Zmogljivost.

Več prostora. Več dinamike. Več kurje polti.

Modeli


Neprimerljivi, razen sami s seboj.

Motorji in modeli 4-vratnega kupeja Mercedes-AMG GT.

Modeli


Neprimerljivi, razen sami s seboj.

Motorji in modeli 4-vratnega kupeja Mercedes-AMG GT.

 • Mercedes-AMG GT 43 in 43 4MATIC+

  Slika prikazuje pogled na 4-vratni kupe Mercedes-AMG GT od spredaj, z mestom v ozadju.

  Izjemna zmogljivost  

  270 kW*<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p>

  (367 KM*)<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p> z vrstnim 6-valjnim bencinskim motorjem.

  Pospeši v

  4,9 sekunde*

  z 0 na 100 km/h.

  Nepričakovano večstranski, a še vedno čistokrvni AMG: 4-vratni kupe Mercedes-AMG GT 43 4MATIC+ združuje impresivno zmogljivost športnega avtomobila in vsakdanjo uporabnost elegantnega 4-vratnega avta. Ekspresivno oblikovanje z globoko potegnjenim pokrovom motorja, dominantnim sprednjim delom in mišičasto držo pa le še dodatno poudarja, da v tem štirivratnem kupeju prevladujejo športni geni. Samo pritisk gumba za zagon in vsem postane jasno, da 4-vratni kupe Mercedes-AMG GT 43 4MATIC+ sodi v sam vrh tovrstnih vozil. Po zaslugi inovativnega visokozmogljivega vrstnega šestvaljnika, aktivne aerodinamike in 9-stopenjskega menjalnika AMG SPEEDSHIFT TCT se to opazi že na štartu.

  Z izjemno privlačnim razmerjem med ceno in vrednostjo je 4-vratno športno vozilo na voljo tudi s pogonom na zadnja kolesa. Videz, tehnologija, oprema in možnosti prilagajanja ustrezajo 6-valjni različici z vsekolesnim pogonom 4MATIC+.

  *Zgoraj navedene vrednosti se nanašajo na Mercedes-AMG GT 43 4MATIC+.

 • Mercedes-AMG GT 53 4MATIC+

  Slika prikazuje 4-vratni kupe Mercedes-AMG GT od strani pred stekleno fasado.

  Športna moč

  320 kW<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p>

  (435 KM)<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p> s 3,0-litrskim agregatom.

  Zmogljiv sprint v

  4,5 sekunde

  z 0 na 100 km/h z eksplozivnimi pospeški.

  4-vratni kupe Mercedes-AMG GT 53 4MATIC+ združuje impresivno zmogljivost športnega avtomobila in vsakdanjo uporabnost elegantnega 4-vratnega avta. Ekspresivno oblikovanje z globoko potegnjenim pokrovom motorja, dominantnim sprednjim delom in mišičasto držo pa le še dodatno poudarja, da v tem štirivratnem kupeju prevladujejo športni geni. En pritisk gumba za zagon in vsi bodo vedeli: 4-vratni kupe Mercedes-AMG GT 53 4MATIC+ sodi na vrh. Za to že v startu poskrbijo inovativni in visoko učinkoviti vrstni 6-valjni motor z 320 KW (435 KM)<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p>, aktivna aerodinamika in 9-stopenjski menjalnik AMG SPEEDSHIFT TCT.

 • Mercedes-AMG GT 63 4MATIC+

  Slika prikazuje 4-vratni kupe Mercedes-AMG GT poševno od spredaj na dirkališču.

  Izjemna zmogljivost  

  430 kW<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p>

  (585 KM)<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p> biturbomotorja V8

  Eksplozivni pospeški v

  3,4 sekunde

  z 0 na 100 km/h.

