Kupe CLA Mercedes-AMG.

Takojšnje navdušenje.

Navor

400 Nm do 500 Nm<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št.&nbsp;595/2009 v veljavni izdaji.</p>

Pospešek

4,9 s do 4,0 s

z 0 na 100 km/h

Moč

225 kW do 310 kW<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št.&nbsp;595/2009 v veljavni izdaji.</p>

Odlike vozila


Takojšnji vzlet.

Modeli kupeja Mercedes-AMG CLA s športno-emocionalnim videzom zagotavljajo izjemen užitek v vožnji in absolutno vrhunsko zmogljivost v segmentu kompaktnih športnih avtomobilov.

Odlike vozila


Takojšnji vzlet.

Modeli kupeja Mercedes-AMG CLA s športno-emocionalnim videzom zagotavljajo izjemen užitek v vožnji in absolutno vrhunsko zmogljivost v segmentu kompaktnih športnih avtomobilov.

Slika prikazuje kupe Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ s 7/8 sprednjega zornega kota pred hangarjem.

Zunanjost

Slika prikazuje pogled na notranjost kupeja Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC z zadnje sedežne klopi.

Notranjost

Slika prikazuje kupe Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ od zadaj med vožnjo po letališču.

Zmogljivost

Zunanje oblikovanje


Takojšnja brezmejnost.

Zunanje oblikovanje


Takojšnja brezmejnost.

 • Kupe Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC

  S svojimi atletskimi proporci se kupe Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC močno razlikuje od serijske proizvodnje. To se nedvomno vidi že po za AMG značilni maski hladilnika s posebnimi usmerjevalnimi krilci kot zračnimi elementi na zunanjih dovodnih mrežah za zrak v sprednjem spodnjem ščitniku. Tudi od zadaj se kupe z levo in desno nameščenima okvirjema izpušnih cevi premera 90 mm občutno razlikuje od svojih tekmecev.

  Videoposnetek prikazuje poudarke zunanjosti kupeja Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.
  Videoposnetek prikazuje poudarke zunanjosti kupeja Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.
  Ponovni ogled

  Sprednji spodnji ščitnik AMG

  Slika prikazuje kupe Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC od spredaj.

  Zunanjost nudi dodatne elemente kupeja Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC, s katerimi vozilo odstopa:

  - maska hladilnika, značilna za AMG, in napis AMG
  - sprednji spodnji ščitnik s posebnimi krilci, usmerjevalnimi elementi zraka na zunanjih dovodnih mrežah za zrak
  - sprednja spodnja aerodinamična obloga in okrasni elementi na lamelah v zunanjih dovodnih mrežah za zrak v srebrnem kromu

  Zadnji spodnji ščitnik AMG

  Slika prikazuje kupe Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC od zadaj.

  Zadnji spodnji ščitnik AMG z značilnim videzom difuzorja s štirimi navpičnimi aerodinamičnimi usmerjevalniki in dvema okroglima pokromanima okvirjema izpušne cevi s premerom 90 milimetrov.

  Izjemno zmogljiv zavorni sistem AMG

  Slika prikazuje izjemno zmogljiv zavorni sistem kupeja Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.

  Izjemno zmogljiv zavorni sistem AMG zagotavlja zanesljivo upočasnjevanje in kratke zavorne poti. Na sprednji premi se uporabljata 4-batni nepremični sedli in 350 milimetrov velika zavorna koluta, na zadnji premi pa 1-batni plavajoči zavorni sedli in 330 milimetrov velika zavorna koluta.

 • Kupe Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ in kupe Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+

  Njegova zunanjost prinaša vozne užitke že v mirovanju. To se kupejema Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ in Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ vidi že na prvi pogled. Sprednji del vozila dominirata maska hladilnika, značilna za AMG, in povečan kolotek. Vrata brez okvirja se popolnoma zlivajo s čustveno oblikovanimi linijami vozila.

