CLA Shooting Brake Mercedes-AMG.

Takojšnja samostojnost.

Navor

400 Nm do 500 Nm<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p>

Pospešek

4,9 s do 4,0 s

z 0 na 100 km/h

Moč

225 kW do 310 kW<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p>

Odlike vozila


Tako, kot vi želite.

Vozila CLA Shooting Brake Mercedes-AMG s svojim športnim in hkrati funkcionalnim oblikovanjem v segmentu kompaktnih športnih vozil predstavljajo izjemen užitek v vožnji in primernost za vsakdanjo uporabo.

Odlike vozila


Tako, kot vi želite.

Vozila CLA Shooting Brake Mercedes-AMG s svojim športnim in hkrati funkcionalnim oblikovanjem v segmentu kompaktnih športnih vozil predstavljajo izjemen užitek v vožnji in primernost za vsakdanjo uporabo.

Slika prikazuje vozilo Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ Shooting Brake pred hangarjem.

Zunanjost

Slika prikazuje kokpit vozila Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake z voznikovega mesta.

Notranjost

Slika prikazuje vozilo Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ Shooting Brake od zadaj na letališču.

Zmogljivost

Zunanje oblikovanje


Takojšnja sprostitev.

Zunanje oblikovanje


Takojšnja sprostitev.

 • Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake

  Model Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake se s svojim izrazitim oblikovanjem jasno razlikuje od različice AMG Line. Najbolj vpadljivo: sprednji spodnji ščitnik AMG s posebnimi zračnimi loputami, oblogami vzdolžnih nosilcev AMG in spojlerskim robom v barvi vozila. Enako markantno: zadnji spodnji ščitnik AMG z značilnim videzom difuzorja.

  Slika prikazuje vozilo Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake pred lokalom.

  Sprednji spodnji ščitnik AMG

  Slika prikazuje sprednji spodnji ščitnik vozil Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake.

  Klasični AMG Styling z za AMG značilno masko hladilnika in napisom AMG ne dopušča dvomov o izvoru: samo pravi Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake ima sprednji spodnji ščitnik AMG z loputami na zunanjih odprtinah za zrak kot elementi za usmerjanje zraka. V dovodnih mrežah za zrak pogled pritegnejo posebno aerodinamične obloge in okrasni elementi v srebrno kromasti barvi.

  Zadnji spodnji ščitnik AMG

  Slika prikazuje vozilo Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake od zadaj.

  Tudi zadnji spodnji ščitnik je usklajen s tipičnim slogom AMG Style: z značilnim videzom difuzorja in levo in desno nameščenima okviroma izpušne cevi s premerom 90 milimetrov Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake tudi od zadaj daje športni vtis.

  Izjemno zmogljiv zavorni sistem AMG

  Slika prikazuje pnevmatike in zavore vozil Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake.

  Izjemno zmogljiv zavorni sistem AMG zagotavlja zanesljivo upočasnjevanje in kratke zavorne poti. Na sprednji premi se uporabljata 4-batni plavajoči zavorni sedli in 350 milimetrov velika zavorna koluta, na zadnji premi pa 1-batni plavajoči zavorni sedli in 330 milimetrov velika zavorna koluta. Tako je tudi pri športnem načinu vožnje zagotovljeno optimalno zaviranje.

 • Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ Shooting Brake in Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ Shooting Brake

  Legenda oblikovanja in šampion zmogljivosti v enem: Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ Shooting Brake in Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ Shooting Brake popolnoma očitno prepoznate po maski hladilnika, ki je značilna za AMG. Sorodnosti z oblikovanjem štirivratnega kupeja Mercedes-AMG GT 63 4MATIC+ skoraj ni mogoče skriti. Nič manj izrazit pa ni niti zadnji spodnji ščitnik AMG z markantno izpušno napravo AMG, obloge vzdolžnih nosilcev AMG in kolesa AMG skupaj s sprednjimi blatniki.

  Slika prikazuje vozilo Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC Shooting Brake od strani pred hangarjem.

  Sprednji spodnji ščitnik AMG

  Slika prikazuje za AMG značilno masko hladilnika vozil Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ Shooting Brake.

  Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ Shooting Brake in Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ Shooting Brake se od vozil Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake vidno razlikujeta po sprednjem spodnjem ščitniku AMG vključno z masko hladilnika, značilno za AMG. Maska hladilnika jasno nakazuje moč, ki se skriva pod pokrovom motorja.

  Dinamični pogled na zadnji del vozila

  Slika kaže zadek vozil Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ Shooting Brake.

  Tudi od zadaj je zmogljivost vozil Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ Shooting Brake in Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ Shooting Brake vidna na prvi pogled. Zadnji spodnji ščitnik AMG z značilnim videzom difuzorja in spojlerski rob AMG na spojlerju roba strehe ne dopuščata nobenega dvoma o tem, da gre sicer za karavan, ki pa ni tipičen družinski avto.

  Kolesa in blatniki AMG

  Slika prikazuje kolesa in blatnike vozil Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ Shooting Brake.

  Prava paša za oči: velik kolotek in široko izpostavljena blatnika z napisom »TURBO 4MATIC+«. Opcijska 19-palčna kovana platišča s križnimi kraki in rdeče lakiranimi zavornimi sedli poskrbijo za še bolj markantno zunanjost vozila Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.

  Vzdolžni nosilci AMG

  Slika kaže oblikovanje vozil Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ Shooting Brake od strani.

  Oblikovanje je vse: za modele Mercedes-AMG 45 so na voljo različni opcijski paketi. Denimo paket srebrnega kroma, ki ponuja spodnjo aerodinamično oblogo in obloge stranskih nosilcev v srebrno kromasti izvedbi, ali nočni paket, ki ponuja številne elemente vozila v svetleči se črni barvi.

Notranje oblikovanje


Takojšnje polnjenje.

Notranje oblikovanje


Takojšnje polnjenje.

 • Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake

  Tudi v notranjosti se nadaljuje dinamična estetika: športni sedeži z oblazinjenjem v imitaciji usnja ARTICO v neva sivi/črni barvi se popolnoma ujemajo z volanom AMG Performance v napa usnju. Samostojna sredinska konzola AMG je prav tako športno poudarjena in tudi kombinirani inštrument z menijem AMG ponuja dodatne informacije, kot so denimo prikaz prestave, meni Warm Up, merilnik pospeška, merilnik časa RACETIMER in podatki o motorju.

  Slika prikazuje notranjost vozila Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake.

  Kombinirani inštrument AMG

  Slika prikazuje kombinirani inštrument vozila Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake.

  Kombinirani inštrument AMG z razburljivo obliko, ki je tipična za AMG, ponuja pomembne informacije za športne voznike. Na medijskem prikazovalniku velikosti 10,25 palca (26 cm) so prav tako prikazane za AMG značilne vsebine, na primer logotip AMG ob zagonu, podatki vozila in motorja ter kot opcija tudi AMG TRACK PACE.

  Sredinska konzola AMG

  Slika prikazuje sredinsko konzolo vozila Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake.

  Ekskluzivna sredinska konzola AMG v sijajni črni barvi s tipkami za voznodinamične funkcije že v mirovanju opozarja na ogromen tehnični potencial. Poudarjeno športno, s sprednjim delom potegnjenim navzgor, so tam nameščena stikala za upravljanje ročnega načina delovanja menjalnika, tristopenjskega sistema ESP® in podvozja AMG RIDE CONTROL (opcija). To pa ni samo vizualna poslastica.

  Tipke na volanu AMG

  Slika prikazuje tipke na volanu v vozilu Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake.

  Z opcijskim volanom AMG Performance brez truda ostajate v neposrednem stiku s cesto in preprosto prilagajate različne parametre svojega športnega vozila. Okrogli regulator je namenjen upravljanju voznih programov. Obe navpično postavljeni barvni tipki zaslona in stikala je mogoče konfigurirati po želji. Z obema tipkama zaslona je mogoče s sredinske konzole prenesti še dodatne funkcije AMG na volan.

 • Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ Shooting Brake in Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ Shooting Brake

  Tudi notranjost vozila Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ Shooting Brake in Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ Shooting Brake s svojim športnim videzom poskrbi za občutek moči. Naj gre za kombinirani inštrument AMG, volan AMG Performance, športno sredinsko konzolo AMG ali športne sedeže: tako športen je lahko samo pravi Mercedes-AMG.