  Kot vrhunski Gran Turismo je 4-vratni kupe Mercedes-AMG GT 63 4MATIC+ popoln spremljevalec za vse, ki cenijo osupljivo vrhunsko zmogljivost, udobje in vsestranskost. Najsodobnejši, zmogljivi V8-biturbomotor prinaša fascinantne vozne dogodivščine v vseh območjih vrtilne frekvence in združuje spektakularno dinamiko z neverjetno učinkovitostjo. Inovativne tehnologije, kot so popolnoma prilagodljiv vsekolesni pogon 4MATIC+ in serijsko krmilo zadnje preme pri V8-valjnih motorjih, zagotavljajo pogon in vodljivost na ravni motošporta. 9-stopenjski menjalnik AMG SPEEDSHIFT MCT s funkcijo RACE START omogoča neverjetne pospeške z 0 na 100 km/h v le 3,4 sekunde.

 • Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+

  Slika prikazuje 4-vratni kupe Mercedes-AMG GT poševno od zadaj z mestom v ozadju.

  Krepka zmogljivost

  470 kW<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p>

  (639 KM) biturbomotorja V8.

  Pospeši v

  3,2 sekunde

  z 0 na 100 km/h.

  Vozna dinamika na ravni dirkalnika, eksplozivni pospeški, vrhunsko udobje. 4-vratni kupe Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ predstavlja vrhunec družine štirivratnih modelov. Njegovi dinamični ležaji motorja AMG v vsaki vozni situaciji poskrbijo za najboljšo možno povezavo med motorjem z močjo 470 kW (639 KM)<p>Podatki o nazivni moči in nazivnem navoru po uredbi (ES) št. 715/2007 v veljavni izdaji.</p> in karoserijo. Zlasti v športnem načinu vožnje omogoča elektronsko uravnavan diferencial s samodejnim blokiranjem AMG boljše pospeševanje iz ovinka. Pospešek z 0 na 100 km/h v le 3,2 sekunde ni edino, kar zmore ta štirivratni kupe: dodatni vozni program RACE s funkcijo »Drift Mode« poleg tega omogoča tudi izjemno športne manevre. Markantni sprednji del v dizajnu reaktivnih kril z okrasnim elementom daje že na prvi pogled vedeti: prihaja 4-vratni kupe Mercedes-AMG GT.

Pogonski sklop modelov V8


Driving Performance po meri.

Pogonski sklop modelov V8


Driving Performance po meri.

Izvedite več o pogonu 4-vratnega kupeja Mercedes-AMG GT.

Elektronski zaporni diferencial na zadnji premi AMG.

Elektronsko nadzorovan zaporni diferencial na zadnji premi AMG izboljša trakcijo v vseh voznih razmerah, še zlasti pa pri športnem načinu vožnje. To omogoča boljše pospeševanje iz ovinkov.

AMG RIDE CONTROL+

Zračno podvozje AMG, ki je posebej prilagojeno za model GT, združuje dve podvozji v enem. Udobno ali športno: izjemna zmogljivost v vsaki situaciji.

AMG SPEEDSHIFT MCT 9G

Optimalen za posebej dinamični način vožnje. Športno hitra sprememba prestave ali skorajda neopazno pretikanje glede na način vožnje:

9 prestav omogoča, da je motor skoraj vedno na optimalnih vrtljajih.

Krmilo zadnje preme AMG

Bolj okreten: do 100 km/h zadnja prema krmili v nasprotno smer in tako navidezno zmanjša medosno razdaljo. Bolj varen: od 100 km/h naprej krmili v isti smeri in tako navidezno poveča medosno razdaljo.

4MATIC+

Vsekolesni pogon zadnjo premo prilagodljivo povezuje s sprednjo premo in tako zagotavlja optimalno razporeditev navora. To omogoča brezstopenjsko prestavljanje med vsekolesnim pogonom in pogonom na zadnja kolesa.

Dinamični ležaji motorja AMG

Dinamični ležaji motorja AMG v vsaki vozni situaciji poskrbijo za najboljšo povezavo motorja in karoserije. Z voznimi programi je določen osnovni značaj nastavitev.

Ponudba motorjev


Ustvarjeni, da bi dali vse od sebe: motorji 4-vratnega kupeja AMG GT.