  Slika prikazuje kupe Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ v stranskem pogledu od spredaj v studiu.
  Posnetek prikazuje vtise kupeja Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.
  Ponovni ogled

  Sprednji spodnji ščitnik AMG

  Slika prikazuje za AMG značilno masko hladilnika kupeja Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+.

  Kupeja Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ in Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ se oblikovno opazno zgledujeta po 4-vratnem kupeju Mercedes-AMG GT 63 4MATIC+. Ločen sprednji spodnji ščitnik z zaščitno mrežo hladilnika, značilno za AMG, se po obliki zelo jasno ločuje od modela Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.

  Dinamični pogled na zadnji del vozila

  Slika prikazuje zadek kupeja Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.

  Drugi prepoznavni dodatki: zadnji spodnji ščitnik AMG z značilnim videzom difuzorja in spojlerski rob AMG na pokrovu prtljažnika v barvi vozila. Dva okrogla dvojna okvirja izpušnih cevi s premerom 90 mm dobesedno zaokrožata zadek kupeja Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.

  Vzdolžni nosilci AMG

  Slika prikazuje bočni dizajn vozila AMG Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+: zunanjost Mercedes-AMG.

  Oblikovanje je vse: za modele Mercedes-AMG 45 so na voljo različni opcijski paketi. Denimo paket srebrnega kroma za zunanjost AMG, ki ponuja spodnjo aerodinamično oblogo in vstavke oblog bočnih pragov v srebrno kromasti izvedbi, ali nočni paket AMG, ki ponuja številne elemente vozila v svetleči se črni barvi.

  Kolesa in blatniki AMG

  Slika prikazuje kolesa in blatnike vozila Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.

  Prava paša za oči: velik kolotek in široko izpostavljena blatnika z napisom »TURBO 4MATIC+«. Opcijska 48,3-centimetrska (19-palčna) kovana platišča s križnimi kraki in rdeče lakiranimi zavornimi sedli poskrbijo za še bolj markantno zunanjost vozila Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.

Notranje oblikovanje


Takojšnja sproščenost.

Notranje oblikovanje


Takojšnja sproščenost.

 • Kupe Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC

  Tudi v notranjosti se dinamična estetika nadaljuje: športni sedeži z oblazinjenjem v imitaciji usnja ARTICO/mikrovlaknih DINAMICA v črni barvi z rdečimi dvojnimi okrasnimi šivi se čudovito ujemajo z večfunkcijskim športnim volanom s tremi kraki v napa usnju. Samostojna sredinska konzola AMG je prav tako športno poudarjena in tudi kombinirani inštrument z menijem AMG ponuja dodatne informacije, kot so denimo prikaz prestave, meni Warm Up, merilnik pospeška, merilnik časa RACETIMER in podatki o motorju.

  Slika prikazuje notranjost kupeja Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.

  Kombinirani inštrument AMG

  Slika prikazuje podroben pogled kombiniranega inštrumenta AMG kupeja Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.

  Kombinirani inštrument AMG z razburljivo obliko, ki je tipična za AMG, ponuja pomembne informacije za športne voznike. Za to poskrbi meni AMG s športnimi dodatnimi informacijami, kot so:
  - prikaz prestave (mdr. rumen simbol »M« v ročnem načinu)
  - meni Warm Up (mdr. temperatura motorja in olja v menjalniku)
  - meni za nastavitve (mdr. nastavitve AMG DYNAMIC SELECT)
  - merilnik pospeška
  - merilnik časa RACETIMER
  - podatki o motorju

  Sredinska konzola AMG

  Slika prikazuje sredinsko konzolo AMG kupeja Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.

  Ekskluzivna sredinska konzola AMG v sijajni črni barvi s tipkami za voznodinamične funkcije že v mirovanju opozarja na ogromen tehnični potencial. Integrirana so stikala za upravljanje ročnega načina menjalnika, tristopenjskega ESP® in podvozja AMG RIDE CONTROL (opcijsko).

