Novi razred upravljanja

Čas, tovor in vozilo – vse pod nadzorom

Pri razvoju novega vozila Antos smo storili vse, da bi vam olajšali vsakodnevno vožnjo v težkem dostavnem prometu. Rezultat je udoben in praktičen delovni prostor, dinamičen pogon s spontanim odzivom in vožnja, ki navduši.

Vozilo Antos smo razvili posebej za dostavni promet. Z njim boste odpravili težave, ki so povezane z naraščajočimi izzivi pri vsakodnevni vožnji – in to hitreje, udobneje in preprosteje kot kdaj koli prej. Pri tem vam bodo pomagale nove voznikove kabine S ClassicSpace, M ClassicSpace in M CompactSpace, vsaka z višino tunela motorja 170 mm ali 320 mm. Voznikove kabine so dosledno zasnovane za posamezno vrsto transporta in tako ponujajo zelo dobro razmerje med dolžino nadgradnje, nosilnostjo ter udobnim in funkcionalnim delovnim prostorom. Enotna širina 2300 mm omogoča odličen pregled, pri tem pa nizek, stopničast vstopni predel zagotavlja vstop brez napora. Ko voznik vstopi, za njegovo dobro počutje poskrbita nov udoben voznikov sedež in k vozniku obrnjen asimetrični kokpit. Premišljena ergonomija, intuitivno upravljanje ter praktična odlagalna mesta in predali tvorijo harmonično zasnovo, ki vozniku olajša delo.

Občutno boljše upravljanje – pri vsaki vožnji.

Tudi dinamični pogon s spontanim odzivom, ki je vgrajen v novo vozilo Antos, vas bo prepričal že pri zagonu. V povezavi s serijskim samodejnim menjalnikom Mercedes PowerShift 3 ter menjalniki in prestavnimi razmerji za različna področja uporabe poskrbijo zmogljivi serijski motorji Euro VI v praktično vsaki vozni situaciji za občutno dinamiko in gospodaren užitek pri vožnji.

Poleg tega neposredno in natančno krmiljenje, širok okvir, zasnovan za dostavni promet, novo zračno vzmetenje s 4 mehovi ter inovativno vodenje zadnje preme s svojo popolno usklajenostjo poskrbijo za edinstveno varen in zanesljiv občutek pri vožnji. Ne glede na to, ali vozite po podeželski cesti, v mestu ali manevrirate. Ob tem različni varnostni in asistenčni sistemi, npr. Active Brake Assist 3* ali asistent pazljivosti**, voznika razbremenijo v stresnih situacijah. Za boljše upravljanje vozila pri vsaki vožnji.

* Na voljo predvidoma od decembra 2012, samo v povezavi z asistentom za ohranjanje razdalje.
** Samo v povezavi z asistentom za ohranjanje smeri*