Odkrijte motor R6 ali V8 v 4-vratnem kupeju Mercedes-AMG GT.

Ponudba motorjev


Ustvarjeni, da bi dali vse od sebe: motorji 4-vratnega kupeja AMG GT.

Odkrijte motor R6 ali V8 v 4-vratnem kupeju Mercedes-AMG GT.

 • V8-biturbomotor

  4,0-litrski V8-biturbomotor AMG

  Slika prikazuje prostostoječi 4,0-litrski V8-biturbomotor AMG.

  4,0-litrski V8-biturbomotor AMG

  4,0-litrski motor V8 Mercedes-AMG navdušuje z eksplozivnim razvojem moči ob izhodni moči, ki jo je obenem mogoče zelo natančno odmerjati. Turbopolnilnika Twin-Scroll sta zaradi boljšega odzivnega časa nameščena med glavama motorja (v »vročem notranjem V«). Izklop valjev pri manjši zahtevi po moči zmanjša porabo.

 • Motor R6

  3,0-litrski R6 s turbopolnilnikom na izpušne pline in električnim dodatnim kompresorjem

  Slika prikazuje prostostoječi 3,0-litrski motor R6.

  3,0-litrski R6 s turbopolnilnikom na izpušne pline in električnim dodatnim kompresorjem

  Dosledno elektrificiran, impresivno doživetje vožnje – integrirani zaganjalnik in generator ojačuje in rekuperira, 48-voltno električno omrežje napaja električne porabnike, dodatni kompresor pa dvigne navor tik nad prosti tek. Več kot bonus: mirni tek šestih valjev v vrsti.

Dodatna oprema AMG


Še več vozne zmogljivosti. Še več občutka GT.

Dodatna oprema AMG


Še več vozne zmogljivosti. Še več občutka GT.

  Paket AMG DYNAMIC PLUS

  Slika prikazuje kokpit 4-vratnega kupeja Mercedes-AMG GT.

  Paket AMG DYNAMIC PLUS vam zagotavlja neizmerne vozne užitke in najboljšo možno okretnost. Združuje številne visokozmogljive komponente v en privlačen paket, ki zajema najpomembnejšo dodatno opremo za še večjo vozno dinamiko. Tako bo vožnja še bolj nabita s čustvi.

  Tipke na volanu AMG

  Slika prikazuje tipke na volanu AMG v 4-vratnem kupeju Mercedes-AMG GT.

  S tipkami na volanu AMG bo vaš volan še bolj športen: omogočajo hitro in natančno upravljanje specifičnih funkcij vozne dinamike. Za osredotočen in zbran občutek pri vožnji – in za avtentično vzdušje dirkalnega avtomobila v kokpitu.

  AMG TRACK PACE

  Na sliki je prikazan kokpit v 4-vratnem kupeju Mercedes-AMG GT.

  AMG TRACK PACE vaše vozilo AMG spremeni v virtualnega dirkalnega inženirja. S časi krogov, sektorjev in pospeševanja ter izbranimi telemetričnimi podatki, ki se prikazujejo v živo, lahko načrtno analizirate in izboljšate svoje vozne sposobnosti na zaprtih progah.

  Razširjena resničnost MBUX za navigacijo

  Na sliki je prikazan kokpit v 4-vratnem kupeju Mercedes-AMG GT.

  Da boste obdržali pregled tudi, ko je dogajanje v prometu zapleteno, razširjena resničnost MBUX za navigacijo povezuje virtualni svet z resničnim. Tehnologija združuje grafične navigacijske in prometne informacije s prenosom slike v živo. Tako boste prišli na cilj hitro, varno in sproščeno.

  Znamka Mercedes-AMG


  Svet vozne zmogljivosti.

  Znamka Mercedes-AMG


  Svet vozne zmogljivosti.

  Motiv prikazuje plaketo motorja Mercedes-AMG.

  Doživite izjemno raznolikost vozil Mercedes-AMG in dovolite, da vas prevzamejo koncentrirane vozne zmogljivosti Driving Performance.