Šasija

Robusten in trpežen okvir, ki je primeren za številne nadgradnje.

Okvir

Okvir vozila Actros se poleg robustne, trpežne konstrukcije, ki je primerna za številne nadgradnje, in majhne teže odlikuje tudi po inovativnem integriranem zadnjem delu pri cestnih vlečnih vozilih 4x2 in 6x2 ter po premišljeni glavi okvirja. Številne povezave so iz vijačnih spojev, zaradi česar je pri popravilih vse dele možno preprosto in ugodno zamenjati. Poleg tega pa je zaščita sprednjega dela pred podletom zelo lahka, kar dodatno zniža celotno težo okvirja. Dodatna prednost: žarometi vozila Actros so nad delom sprednje obloge, ki je najbolj izpostavljeno udarcem kamenja. Novo, opcijsko zaščitno zapečatenje šasije učinkovito ščiti šasijo in priključne dele okvirja pred korozijo. Prozorni zaščitni film omogoča vizualno kontrolo kovinske površine in odčitavanje tipskih tablic.

Dodatne prednosti:

glede na tonažo so na voljo štiri debeline za vzdolžne nosilce: 7, 8, 9,5 mm in 9,5 mm z ojačitvijo za gradbena vozila, enoten vpoteg okvirja ter 50-milimetrski raster lukenj za natančno in premišljeno načrtovanje nadgradenj oz. standardizirane nadgradnje, zaščita pred korozijo zagotovljena s katodnim potopnim premazom in 
izvedbe medosne razdalje od 3300 do 6000 mm.

Actros Low-Liner

Če v vašem primeru o rentabilnosti ne odloča nosilnost, ampak količina tovora, je vozilo Low-Liner Actros prava izbira za vas. Ponudi lahko namreč več kot 3 metre visoko nakladalno višino: na primer pogonski sklop za različna področja uporabe. V povezavi z menjalniki z direktno prestavo hipoidna prema HL6 z enostopenjskim prenosom poskrbi za gospodarno in nizko porabo goriva.