Dvopotno vozilo

Vožnja po cesti ali tirih

Najprej ranžiranje težkih priklopnikov, nato s tirov na cesto in do mesta naslednje intervencije na tirih. To zmore samo dvopotno vozilo Unimog družbe Mercedes-Benz.

Izjemna vlečna sila: dvopotno vozilo Unimog je odlično ranžirno vozilo. Odlično je usklajeno za do 1000 t vlečne obremenitve. Omogoča izjemno udobje med delom in pri vožnji. Nakup tega vozila je do 60 odstotkov ugodnejši kot nakup ranžirne lokomotive. Tudi vzdrževanje dvopotnega vozila Unimog bo prijazno do vaše denarnice. V primerjavi z ranžirno lokomotivo ne prihranite zgolj goriva in drugih obratovalnih sredstev, temveč tudi svoj denar pri vzdrževanju, servisih ter vmesnih in glavnih pregledih. Poleg tega pa so časi prihodov in odhodov krajši, s čimer zmanjšate tudi stroške pri uporabi tras: do naslednjega mesta intervencije se preprosto zapeljete po cesti in vozilo šele na cilju v nekaj minutah z dvižno in obračalno napravo ponovno namestite na tire. Vse, kar je pri tem potrebno, je približno 5-metrsko ravno območje tirov.

Kot profesionalen nosilec priključnih delovnih strojev dvopotno vozilo Unimog poleg tega omogoča opravljanje različnih nalog na področju železniške infrastrukture. Od urejanja svetlobnega profila do čiščenja tirov, od vzdrževanja nadzemnih vodov in gradbenih del na tirih do pluženja snega na tirih. Poleg vseh naštetih nalog pa lahko vozilo Unimog uporabite tudi onstran tirov, na primer za zimska opravila na vašem zemljišču.

VEČ INFORMACIJ