  Slika prikazuje notranjost vozil Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ Shooting Brake in Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ Shooting Brake.

  Kombinirani inštrument AMG

  Slika prikazuje kombinirani inštrument AMG vozil Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ Shooting Brake in Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ Shooting Brake.

  Kombinirani inštrument AMG s tremi različnimi slogi prikaza, vključno z načinom Supersport s sredinskim okroglim merilnikom vrtilne frekvence in dodatnimi informacijami v obliki paličnih grafikonov, je kot ustvarjen za športno vožnjo. Brezhibno zlit z multimedijskim sistemom MBUX.

  Volan AMG Performance

  Slika prikazuje volan AMG Performance vozil Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ Shooting Brake in Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ Shooting Brake.

  Volan AMG Performance, ki je na voljo kot opcija, z 12-urno oznako in napisom »AMG« tudi pri športnem slogu vožnje poskrbi za optimalno povezavo s cesto. Tipke na volanu AMG v treh različicah, ki so na voljo kot opcija, omogočajo upravljanje različnih nastavitev vozila.

  Sredinska konzola AMG

  Slika prikazuje sredinsko konzolo AMG vozil Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ Shooting Brake in Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ Shooting Brake.

  S poudarjeno športno sredinsko konzolo, ki je spredaj potegnjena navzgor, imate vse odlično pod nadzorom. Na njej najdete stikala za upravljanje ročnega načina menjalnika, tristopenjskega programa ESP® in podvozja AMG RIDE CONTROL.

Zaradi težav pri dobavi je lahko začasno omejena razpoložljivost komunikacijskega modula (LTE) v nekaterih vozilih. To zlasti zadeva storitve Mercedes me connect, vključno s sistemom za klic v sili (eCall). Neprestano posodobljene informacije so na voljo pri prodajalcih Mercedes-Benz.

Različice opreme AMG


Oblikujte si svoje vozilo CLA Shooting Brake Mercedes-AMG.

Različice opreme AMG


Oblikujte si svoje vozilo CLA Shooting Brake Mercedes-AMG.

  Nočni paket AMG

  Slika kaže nočni paket AMG vozil Mercedes-AMG Shooting Brake.

  Markantni oblikovni elementi v črni in svetleči se črni poudarjajo izraziti značaj vozila. Poseben učinek denimo dosežejo skladno lakirana sprednja spodnja aerodinamična obloga in črno pokromani okvirji izpušnih cevi. Poleg tega imajo toplotnoizolacijsko zatemnjene površine oken od stebrička B naprej tudi praktične prednosti.

  Nočni paket AMG II*

  Slika prikazuje nočni paket AMG in nočni paket AMG II.

  Nočni paket AMG II je idealen za individualiste, ki cenijo vrhunske detajle oblikovanja. Z elementi v svetleče se črni barvi bo vaš model Mercedes-AMG privlačil poglede.

  Paket za aerodinamiko AMG*

  Slika kaže nočni paket AMG in paket za aerodinamiko AMG vozil Mercedes-AMG Shooting Brake.

  Paket za aerodinamiko AMG, ki smo ga razvili v vetrovniku, izboljšuje vozne lastnosti pri velikih hitrostih in poskrbi za še več voznih užitkov. Priključni deli povečajo pritisno silo. Spojlerski rob AMG na strešnem spojlerju v sijajno črni barvi jasno kaže, da cilja na brezkompromisno zmogljivost.

  Paket srebrnega kroma AMG za zunanjost**

  Slika kaže paket srebrnega kroma AMG za zunanjost vozil Mercedes-AMG Shooting Brake.

  Popolna individualnost: paket srebrnega kroma za zunanjost AMG bo dodatno oplemenitil ekskluzivni značaj vašega vozila AMG. Sprednja spodnja aerodinamična obloga in okrasni vložki v oblogah vzdolžnih nosilcev so izvedeni v srebrno kromasti barvi.

  Aplikacija AMG TRACK PACE*

  Slika prikazuje medijski prikazovalnik vozil CLA Shooting Brake Mercedes-AMG s funkcijo AMG TRACK PACE.

