MBUX:
Mercedes-Benz
User Experience.

Multimedijski sistem z umetno inteligenco. Fascinantno intuitivno.

Odlike


Štiri črke. Neštete prednosti.

MBUX vas popelje v nov svet informacijsko-razvedrilnega sistema. Z možnostjo intuitivnega glasovnega upravljanja, upravljanja na dotik ali upravljanja s kretnjami. Popolnoma integriran v vaše digitalno življenje in z možnostjo personaliziranih prikaznih slogov. Poleg tega se bo vaše navdušenje nad njim z vsako vožnjo samo še stopnjevalo, saj je sistem učljiv in sposoben vživljanja v vsakega voznika posebej.

Odlike


Štiri črke. Neštete prednosti.

MBUX vas popelje v nov svet informacijsko-razvedrilnega sistema. Z možnostjo intuitivnega glasovnega upravljanja, upravljanja na dotik ali upravljanja s kretnjami. Popolnoma integriran v vaše digitalno življenje in z možnostjo personaliziranih prikaznih slogov. Poleg tega se bo vaše navdušenje nad njim z vsako vožnjo samo še stopnjevalo, saj je sistem učljiv in sposoben vživljanja v vsakega voznika posebej.

Motiv prikazuje digitalni kokpit limuzine razreda S Mercedes-Benz.
Video prikazuje digitalni kokpit limuzine razreda S Mercedes-Benz.
Ponovni ogled

Po nastanku teh vsebin je lahko prišlo do sprememb izdelka.

Personalizacija


Tako lahko MBUX postane vaša popolnoma osebna izkušnja.

Personalizacija


Tako lahko MBUX postane vaša popolnoma osebna izkušnja.

  User Action Prediction

  Ponazoritev funkcije User Action Prediction sistema Mercedes-Benz User Experience.

  S sistemom MBUX vaše vozilo postane močan partner. Sistem se vsak dan nauči nekaj novega in predvsem nekoliko bolje spozna voznika. Sposoben si je zapomniti vaše najljubše popevke, pot do vaše službe in telefonske številke, ki jih pogosto uporabljate. Če želite, multimedijski sistem MBUX<p>Odvisno od konfiguracije opcijsko izbirna oprema.</p> samodejno nastavi pravo radijsko postajo ali prikaže hitrejšo pot, če je na običajni poti zastoj. Sam in popolnoma samoumevno, če to seveda želite.

  Slogi prikaza

  Prikazovalnik vozila GLE Mercedes-Benz s sistemom MBUX.

  Oblikovanje in celotni videz kokpita s širokozaslonskim monitorjem lahko nastavite povsem po svojih željah. Na voljo so štirje slogi prikaza: »Classic«, »Sport«, »Progressive« in »Dezent«. Zlasti v kombinaciji z ambientno razsvetljavo<p>Odvisno od konfiguracije opcijsko izbirna oprema.</p> izbrani slog opazno oblikuje vzdušje v notranjosti.

  Upravljalni sistemi


  Reagira na besedo, dotik ali kretnjo.

  Upravljalni sistemi


  Reagira na besedo, dotik ali kretnjo.

   Hej, Mercedes

   Notranjost vozila GLE z intuitivnim sistemom glasovnega upravljanja.

   Z opcijskim sistemom glasovnega upravljanja<p>Odvisno od konfiguracije opcijsko izbirna oprema.</p> vas vaše vozilo uboga na besedo. Pa ne samo to: razume vas, ne da bi se moral prej naučiti ukazov. Z vami se tudi pogovarja. Branje, narekovanje ali pošiljanje sporočil? Povsem preprosto. Namesto vas se pozanima o vremenu na cilju (samo v povezavi s storitvami Mercedes-Benz), zamenja radijsko postajo ali vas po najkrajši poti pripelje domov. Zadostujeta dve besedi: »Hej, Mercedes«. In že vas vaše vozilo pozorno posluša!

   Asistent za notranjost MBUX

   Ponazoritev asistenta za notranjost MBUX.

   Uživajte v udobju preprostega upravljanja brez dotikov: ta inovativni sistem zajema in tolmači gibe rok. Tako lahko izbrane funkcije vklopite takoj in povsem brez napora. Pri tem lahko sistem razlikuje med voznikom in sovoznikom – tako se odprejo točno tisti meniji, ki ste jih imeli v mislih.<p>Odvisno od konfiguracije opcijsko izbirna oprema.</p>

   Koncept upravljanja na dotik

   Notranjost vozila GLE s konceptom upravljanja na dotik.

   MBUX uporabniku ponuja največjo možno svobodo pri upravljanju številnih funkcij na način, ki je zanj najbolj udoben. V vašem vozilu je na voljo prikazovalnik na dotik, poleg tega lahko prikazovalnike upravljate s tipkami za upravljanje na dotik na volanu.

   Zasloni in povezljivost


   Od vetrobranskega stekla do zadnjega dela potniške kabine: MBUX je povsod prisoten.

   Zasloni in povezljivost


   Od vetrobranskega stekla do zadnjega dela potniške kabine: MBUX je povsod prisoten.

    Razvedrilni sistem MBUX

    Prikazovalnik s prikazom za razvedrilni sistem MBUX v limuzini razreda S Mercedes-Benz.
    Ponovni ogled

    Uživajte v svoji najljubši glasbi z MBUX Entertainment<p>Odvisno od konfiguracije opcijsko izbirna oprema.</p>. V vozilo so vam na voljo storitve pretakanja glasbe in spletni radio. Brezskrbno brskajte in pretakajte glasbo s celovitim paketom podatkov, ki ga lahko udobno sklenete pri izbranem zunanjem ponudniku. Razpoložljivost storitev se lahko razlikuje.

