Umetnost zmogljivosti.

Umetnost zmogljivosti.

Kupe Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ prenese umetnost zmogljivosti na cesto. Sprednji spodnji ščitnik AMG z ekspresivno, za AMG značilno masko hladilnika z dvojno lamelo ustvarja precej bolj športno podobo tega vozila, kot smo vajeni. Aerodinamično optimizirana, črna spolirana 20-palčna platišča iz lahke kovine AMG s 5 dvojnimi kraki prenašajo veselje naših inženirjev na asfalt. Novi koncept pogona postane viden s ploščico »Turbo 4MATIC+« na blatniku. Opcijska nastavljiva izpušna naprava AMG Performance bo poskrbela za prav posebno zvočno doživetje: užitek za ušesa in paša za oči.

Za fantastičen razvoj moči in vozno kulturo v kupeju Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ skrbi novi 6-valjni vrstni motor z EQ Boost. Pokrov motorja z izboklinami ter ekspresivni sprednji spodnji ščitnik AMG nakazujeta, kolikšno moč ima to vozilo v sebi. Novi izraz umetnosti zmogljivosti: črni kromirani dvojni okrogli okvirji izpušne cevi, ekspresivni difuzor v mat črni ter svetleče se črno lakiran okrasni element nočnega paketa AMG. Dovršena mojstrovina.

Umetnik zmogljivosti.

Slika prikazuje notranjost kupeja Mercedes-AMG E 53 4MATIC+.
Slika prikazuje 3,0-litrski motor R6 z zaganjalnikom in generatorjem EQ Boost.

Umetnik zmogljivosti.

Popolna rešitev za uresničitev tega, kar obljublja naša oblika kupeja: užitek v vožnji na vseh ravneh. Sedeži z značilno sedežno grafiko AMG in ploščica »AMG« ponujajo optimalno oporo. Ambientna osvetlitev spremeni notranjost v umetnino: 64 barv, deset barvnih svetov in posebni učinki. AMG DYNAMIC SELECT prilagodi zmogljivostno karakteristiko vozila vašim željam in potrebam: od voznih programov »Glätte« in »Comfort«, pa vse do »Sport« in »Sport+« ter »Individual«.

Novi motor za vozila Mercedes-AMG 53 simbolizira željo po napredku: 3,0-litrski motor R6 z močjo 320 kW<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p> (435 KM). Dodatno moč zagotavljata 48-voltna elektrifikacija in integrirani zaganjalnik in generator z močjo do 16 kW. Električni dodatni kompresor skrbi za izjemno odzivnost motorja v celotnem območju vrtljajev. Manjša poraba in dinamično pospeševanje.