Zmogljivost.

Doživite AMG Driving Performance na najvišji ravni: Mercedes-AMG GT.

Mercedes-AMG GT C: kombinirana poraba goriva: 12,4-12,4 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 284-284 g/km<p>Navedene vrednosti so bile izračunane po predpisanem merilnem postopku. To so »vrednosti CO<sub>2</sub> po protokolu NEDC« v povezavi s 1. točko 2. člena Izvedbene uredbe komisije (EU) 2017/1153. Vrednosti porabe goriva so bile izračunane na podlagi teh vrednosti. Poraba električne energije je bila izračunana na podlagi Uredbe 692/2008/ES.</p>

Modeli


Izvedite več o navdušujočih modelih Mercedes-AMG GT.

Modeli


Izvedite več o navdušujočih modelih Mercedes-AMG GT.

 • Mercedes-AMG GT

  Mercedes-AMG GT.

  Mercedes-AMG GT.

  Mercedes-AMG GT združuje fascinacijo avtentičnega športnega avtomobila z najmodernejšo tehnologijo in izjemno praktičnost za vsakdanjo uporabo. Z največjo hitrostjo 304 km/h in pospeškom od 0 do 100 km/h v 4,0 sekunde je Mercedes-AMG GT S optimalna izbira za vse s športnim življenjskim slogom. V njem lahko vidite bistvo uspeha blagovne znamke AMG.

  350 kW (476 KM)<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p>

  Nazivna moč

  Do

  630 Nm

  navora

  Na sliki je prikazan zadek vozila Mercedes-AMG GT.
  Na sliki je prikazana dinamična silhueta vozila Mercedes-AMG GT.
  Na sliki je prikazan sprednji del vozila Mercedes-AMG GT.
 • Mercedes-AMG GT S

  Mercedes-AMG GT S.

  Mercedes-AMG GT S.

  Neverjetno športen: z največjo hitrostjo 310 km/h in pospeškom od 0 do 100 km/h v 3,8 sekunde pusti Mercedes-AMG GT S vse druge za seboj. Športno podvozje AMG RIDE CONTROL je mogoče nastaviti v treh stopnjah – od udobne do športno toge stopnje. Druge odlike so elektronsko reguliran zaporni diferencial na zadnji premi in dodatni vozni program »RACE«, ki optimizira vse sisteme vozila za vožnjo po dirkališču.

  Na sliki je prikazan zadek vozila Mercedes-AMG GT S.
  Na sliki je prikazan sprednji del vozila Mercedes-AMG GT S od strani.
  Na sliki je prikazana dinamična silhueta vozila Mercedes-AMG GT S.

  384 kW (522 KM)<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p>

  Nazivna moč

  Do

  670 Nm

  navora

 • Mercedes-AMG GT C

  Mercedes-AMG GT C.

  Mercedes-AMG GT C.

  Prepričljiva moč in brezčasna eleganca: z mišičastim zadkom, širokim kolotekom in velikimi kolesi stoji Mercedes-AMG GT C na štartni liniji. Ta dinamično-športna sinteza prefinjene vozne dinamike in čistokrvnega dirkalnika ni privlačna samo na videz. Posebne komponente AMG omogočajo, da Mercedes-AMG GT C doseže najvišjo hitrost 317 km/h ob neverjetnem pospeševanju iz 0 na 100 km/h v 3,7 sekunde.

  410 kW (557 KM)<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p>

  Nazivna moč

  Do

  680 Nm

  navora

  Na sliki je prikazana dinamična silhueta vozila Mercedes-AMG GT C.
  Na sliki je prikazan zadek vozila Mercedes-AMG GT C od strani.
  Na sliki je prikazan sprednji del vozila Mercedes-AMG GT C od strani.
 • Mercedes-AMG GT R

  Mercedes-AMG GT R.

  Mercedes-AMG GT R.

  Zver iz zelenega pekla. Mercedes-AMG GT R dokazuje razvojno in dirkalno znanje AMG ter tako premika meje za vozno dinamiko spet stopničko višje – tako pa lahko občutite AMG DNK v še čistejši obliki. Znanje in izkušnje smo prenesli neposredno iz moto športa, zaradi česar vozilo Mercedes-AMG GT R navdušuje z najvišjo hitrostjo 318 km/h in pospeškom od 0 do 100 km/h v 3,6 sekunde.

  Slika prikazuje zadek vozila Mercedes-AMG GT R v mestu.