  AMG TRACK PACE vaše vozilo AMG spremeni v virtualnega dirkalnega inženirja. S časi krogov, sektorjev in pospeševanja ter izbranimi telemetričnimi podatki, ki se prikazujejo v živo, lahko načrtno analizirate in izboljšate svoje vozne sposobnosti na zaprtih progah.

  *Ta oprema je kot funkcija on-demand na voljo tudi z naknadnim aktiviranjem v vozilu. Za to je potrebna registracija na portalu Mercedes me, strinjanje s pogoji uporabe storitev Mercedes me connect ter vsaj začasna povezava med vozilom in uporabniškim računom. Poleg tega aktiviranje zahteva podatkovno povezavo z vozilom in ustrezno opremo v vozilu. Izbrana funkcija on-demand se trajno aktivira za uporabo v vozilu, tudi če naknadno prekličete storitve Mercedes me connect in prekinete povezavo vozila z uporabniškim računom. Prek Mercedes me ali pri pooblaščenem partnerju Mercedes-Benz izveste vse o tehničnih pogojih.

  19-palčna večkraka platišča AMG iz lahke kovine

  Slika prikazuje bližnji posnetek platišč iz lahke kovine AMG.

  48,3-centimetrska (19-palčna) večkraka platišča iz lahke kovine AMG,
  črno lakirana, s pnevmatikami 245/35 R19 na 8,5J × 19 ET55.

  *Samo v povezavi z nočnim paketom AMG. **Na voljo samo za Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ in Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.

  Zaradi težav pri dobavi je lahko začasno omejena razpoložljivost komunikacijskega modula (LTE) v nekaterih vozilih. To zlasti zadeva storitve Mercedes me connect, vključno s sistemom za klic v sili (eCall). Neprestano posodobljene informacije so na voljo pri prodajalcih Mercedes-Benz.

  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozil Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozil Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozil Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ Shooting Brake.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozil Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ Shooting Brake.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozil Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake z nočnim paketom AMG.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozil Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake z nočnim paketom AMG.
  Slika prikazuje zunanjost vozila Mercedes-AMG A 35 4MATIC.
  Slika prikazuje zunanjost vozila Mercedes-AMG A 35 4MATIC.
  Slika prikazuje zunanjost vozila Mercedes-AMG A 45 4MATIC+.
  Slika prikazuje notranjost vozila Mercedes-AMG A 45 4MATIC+.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozil Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake s paketom za aerodinamiko AMG in nočnim paketom AMG.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozil Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake s paketom za aerodinamiko AMG in nočnim paketom AMG.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozil Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ Shooting Brake s paketom srebrnega kroma AMG.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozil Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ Shooting Brake s paketom srebrnega kroma AMG.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozil Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozil Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozil Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ Shooting Brake.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozil Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ Shooting Brake.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozil Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake z nočnim paketom AMG.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozil Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake z nočnim paketom AMG.
  Slika prikazuje zunanjost vozila Mercedes-AMG A 35 4MATIC.
  Slika prikazuje zunanjost vozila Mercedes-AMG A 35 4MATIC.
  Slika prikazuje zunanjost vozila Mercedes-AMG A 45 4MATIC+.
  Slika prikazuje notranjost vozila Mercedes-AMG A 45 4MATIC+.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozil Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake s paketom za aerodinamiko AMG in nočnim paketom AMG.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozil Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake s paketom za aerodinamiko AMG in nočnim paketom AMG.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozil Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ Shooting Brake s paketom srebrnega kroma AMG.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozil Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ Shooting Brake s paketom srebrnega kroma AMG.
  • Sprednji del
  • Zadek

  Ta izbira ni na voljo.

  Izbrana različica opreme vsebuje izključno opremo za zunanjost in notranjost novih vozil CLA Shooting Brake. 

  • Serijska oprema za CLA 35 4MATIC
  • Serijska oprema za CLA 45 4MATIC+
  • Nočni paket AMG za CLA 35 4MATIC
  • Nočni paket AMG II za CLA 35 4MATIC*
  • Nočni paket AMG II za CLA 45 4MATIC+*
  • Paket za aerodinamiko AMG za CLA 35 4MATIC*
  • Paket srebrnega kroma AMG za CLA 45 S 4MATIC+**

  Ta izbira ni na voljo.

