Iskanje

Varnost je naša osnovna misel.

Celostni varnostni koncept Mercedes-Benz avtomobilsko varnost deli na štiri stopnje:

Prva faza: varna vožnja

Sistem proti blokiranju (ABS)

Uravnavanje pogonskega zdrsovanja (ASR)

Zavorni sistem ADAPTIVE BRAKE s funkcijo HOLD

Druga faza: ob nevarnosti

Tretja faza: ob nezgodi

Četrta faza: po nezgodi

Za preprečevanje novih nezgod in lažje reševanje potnikov se lahko glede na vrsto in resnost nezgode sprožijo različni ukrepi:

  • Optimalna zaščita: motor se lahko samodejno izklopi in prekine se dovod goriva.
  • Vpadljiva osvetlitev:za preprečevanje nadaljnjih nezgod in lažje iskanje poškodovanega vozila se lahko samodejno aktivirajo opozorilne utripalke in zasilna razsvetljava notranjosti.
  • Dobre možnosti rešitve: vrata se lahko samodejno odklenejo.
  • Boljše možnosti reševanja: Za lažje odpiranje vrat po čelnem trku so med blatnikom in vrati vgrajene reže.
  • Upravljanje okvar: čeprav okvare pri vozilu Mercedes niso nekaj vsakdanjega, vam v primeru okvare nudimo celovito pomoč. Zgolj s pritiskom tipke lahko vzpostavite stik s 24-urno pomočjo Mercedes-Benz, kjer bodo poskrbeli za nadaljnji postopek. Ob vsakem času, podnevi ali ponoči, bo na mesto okvare prispela služba za pomoč na cesti v optimalni pripravljenosti.
  • Upravljanje nezgod: da bi v primeru nezgode lahko čim hitreje zagotovili izvajanje ukrepov za reševanje ali vleko ponesrečenega vozila, se lahko klic posreduje centru za pomoč strankam Mercedes-Benz.
  • Povezava za klic na pomoč: ko klicni center za pomoč prejme klic v sili – ne glede na to, ali je bil sprožen samodejno ali ročno s tipko SOS v vozilu – preveri, ali je na kraju nezgode potrebna pomoč reševalcev. V skrajnem primeru se podatki o klicu v sili, na primer GPS-podatki, posredujejo kateri od javnih reševalnih postaj povsod po Evropi.
  • Upoštevajte tudi: sistem za klic v sili Mercedes-Benz je neprekinjeno in popolnoma samodejno aktiviran – za vašo varnost. Vse nadaljnje storitve se izvedejo le na vašo izrecno željo ob strinjanju s pogoji uporabe.

[1] Pogoj: vzpostavljena internetna povezava.