Polnjenje na poti omogoča vedno večje število javnih polnilnih postaj.

Na sliki je prikazano vozilo EQC Mercedes-Benz od strani.

Polnjenje na poti omogoča vedno večje število javnih polnilnih postaj.

Ko ste na poti, lahko svoje vozilo polnite na brezštevilnih javnih polnilnih postajah AC (izmenični tok) ali na posebnih hitrih polnilnih postajah DC (enosmerni tok), kot npr. IONITY.

Tudi v mestih je ponudba javnih polnilnih postaj danes zelo pestra. Naj bo to v parkirnih hišah, na parkiriščih trgovskih središč ali ob cesti. Te polnilne postaje ponujajo moč polnjenja do 50 kW, s tem pa tudi možnost polnjenja vašega vozila v kratkem času.
Na daljših vožnjah lahko izkoristite prednosti mreže polnilnih postaj na počivališčih in na avtocestnih parkiriščih. Z razpoložljivo močjo polnjenja do 350 kW vam ni treba načrtovati dolgih postankov za polnjenje.

Poiščite najhitrejšo pot, vključno s postanki za polnjenje.

Na sliki je prikazan medijski prikazovalnik vozila EQC Mercedes-Benz.

Poiščite najhitrejšo pot, vključno s postanki za polnjenje.

Zahvaljujoč navigaciji z električno inteligenco tudi daljše vožnje z vozilom na električni pogon niso težava. Ta vam vedno predlaga najboljšo pot – vključno z morebitnimi postanki za polnjenje – z upoštevanjem dejavnikov, kot so stanje napolnjenosti, vreme ali prometne informacije. Da bodo vaši postanki za polnjenje čim krajši, se prednostno upoštevajo hitre polnilne postaje. Ko se pripeljete do polnilne postaje, prejmete točno informacijo o potrebnem času polnjenja, aplikacija Mercedes me pa vas obvesti, kdaj je doseženo stanje napolnjenosti, da lahko nadaljujete vožnjo – da boste čim prej prispeli na cilj.

Prijavite se le enkrat. In vozilo polnite povsod. Z Mercedes me Charge.

Na sliki je prikazano vozilo EQC Mercedes-Benz z bočne sprednje strani.
Videoposnetek prikazuje možnosti uporabe kartice Mercedes me Charge.
Ponovni ogled

Prijavite se le enkrat. In vozilo polnite povsod. Z Mercedes me Charge.

S storitvijo Mercedes me Charge prejmete z eno samo pogodbo dostop do številnih javnih polnilnih postaj povsod po Evropi, ki so na primer postavljene v mestih, nakupovalnih središčih, hotelih ali restavracijah. Aplikacija Mercedes me vnaprej prikaže natančen položaj, trenutno razpoložljivost in ceno na izbrani polnilni postaji. Te informacije so dostopne tudi prek navigacijskega sistema v vozilo. Na podlagi teh informacij navigacija z električno inteligenco izračuna udobno in najhitrejšo pot s povsem električnim vozilom, vključno s postanki za polnjenje. Na polnilni postaji se opravi preverjanje pristnosti prek prikaza na medijskem sistemu MBUX, aplikacije Mercedes me ali polnilne kartice Mercedes me Charge. Vse ostalo se samodejno ureja prek storitve Mercedes me Charge.

Mercedes me Charge: prispevek za energetski prehod z Green Charging

Na sliki je prikazana animacija funkcije Green Charging.

Mercedes me Charge: prispevek za energetski prehod z Green Charging

Če v Evropi polnite prek Mercedes me Charge, Mercedes-Benz poskrbi za naknadno nadomestilo z zeleno elektriko. Na ta način že danes zmanjšujete svoj ogljični odtis in prispevate k energetskemu prehodu.

Način delovanja Green Charging je razmeroma preprost: za določeno časovno obdobje se opravi natančna analiza količina električne energije, ki je bila napolnjena prek Mercedes me Charge. Izračunana količina se nato izravna z verodostojnimi potrdili o izboru zelene električne energije.