  Izbrana različica opreme vsebuje izključno opremo za zunanjost in notranjost novih vozil CLA Shooting Brake. 

  • Serijska oprema za CLA 35 4MATIC
  • Serijska oprema za CLA 45 4MATIC+
  • Nočni paket AMG za CLA 35 4MATIC
  • Nočni paket AMG II za CLA 35 4MATIC*
  • Nočni paket AMG II za CLA 45 4MATIC+*
  • Paket za aerodinamiko AMG za CLA 35 4MATIC*
  • Paket srebrnega kroma AMG za CLA 45 S 4MATIC+**

  Kliknite in povlecite

  Izberite dve različici opreme in premaknite drsnik, da dobite primerjavo.

  Sprememba različice opreme
  Izbira različice opreme

  Izberite dve različici opreme za medsebojno primerjavo. 

  • Serijska oprema za CLA 35 4MATIC
  • Serijska oprema za CLA 45 4MATIC+
  • Nočni paket AMG za CLA 35 4MATIC
  • Nočni paket AMG II za CLA 35 4MATIC*
  • Nočni paket AMG II za CLA 45 4MATIC+*
  • Paket za aerodinamiko AMG za CLA 35 4MATIC*
  • Paket srebrnega kroma AMG za CLA 45 S 4MATIC+**
  • Serijska oprema za CLA 35 4MATIC
  • Serijska oprema za CLA 45 4MATIC+
  • Nočni paket AMG za CLA 35 4MATIC
  • Nočni paket AMG II za CLA 35 4MATIC*
  • Nočni paket AMG II za CLA 45 4MATIC+*
  • Paket za aerodinamiko AMG za CLA 35 4MATIC*
  • Paket srebrnega kroma AMG za CLA 45 S 4MATIC+**
  *Samo v povezavi z nočnim paketom AMG. **Na voljo samo za Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ in Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.

  Doživite CLA Shooting Brake zdaj.

  Poskusna vožnja – Mercedes-Benz

  Prijavite se na testno vožnjo.

  Iskanje trgovca Mercedes-Benz

  Poiščite trgovca v svoji bližini.

  Zmogljivost


  Takojšnje očaranje.

  Zmogljivost


  Takojšnje očaranje.

  • Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake

   Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake poganja 2,0-litrski štirivaljni turbomotor z močjo 225 kW[1] (306 KM), ki v 5,0 sekunde pospeši z 0 na 100 km/h. Serijski vsekolesni pogon popolnoma prilagodljivo porazdeljuje pogonsko moč od pogona samo na sprednja kolesa pa do porazdelitve 50 : 50. Pogon AMG Performance 4MATIC združuje najboljšo trakcijo in izjemen užitek v vožnji. Menjalnik z dvojno sklopko AMG SPEEDSHIFT DCT 7G z zmožnostjo pospeševanja poskrbi za piko na i pri vseh hitrostih: takojšnje navdušenje.

   Slika prikazuje vozilo Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake od zadaj.

   2,0-litrski štirivaljni turbomotor

   Slika prikazuje 2,0-litrski štirivaljni turbomotor vozila Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.

   2,0-litrski štirivaljni motor AMG s polnjenjem s turbopolnilnikom na izpušne pline in močjo 225 kW<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p> (306 KM), 400 Nm<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p> ki se odlikuje s tehnologijo Twin-Scroll, vodnim hlajenjem polnilnega zraka in samostojno izvedenim vsesavanjem zraka (napeljava čistega zraka).

   Pogon AMG Performance 4MATIC

   Slika prikazuje vsekolesni pogon AMG Performance 4MATIC vozila Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.

   Elektromehanska lamelna sklopka s še hitrejšim odzivanjem za popolnoma spremenljivo porazdelitev sile in izjemno trakcijo pri pospeševanju iz ovinkov. Različni vozni programi Comfort, Sport ali Sport+ skrbijo za užitek v vožnji od udobne do najbolj športne vožnje.

   Menjalnik AMG SPEEDSHIFT DCT 7G

   Slika prikazuje menjalnik AMG SPEEDSHIFT DCT 7G vozila Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.