  Slika prikazuje vozilo Mercedes-AMG GT R od spredaj, kako se vozi skozi mesto.
  Slika prikazuje podrobnosti kovanega platišča AMG Performance vozila Mercedes-AMG GT R.
  Slika prikazuje dolgi pokrov motorja vozila Mercedes-AMG GT R.

  430 kW (585 KM)<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p>

  Nazivna moč

  Do

  700 Nm

  navora

Mercedes-AMG GT: kombinirana poraba goriva: 11,4-11,4 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 261-261 g/km
Mercedes-AMG GT S: kombinirana poraba goriva: 11,5-11,5 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 262-262 g/km
Mercedes-AMG GT C: kombinirana poraba goriva: 12,4-12,4 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 284-284 g/km
Mercedes-AMG GT R: kombinirana poraba goriva: 12,4-12,4 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 284-284 g/km<p>Navedene vrednosti so bile izračunane po predpisanem merilnem postopku. To so »vrednosti CO<sub>2</sub> po protokolu NEDC« v povezavi s 1. točko 2. člena Izvedbene uredbe komisije (EU) 2017/1153. Vrednosti porabe goriva so bile izračunane na podlagi teh vrednosti. Poraba električne energije je bila izračunana na podlagi Uredbe 692/2008/ES.</p>

Vozne lastnosti


Po navdihu dirkališča.

Izjemno zmogljivost dolguje Mercedes-AMG GT svoji arhitekturi, ki je bila zasnovana za vrhunske dosežke.

Vozne lastnosti


Po navdihu dirkališča.

Izjemno zmogljivost dolguje Mercedes-AMG GT svoji arhitekturi, ki je bila zasnovana za vrhunske dosežke.

Izvedite več o pogonu in vozni dinamiki vozila Mercedes-AMG GT.

4,0-litrski biturbo motor V8 AMG

Spredaj sredinsko vgrajen motor prenaša svojih skromnih 209 kg suhe teže na srednji del vozila. Da je težišče nizko, je bil nameščen globoko v aluminijasto karoserijsko konstrukcijo Spaceframe.

Motor in za njim ležeči menjalnik z dvojno sklopko sta v konfiguraciji transaxle združena v fiksno enoto, kar omogoča popolno ravnovesje. Agregat deluje z mazanjem s suhim oljnim koritom in zagotavlja optimalno oskrbo z oljem tudi pri močnem prečnem pospešku.

Torzijska cev

Spredaj sredinsko vgrajen motor tvori z menjalnikom z dvojno sklopko fiksno enoto. Komponenti sta med seboj povezani s torzijsko cevjo, ki omogoča trdno povezavo motorja in menjalnika ter zanesljiv prenos navora.

V notranjosti se vrti izredno lahka in torzijsko odporna pogonska gred iz karbona. Ta zanesljivo prenaša moč 4,0-litrskega biturbo motorja V8 na 7-stopenjski športni menjalnik AMG SPEEDSHIFT DCT 7G. Na koncu to moč pretvori v pospešek. Izjemna hitrost, ob kateri boste zadržali dih.

Podvozje AMG RIDE CONTROL

Podvozje AMG RIDE CONTROL s prilagodljivim nastavljivim blaženjem – v serijski opremi za Mercedes-AMG GT S, GT C in GT R – združuje izjemno zmogljivost in prvovrstno vozniško kulturo.

To v kombinaciji s konceptom dvojnega prečnega vodila ponuja lastnosti pravega dirkalnika z vrhunsko prečno dinamiko in stabilnostjo vožnje pri visokih hitrostih. Glede na način vožnje in stanje ceste prilagodi blaženje za vsako posamezno kolo.

AMG SPEEDSHIFT DCT 7G

7-stopenjski športni menjalnik AMG SPEEDSHIFT DCT 7G navdušuje s hitrimi časi pretikanja, emocionalnim vmesnim plinom in zmogljivostjo na tekmovalni ravni: bolj športen ko je način vožnje, boljši je odzivni čas.

Kratki poskoki vrtljajev omogočajo optimalno prilagajanje prestavnega razmerja in hitro spremembo prestave brez prekinitev vlečne sile. Sedem prestav, trije vozni programi in ročni način ter funkciji za vmesni plin in Race Start omogočajo izjemno dinamično pospeševanje.

Visokozmogljiva večplastna zavorna naprava AMG

Večplastna zavorna naprava AMG s perforiranimi zavornimi koluti z notranjim hlajenjem ponuja vrhunske zavorne lastnosti in stabilnost.