    * Če želite uporabljati storitve, potrebujete osebno številko Mercedes me ID in se strinjati s pogoji uporabe storitev Mercedes me connect. Poleg tega mora biti vozilo povezano z uporabniškim računom. Po izteku začetnega obdobja lahko storitve proti plačilu podaljšujete, če so v ponudbi za vaše vozilo. Prva aktivacija storitev je mogoča v roku 1 leta od prve registracije ali začetka uporabe s strani stranke (kar nastopi prej).

    Na voljo samo v povezavi z drugo dodatno opremo in storitvijo »Spletna glasba«.

    Razvedrilni sistem za zadnje sedeže MBUX

    Notranjost limuzine razreda S Mercedes-Benz z razvedrilnim sistemom za zadnje sedeže MBUX.

    Razvedrilni sistem za zadnje sedeže MBUX<p>Odvisno od konfiguracije opcijsko izbirna oprema.</p> spremeni zadnji del potniške kabine v privlačen svet doživetij in delovnega okolja. Tu lahko potovanje načrtujete po svojih željah – da vam čas hitro mine ali pa da opravite pomembne naloge. Visokoločljivi zasloni na dotik omogočajo neposreden dostop do interneta in multimedijskega sistema.

    Razširjena resničnost MBUX za navigacijo

    Prikazovalnik z razširjeno resničnostjo MBUX za navigacijo.

    Da boste ostali zbrani tudi, ko je dogajanje v prometu kaotično, razširjena resničnost MBUX za navigacijo<p>Odvisno od konfiguracije opcijsko izbirna oprema.</p> povezuje virtualni svet z resničnim. Tehnologija združuje grafične navigacijske in prometne informacije s prenosom slike v živo. Tako boste prišli na cilj hitro, varno in sproščeno.

    Brezžično polnjenje

    Ponazoritev brezžičnega polnjenja s sistemom Mercedes-Benz User Experience.

    Čas vožnje je lahko tudi čas polnjenja – svoj pametni telefon z eno samo kretnjo položite na njegovo stalno mesto na odlagališču, kjer se bo brezžično polnil. Ne glede na model in znamko lahko brezžično polnite združljive pametne telefone.<p>Odvisno od konfiguracije opcijsko izbirna oprema.</p>

    Integracija pametnega telefona

    Ponazoritev integracije pametnega telefona s sistemom Mercedes-Benz User Experience.

    Paket za integracijo pametnega telefona<p>Odvisno od konfiguracije opcijsko izbirna oprema.</p><p>Ta oprema je kot funkcija on-demand na voljo tudi z naknadnim aktiviranjem v vozilu. Za to je potrebna registracija na portalu Mercedes me, strinjanje s pogoji uporabe storitev Mercedes me connect ter vsaj začasna povezava med vozilom in uporabniškim računom. Poleg tega aktiviranje zahteva podatkovno povezavo z vozilom in ustrezno opremo v vozilu. Izbrana funkcija on-demand se trajno aktivira za uporabo v vozilu, tudi če naknadno prekličete storitve Mercedes me connect in prekinete povezavo vozila z uporabniškim računom. Prek Mercedes me ali pri pooblaščenem partnerju Mercedes-Benz izveste vse o tehničnih pogojih.</p> mobilni telefon prek Apple CarPlay™<p>Apple CarPlay je blagovna znamka družbe Apple Inc.</p> in Android Auto™<p>Android Auto je znamka družbe Google LLC.</p> brezžično poveže z multimedijskim sistemom. Tako udobno dostopate do najpomembnejših aplikacij, ki jih uporablja vaš pametni telefon. Hitro in preprosto lahko uporabljate tudi aplikacije tretjih ponudnikov, kot npr. Spotify.    * Potrebne so posebne aplikacije, ki so bile razvite in odobrene za ustrezno tehnologijo. Osnovni nabor aplikacij je lahko v pametnem telefonu že prednameščen.
    Apple CarPlay™<p>Apple CarPlay je blagovna znamka družbe Apple Inc.</p> in Android Auto™<p>Android Auto je znamka družbe Google LLC.</p> nista na voljo v vseh državah. V nekaterih državah posamezne funkcije in aplikacije mogoče niso na voljo. Podrobnejše informacije o Apple CarPlay™ dobite na naslovu https://www.apple.com/ios/feature-availability/#applecarplay-applecarplay, o Android Auto pa na naslovu https://www.android.com/intl/de_de/auto/
    Prek Mercedes me ali pri pooblaščenem partnerju Mercedes-Benz izveste vse o tehničnih pogojih.

    Projekcijski zaslon head-up

    Notranjost vozila GLE Mercedes-Benz s projekcijskim zaslonom head-up.

    Na obzorju so športni užitki in suvereno doživljanje vožnje: projekcijski zaslon head-up<p>Odvisno od konfiguracije opcijsko izbirna oprema.</p> vaše vetrobransko steklo spremeni v fascinanten digitalni kokpit. Tako imate pomembne informacije vedno neposredno pred očmi. Vso pozornost lahko posvetite cesti in prometu pred vami.

    Na voljo z MBUX


    Mercedes-Benz User Experience je doživetje za vsa čutila.

    Na voljo z MBUX


    Mercedes-Benz User Experience je doživetje za vsa čutila.

    Notranjost vozila GLB z Mercedes-Benz User Experience.

    Najbolje, da ga odkrijete sami. Informacijsko-razvedrilni sistem je na voljo za vedno več modelov: od kompaktnega razreda A do luksuznega športnega terenskega vozila GLS.

    Razpoložljiva oprema se lahko razlikuje glede na vozilo.