakteristiko in čutno funkcijo vmesnega plina, odvisno od voznega programa pa omogoča športno hitro ali udobno in skoraj neopazno pretikanje.

   Nastavljiva izpušna naprava AMG Performance

   Slika prikazuje limuzino Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ od zadaj.

   Opcijska izpušna naprava AMG Performance bo poskrbela za prav posebno doživetje zvoka. Nastavljive lopute za izpušne pline vam omogočajo, da s pritiskom gumba spremenite zvok svojega vozila. Glede na izbrani vozni program se vozilo po želji lahko oglaša z zvoki zadržanega udobja pa vse do čustveno nabitega rjovenja.

  • Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ in Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+

   Pozabite na vsakdanje skrbi in doživite intenzivno moč s svojim individualno zasnovanim vozilom Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ ali E 63 S 4MATIC+. Brezkompromisno športnost za angažirane voznike ponuja paket AMG DYNAMIC PLUS s tipkami na volanu AMG in dodatnimi voznimi programi za dirkalne proge.

   Slika prikazuje limuzino Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ v stranskem pogledu od zadaj.

   Sistem AMG DYNAMIC SELECT

   Slika prikazuje medijski prikazovalnik limuzine Mercedes-AMG E 63 4MATIC+.

   S petimi voznimi programi (šestimi pri E 63 S 4MATIC+) AMG DYNAMIC SELECT imate na krovu osebnega dirkalnega inženirja. Glede na situacijo ali razpoloženje okrepite športni značaj svojega vozila. Vsi programi se s posebnim simbolom tudi vizualno prikažejo v kombiniranem inštrumentu AMG.

   Menjalnik AMG SPEEDSHIFT MCT 9G

   Slika prikazuje menjalnik AMG SPEEDSHIFT MCT 9G limuzine Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+.

   Menjalnik AMG SPEEDSHIFT MCT 9G vas optimalno podpira pri dinamičnem načinu vožnje in vsako vožnjo začini s pravim pridihom avtomobilskega športa. Športno hitro spreminjanje prestav ali udobno, komaj opazno pretikanje sta odvisna od voznega programa: zaradi kar devetih prestav motor še posebno pogosto deluje v optimalnem območju vrtilne frekvence.

   Dinamični ležaji motorja AMG

   Slika prikazuje podrobni posnetek preseka motorja limuzine Mercedes-AMG E 63 4MATIC+.

   Dinamični ležaji motorja AMG pri vozilih E 63 S 4MATIC+ premoščajo nasprotje med kolikor mogoče mehkim uležajenjem za visoko raven udobja in trdim ležaji za večjo vozno dinamiko. V vsaki vozni situaciji skrbijo za najboljšo možno povezavo motorja s karoserijo in tako omogočajo oboje hkrati.

  Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ kombinirana poraba goriva: 9,6–9,1 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 218–207 g/km;
  Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ kombinirana poraba goriva: 12,3–11,9 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 281–270 g/km<p>Navedene vrednosti so bile izračunane po predpisanem merilnem postopku. To so »vrednosti CO<sub>2</sub>&nbsp;po protokolu WLTP« v povezavi s 3. točko 2. člena Izvedbene uredbe komisije (EU) 2017/1153. Na podlagi tega so izračunani podatki o porabi goriva. Poraba električne energije in domet sta bila izračunana na podlagi Uredbe (EU) 2017/1151.</p>