Prednosti opcijske izjemno zmogljive keramične večplastne zavorne naprave AMG: je lažja, ima daljšo življenjsko dobo in ponuja še boljšo stabilnost.

Optimalna razporeditev teže.

Na sliki je prikazan Mercedes-AMG GT R.

Optimalna razporeditev teže.

Sredinska vgradnja motorja spredaj in menjalnik AMG SPEEDSHIFT DCT 7G s konfiguracijo transaxle omogočata vozilu Mercedes-AMG GT optimalno razporeditev teže v razmerju 47 : 53 med sprednjo in zadnjo premo. V kombinaciji z nizkim težiščem vozila tako zagotavlja izjemno vodljivost in omogoča visoko hitrost v ovinkih. Saj za dirke vedno velja: odločajo se v ovinkih.

Mercedes-AMG GT: kombinirana poraba goriva: 11,4-11,4 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 261-261 g/km<p>Navedene vrednosti so bile izračunane po predpisanem merilnem postopku. To so »vrednosti CO<sub>2</sub> po protokolu NEDC« v povezavi s 1. točko 2. člena Izvedbene uredbe komisije (EU) 2017/1153. Vrednosti porabe goriva so bile izračunane na podlagi teh vrednosti. Poraba električne energije je bila izračunana na podlagi Uredbe 692/2008/ES.</p>


Izvedite več o vozni dinamiki Mercedes-AMG GT.

Edinstvena kombinacija tehnologij iz avto-moto športa prenese strast naših inženirjev na cesto, ki postane zelo privlačna.


Izvedite več o vozni dinamiki Mercedes-AMG GT.

Edinstvena kombinacija tehnologij iz avto-moto športa prenese strast naših inženirjev na cesto, ki postane zelo privlačna.

Karoserijska konstrukcija Spaceframe


Karoserijska konstrukcija Spaceframe, narejena za dirkališča.

Zaradi njene inovativne arhitekture je karoserijska konstrukcija Spaceframe vozila Mercedes-AMG GT izjemno lahka.

Karoserijska konstrukcija Spaceframe


Karoserijska konstrukcija Spaceframe, narejena za dirkališča.

Zaradi njene inovativne arhitekture je karoserijska konstrukcija Spaceframe vozila Mercedes-AMG GT izjemno lahka.

Slika prikazuje stranski pogled karoserijske konstrukcije Spaceframe vozila Mercedes-AMG GT.

Karbon. Aluminij. Magnezij. Jeklo.

Karbon. Aluminij. Magnezij. Jeklo.

To so sestavine za golo karoserijo vozila Mercedes-AMG GT. Večino karoserijske konstrukcije Spaceframe sestavlja aluminij, tehta pa le 231 kilogramov. Inovativna arhitektura, ki je hkrati lahka, stabilna in izjemno trdna, istočasno lahka, trda in izredno toga. To je predpogoj za najboljšo možno prečno in vzdolžno dinamiko ter izjemno natančno krmiljenje. Izredno lahek sprednji modul iz magnezija zmanjšuje vztrajnostne sile pred sprednjo osjo in tako optimizira okretnost športnega avtomobila.

 • Aluminijasta karoserijska konstrukcija Spaceframe tehta samo 231 kilogramov

 • Visoka torzijska togost in trdnost karoserije

 • Izjemno natančno krmiljenje in prečna dinamika

Aerodinamika vozila Mercedes-AMG GT R je testirana v vetrovniku.

Aerodinamika.

Aerodinamika.

Aerodinamična zasnova roadsterja Mercedes-AMG GT, ki je bila razvita z znanjem iz motošporta, vozniku pomaga, da je vožnja dinamična in varna. Združuje aerodinamično stabilnost z majhnim zračnim uporom ter zadostno hlajenje in dovod zraka do vseh komponent. AIRPANEL v sprednjem spodnjem ščitniku in zadnje krilo z elektronskim pomikanjem aerodinamiko aktivno prilagajata trenutni vozni situaciji.

Mercedes-AMG GT R: kombinirana poraba goriva: 12,4-12,4 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 284-284 g/km<p>Navedene vrednosti so bile izračunane po predpisanem merilnem postopku. To so »vrednosti CO<sub>2</sub> po protokolu NEDC« v povezavi s 1. točko 2. člena Izvedbene uredbe komisije (EU) 2017/1153. Vrednosti porabe goriva so bile izračunane na podlagi teh vrednosti. Poraba električne energije je bila izračunana na podlagi Uredbe 692/2008/ES.</p>

Biturbo motor V8 AMG


Doživite srce vozila Mercedes-AMG GT.