  MBUX (Mercedes-Benz User Experience)

  Slika prikazuje pogled na notranjost kupeja Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.

  Vzpostavite čustveno povezavo – vozilo postane vaše vozilo. Razširjene funkcije MBUX se vam namreč popolnoma prilagodijo. Recite »Hej, Mercedes« in funkcije MBUX čakajo na vaše želje. Osebni profili, funkcije predvidevanja in dostopna točka brezžičnega omrežja popolnoma na novo opredelijo pojem digitalnega omrežja.

 • Kupe Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ in kupe Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+

  Športni značaj preveva tudi dizajn notranjosti vozila Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC + in Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC +. Z gumbi na volanu AMG* lahko prek volana AMG Performance* ves čas optimalno nadzirate multimedijski sistem MBUX s kombiniranim inštrumentom*. V ločeni sredinski konzoli AMG so med drugim nameščena stikala za upravljanje ročnega načina menjalnika, tristopenjskega programa ESP® in podvozja AMG RIDE CONTROL.
  *Opcijska oprema

  Slika prikazuje notranjost kupeja Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ in kupeja Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.

  Kombinirani inštrument AMG

  Slika prikazuje podroben pogled kombiniranega inštrumenta AMG kupeja Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ in kupeja Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.

  Prav tako športno kot od zunaj se Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ kaže tudi od znotraj. Kombinirani inštrument AMG s tremi različnimi slogi prikaza, vključno z načinom Supersport s sredinskim okroglim merilnikom vrtilne frekvence in dodatnimi informacijami v obliki paličnih grafikonov, je kot narejen za športno vožnjo.

  Volan AMG Performance

  Slika prikazuje notranjost kupeja Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ in kupeja Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+

  Kdor ima rad športno in okretno vožnjo, mora imeti svoje vozilo ves čas pod nadzorom. To voznikom jasno omogoča volan AMG Performance z 12-urno oznako z napisom »AMG«, ki je na voljo v treh različicah.

  Sredinska konzola AMG

  Slika prikazuje notranjost kupeja Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ in kupeja Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.

  Izrazito športna in naprej povzdignjena srednja konzola s stikali za upravljanje ročnega načina menjalnika, tristopenjskega programa ESP® in podvozja AMG RIDE CONTROL omogoča optimalni pregled.

Zaradi težav pri dobavi je lahko začasno omejena razpoložljivost komunikacijskega modula (LTE) v nekaterih vozilih. To zlasti zadeva storitve Mercedes me connect, vključno s sistemom za klic v sili (eCall). Neprestano posodobljene informacije so na voljo pri prodajalcih Mercedes-Benz.

Oprema AMG


Oblikujte svoj osebni kupe CLA Mercedes-AMG.

Oprema AMG


Oblikujte svoj osebni kupe CLA Mercedes-AMG.

  Nočni paket AMG

  Slika prikazuje kupe Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC AMG z nočnim paketom in aerodinamičnim paketom AMG v stranskem pogledu od spredaj.

  Markantni oblikovni elementi v črni in črni z visokim sijajem poudarjajo izraziti značaj vozila. Poseben učinek denimo dosežejo skladno lakirana sprednja spodnja aerodinamična obloga in črno pokromani okvirji izpušnih cevi. Poleg tega imajo toplotnoizolacijsko zatemnjene površine oken od stebrička B naprej tudi praktične prednosti.

  Nočni paket AMG II*

  Slika prikazuje stranski pogled na Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC+ z nočnim paketom AMG in nočnim paketom II AMG.

  Nočni paket AMG II je idealen za individualiste, ki cenijo vrhunske detajle oblikovanja. Z elementi v črni barvi z visokim sijajem bo vaš model Mercedes-AMG privlačil poglede.

  Paket za aerodinamiko AMG*

  Slika prikazuje pogled na zadnji del kupeja Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC z aerodinamičnim paketom AMG in nočnim paketom AMG.

