MBUX:
Mercedes-Benz
User Experience.

Multimedijski sistem z umetno inteligenco. Fascinantno intuitivno.

Odlike


Štiri črke. Neštete prednosti.

MBUX vas popelje v nov svet informacijsko-razvedrilnega sistema. Z možnostjo intuitivnega glasovnega upravljanja, upravljanja na dotik ali upravljanja s kretnjami. Popolnoma integriran v vaše digitalno življenje in z možnostjo personaliziranih prikaznih slogov. Poleg tega se bo vaše navdušenje nad njim z vsako vožnjo samo še stopnjevalo, saj je sistem učljiv in sposoben vživljanja v vsakega voznika posebej.

Odlike


Štiri črke. Neštete prednosti.

MBUX vas popelje v nov svet informacijsko-razvedrilnega sistema. Z možnostjo intuitivnega glasovnega upravljanja, upravljanja na dotik ali upravljanja s kretnjami. Popolnoma integriran v vaše digitalno življenje in z možnostjo personaliziranih prikaznih slogov. Poleg tega se bo vaše navdušenje nad njim z vsako vožnjo samo še stopnjevalo, saj je sistem učljiv in sposoben vživljanja v vsakega voznika posebej.

Motiv prikazuje digitalni kokpit limuzine razreda S Mercedes-Benz.
Video prikazuje digitalni kokpit limuzine razreda S Mercedes-Benz.
Ponovni ogled

Po nastanku teh vsebin je lahko prišlo do sprememb izdelka.

Personalizacija


Tako lahko MBUX postane vaša popolnoma osebna izkušnja.

Personalizacija


Tako lahko MBUX postane vaša popolnoma osebna izkušnja.

  Tematike

  Motiv prikazuje prikazovalnik v kupeju CLA Mercedes-Benz.

  Z novimi tematikami lahko po želji »s pritiskom gumba« menjavate prednastavljena vzdušja v svojem vozilu. Prikazi na prikazovalniku inštrumentov in medijskem prikazovalniku se ustrezno prilagodijo, prav tako svetlobno vzdušje in vozni program. In kar je najboljše: voznik lahko sam sestavi tudi svoje individualne tematike.

  User Action Prediction

  Motiv prikazuje User Action Prediction sistema Mercedes-Benz User Experience.

  S sistemom MBUX vaše vozilo postane močan partner. Sistem se vsak dan nauči nekaj novega in predvsem nekoliko bolje spozna voznika. Sposoben si je zapomniti vaše najljubše popevke, pot do vaše službe in telefonske številke, ki jih pogosto uporabljate. Če bi si zaželeli, vam samodejno nastavi pravo radijsko postajo ali pokaže hitrejšo pot, če je na običajni poti zastoj. Sam in popolnoma samoumevno, če to seveda želite.

  Slogi prikaza

  Motiv prikazuje prikazovalnik v športnem terenskem vozilu GLE Mercedes-Benz s sistemom MBUX.

  Oblikovanje in celotni videz kokpita s širokozaslonskim monitorjem lahko nastavite povsem po svojih željah. Na voljo so štirje slogi prikaza: »Classic«, »Sport«, »Progressive« in »Dezent«. V kombinaciji z opcijsko ambientno osvetlitvijo bo izbrani slog še bolje ustvaril atmosfero v notranjosti vozila.

  Upravljalni sistemi


  Vse sliši na vaš ukaz z besedo, dotikom ali kretnjo.

  Upravljalni sistemi


  Vse sliši na vaš ukaz z besedo, dotikom ali kretnjo.

   Hej, Mercedes

   Slika prikazuje notranjost športnega terenskega vozila GLE z intuitivnim sistemom glasovnega upravljanja.

   Z opcijskim sistemom glasovnega upravljanja vas vaše vozilo uboga na besedo. Pa ne samo to: razume vas, ne da bi se moral ukaze prej naučiti. Z vami se tudi pogovarja. Branje, narekovanje ali pošiljanje sporočil? Povsem preprosto. Namesto vas se pozanima o vremenu na cilju (samo v povezavi s storitvami Mercedes me), zamenja radijsko postajo ali vas po najkrajši poti pripelje domov. Zadostujeta dve besedi: »Hej, Mercedes«. In že vas vaše vozilo pozorno posluša!

   Asistent za notranjost MBUX

   Slika prikazuje asistenta za notranjost MBUX.

   Uživajte v udobju preprostega upravljanja brez dotikov: ta inovativni sistem zajema in tolmači gibe rok. Tako lahko izbrane funkcije vklopite takoj in povsem brez napora. Pri tem lahko sistem razlikuje med voznikom in sovoznikom – tako se odprejo točno tisti meniji, ki ste jih imeli v mislih.

   Koncept upravljanja na dotik

   Motiv prikazuje notranjost športnega terenskega vozila GLE z upravljanjem na dotik.

   MBUX ponuja uporabniku največjo mero svobode pri upravljanju vseh funkcij povsem po njegovih željah. Za vaše vozilo je na voljo prikazovalnik na dotik, poleg tega pa je v sredinsko konzolo integrirano polje za upravljanje s prsti, ki se odziva na eno- ali večprstne gibe in prepozna rokopis. Zaslone lahko tudi upravljate z gumbi za upravljanje na dotik na volanu.

