BlueEFFICIENCY – učinkovito v prihodnost

Vozilo Sprinter s paketom BlueEFFICIENCY [1], [2], [3], [4]

Naš cilj je ustvariti čim bolj gospodarno in trajnejšo mobilnost. Inovacije, ki to omogočajo, so združene pod pojmom BlueEFFICIENCY. Gre za medsebojno usklajene komponente, ki občutno prispevajo k manjši porabi goriva in zmanjšanim izpustom CO2.

Kako dobro to deluje, dokazuje vozilo Sprinter s paketom BlueEFFICIENCY [1], [2], [3], [4]. Součinkovanje funkcije za zagon/zaustavitev ECO[5], varčnega dizelskega motorja in nadaljnjih komponent skrbi za to, da se poraba goriva in izpusti občutno znižajo ravno v mestnem prometu. To ne zmanjša samo stroškov, ampak poleg tega pozitivno vpliva na okolje in učinkovitost vašega podjetja.

  Legendarno varčen pri porabi

  Kot eno okolju najbolj prijaznih vozil svojega razreda novo vozilo Sprinter zaradi dosledno izpopolnjenih motorjev [6] in inovativne tehnologije BlueEFFICIENCY dosega izjemne vrednosti izpustov in porabe goriva.

  Že serijsko je opremljen na primer z električno uravnavano črpalko za gorivo, upravljanjem alternatorja, zadnjo premo za varčno vožnjo in pnevmatikami z optimiziranim kotalnim uporom. Zaradi svojih varčnih motorjev kot prvo dostavno vozilo izpolnjuje strog emisijski razred Euro VI [7].

  Paket BlueEFFICIENCY [1], [2], [3], [4] je na voljo za vse izvedbe tipov z dizelskim motorjem CDI. Vključuje naslednje sestavne dele:

  • dizelski motor OM 651 (Euro VI ali Euro 5b/III) ali dizelski motor OM 642 (Euro VI);
  • funkcijo za zagon/zaustavitev ECO [5];
  • črpalko servo krmiljenja ECO;
  • električno uravnavana črpalka za gorivo;
  • pnevmatike z optimiziranim kotalnim uporom [8];
  • alternator za varčno vožnjo.

  [1] Ni na voljo v povezavi z bencinskim motorjem.

  [2] Prodajalca dostavnih vozil Mercedes-Benz povprašajte po razpoložljivosti paketa BlueEFFICIENCY s samodejnim menjalnikom 7G-TRONIC PLUS za posebne izvedbe vozila Sprinter.

  [3] Vozilo je tovarniško serijsko opremljeno s prikazom priporočene prestave, upravljanjem akumulatorja in ukrepi v motorju, vsi ostali sestavni deli so na voljo kot dodatna oprema.

  [4] Ni na voljo v povezavi z vsekolesnim pogonom.

  [5] Ni na voljo v povezavi s samodejnim menjalnikom.

  [6] Razpoložljivost motorjev, ki izpolnjujejo emisijski razred Euro VI, je navedena v tehničnih podatkih.

  [7] Motorji emisijskega razreda Euro VI so opcijsko na voljo od referenčne mase 2380 kg, od mase 2840 kg pa ga serijsko izpolnjujejo.

  [8] Če so na voljo za posamezen model, v nasprotnem primeru serijske pnevmatike.

  Kombinirano vozilo

  Sprinter

  Prednosti izdelka

  Tehnični podatki in oprema

  Svetovanje in nakup