  Paket za aerodinamiko AMG, ki smo ga razvili v vetrovniku, izboljšuje vozne lastnosti pri velikih hitrostih in poskrbi za še več voznih užitkov. Priključni deli povečajo pritisno silo. Markantni spojlerski rob AMG na pokrovu prtljažnika jasno kaže, da cilja na brezkompromisno zmogljivost.

  Paket za aerodinamiko AMG Plus*

  Slika prikazuje pogled na zadnji del kupeja Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC s paketom za aerodinamiko AMG Plus in nočnim paketom AMG.

  Paket za aerodinamiko AMG Plus razširi paket za aerodinamiko s fiksnim zadnjim krilom. Ta močno poveča pritisno silo na zadnjo premo in izboljša vozne lastnosti pri velikih hitrostih. Markantno zadnje krilo AMG skrbi za ekspresiven videz brezkompromisnega dirkalnika.

  Paket srebrnega kroma AMG za zunanjost**

  Slika prikazuje paket srebrnega kroma AMG za zunanjost vozila Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.

  Popolna individualnost: paket srebrnega kroma za zunanjost AMG bo dodatno oplemenitil ekskluzivni značaj vašega vozila AMG. Sprednja spodnja aerodinamična obloga in vstavki oblog bočnih pragov so v srebrno kromasti izvedbi.

  Tipke na volanu AMG

  Slika prikazuje tipke na volanu AMG v kupeju Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.

  S tipkami na volanu AMG bo vaš volan radikalno športen: omogočajo hitro in natančno upravljanje specifičnih voznodinamičnih funkcij. Za osredotočen in zbran občutek pri vožnji, zasnovan za zmogljivost – in za avtentično vzdušje dirkalnega avtomobila v kokpitu.

  Aplikacija AMG TRACK PACE*

  Slika prikazuje medijski prikazovalnik z aplikacijo AMG TRACK PACE v kupeju Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC+.

  AMG TRACK PACE vaše vozilo AMG spremeni v virtualnega dirkalnega inženirja. S časi krogov, sektorjev in pospeševanja ter izbranimi telemetričnimi podatki, ki se prikazujejo v živo, lahko načrtno analizirate in izboljšate svoje vozne sposobnosti na zaprtih progah.

  *Ta oprema je kot funkcija on-demand na voljo tudi z naknadnim aktiviranjem v vozilu. Za to je potrebna registracija na portalu Mercedes me, strinjanje s pogoji uporabe storitev Mercedes me connect ter vsaj začasna povezava med vozilom in uporabniškim računom. Poleg tega aktiviranje zahteva podatkovno povezavo z vozilom in ustrezno opremo v vozilu. Izbrana funkcija on-demand se trajno aktivira za uporabo v vozilu, tudi če naknadno prekličete storitve Mercedes me connect in prekinete povezavo vozila z uporabniškim računom. Prek Mercedes me ali pri pooblaščenem partnerju Mercedes-Benz izveste vse o tehničnih pogojih.

  19-palčna večkraka platišča AMG iz lahke kovine

  Slika prikazuje podroben pogled na platišča AMG iz lahke kovine na kupeju Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.

  48,3-centimetrska (19-palčna) večkraka platišča iz lahke kovine AMG, črno lakirana, s pnevmatikami 245/35 R19 na 8,5J × 19 ET55.

  *Samo v povezavi z nočnim paketom AMG. **Na voljo samo za Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ in Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.

  Zaradi težav pri dobavi je lahko začasno omejena razpoložljivost komunikacijskega modula (LTE) v nekaterih vozilih. To zlasti zadeva storitve Mercedes me connect, vključno s sistemom za klic v sili (eCall). Neprestano posodobljene informacije so na voljo pri prodajalcih Mercedes-Benz.