   Menjalnik AMG SPEEDSHIFT DCT 7G je idealni partner za športno vožnjo. Na željo lahko menjalnik z dvojno sklopko navduši z izjemno hitrimi spremembami prestave, nudi pa tudi komaj zaznavno pretikanje s poudarkom na udobju. Tako boste uživali v najboljšem iz dveh svetov. Dirkanje ali udobje na dolgih vožnjah – izbira je vaša!

   Podvozje AMG RIDE CONTROL

   Slika prikazuje podvozje AMG RIDE CONTROL vozila Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.

   Podvozje AMG RIDE CONTROL vam odpira vrata do vrhunske zmogljivosti v vsakdanu in na dirkališču. Prilagodljivo blaženje nudi širok razpon med udobno in zelo športno nastavitvijo. Med posameznimi programi izbirate s samo enim ukazom in lastnosti podvozja se takoj spremenijo.

  • Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ Shooting Brake in Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ Shooting Brake

   2,0-litrski štirivaljni turbomotor AMG nadaljuje tradicijo svojega predhodnika. Njegovo moč pa bo brzdal visokozmogljivi zavorni sistem AMG z rdeče lakiranimi zavornimi sedli.

   Slika prikazuje vozilo Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ Shooting Brake od zadaj.

   2,0-litrski štirivaljni turbomotor

   Slika prikazuje motor vozila Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ in Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.

   Štirivaljni motor pri vozilih Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ zagotavlja moč 285 kW<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p> (387 KM) in 480 Nm<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p>. Model Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ ima celo še večjo moč. Pri njem 310 kW<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p> (421 KM) in 500 Nm<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p> skrbi za neomejeno zmogljivost.

   Pogon AMG Performance 4MATIC+

   Slika prikazuje podvozje vozila Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ in Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.

   Pogon AMG Performance 4MATIC+ z AMG TORQUE CONTROL omogoča vozne lastnosti na ravni dirkalnega športa. Dve ločeno delujoči sklopki na zadnji premi razdelita moč popolnoma prilagodljivo in po potrebi posamezno na zadnji kolesi. Pri modelu Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ to lahko občutite posebno v serijskem načinu Drift.

   Osemstopenjski menjalnik AMG SPEEDSHIFT DCT

   Slika prikazuje menjalnik vozila Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ in Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.

   S funkcijo RACE START boste dosegli optimalni pospešek iz mirovanja. Delna prekinitev vžiga pri prestavljanju v višjo prestavo in samodejna funkcija vmesnega plina pri prestavljanju navzdol omogočata edinstveno doživetje zvoka.

  Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake: kombinirana poraba goriva: 8,8–8,3 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 201-189 g/km<p>Navedene vrednosti so bile izračunane po predpisanem merilnem postopku. To so »vrednosti CO<sub>2</sub>&nbsp;po protokolu WLTP« v povezavi s 3. točko 2. člena Izvedbene uredbe komisije (EU) 2017/1153. Na podlagi tega so izračunani podatki o porabi goriva. Poraba električne energije in domet sta bila izračunana na podlagi Uredbe (EU) 2017/1151.</p>
  Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ Shooting Brake: kombinirana poraba goriva: 9,1–8,7 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 207-198 g/km<p>Navedene vrednosti so bile izračunane po predpisanem merilnem postopku. To so »vrednosti CO<sub>2</sub>&nbsp;po protokolu WLTP« v povezavi s 3. točko 2. člena Izvedbene uredbe komisije (EU) 2017/1153. Na podlagi tega so izračunani podatki o porabi goriva. Poraba električne energije in domet sta bila izračunana na podlagi Uredbe (EU) 2017/1151.</p>
  Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ Shooting Brake: kombinirana poraba goriva: 9,1–8,7 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 207-198 g/km<p>Navedene vrednosti so bile izračunane po predpisanem merilnem postopku. To so »vrednosti CO<sub>2</sub>&nbsp;po protokolu WLTP« v povezavi s 3. točko 2. člena Izvedbene uredbe komisije (EU) 2017/1153. Na podlagi tega so izračunani podatki o porabi goriva. Poraba električne energije in domet sta bila izračunana na podlagi Uredbe (EU) 2017/1151.</p>