Prednosti

Lahek, zanesljiv ter varčen novi Axor

Ne glede na to, kaj prevažate, novo vozilo Axor v mednarodnem transportu na srednje dolgih razdaljah zagotavlja najboljše pogoje za cenovno ugoden prevoz. Novi Axor namreč varčuje pri lastni teži in porabi. To omogočijo njegov lahek okvir in nizka lastna teža, trpežni 6-valjni vrstni motorji z nizko porabo, ki gospodarno izpolnjujejo emisijski standard Euro 5, in intervali vzdrževanja od 100.000 km do 120.000 km*. Po želji je Axor na voljo tudi s še strožjim emisijskim standardom EEV**. K visoki gospodarnosti pomembno prispeva tudi motorni sistem Telligent® z izjemno učinkovitim zgorevanjem ter manjšo porabo goriva in nizkim izpustom škodljivih snovi.

To pa še zdaleč ni vse, kar prispeva k nizkim stroškom. Opcijsko je novi Axor na voljo tudi z menjalnikom Mercedes PowerShift*** in tremi dobavljivimi varčnimi paketi, ki še povišajo gospodarnost. Samodejni menjalnik Mercedes PowerShift s svojimi lastnostmi podpira vse to, kar predstavlja novi Axor: zelo dobro upravljanje vozila, vozna dinamika, nizka poraba in seveda visoka nosilnost.

Posebno dolgo jamstvo za pogonski sklop, nizki stroški vzdrževanja in popravil, dolga življenjska doba vozila in visoka vrednost rabljenega vozila so nadaljnje prednosti, na katere lahko računate. Za varčnost poskrbijo tudi ugodne servisne pogodbe in storitve, kot je FleetBoard® in tečaj varčne vožnje družbe Mercedes-Benz. Tako novi Axor izpolnjuje vse pogoje za gospodarno vožnjo v tranzitnem prometu na srednje dolgih razdaljah.

* V povezavi z vzdrževalnim sistemom Telligent®.

** Opcijsko na voljo za Axor z močjo 210 kW in 240 kW, od 03/2011 za Axor z 265 kW, 295 kW in 315 kW, od 05/2011 za Axor s 175 kW in 188 kW.

*** Na voljo za cestna vlečna vozila in tovorna vozila s kesonom Axor nad 265 kW.