  Slika prikazuje pogled na zunanjost kupeja Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost kupeja Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost kupeja Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost kupeja Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost kupeja Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozila Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.
  Slika prikazuje zunanjost vozila Mercedes-AMG A 35 4MATIC.
  Slika prikazuje zunanjost vozila Mercedes-AMG A 35 4MATIC.
  Slika prikazuje zunanjost vozila Mercedes-AMG A 45 4MATIC+.
  Slika prikazuje zunanjost vozila Mercedes-AMG A 45 4MATIC+.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozila Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozila Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost kupeja Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost kupeja Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost kupeja Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost kupeja Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost kupeja Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost kupeja Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost kupeja Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost kupeja Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost kupeja Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozila Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.
  Slika prikazuje zunanjost vozila Mercedes-AMG A 35 4MATIC.
  Slika prikazuje zunanjost vozila Mercedes-AMG A 35 4MATIC.
  Slika prikazuje zunanjost vozila Mercedes-AMG A 45 4MATIC+.
  Slika prikazuje zunanjost vozila Mercedes-AMG A 45 4MATIC+.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozila Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost vozila Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost kupeja Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost kupeja Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost kupeja Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.
  Slika prikazuje pogled na zunanjost kupeja Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.
  • Sprednji del
  • Zadek

  Ta izbira ni na voljo.

  Izbrana različica opreme vsebuje izključno opremo za zunanjost in notranjost novega kupeja CLA.

  • Serijska oprema za CLA 35 4MATIC
  • Serijska oprema za CLA 45 4MATIC+
  • Nočni paket AMG za CLA 35 4MATIC
  • Nočni paket AMG II za CLA 35 4MATIC*
  • Nočni paket AMG II za CLA 45 4MATIC+*
  • Paket za aerodinamiko AMG za CLA 35 4MATIC*
  • Paket za aerodinamiko AMG za CLA 45 S 4MATIC+*
  • Paket srebrnega kroma AMG za CLA 45 S 4MATIC+**

  Ta izbira ni na voljo.

  Izbrana različica opreme vsebuje izključno opremo za zunanjost in notranjost novega kupeja CLA.

  • Serijska oprema za CLA 35 4MATIC
  • Serijska oprema za CLA 45 4MATIC+
  • Nočni paket AMG za CLA 35 4MATIC
  • Nočni paket AMG II za CLA 35 4MATIC*
  • Nočni paket AMG II za CLA 45 4MATIC+*
  • Paket za aerodinamiko AMG za CLA 35 4MATIC*
  • Paket za aerodinamiko AMG za CLA 45 S 4MATIC+*
  • Paket srebrnega kroma AMG za CLA 45 S 4MATIC+**

  Kliknite in povlecite

  Izberite dve različici opreme in premaknite drsnik, da dobite primerjavo.

  Sprememba različice opreme
  Izbira različice opreme

  Izberite dve različici opreme za medsebojno primerjavo.

  • Serijska oprema za CLA 35 4MATIC
  • Serijska oprema za CLA 45 4MATIC+
  • Nočni paket AMG za CLA 35 4MATIC
  • Nočni paket AMG II za CLA 35 4MATIC*
  • Nočni paket AMG II za CLA 45 4MATIC+*
  • Paket za aerodinamiko AMG za CLA 35 4MATIC*
  • Paket za aerodinamiko AMG za CLA 45 S 4MATIC+*
  • Paket srebrnega kroma AMG za CLA 45 S 4MATIC+**
  • Serijska oprema za CLA 35 4MATIC
  • Serijska oprema za CLA 45 4MATIC+
  • Nočni paket AMG za CLA 35 4MATIC
  • Nočni paket AMG II za CLA 35 4MATIC*
  • Nočni paket AMG II za CLA 45 4MATIC+*
  • Paket za aerodinamiko AMG za CLA 35 4MATIC*
  • Paket za aerodinamiko AMG za CLA 45 S 4MATIC+*
  • Paket srebrnega kroma AMG za CLA 45 S 4MATIC+**
  *Samo v povezavi z nočnim paketom AMG. **Na voljo samo za Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ in Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.