Biturbo motor V8 AMG


Doživite srce vozila Mercedes-AMG GT.

Ko se združita lahkotnost in zmogljivost.

Na sliki je prikazan odstranjen 4,0-litrski biturbo motor V8 AMG vozila Mercedes-AMG GT od strani.

Ko se združita lahkotnost in zmogljivost.

Agregat z zmogljivostjo na ravni dirkalnika – biturbo V8 z dvema notranjima turbopolnilnikoma je zasnovan za vrhunsko zmogljivost, dinamični ležaji motorja pa se prilagodijo vsaki vozni situaciji. Poleg tega mazanje s suhim oljnim koritom še bolj spusti nizek položaj vgradnje. Fascinantno: eksploziven odzivni čas z izjemnimi pospeški.

Takšen zvok ima zmogljivost.

Zelene prednje luči vozila Mercedes-AMG GT R svetijo iz garaže.
Ponovni ogled

Takšen zvok ima zmogljivost.

Ko bo V8 pokazal vso svojo moč, boste ostali brez besed. Enako impresiven je zvok motorja, ki dodatno potrjuje vrhunsko zmogljivost vozila Mercedes-AMG GT.

Srce vozila AMG GT – 4,0-litrski biturbo motor V8 – bo tudi vozniku povzročilo hitrejši utrip srca. Strahovito mogočen, ko pod dolgim pokrovom motorja pokaže vse svoje znanje. Z le 209 kilogrami suhe teže prinaša učinkovitost na ravni dirkalnih avtomobilov. Lahek. Kompakten. Zmogljiv.

Do

430 kW (585 KM)<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p>

Nazivna moč

Do

700 Nm<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p>

navora

Visokozmogljiva večplastna zavorna naprava AMG


Zavorna zmogljivost kot v motošportu – s tehnologijami AMG.

Visokozmogljiva večplastna zavorna naprava AMG


Zavorna zmogljivost kot v motošportu – s tehnologijami AMG.

Slika prikazuje visokozmogljivo večplastno zavorno napravo AMG vozila Mercedes-AMG GT.

Visokozmogljivo večplastno zavorno napravo vozila Mercedes-AMG GT odlikujejo vrhunsko upočasnjevanje, natančno doziranje in stabilnost. Veliki perforirani zavorni koluti z notranjim hlajenjem in utori združujejo visoko odpornost proti toploti in nizko težo.

Pomembne značilnosti zavornega sistema:

 • izvrstno upočasnjevanje zaradi velikih perforiranih zavornih kolutov z notranjim hlajenjem in utori
 • tehnologija spajanja za stabilnost zavornih kolutov in nizko nevzmeteno maso
 • električna parkirna zavora z udobnim upravljanjem z gumbom pod vrtljivim stikalom za luči
 • zavorna sedla z napisom »AMG« v srebrni barvi za vozila AMG GT, v rdeči barvi za vozila AMG GT S in GT C ali v rumeni barvi za vozila AMG GT R (opcijsko v rdeči barvi)
 • prilagoditev velikosti in zmogljivosti serijske večplastne zavorne naprave na zmogljivost vozila
  opcijsko pri vseh motorjih: izjemno zmogljiva keramična večplastna zavorna naprava AMG za še boljšo zmogljivost zaviranja in trpežnost

Mercedes-AMG GT: kombinirana poraba goriva: 11,4-11,4 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 261-261 g/km
Mercedes-AMG GT S: kombinirana poraba goriva: 11,5-11,5 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 262-262 g/km
Mercedes-AMG GT C: kombinirana poraba goriva: 12,4-12,4 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 284-284 g/km
Mercedes-AMG GT R: kombinirana poraba goriva: 12,4-12,4 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 284-284 g/km<p>Navedene vrednosti so bile izračunane po predpisanem merilnem postopku. To so »vrednosti CO<sub>2</sub> po protokolu NEDC« v povezavi s 1. točko 2. člena Izvedbene uredbe komisije (EU) 2017/1153. Vrednosti porabe goriva so bile izračunane na podlagi teh vrednosti. Poraba električne energije je bila izračunana na podlagi Uredbe 692/2008/ES.</p>

Dodatna oprema AMG


Še boljša vozna zmogljivost. Še boljši občutek GT.