   Zasloni in povezljivost


   Od vetrobranskega stekla do zadnjega dela potniške kabine: MBUX je povsod prisoten.

   Zasloni in povezljivost


   Od vetrobranskega stekla do zadnjega dela potniške kabine: MBUX je povsod prisoten.

    Razvedrilni sistem MBUX

    Slika prikazuje razvedrilni sistem MBUX v limuzini razreda S Mercedes-Benz.
    Ponovni ogled

    Uživajte v poslušanju vaše najljubše glasbe preprosto s sistemom MBUX Entertainment (storitev Mercedes me) v vašem vozilu. Na voljo so vam storitve ponudnikov poslušanja pretočne digitalne glasbe kot so Spotify, Amazon Music, Apple Music ali TIDAL (potrebujete uporabniški račun). Razpoložljivost je odvisna od modela vozila in se lahko kadar koli spremeni. Potrebujete lastno količino podatkov.

    *Če želite uporabljati storitve, potrebujete osebno številko Mercedes me ID in se strinjati s pogoji uporabe storitev Mercedes me connect. Poleg tega mora biti vozilo povezano z uporabniškim računom. Po izteku začetnega obdobja lahko storitve proti plačilu podaljšujete, če so za ustrezno vozilo v ponudbi. Prva aktivacija storitev je mogoča v roku 1 leta od prve registracije ali začetka uporabe s strani stranke (kar nastopi prej).

    Na voljo samo v povezavi z drugo dodatno opremo in storitvijo »Spletna glasba«.

    Razvedrilni sistem za zadnje sedeže MBUX

    Motiv prikazuje notranjost limuzine razreda S Mercedes-Benz z razvedrilnim sistemom MBUX v zadnjem delu potniške kabine.


    Razvedrilni sistem za zadnje sedeže MBUX spremeni zadnji del potniške kabine v privlačen svet doživetij in delovnega okolja. Tu lahko potovanje načrtujete po svojih željah – da vam čas hitro mine ali pa da opravite pomembne naloge. Visokoločljivi zasloni na dotik omogočajo neposreden dostop do interneta in multimedijskega sistema.

    Razširjena resničnost MBUX za navigacijo

    Slika prikazuje multimedijski sistem MBUX z razširjeno resničnostjo za navigacijo v vozilu EQC Mercedes-EQ.

    Da boste obdržali pregled tudi, ko je dogajanje v prometu zapleteno, razširjena resničnost MBUX za navigacijo povezuje virtualni svet z resničnim. Tehnologija združuje grafične navigacijske in prometne informacije s prenosom slike v živo. Tako boste prišli na cilj hitro, varno in sproščeno.

    Brezžično polnjenje

    Motiv prikazuje brezžično polnjenje s sistemom Mercedes-Benz User Experience.

    Čas vožnje je lahko tudi čas polnjenja – svoj pametni telefon z eno samo kretnjo položite na njegovo stalno mesto na odlagališču, kjer se bo brezžično polnil. Ne glede na model in znamko lahko brezžično polnite združljive pametne telefone.

    Integracija pametnega telefona

    Slika prikazuje integracijo pametnega telefona s sistemom Mercedes-Benz User Experience.

    Paket za integracijo pametnega telefona poveže mobilni telefon prek Apple® CarPlay® in Android Auto® z medijskim sistemom. Tako udobno dostopate do najpomembnejših aplikacij, ki jih uporablja vaš pametni telefon. Hitro in preprosto lahko uporabljate tudi aplikacije tretjih ponudnikov, kot npr. Spotify.

    Potrebne so posebne aplikacije, ki so bile razvite in odobrene za zadevno tehnologijo. Osnovni nabor aplikacij je lahko v pametnem telefonu že prednameščen.
    Apple CarPlay™ in Android Auto nista na voljo v vseh državah. V nekaterih državah posamezne funkcije in aplikacije mogoče niso na voljo. Podrobnejše informacije o Apple CarPlay™ dobite na naslovu https://www.apple.com/ios/feature-availability/#applecarplay-applecarplay, o Android Auto pa na naslovu https://www.android.com/intl/de_de/auto/
    Prek Mercedes me ali pri pooblaščenem partnerju Mercedes-Benz izveste vse o tehničnih pogojih.

    Projekcijski zaslon head-up

    Motiv prikazuje notranjost športnega terenskega vozila GLE Mercedes-Benz s projekcijskim zaslonom head-up.

    Na obzorju so športni užitki in suvereno doživljanje vožnje: projekcijski zaslon head-up vaše vetrobransko steklo spremeni v fascinanten digitalni kokpit. Tako imate vse pomembne informacije ves čas pred očmi. Vsa vaša pozornost pa je lahko namenjena cesti pred vami in dogajanju v prometu.

    Na voljo z MBUX


    Mercedes-Benz User Experience je doživetje za vsa čutila.

    Na voljo z MBUX


    Mercedes-Benz User Experience je doživetje za vsa čutila.

    Motiv prikazuje notranjost športnega terenskega vozila GLB s sistemom Mercedes-Benz User Experience.

    Najbolje, da ga odkrijete sami. Informacijsko-razvedrilni sistem ima na voljo čedalje več serij: od kompaktnega razreda A do luksuznega športnega terenskega vozila GLS.

    Oprema, ki je na voljo, je glede na vozilo lahko različna.