  Posebni model


  AMG Edition 55.

  Posebni model


  AMG Edition 55.

  Slika prikazuje zunanjost kupeja CLA Mercedes-AMG Edition 55.
  Slika prikazuje zunanjost kupeja CLA Mercedes-AMG Edition 55.
  Slika prikazuje notranjost kupeja CLA Mercedes-AMG Edition 55.

  Praznujte 55 let znamke Mercedes-AMG – z AMG Edition 55. Ekskluzivne folije v obliki grba AMG spominjajo na zgodovino znamke. Dodatna oprema, kot so 19-palčna platišča iz lahke kovine AMG, srebrno kromast pokrov rezervoarja za gorivo z napisom »AMG« ter okrasni element v oblikovanju AMG Edition 55 poudarjajo individualnost posebnega modela.

  Elementi v zunanjosti:

  • Lakiranje v kozmično črni ali digitalno beli
  • Folija AMG »Edition 55«, barva glede na izbrano lakiranje
  • Nočni paket AMG
  • Nočni paket AMG II
  • Paket aerodinamike AMG
  • 48,3-centimetrska (19-palčna) večkraka platišča iz lahke kovine AMG, lakirana v mat titanovo sivi barvi in s spoliranim robom platišča, velja za A35/CLA35
  • 48,3-centimetrska (19-palčna) kovana platišča AMG s križnimi kraki, lakirana v mat titanovo sivi barvi in s spoliranim robom platišča, velja za A45 (S)/CLA45 (S)
  • Pokrov rezervoarja »Edition 55«
  • Ponjava za notranjost AMG
  Elementi v notranjosti:
  • Sedeži AMG Performance z dvobarvnim usnjenim oblazinjenjem v klasično rdeči/črni
  • Okrasni element iz temnega aluminija AMG Edition 55 Design črno/rdeče
  • Volan AMG Performance v mikrovlaknih DINAMICA s ploščico »Edition 55« in črno oznako za 12. uro
  • Predpražniki z napisom »Edition 55« in rdečim kontrastnim okrasnim šivom
  • Rdeče osvetljene vstopne letve AMG z napisom »AMG«

  Zmogljivost


  Takojšnja moč.

  Zmogljivost


  Takojšnja moč.

  • Kupe Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC

   Novi Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC poganja na novo razvit 2,0-litrski štirivaljni motor z močjo 225 kW<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št.&nbsp;595/2009 v veljavni izdaji.</p> (306 KM), ki v 4,9 sekunde pospeši z 0 na 100 km/h. Serijski vsekolesni pogon spremenljivo porazdeli pogonsko moč: od pogona samo na sprednji kolesi do razmerja 50 : 50. Pogon AMG Performance 4MATIC združuje najboljšo trakcijo in izjemen užitek v vožnji. Menjalnik z dvojno sklopko AMG SPEEDSHIFT DCT 7G z zmožnostjo pospeševanja poskrbi za piko na i pri vseh hitrostih: takojšnje navdušenje.

   Slika prikazuje kupe Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC od zadaj.

   2,0-litrski štirivaljni turbomotor

   Slika prikazuje 2,0-litrski štirivaljni turbomotor vozila Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.

   2,0-litrski 4-valjni motor AMG s polnjenjem s turbopolnilnikom in 225 kW<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št.&nbsp;595/2009 v veljavni izdaji.</p> (306 KM), 400 Nm, temelji na motorju M260 za serijske modele vozil, odstopa pa s tehnologijo twin scroll, hladilnikom za vodo in polnilni zrak ter samostojnim vsesavanjem zraka (napeljava čistega zraka).