Dodatna oprema AMG


Še boljša vozna zmogljivost. Še boljši občutek GT.

  Paket AMG DYNAMIC PLUS

  Slika prikazuje notranjost vozila Mercedes-AMG GT s paketom AMG DYNAMIC PLUS.

  Paket AMG DYNAMIC PLUS vam zagotavlja neizmerne vozne užitke in najboljšo okretnost. Združuje visoko zmogljive komponente za še boljšo vozno dinamiko. Tako bo vožnja še bolj nabita s čustvi.

  Sistem COMAND Online

  Slika prikazuje multimedijski sistem COMAND Online z aplikacijo AMG TRACK PACE v vozilu Mercedes-AMG GT.

  S sistemom COMAND Online, ki je brezhibno v kokpit integrirana vrhunska navigacija v Mercedesovem slogu, pridete na cilj hitreje in obenem prizanesete svojim živcem. S prometnimi informacijami Live Traffic in komunikacijo Car-to-X se lahko na primer preprosto ognete zastojem in možne vire nevarnosti prepoznate še hitreje.
  Aplikacija AMG TRACK PACE zagotovi podrobno in profesionalno analizo vašega sloga vožnje. Tako lahko svoje rezultate na zaprtih progah izboljšate tudi brez trenerja in jih primerjate z rezultati drugih voznikov. Prikaz je pregleden, intuitiven in razumljiv. Svoje podatke o vožnji lahko zabeležite in jih na primer na družabnih omrežjih delite z drugimi dirkaškimi navdušenci.

  Izjemno zmogljiva keramična zavorna naprava AMG

  Slika prikazuje izjemno zmogljivo keramično večplastno zavorno napravo AMG vozila Mercedes-AMG GT.

  Zanesljivo delovanje v ekstremnih situacijah, tudi po več zaporednih zaviranjih s polno silo: izjemno zmogljiva keramična zavorna naprava AMG omogoča vrhunske zaviralne lastnosti, na katere se lahko zanesete tudi v izrednih situacijah. Poleg tega je lažja od običajnih zavornih naprav, manjša nevzmetena masa pa pomeni boljšo vozno dinamiko in okretnost.

  Znamka Mercedes-AMG


  Svet vozne zmogljivosti.

  Znamka Mercedes-AMG


  Svet vozne zmogljivosti.

  Svet vozne zmogljivosti.

  Slika prikazuje več modelov Mercedes-AMG GT.

  Svet vozne zmogljivosti.

  Doživite izjemno raznolikost vozil Mercedes-AMG in pustite, da vas prevzamejo fokusirane vozne zmogljivosti Driving Performance.

  Mercedes-AMG GT S: kombinirana poraba goriva: 11,5-11,5 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 262-262 g/km
  Mercedes-AMG GT C: kombinirana poraba goriva: 12,4-12,4 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 284-284 g/km
  Mercedes-AMG GT R: kombinirana poraba goriva: 12,4-12,4 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 284-284 g/km<p>Navedene vrednosti so bile izračunane po predpisanem merilnem postopku. To so »vrednosti CO<sub>2</sub> po protokolu NEDC« v povezavi s 1. točko 2. člena Izvedbene uredbe komisije (EU) 2017/1153. Vrednosti porabe goriva so bile izračunane na podlagi teh vrednosti. Poraba električne energije je bila izračunana na podlagi Uredbe 692/2008/ES.</p>

  Mercedes-AMG GT: kombinirana poraba goriva: 11,4-11,4 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 261-261 g/km
  Mercedes-AMG GT S: kombinirana poraba goriva: 11,5-11,5 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 262-262 g/km
  Mercedes-AMG GT C: kombinirana poraba goriva: 12,4-12,4 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 284-284 g/km
  Mercedes-AMG GT R: kombinirana poraba goriva: 12,4-12,4 l/100 km, kombinirani izpusti CO2: 284-284 g/km<p>Navedene vrednosti so bile izračunane po predpisanem merilnem postopku. To so »vrednosti CO<sub>2</sub> po protokolu NEDC« v povezavi s 1. točko 2. člena Izvedbene uredbe komisije (EU) 2017/1153. Vrednosti porabe goriva so bile izračunane na podlagi teh vrednosti. Poraba električne energije je bila izračunana na podlagi Uredbe 692/2008/ES.</p>