Potrdilo o izvoru tako preverljivo potrjuje izvor energije in služi kot nekakšen rojstni list za elektriko iz obnovljivih virov. Da bi od tega imela korist tudi narava, morajo potrdila o izvoru izpolnjevati še dodatne značilnosti, ki so navedene na nalepki za okolju prijazne energijo, njihov cilj pa je povečanje števila sistemov obnovljive energije.

Katere prednosti ponuja IONITY?

Slika prikazuje postopek polnjenja vozila Mercedes-Benz EQC na polnilni postaji IONITY.

Katere prednosti ponuja IONITY?

IONITY je skupni projekt proizvajalcev vozil Daimler AG, BMW Group, Ford Motor Company ter Volkswagen AG z znamkama Audi in Porsche. Namenjen je vzpostavitvi mreže zanesljivih in zmogljivih hitrih polnilnih postaj ob glavnih prometnih cestah po Evropi. Te postaje z močjo do 350 kW omogočajo najkrajše čase polnjenja. In kar je najboljše: vse polnilne postaje IONITY so popolnoma integrirane v Mercedes me Charge, dostop in obračun pa potekata kot običajno prek storitve Mercedes me Charge.

Na polnilnih postajah IONITY plačate ceno elektrike kot v svojem gospodinjstvu: lastniki vozil EQC pri uporabi storitve Mercedes me Charge plačajo ugodnih 0,29 EUR na kilovatno uro prevzete električne energije. IONITY s tem omogoča uživanje prednosti elektromobilnosti tudi pri vožnji na dolge proge.

Vprašanja in odgovori.

 • Kako najdem polnilno postajo?


  Polnilno postajo lahko preprosto najdete prek multimedijskega sistema MBUX ali aplikacije Mercedes me. Nasvet: uporabljajte navigacijo z električno inteligenco.
  Pameten algoritem načrtuje in vam predlaga postanke za polnjenje, s katerimi prihranite največ časa.

 • Kako poteka polnjenje na javni polnilni postaji?


  Za dostop na polnilni postaji preprosto uporabite Mercedes me Charge – prek multimedijskega sistema MBUX, z aplikacijo Mercedes me ali s polnilno kartico Mercedes me Charge. Postopek polnjenja začnite po navodilih, ki so prikazana na zadevni polnilni postaji.

 • Katere prednosti prinaša storitev Mercedes me Charge?


  Mercedes me Charge vam prinaša največje udobje polnjenja v povezavi z visoko prilagodljivostjo. Polnite na številnih javnih polnilnih postajah z največjo preglednostjo nad stroški. Z registracijo dobite dostop do vseh ponudnikov, ki so vključeni v mrežo polnilnih postaj Mercedes me Charge. Centralni obračun in pregled stroškov namesto vas prevzame Mercedes me Charge.

 • Za katera vozila je na voljo storitev Mercedes me Charge?


  Mercedes me Charge je na voljo za vozila na električni pogon Mercedes-Benz serije EQ ter za izbrana priključna hibridna vozila. Za aktualno ponudbo se obrnite na svojega trgovca z vozili EQ.

 • Kako lahko uporabljam storitev Mercedes me Charge?


  Če želite uporabljati storitev, aktivirajte svoj račun Mercedes me. V naslednjem koraku izberite svoje vozilo in v pregledu storitev aktivirajte Mercedes me Charge. V zadnjem koraku sklenite pogodbo o polnjenju s storitvijo Mercedes Me Charge. Nato lahko začnete postopek polnjenja vozila neposredno na polnilni postaji prek aplikacije, multimedijskega sistema MBUX ali kartice RFID Mercedes me Charge. Postopek registracije si lahko ogledate v videoposnetku z navodili v aplikaciji Mercedes me ali v digitalnih navodilih za uporabo svojega vozila.