Aktualne teme

Novi Axor

Zgledna zanesljivost, visoka nosilnost in nizka poraba

Z nizko lastno težo, visoko gospodarnostjo in mnogo nove opreme novo vozilo Axor v dostavnem prometu nad 18 ton poskrbi za veliko zadovoljnih obrazov.

Za navdušenje poskrbi s svojo zunanjostjo, saj je s svojo novo masko hladilnika videti še bolje. Tudi njegova notranjost pusti dober vtis, saj ima odlično ergonomijo, kakovostne materiale in je brezhibno obdelana. Med podrobnostmi o tem pričajo npr. serijski, po želji tudi usnjen večfunkcijski volan, nova oblika sedežev, ki imajo zdaj tudi vgrajene vzglavnike*, ali pa nova opcijska odlagalna mesta in predali za tunel motorja.

Zelo prepričljiv je novi Axor tudi pri gospodarnosti. Poleg velike nosilnosti, ki so jo imeli že njegovi predhodniki, ima tudi zanesljive motorje Euro V z nizko porabo in posebno dolgimi intervali vzdrževanja. Po želji je novo vozilo Axor na voljo tudi z motorji, ki izpolnjujejo strogi emisijski standard EEV**.

Še ena stvar, ki pripomore k varovanju okolja, je naprava za zagon in zaustavitev motorja***, ki lahko dodatno zniža porabo in emisije CO2. Naložba, ki se vsekakor izplača, je za vozila Axor od 265 kW opcijski samodejni menjalnik Mercedes PowerShift, med dobre naložbe pa spada tudi opcijski varčni paket.

Kratko povedano: z visoko nosilnostjo, nizkimi stroški in izjemnim udobjem med vožnjo novo vozilo Axor ponovno podaja smernice, kakšne zahteve mora izpolnjevati tovorno vozilo, da je vožnja v dostavnem prometu nad 18 ton varčna. Odkrijte vse novosti na novem posebnem spletnem mestu za dostavni promet.

* Pri zložljivem togem sedežu na sovoznikovi strani in pri opcijskem sredinskem sedežu so vzglavniki še vedno ločeno nameščeni.

** Na voljo za Axor z močjo 210 kW in 240 kW, od 03/2011 za Axor z 265 kW, 295 kW in 315 kW, od 05/2011 za Axor s 175 kW in 188 kW.

*** Na voljo opcijsko za Axor z močjo do 240 kW v kombinaciji z ročnim menjalnikom.