   Pogon AMG Performance 4MATIC

   Slika prikazuje vsekolesni pogon AMG Performance 4MATIC vozila Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.

   Elektromehanska lamelna sklopka s še hitrejšim odzivanjem za popolnoma spremenljivo porazdelitev sile in izjemno trakcijo pri pospeševanju iz ovinkov.
   Odzivanje vsekolesnega pogona je odvisno od izbranega načina ESP®: uživajte v udobni vožnji, ko je vklopljen način ESP®, in športno-dinamični vožnji, ko je vklopljen ESP® Sport ali ko je ESP® izklopljen.
   Naslednji parametri določajo uravnavanje vsekolesnega pogona: kot zavijanja, položaj pedala za plin, vrtilna frekvenca kolesa, vzdolžno in prečno pospeševanje, prestava in hitrost vožnje.

   Menjalnik AMG SPEEDSHIFT DCT 7G

   Slika prikazuje menjalnik AMG SPEEDSHIT DCT 7G vozila Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.

   Menjalnik AMG SPEEDSHIFT DCT 7G je idealni partner za športno vožnjo. Na željo lahko menjalnik z dvojno sklopko navduši z izjemno hitrimi spremembami prestave, nudi pa tudi komaj zaznavno pretikanje s poudarkom na udobju. Tako boste uživali v najboljšem iz dveh svetov. Dirkanje ali udobje na dolgih vožnjah – izbira je vaša!

   Podvozje AMG RIDE CONTROL

   Slika prikazuje podvozje AMG RIDE CONTROL vozila Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC.

   Športno podvozje AMG RIDE CONTROL vam odpira vrata do vrhunske zmogljivosti v vsakdanu in na dirkališču. Prilagodljivo blaženje nudi širok razpon med udobno in zelo športno nastavitvijo. Med programi Comfort, Sport ali Sport+ izbirate s samo enim ukazom in lastnosti podvozja se takoj spremenijo.

  • Kupe Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ in kupe Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+

   Kot najmočnejši serijski 4-valjni motor nadaljuje novi 2,0-litrski visokotehnološki motor AMG tradicijo svojega predhodnika. Njegovo moč pa bo brzdal visokozmogljivi zavorni sistem AMG z rdeče lakiranimi zavornimi sedli.

   Slika prikazuje vozilo Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ od zadaj na letališču.

   2,0-litrski štirivaljni turbomotor

   Slika prikazuje motor vozila Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ in Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.

   4-valjni visokotehnološki motor poganja vozilo Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ z močjo 285 kW<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št.&nbsp;595/2009 v veljavni izdaji.</p> (387 KM) in 480 Nm<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št.&nbsp;595/2009 v veljavni izdaji.</p> , kar omogoča, da vozilo v samo 4,1 sekunde pospeši z 0 na 100 km/h. Kupe Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ s 310 kW<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št.&nbsp;595/2009 v veljavni izdaji.</p> (421 KM) zmore še več in z 0 na 100 km/h pospeši v 4,0 sekunde.

   AMG Performance 4MATIC+

   Slika prikazuje podvozje vozila Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ in Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.

   Novi AMG Performance 4MATIC+ z AMG TORQUE CONTROL ponuja vozne lastnosti na ravni dirkalnega športa. Dve ločeno delujoči sklopki na zadnji premi razdelita moč popolnoma prilagodljivo in po potrebi posamezno na zadnji kolesi. V vozilu Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC + lahko to moč še posebej intenzivno občutite v načinu »Drift«, ki je del serijske opreme.

   Osemstopenjski menjalnik AMG SPEEDSHIFT DCT

   Slika prikazuje menjalnik vozila Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+ in Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+.

   S funkcijo RACE START boste dosegli optimalni pospešek iz mirovanja. Delna prekinitev vžiga pri prestavljanju v višjo prestavo in samodejna funkcija vmesnega plina pri prestavljanju navzdol omogočata edinstveno doživetje zvoka.