Prednosti

Serijsko zagotovljena gospodarnost, zanesljivost in varčnost

Konfiguracije pogonskega sklopa vozila Actros, ki so prilagojene posameznim načinom uporabe, zagotavljajo varčno in gospodarno vožnjo. Za nizko porabo pri tem poskrbijo zanesljivi motorji Euro V in dizelska tehnologija SCR BlueTec®, s katerimi lahko gospodarno izpolnjujete emisijski standard Euro V.

Vzdrževalni sistem Telligent® omogoča nastavitev intervalov vzdrževanja glede na uporabo vozila – servisnih intervalov do 120.000 km oz. intervalov menjave olja do 150.000 km – saj so ti odvisni od dejanske obremenitve vozila Actros. Tako lahko v celoti izkoristite potencial vseh sredstev za obratovanje. Varčne pnevmatike z dolgo življenjsko dobo ali opcijske posebno široke pnevmatike z aluminijastimi platišči povečajo nosilnost za približno 110 kg in zmanjšajo kotalni upor. Poleg tega za nižjo porabo poskrbijo dvostopenjska vodna črpalka*, pri cestnih vlečnih vozilih 4x2 z zračnim vzmetenjem pa na primer tudi pnevmatsko krmiljenje ter opcijska aerodinamična obloga stebrička A.

Z opcijskimi varčnimi paketi pa boste še dodatno znižali stroške. Pri vozilu Actros serijski samodejni menjalnik PowerShift 2 prav tako poveča gospodarnost in prepriča z optimiziranim udobnim in hitrim pretikanjem.

Za varčen način vožnje z manjšo obrabo poskrbijo tudi ugodne servisne pogodbe in storitve, kot sta sistem FleetBoard® in šolanje za voznike BlueTecEco družbe Mercedes-Benz. Naša gosta mreža delavnic z več kot 1750 servisnimi centri po vsej Evropi, ki so deloma odprti 24 ur na dan, skrbi za to, da je vaše tovorno vozilo v primeru okvare čim hitreje ponovno na poti. Za to smo pripravljeni storiti vse.

* Samo pri voznikovi kabini L in Megaspace vozila Actros 320 kW. Od 05/2011 serijsko na voljo za vsa vozila Actros z motorji V6.